Az audio a streams/stream list-nel van, ott lehet hozzazdni, evenni, konvertalni stb. Es nem szokta megenni a hangot csak ha szamara erthetetlen formaban van (pl. ogg, akkor a legegyszerubb a stream listban full process, kivalasztod a masmilyen tomoritest, save wav es hozzaadod.
Van itt valaki rajtam kívül a VDubot, VDobModot használ? Az utóbbival lenne némi problémám. Az a gondom, hogy a VDubModban nincs audio menüm, és valszeg ezért minden filmek lemetéli a Mod a hangját. Van valakinek valami 5lete a témával kapcsolatban?
Az első tömörítés, az szinte veszteségmentes. (nagyon kevés + zaj, szinte 0) Azért csinálom, hogy ne egy giga legyen egy perc, mint uncompressed aviban. Igy kb 10 perc anyag foglal 1Gigát. Azért mindjárt kellemesebb, a képet pedig nagyon kell nézni ha külömbséget akarsz találni az MJpeg, és az unkompressed avi között. Utána a VDubbal nem csak tömörítek, hanem a tv kép zaját szedelm le amennyire lehet, + kivágom a kép széleiről a fekete sávokat, + beállítom a fény, kontraszt, szín, STB-ket, + ami legfontosabb tökéletesen el lehet távolítani még a reklámok nyomát is..... :D
Digitalizálásnál MJpeg-be zúzom az anyagot. Az kaszabolható szabadon.. :)
Utána Xvidbe nyomom. (a verziót ne kérdezd, legfeljebb este megnézem.)
Ha jó emléxem, azt is tudom szabadon kaszabolni, (direct stream copy) de lehet hogy rosszul emléxem, mert a reklámokat mostanában a MJpeg anyagból szabdalom ki, ott meg szabadon lehet garázdálkodni.. :)
Ez igaz, akadás lehet. Most megnéztem Virtual Dubban, hogy tetszőleges helyre kattintok a görgetősávon, és tényleg volt, hogy egy teljes mp kellett a kép kirakásához. Mondjuk ha csak a film legelejéről vágok, akkor ott nem lehet észrevenni, hogy kihagyás van, viszont ha középről, pl. reklámok eltüntetése, akkor igen. És tényleg, a hangsáv is független a DivX-től. Úgy néz ki a felvetésem elvethető:)
"mondjuk két kulcskocka között vágok, az előtte lévő kulcskocka után mondjuk 10 kockával, de fizikailag nem törlődnek a törölt kockák, hanem csak kapnak egy flaget, hogy azokat nem kell lejátszáskor megjeleníteni. Így a káposzta is jóllakik, mert újratömöríteni sem kell, és a nem kellő kockák is eltűnnek."
Viszont lejátszáskor a vágásnál lesz egy jó kis akadás (250 képenkénti kulcskockánál pl. 9-10mp), ugyanis a letiltott kockákon is végig kell menni, hiába nem jelennek meg.
Ezenkívül mi lesz a hanggal? Hiszen a DivX kodek csak a képpel foglalkozik?
De ha minden kocka kulcskocka, akkor iszonyú nagy lesz a file, és így semmi értelme nem lesz a tömörítésnek. Én olyasmire gondoltam, hogy mondjuk két kulcskocka között vágok, az előtte lévő kulcskocka után mondjuk 10 kockával, de fizikailag nem törlődnek a törölt kockák, hanem csak kapnak egy flaget, hogy azokat nem kell lejátszáskor megjeleníteni. Így a káposzta is jóllakik, mert újratömöríteni sem kell, és a nem kellő kockák is eltűnnek. Elvileg lehetne ilyen, csak nem tudom, hogy a DivX vagy más kodek tud-e ilyet.
"de függ attól hogy milyen kódekkel van az az avi tömörítve."
ez nem a kodektől függ. Minden videót kulcskockánál lehet csak vágni.(újratömörítés nélkül)
Ha a valaki olyan DivX-et készít, ahol minden kocka egyben kulcskocka is, akkor azt kockapontosan kaszabolhatja. Ugyanez vonatkozik a többi kodekre is.
Sziasztok! Van olyan progi, amivel kockapontosan lehet vágni DivX-es avit, de újratömörítés nélkül? Vagy a DivX szabvány vagy specifikáció vagy akármi miatt ezt nem lehet?
Ugyan konkrétan nem tudok segíteni, de azért ezzel lesz várhatóan egy gond: elég nagy sávszélességet igényel a video, ez Nálad letöltés irányban talán még meg is van, ám a szüleidnél feltöltés irányban már jóval kisebb lesz a sávszélesség. Az ADSL kapcsolat aszimmetrikus, mondjuk egy lefelé jövő 1024 kbit/s adatátvitelhez egy legfeljebb 128 kbit/s felfelé menő sebesség tartozik.
Tudom, hogy nem éppen témába vágó a kérdésem, de nem találtam igazán jó topikot, így ha mégis lenne valaki, aki segíteni tudna, annak nagyon hálás lennék.
Külföldön vagyok, de szeretnék itthoni tv csatornákat is nézni. Arra gondoltam, hogy mivel a szüleim Magyarországon élnek, és nekik a számítógépükön is lehet tv-t nézni, hogy valamilyen program segítségével lehetséges-e az, hogy én az ő monitoruk képét lássam. Szóval nekem egy olyan programra lenne szükségem, amivel más monitorképét láthatom.
kipróbáltam, és úgy néz ki rendben működik a dolog. Már csak arra lennék kíváncsi, ha netán kifogy a gép alól a szufla, akkor gondolom a be nem felyezett tömörítéstől újra lehet kezdeni az egészet annélkül, hogy újra bármit be kellene állítani. Jól gondolom?
A méretpontosság, nekem nem CD miatt kell. :) Gyak 20 perces, TV-ből felvett rajzfilmeket rakok ki DVD-re. Arra kell a méret pontosság, hogy a 26 rész a lehető legjobban kitöltse a 2 DVD-t. Ugyanis cefet pipa szoktam lenni, amikor 2 mega + miatt tömöríthetem újra valamelyik részt, amelyik nagyobba sikeredett. Mert ugye 2 mega + miatt, nem érdemes még egy DVD-t elbaxni. :)
>Már csak az lenne a kérdés, hogy multipass mód első, és második lépését is meg lehet valahogy etetni a masinával??
Persze, nincs semmi kulonbseg. Bezongorazod az elsomenetes dolgokat, saveas, atvaltod 2. menetre, saveas. Fajlnev lehet ugyanaz.
Ha tenyleg automatan akarod csinalni -- en ujabban inkabb kerek fullqualitys elsomenetet kerek [a 1st pass melletti gomb, es megforditod a ket pipat] , aztan tobbnyire marad is ami kijott belole, a DVD elbirja. Ill. az elso menet adatai alapjan lehet ertelmesen bitratat mondani ha a minoseg fontos es nem az hogy pont 1 cd meretre legyen szabva (komolyan nem ertem hogy 2006-ban miert akar valaki cd korongra filmet irni ;).
Már csak az lenne a kérdés, hogy multipass mód első, és második lépését is meg lehet valahogy etetni a masinával??
Tehát az lenne a kérdés, amit tőlem is Kérdezett ig0r.
Mert most a multipass módban kétszer kell egy avit megpiszkálni. Egyszer amikor rázargatom a kódeket analizálni, meg még egyszer amikor a tömöítést indítom el.
Ugyanarrol a programrol beszelunk? VirtualDub by Avery Lee. Avagy VirtualDubMod based on VirtualDub by Avery Lee...
Ezeknel pont uyg ahogy az iment irtam. Ugy kezded mint ahogy szoktad, amikor odaig ersz hogy SaveAs, bepipalod a legelso boxot a fajltius alatt (Don't run this job now....)
Aztan betoltod a kovetkezot, stb, mindegykkel ugyanugy. Aztan F4 vagy File/Job Control, ott van minden betarazott dolog, Startra indul, a Postpone-ra rakott dolgokat kihagyja, meg a tobbi gomb szvsz ertelemszeru.
Hogyan tudok 1 VDubnak beállítani lp 5 db forrásfájlt? Hogyan tudom beállítani a forrásfájlokhoz tartozó tartozó vágásokat, szűréseket, hogyan tudom beállítani a fájlokhoz tartozó különböző tömörítési beállításokat, fájlneveket, STB...
Nekm eddig a legegyszerűbb az volt, ha párhuzamosan elindítottam az X Vdubot. Oszt ha elkészült a gép a cuccossal szépen kikapcsolta magát.
Ha van ennél jobb megoldás, szívesen fogadom a javaslatot, ötletet..
Bocs, de mi a csudara jo mindez? Van 10 proci a gepedben? Ha egy vdub 100%-ra kihasznalja a processzort, akkor tovabbi peldanyok elinditasa csak ronthatja az idot, hiszen a taszkvaltas is kerul valamibe. Es osszesen nem lehet 100% fole menni a proceszorok kihasznalasaval....
Ahhoz meg nem kell tobb peldany, hogy ejszakara betarazz egy tucat fajlt, ott van a beepitett job manager. A SaveAs-nal bepipalod hogy ne kezdje rogton, eloirod az osszes bulit ugyanabban a peldanyban (ha egy nagy fajlbol kell darabkakat menteni az joval kenyelmesebb is...) aztan ha megvan, akkor eloveszed a job controlt, ha tetszik atsorrendezd es elinditod. Es ha valamiert elszallna a gep, akkor sem kell buveszkedni mert tudja mi volt meg es mi nem.
A prioritast tenyleg erdemes allitani, en mindig le szoktam venni normal alattira, akkor kizarolag a screensaver mukodeset "zavarja", minden mas progi szamara mintha nem is funa tomorites, ugyanakkor kihasznalja a proci minden szabad kapacitasat.
Rájöttél, hogy hogyan lehet multipassban egyszerre több avit tömöríteni??? Mert nekem csak single passban megy a párhuzamos tömörítés... :( Bár, most próbálok egy trükköt, és lehet hogy így bejön. :) Most egyszerre két avit analizál a gép, és a két video.pass filet is megcsinálta a VDub... :)