Repics Köszi mégegyszer a tippet és a hozzámvaló jókívánságokat, nagyon rendes tőled. Én is beszéltem Kozmax-al, mondta, hogy régi ismerősök vagytok... Sztem megnézem a nyílt napot is, bár már nem nagyon akaródzik venni bármit is.
Seby Üdv neked, és én is jelentkeznék 2 db egész klubmatricára.
Jergeri A kézügyességed vitathatatlan és sztem az a fontos amit utoljára írtál: neked örömöd telt abban, hogy megcsináltad, neked tetszik, meg valszeg praktikus is. Izlésről meg – mivel hálistennek különfélék vagyunk - nem lehet vitatkozni, tehát nem is érdemes.
Moto Groom Gratula a szép bordó jövendőbelidhez! Fotó kéretik majd felrakatni! Az olajozó szerkliről már sok szó volt korábban a fórumban, úgy híjják, hogy Bel Ray és a honlapját itt tanálod +: http://www.bel-ray.de/belray/frame_set.htm. Azt írták róla a fiúk, hogy „ nem verődik le 220-nál sem, 280 - nál sem. 1 gramm sem!!! Azóta nincs kerék, villa, kitámasztó pucolás.” Nem tom, hogy van-e azóta m.o-i forgalmazója, de régebben csak behozatni lehetett.
Ifjdan Annak vettem, csak sikerűjjön is má’.
Bukógomba téma: Erről eddig én is úgy gondolkodtam mint Moto Groom, de most elbizonytalanodtam mint az egyszeri ingadozó középparaszt. Egyébként én is úgy tudom, hogy télleg van a tipushoz bukógomba, csak azokra a felerősítési pontokra ahová tervezték, nem szerelhető fel az idomok átfúrása nélkül.
Ez megvan? (ha már gomba) Csigát kérdezik a kórházban: - Mi történt veled pajtás, nagyon szarul nézel ki. - Képzeed eeee, repesztek az erdőben mint ááááállat, és hirtelen kinő előttem egy gomba! (BOCS!)
Én azé nem tennék ilyen könnyelmű fogadalmakat :-)
Apropó : a motorrad-nál a szervíz előtt volt egy ezüst színű VFR800 eléggé töredezett állapotban. Úgy nézett ki, hogy hiányzott a fél fejidom, meg a lámpa és a teleszkópok is elég furán álltak.... Remélem nem innen volt valaki (azt is remélem, hogy megúszta az illető - mert elég csúnyán nézett ki a motor. Szerintem az valamivel nagyobb bukta volt...)
Én estem már jópárszor el, (csúsztam 5-6 méterkeket is aszfalton) de akkorát még soha, hogy ne tudtunk volna "mindketten" a "saját lábunkon" távozni. :-) de mostanában egyre ritkábban esek el. pl ma se toltam ki a garázsból a gépet - túl jeges volt előtte a placc :-)
Ha kifejezetten típusra való, akkor miért kell megfúrni az idomot?
Amúgy szerintem is csak enyhe boruláskor véd. Erős csúszásnál tán még el is húzza a vázat, vagy a bölcsőt, én meg inkább hatalmasakat szoktam esni! Amikor kicsit tanyáztam, akkor 1. nekidőltem a teherautó oldalának, ami visszaborított a személyautó oldalára, vagyis nem kerültünk földre (egy tükör - az autó tükre - bánta) 2. egy Audi A8-as index nélkül balra elém vágott, miközben én egyensúlyoztam a "motoros sáv"-on. Földre kerültem ugyan, de csak a szélvédő plexi repedt ketté. (Bukógomba helyett a dugig pakolt oldaltáskák védtek)
Szóval hogy is van, hogy típusra való, mégis fúrni köll? Nem fogja megbontani a vonalak egységét a szép bordó vasadon? :o)
Volt már egészen kicsi karambolom (motor eldőlt, fékkar görbült), és volt egy kisebb csúszásom is, amikor az árokba érkeztem (bal oldal karc). Ez még a Shadow-mmal volt. Tehát már kétszer is zakóztam. Kicsit ugyan, de estem. De ettől még ugyanúgy vágyom a motorozásra.
És egyébként sem vagyok egy vaddisznő fajta. Ahhoz túl beszari vagyok :)))
Tehát az ilyen vizes aszfaltos borulásokra bukógomba és kész! :)
Bukógomba. Egyszer eldőlt a motorom, mert lejtőnek lefelé letámasztottam a vizes aszfaltra, míg felvettem a bukót. Elgörbült a kuplungkar. Akkor megfogadtam, ha mégegyszer eldöntöm, akkor abbahagyom a motorozást...
Nem kell ide bukógomba, csak komolyan kell venni az életet és oda kelé figyelni.
Köszönöm! Sajnos a kiállításon én is csak az ezüstre tudtam felülni :)
Le sem lehetett szállítani róla :)
Az az igazság, hogy szívesebben venném, ha egy esetleges borulásnál csak az esélye is meglenne, hogy ne a burkolat sérüljön. Ezért a gomba.
A már általatok is sokat emlegetett francia oldalon ahol mindenféle VFR kiegészítő van, van egy bukógomba, amiről tudom, hogy jó. (az egyik ismerősöm FJR-re rakta fel és profi darab). Asszem valamit GSG-Moko Mototechnik vagy ki gyártya. 20.000.- + postaköltség ami kb 25.000.- Ft. ez egyébként kifejezetten típusra való gomba.
Néztem ott többfélét is, de a többi nagyon bóvli. A legnevetségesebb az amelyik a hűtőre támaszkodik... :))))
Gratula vashoz! Épp most láttam a képét valahol, a kiállításon ugyanis csak az szüstöt láttam. Sajnos nekem magas, meg aztán a régebbiek jobbak is :o))) (A mondat második fordulata csak írói munkásságom része! :o)))
Bukógomba VFR-re? Megfúrni az idomot?
Honnan veszed a gombát? (Melyik típusra valót teszed rá?)
Köszi! Én is nézegettem a tavalyi kék modelt, de pont mikor kezdtem volna beleszeretni, megláttam az ideji bórdót :)))
Nem volt kérdés. Főleg mert előtte a Yamaha Bulldogot néztem pont a szín és az extravagancia (vagy mi) miatt... :))))
Bordó motort akartam...és az is lesz...már nagyon be vagyok sózva :))))
Csak az az egy bosszant, hogy a gombához fúrni kell az idomot. A szívem szakad meg érte, de muszáj, mert ha esetleg eldől, akkor legyen valami amin megáll...
Egyébként próbált már valaki olajozó rendszert a lánchoz feltenni?
Én eddig azt hallottam, hogy növeli a lánc élettartamát és nem kell 500km-enként fújkálni sem. Ráadásul kb 3-4 év alatt megtérül az ára, ha a lánc cseréjét nem számolom.
Tényleg! A láncot kb hány km-enként kell cserélni?
Köszi, ezeket az új hirdetéseket még nem láttam: most azonnal teflonálok az ügyben. Komlyan mondom: ha összejön valami, csúnya berúgásnak nézel elébe - és ezt nyugodtan veheted fenyegésnek...:o)))
Kádves Numeró 4,
Csak a kedvedért: "az ország legszebb rc36-osának" gazdája így nyilatkozott a telefonba:
"- Na figyelj, azér adom el, mert elegem van a fasszopó, köccsög autósokból, akik meg akarnak ölni az utakon. Ezért úgy döntöttem, hogy ezentúl csak zárt pályán fogok versenyezni(!!!)...
Ja, a gép egyébként nincs széthajtva... Van rajta versenykipufogó, meg versenyfékrendszer. ...de sosem hajtottam, hidd el..."
Szépen meg vagyon csinálva, és gratula is hozzá, de az igazat megvallva nekem valahogy nem dobogtatta meg a szívemet a látvány.
Persze ha csak akkor teszi fel a zember amikor úgyis tanktáskát "visel" és nem nagyon látszik, akkor elmegy.
Ezenkívül már csak a funkcióját nem látom kristálytisztán :-). Azt tudom, hogy a tanktáska idővel nyomot hagyhat a tank fényezésén, mert apró porszemek kerülhetnek alá, és azok karcolják a fényezést. De ez ellen nem hiszem, hogy sokat véd ez a cucc, hiszen - ha jól gondolom - ez alá ugyanúgy bemehet a kosz.
Én annakidején mikor hosszú túrára indultam, széles ragasztószalaggal ragasztottam le a tank bizonyos részeit. Jól meg is szívtam persze, mert kutyaközönséges barna ragasztószalagot használtam, és utána a leszedés eléggé megizzasztott, és mire a ragasztóanyagot lekapirgáltam többet ártottam a fényezésnek, mintha egyáltalán nem használtam volna. De ha jól tom lehet kapni speckó ragasztószalagot is ilyen célra. Ezüst színűben már láttam. Úgytom a tank két oldalát is inkább avval szokják védeni a nadrág térdrészének koptató hatásától. De javítsatok ki, ha nem vagyok képben :-)
Megérkezett a matricám :))))) Valakinek ígértem, hogy beszámolok: szépnek tűnik. Színátmenetes, de szakaszosan, nem folyamatosan. A hirdetés szerint ezüst színű, így fólián keresztül egyszerű szürkének néz ki. Ellég vékonynak tűnik. Egyébként minden olyan mint a hirdetésben a képen. Az ára 12€ +4€ posta+ 4€ átutalás= 5000 HUF.
Kérdés: Van a tankmatrica(szárny+felirat), az ódalára a VFR, előre-hátra a két kicsi Honda. Ez tiszta. Ezen kívül egy pár kb 20 mm-es Honda és egy pár dőlt 30 mm-es 800 FI felirat. Ezek hova kellenek? Az általam látott képeken egyiken sem volt ilyen.
Tank bra: http://www.vfrdiscussion.com/forum/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=4b366232eae170db9273f176027637a2&search_in=posts&result_type=topics&highlite=tank+bra (nem tudom, hogy tagnak kell - e lenni, hogy ez megjelenjen)
jergeri -
Nem tudom, hogy a 2002 előtti Vfr-re van - e ilyen takarójuk. Jó eséllyel nincs, elvégre Vfr 800 Vtec special parts az oldal neve. Ha tolerálják az angolt, akkor majd rákérdezek, hogy tudnak - e mondani erre valamit.
Köszi! Megleltem. Én találtam tankbőrt a Corsaro honlapján a mi vasunkra is. Rögzítő fülek valóban vannak rajta, de mágnes nincs :o) és rögzítőfül a tanktáskának is. 24 rugó. A táska meg 28...:o)
Mikor indítod a vállalkozást? :o)
V4FORUS
Örülök, hogy megtaláltad a helyet, és van szép új cuccod! Használd egészséggel!
Amúgy a cégnek lesz nyílt napja április1-2. Akkor is lesznek engedmények!
Minket Kozmax2 szolgált ki. Onnan mindenki itt van? :o)
oda kell kattintani hogy ACCESSOIRES és a feljövő oldal alsó harmadában
valahol megtalálod a Bagster cuccokat.
Nem mondom, profi cuccnak tűnik, a motor színében kapható, rögzítőfülek,
mágnes, miegymás, de én azért kicsit büszke vagyok az alábbi, saját kézzel varrt, 5000 Ft-os marhabőr darabból kiszabott tankvédőmre :) Nem esik le menet közben,
funkcionális, és MAGYAR!!! (bár Spanyolországban lőtték a marhát) :)))
Ha jol emlekszem tavaly nyar korul kerult szoba VFR Club matricak keszitese. En jeleztem, hogy vennek 4 darabot. nem tudjatok, mi a helyzet a matricakkal es kihez fordulhatok? (Valaszokat esetleg mailben a benczez@yahoo.com cimre.
Kérlek meséld el! Az Ft500as is jól megnevettetett. 345ért egy olyan mocit akar eladni amire ráköltött 500at. :D
Van az egyik ismerősömnek egy VFR750 '92-es 112ekm-el gondosan karbantartva. Újonnan vette 93ban Svájcban, mert az apja svájci és ott lakott akkor még. Csilli-villi. Most vesz a tavasszal egy újat. Természetesen VFR800-at. A régit meg megtartja, mert a szívéhez nőt.
Sajna már nem az enyém a gép,de a konstrukció jól bevállt.
Egyáltalán nem libegett,olyan fixen állt,hogy 100 kilósan is ránehézkedhettem.
A kapaszkodóba 8-as menet lett fúrva,a farokidom végének belselyében pedig egy 10cm-es vinklivas volt felfogatva a segédváz végére.Erre támaszkodott egy kb 10cm-es 10 mm átmérőjü pálcán keresztül a doboztartó harmadik pontja.
Kicsit féltem,amikor a farokidom hátulján egy 10-es lyukat kellett fúrni,de a végeredmény megérte.A dobozt kb 15 kilóval terheltem maximum,még 220-nál is stabil maradt,mind a doboz,mind a motor!
Ami a legjobb,hogy a motor hátsórészét nem kell elcsúfitani semmilyen konzollal.
Hogy nekem ez eddig nem jutott eszembe, már mint, hogy így is fellehet fogatni a doboz tartott. Ez a tiéd? Milyen tapasztalatod van vele nem libeg nagyon vagy ilyesmi. Megnézem az enyémet, ha jó meg csinálom én is így.