Keresés

Részletes keresés

NemethA Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16656
arról szól az eljárás, hogy készítenek egy spec kontaktlencsét, ami "helyrenyomja" a szemet éjszaka, és másnap estig folyamatosan "visszaromlik" a szem az eredeti szintre. (kontaktlencse is komoly lenyomatot tud hagyni!)
hátránya, hogy ha sok a dioptriád, akkor estére nem fogsz semmit sem látni :) :( persze a szemüveg, lencse azért nem dobható el, arról nem is beszélve, hogy ilyen bigyóban kell aludni mindig.
Előzmény: Macika (16654)
Macika Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16655
Olvass vissza!

Mellesleg elárulod, miért a LASIK-ot választottad?
Előzmény: fighter24 (16653)
Macika Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16654
Hinnye. De szép is volna, ha lenne ilyenre lehetőség...

Bőrön keresztül? Vagy hová is kell tenni ezt az OK lencsét? Miért nem írnak semmit a működési mechanizmusról? Miért van az, hogy pl. a lézeres szemműtét vagy a szeműveg/kontaktlencse működési elvét a legapróbb részletekig elolvashatjuk a neten???
Miért érzem, hogy a titkolózás/homályos utalások mennek az eredeti oldalon is? Miért hasonlít a leírásban, a tájékoztatás formájában a fekete, aprólyukú 'látásjavító' szemüvegre ez az eljárás is, a homályos titkolózás terén? Vagy csak én nem vette mészre az agol nylvű honlapon a működés pontos leírását?

Természetesen első körben égbekiáltó baromságnak, lehúzásnak tartottam, a másodikban is, harmadszorra is csak egyetlen működési mechanizmust tudok elképzelni, hogy valahogyan megváltoztatja a szem geometriáját.

Ez az, amit eddig (publikáltan) nem sikerült senkinek sem. Mert ez lenne a legtermészetesebb gyógymód. Visszaalakítani tökéletes gömb formájúvá a szemgolyót.

Szeretném, hogy valóban ezt tudja az OK lens eljárás. Csak hát elképzelésem nincs arról, hogyan lehetséges a szemgolyó formáját megváltoztatni minden külső fizikai beavatkozás nélkül.

Egy viszont valószínű, ha ezt valóban 1986-ban szabadalmaztatták, és 1995-ben az FDA is áldását adta rá és valóban működne és valóban bármiféle fizikai behatás nélkül gyógyítaná a szem fénytörési hibáját, akkor - logika szerint - a LASIK/IntraLasik eljárás (ami igencsak óriási komplikációk lehetőségét rejti magában az OK Lenshez képest) már régen csődbe ment volna és nem százezres mennyiségben végeznék azóta is Amerikában, évente.
Előzmény: sikeresműtét (16652)
fighter24 Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16653
Sziasztok!
Most készülök a LASIK műtétre az Optik Med-nél. Valamelyikőtöknek nincs vmi tapasztalata?
sikeresműtét Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16652

OVERNIGHTS LENS - OK LENS

Sziasztok!

A csütörtöki Vas Népében van egy reklám ami a XXI. század legújabb gyógyító technológiájáról hírdetett:

-Speciális  éjszakai gyógyító lencse amely alvás közben megoldja a rövidlátásást...

-Reggel leveszi a lencsét, és egész nap élesen fog látni..

-szemüveg vagy kontaklencse nélkül...

-nincs szükség műtétre...

- szemüvegét, kontaklencséjét akár el is dobhatja...

Elővizsgálatra jelentkezés:

Tel: 06-30-9468-291

Vizsgál: Dr. Földvári Béla szemsz főorvos

Optomem Kft. 8400. Ajka,Béke u. 11.

Mit tudtok erről az eljárásról? Valaki próbálta már? Nekem pl. van még két hónapom műtétig, de most  ennek a hírnek köszönhetően elbizonytalanottam. Ja és ez nem a reklám helye volt csak gondoltam mindenkivel megosztom-mert ez nagyon jónak tűnik! Googleben keressetek rá "oklens" címen és találtok majd egy csomó oldalt mint pl.

http://www.oklens.com/

PiciMesi Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16651
jaj, de irigyellek már titeket...
Norti Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16650
Sziasztok!

Tegnap voltam 3 hónapos kontrollon, J/B:1.25/1.20 :D Úgy érzem meg se fog állni a javulás :D Tényleg 1.25-nél létezhet jobb szem (amin mondjuk 5x zoom is van)? :D :P

Szóval, én úgy vettem észre, hogy akkor szárad jobban a szemem, amikor átállok az egy cseppel kevesebbre havonta, ekkor pár napig kell a műkönny is néha. Amint ezt újra megszokja egyáltalán nem kell, viszont most iszok naponta kétszer annyit mint tavaly nyáron a hőségben :D Nembaj, víz van sok :D

Na kitartás a nemrég műtötteknek ;)
gma Creative Commons License 2006.03.04 0 0 16649
Szívből örülök a jó híreknek ;)
Előzmény: edinat (16648)
edinat Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16648

qma:

Köszönöm!! :-)

Lehet, hogy tényleg az agykontroll segített.

Vagy lehet, hogy az, hogy nem foglalkoztam most a szememmel annyit. Az első hónapban még állandóan figyeltem hogy milyen messzire látok, de az egy hónapos kontroll után, amikor megállapították, hogy 100%-os, akkor megnyugodtam.

Ezzel a látással már tökéletesen meg voltam elégedve és nem foglalkoztam a gondolattal, hogy nekem 125 kell. Biztos segített, hogy nem idegeskedem emiatt állandóan.

Előzmény: gma (16630)
edinat Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16647

Totyasrác:

A hazet én magamon nem vettem észre, csak a vizsgálaton mondták.

Ha jól tudom olyan 1 körüli haze már érzékelhető is, de vannak itt akik pontosan meg tudják mondani.

Szerintem akkor is tökéletes lehet a látás, ha van haze, erre van is itt példa. Azt persze nem tudom, hogy ha valaki már észleli a hazet, akkor a látásélessége mennyire romlik, mert mint mondtam én nem vettem észre magamon semmit.

Előzmény: Totyasrác (16627)
edinat Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16646

Szia Mui!

Én is nagyon örülök az eredményeimnek. :)

Még szinte el sem merem hinni. Drukkolok neked a következő vizsgálatig, de tuti, hogy akkora már neked is 125% lesz.

Én ha jól emlékszem 31-én megyek délután. Remélem akkor sem lesz semmi gond.

Az idő tényleg rohamosan telik. Már kezdtem teljesen megszokni, hogy ilyen jól látok. Már csak arra kell mindig emlékeztetnem magam, hogy csepegtessek és ne felejtsem felvenni a napszemüveget ha süt a nap.

Előzmény: Mui (16645)
Mui Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16645
Húúú edinat!
Ez egyszerűen fantasztikus!
Nagyon örülök neked, és gratula az eredményhez!
Remélem a kövi vizsgálaton már nekem is ilyen eredményeim lesznek!
Mikor lesz a kövi vizsgálatod?
Nekem megint 25-én! És az már a 3 hónapos lesz, el se hiszem hogy így telik az idő!
Előzmény: edinat (16626)
sikeresműtét Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16644

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy ha valakinek pikkelysömöre akkor az gondot jelenthet mert olvastam hogy valakit ezért nem akartak megműteni?

asciimo Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16643
Hat akkor minket egy nap mütőttek. En ma voltam 10 napos kontrollon, mindket szememen 0,8-as vizust mertek. kozelre en is homalyosan latom a monitort, de allitolag szabad. A kontrollon mondta az a nagyon csinos vörös haju dokinéni.
Viszont nincs fenyudvar, pedig attol paraztam rendesen. jo mondjuk meg lehet, ne oruljek koran, mi?

Tegnap mar mentem futni, azt mondtak mar mult heten, hogy sportolhatok, ugyhogy hajra. Mondjuk focizni lehet hogy nem mennek meg, vagy nem jatszanek nagyon belemenosen, kerulni az utkozest...
Előzmény: zsombibi (16633)
magácska Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16642
nem, csak a nők jobban szeretik kibeszélni.:)
Nitro1 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16641

Köszi a választ, kicsit furcsa volt a név nélküli hozzászólásaidat olvasni. :-)

Egyébként 28. évemet taposom, és nememből kifolyólag a teherbe esésemre elég kicsi a valószínúség. :-)) Az viszont érdekes, hogy a topiklakók nagyrésze nőnemű Akkor ezek szerint a szemüveg dolog hiúsági kérdés? ;-))

Előzmény: Jigael (16640)
Jigael Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16640

Csak bíztatni tudlak :-)

A cilinder miatt ne aggódj, azt majd az OM-ben tudni fogják. Ha minden lelet nélkül mész oda, az is jó, de azért érdemes végiggondolni mindazt, amire a szemeddel kapcsolatban emlékszel (romlás üteme stb), illetve a krónikus betegségeket (cukor, vérnyomás, ilyesmik, allergia, ((a szénanátha nem kizáró ok!).

Ha esetleg lány vagy, a műtét után egy évig nem ajánlott teherbe esni, ha fiú vagy, akkor egyáltalán nem ajánlott, bár világszenzáció lenne :-)

Jól teszed, hogy a dokikkal akarod megbeszélni a műtéttípust, én a PRK-t ajánlanám, a fájdalom abszolút kibírható, szerintem a LASEK nem éri meg az árát, de a dokik úgyis megmondják, a te szemednek mi lenne a legjobb.

Bátorság és szorítunk! Jigael/Taggi

Előzmény: Nitro1 (16639)
Nitro1 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16639

Hello népek! :-)

Azt nem merném mondani, hogy minden hozzászólást elolvastam, mert a közepe felé elég pörgetősen haladtam (amikor a nagy flamewars volt) , de 16000+ bejegyzésnél ez gondolom elnézhető. Január végén kezdtem el az első hozzászólástól olvasni a topikot és nagyon hasznos dolgokat tudtam meg belőle. Már egy ideje játszottam a gondolattal, hogy kéne ilyen lézeres műtétet csináltatom, csak eddig anyagi akadályai voltak. Most, hogy ezek megoldódtak, szétnéztem milyen lehetőségek vannak, és mindazok alapján, amit olvastam, a közelmúltig azt gondoltam, hogy a LASEK lesz az. Sajnos ahogy itt olvasom, nem tuti, hogy akkor sem fog fájni, így nem tudom, hogy legyen-e a PRK (ha egyáltalán alkalmas vagyok), majd a dokikat is kikérdezem. Egyébiránt ha jól emlékszem a bal szemem -3.5 a jobb -6, cilinderről még a topik olvasása előtt nem is hallottam (mármint ilyen értelemben :-) ). A szemem óvodás koromtól folyamatosan romlott, de egyre lassuló ütemben. Sajnos a legutóbbi szemüvegleletemet nem találom csak az eggyel azelőttit, az van vagy 10 éves, azon -3 -5 van, azon a cilinderes rovatban nem szerepel semmi. Szerintetek a szemészeten érdemes megkérdezni, hogy nekik megvan-e? Bemenni persze nem szeretnék, nagyon lusta vagyok, az ilyesmit el lehet intézni vajon telefonon? :-))  Még annyit, hogy soha nem volt kontakt lencsém, mert érzésem szerint eléggé érzékeny a szemem, pl. ha zuhanyzáskor belemegy a víz, úgy érzem, hogy nagyon csípi, medencében meg nem is bírom kinyitni a szemem a víz alatt 1 másodpercnél tovább. Az viszont érdekes, hogy amióta TFT előtt dolgozok a munkahelyemen, úgy tűnik, mintha jobban fáradna a szemem, mint a sima CRT előtt.  Majd elmegyek a miskolci OM-be vizsgálatra, de addig is szerintetek ez vajon kizáró ok lehet? Ja, és van még egy nagy gondom: a kezelésre még csak-csak fel tudom magam vitetni, de azt szinte sehogy nem tudnám megoldani, hogy 3 napig Bp-en tudjak maradni, nincs ott semmi ismerősöm. Szállást még csak tudnék valahogy intézni magamnak, de gondoskodást meg fuvart már nem hiszem. A későbbi kontrollokra ide járnék Miskolcra, de az eddig olvasottak szerint az első 3 nap elég kritikus. Bocs, hogy ilyen hosszút írtam, és még alkalmasságin se voltam, de mondjatok valami biztatót. :-)

Totyasrác Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16638

Nos,

1.: nem rólam volt szó, hanem zsombibiről

2.: csak tréfálni akartam, nem javasolni

3.: én 2,5 hetesen voltam először sportolni (röplabda), ahol nagyon nem erőltettem meg magam, fejbeütni meg nem tudnak mert gyors vagyok :)

Előzmény: ladry (16637)
ladry Creative Commons License 2006.03.03 0 0 16637

Csak tudod néha előforgul, hogy az ember kap egy "magas labdát"...mit is csinál ilyenkor?? Fejel ugye????? Ha valami belemegy a szemedbe? Vagy csak egyszerűen megerőlteted...bár azt mondják az orvosok, "nem lehet megerőltetni", azért 9 (azóta 11?) napos szemmel szerintem nem nagyon futkároznék...inkább örülnék neki, hogy szépen sikerült a műtét, és maradnék a seggemen...:-)

9 napos szemmel én még nem is néztem monitort...még LCD-t sem...

Szóval szerintem kis türelem, ne akard kockáztatni a szemed épségét!

Ezt abszolúte jószándékból mondtam!! :-)

Előzmény: Totyasrác (16635)
Jigael Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16636

Szerintem egy eset még nem végzetes, de máskor tutira ne hagyd otthon.

Az éjszaka kiszáró szem abszolút normális.

Előzmény: Izgága (16632)
Totyasrác Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16635

Szerintem focizni konkrétan a labdával akarnának, a szemével csak figyelemmel követné a labda útjaát... :DDD

(Bocs', túl magas labda volt :D)

Előzmény: gma (16634)
gma Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16634
9 napos szemmel focizni? Ez komoly volt?
Előzmény: zsombibi (16633)
zsombibi Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16633
Sziasztok most 9 napos a szemem!Nem tudom nekem pl a papiron nincs semmi a "Haze" ről! a jobb szemem 1.00 a bal 0.85 !De nagyon homályosan látom pl a monitort is!És sokszor kettős látásom is van!Az lenen a kérdésem hogy focizhatok e már igy?Persze a labdát már látom:)
Izgága Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16632

SOS!

Reggel fél 8-kor csöpögtettem Efflumidexet, és sikerült otthon hagynom a szemcseppet...

Este 6 után megyek haza. Ez gáz?

Mi lesz most?

Más: nekem csak éjszaka szárad ki a szemem. Ez normális?

Jigael Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16631

Nem tudom, én imádok inni ásványvizet pl. A tea is jó, csak az vízhajtó, úgyhogy ami be, az hamarosan ki, de a vesének ez is jót tesz :-)

A sok szörppel-kólával én vigyáznék, hízlal, meg a sok cukor+szénsav a gyomornak se tesz jót hosszútávon.

Kánikulában én tényleg érezni szoktam, hogy annyira ki vagyok száradva, hogy a szemem is száraz, és ha odafigyelek az ivásra, olyan rövid távon érzékelhető a javulás szemszárazság-téren, hogy egyértelmű az összefüggés. Normál hőmérsékletben nem ilyen látványos a dolog, a szervezet azért próbál egyensúlyban maradni, de az ivás akkor is egészséges. Azt mondják, a bőr ráncosodását is késlelteti, ha eleget iszol.

Előzmény: boni72 (16624)
gma Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16630
"Még amikor egyeztettük az időpontot még vicceltem is, hogy ha pont a szülinapomon megyek, akkor nagyon jó eredményeknek kell születni."

Hehe, rejtett agykontroll :)

Boldog szülinapot és gratula! ;)
gma Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16629
Tea?
Előzmény: boni72 (16624)
gma Creative Commons License 2006.03.02 0 0 16628
Ezzel teljesen egyetértek.
Előzmény: Jigael (16622)
Totyasrác Creative Commons License 2006.03.01 0 0 16627

Gratu!

A haze-t érezted is vagy csak mérték? Mármint eddig? Mert én nem nagyon érzékelem, de mindenkinek akkor lett tökéletes a látása, mikorra az elmúlt.

Én a tesztprogival továbbra ia csak a 20/30-at tudom elolvasni, a 20/20-at még nem, bár mindíg csak este próbálom :O

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!