Keresés

Részletes keresés

Charry Creative Commons License 2006.02.23 0 0 2004
Előzmény: limobaba (1995)
Charry Creative Commons License 2006.02.23 0 0 2003

Ő van a beállított képen fiatalon 10 hónaposan,csupán 13 évvel ezelött..

5 év kihagyás miatt nincs fiatal kutyám,aki a legfiatalabb az is már 5 éves,bár az még szerintem nem öreg,de őt nem hordják kiállításra,mert nincs rá pénzük,pedig gyönyörű..Kár,hogy nem tartottam meg..annak idején,de a Gasper kárpótól,mert ő tőle szeretnék megtartani utódot,de nem nagyon akar összejönni,ilyen az élet...

Előzmény: limobaba (1998)
Anzika Creative Commons License 2006.02.23 0 0 2002

Elsaoma!

Nagyon jól látod a kutyimat, az egy gyönyörűség.

Gondolod, hogy együtt tud majd futni az orientális agarakkal? Versenyen akár nyerhet is futásban az én kutyikám?

Előzmény: elsaoma (1991)
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 2001
Nem fogunk....
Előzmény: Törölt nick (2000)
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1999

...és hát mindenkinek a sajátja a legszebb, akkor is ha látom, látja, látod... a különbséget...

Egyéb érdekeltségek is voltak, vannak és lesznek is...

Nagyon nehéz ma még a kicsi örömöt is kicsikarni az élettől...

Előzmény: limobaba (1998)
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1998

Remélem nem adtad fel....

Előzmény: Charry (1994)
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1997

A kislányom és a kiskutyám....

...és nekem az ő kiskutyája a beardie... Bár eredményeit illetően voltak buktatók, nekem akkor is ő a legszebb...

Annyira relatív kinek mi a szép...

És lássuk be, az emberek nagyon megváltoztak, nem gondolom hogy hátrálnunk kéne a "normális" látásmódunkkal... bár kétségtelen, a normálisabb emberfajta jóval nehezebben boldogul ma az életben... 

A magyar legnagyobb betegsége az írigység..., bár nagyon szép tulajdonság az élni és élni hagyni. Ma ez hiányzik leginkább, a végsőkig taposni, a semmi nem elég uralkodik ma itt...

Legjobb a problémákat megbeszélni, ha nem lehet másfelé kell az örömöt keresni, vagy bizonyos dolgokkal meg kell alkudni... (húúúú ez nagyon nehéz...)(hülyeség....)

Nem tudom.... 

Előzmény: limobaba (1996)
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1996
Az első a kislányomé, a második az enyém...
limobaba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1995

Az én kislányom, az én kutyám...

Nem tudok igazán mit szólni, mindenek előtt az egészség... Korrekt fogazat, csontozat, idegrendszer, stb... Hiába gyönyörű, ha nem egészséges... Azonban ha ez még gyönyörűséggel is párosul az a legjobb... De hát... kinek mi a szép....?

Ti már bizonyítottatok... Fiatal kutyáid is vannak?

Charry Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1994
IGAZAD VAN!Ő Gasper anyukája,őt vittük ki fedeztetni egy ausztrál vérvonalú kanhoz ,de ő pedig amerikai vérvonalú szuka és korrekt komplett fogazata van.Ameddig él ő Magyarországon a legeredményesebb szuka ,ahova elvittük mindenhol szép sikerei voltak és szuka létére legtöbbször fajtagyöztes,csoportgyöztes is ő lett és 40szer országos,30szor nemzetközi gyöztes és többszörös Best in show!!!(külfüldön is és külföldi elismert bíróktól)Ő 14 éves most és már nincs túl jól,de a szememben még mindig olyan szép ,mint régen.Az ő fia a Gasper egyedüli utódja,de ő is már 8 éves és veteránnak számít ,de korrekt komplett a fogazata.Utálják ezt a típust,amikor felraktam a szetter fórumra,kiutáltak és kitíltottak,hogy mit akarok ezzekkel a kutyákkal,már nem ez a fáma,pedig bízonyítottak úgy érzem,mert elég neves kutyákkal indultak nemzetközi viszonylatban,nemcsak egy induló volt az osztályokban nemzetközi versenyeken(szukám soha nem volt második).Én imádom őket bármit mondanak,de szépet el kellene ismerni,de számukra,csak a foghiányos típus létezik és teljesen elfogultak és a bírók is átveszik ezt a trendet és félek,hogy átvették a hatalmat,mert a mostani almokban igen ritka a teljes fogazatú kutya és a kiállításon meg még ritkább,jó lenne visszaszorítani,de ezzel ellenben egyre csak nő  a számuk és nem is törekszenek ,hogy kevesebb legyen,sőtt ezzel szinte büszkék rá milyen jól öröklődik a foghiánya és az utódok szinte mind olyanok lesznek,szépek mutatósak,csak a torkuk véres és nem számít senkinek.Ez az előírás!Ezt kell elfogadni,nincs visszaút..
Előzmény: limobaba (1993)
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1993

Nekem nagyon hiányzik az elmúlt rendszer adta kiszámíthatóság, azt gondoltam a nyugdíjhoz közeledve egyre könnyebb lesz, ez nem így van... A rendszerváltás legnagyobb vesztesei vagyunk azt gondolom... A fiatalok nem értenek meg minket, az idősebbek pedig megnyomorítanak minket... Az egésznek az ad elviselhetőséget, hogy az apró örömöket (mint pl. a kutyázás) megpróbálja az ember maximálisan megélni, kihasználni, és élni....

Persze akadnak, akik ezt is sajnálják... Nem kell foglalkozni ezekkel a dolgokkal... Gondolom neked is több kutyád van... Meg van, meg volt az elképzelésed, meg is valósítottad, mit számít a többiek mit gondolnak...

Kiállítunk, utána kirándulunk, ebédelünk, beszélgetünk, a gyönyörű kutyáink körülöttünk viháncolnak. Nekem ez az életet túlélni észrevétlenül... Na és a zene, barátok, igyekszem mindenből kiaknázni azt, ami nekem a legjobb...

Minden ringben vannak furaságok, de ezek nekem csak apró bosszúságok, nem hagyom, hogy mellékvágányra vigyenek, nem ezért kutyázok...

Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy vannak ilyen-olyan érdekeltségek. A gyerekem versenysportolt, hát az volt durva....

Előzmény: Charry (1992)
Charry Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1992

Nagy vita volt ebből a szetter toppikban,ezért pártoltam el,mert megmondtam a véleményemet a mai helyzetről.5 évig nem jártam kiállításokra egészségügyi okokból,(mert nagyon lebetegedtem),ezen időszak alatt volt időm ujra értékelni és feldolgozni a történteket..Imádom a kutyákat,nemcsak a szettereket:6 éves korom óta Junior handlerkedem és megszállott kiállító voltam a betegségemig,de nem rólam szól,hanem arról,hogy az 5 év alatt teljesen megváltozott ez a világ ,köpködik egymást az emberek és kikaparják egymás szemét a tenyésztők fújjnak egymásra,tisztelet a kivételnek,nem ismerik el a jót,se a másikat,se a másságot..

Ez pont ebbe  topikba illik,hogy milyen más lett minden,csak szörnyülködöm,mert vissza akartam térni,de elment a kedvem az egésztől.Tudnék mit mesélni külső szemmel milyen megítélni a helyzetet?Amikor abba kellett hagynom egy időre nagyon bántott,de múszály volt!Akkor még számított a foghiány,mint most a Németeknél.Itthon semmi sem számít,mi manapság 5-6 foghiány?Semmibe veszik a korrekt komplett fogazattal szemben,pedig teljes meggyőződésem,hogy ez nem korrekt a korrettekkel szemben,aki arra törekszik.Minden hiába!Semmi sem számít!Mit szóltok hozzá?Más fajtába is engedik?És a franciás láb már fajtajellegnek számít,már fel se hozzák hibának?Beágyazodott" rossz mintaként és ezt követik...

Előzmény: limobaba (1981)
elsaoma Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1991

Gyönyörű baba!

Orientalis Agarak

Előzmény: Anzika (1982)
Anzika Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1990

Azt tudom, hogy ilyen helyen szépen kell járnia, állnia, viselkednie.

Melyik lábukon kell járniuk? Az első kettőn, vagy a hátsó kettőn?

Előzmény: limobaba (1989)
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1989
hahahaha... ebben ne reménykedj, ez nem kizáró ok, ugyanúgy fogsz fizetni, mint mi...
Előzmény: Anzika (1988)
Anzika Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1988
Csak a gonosz pofája miatt gondoltam, hátha nem engedik be a kiállításra.
Előzmény: Törölt nick (1983)
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1987
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1986

Szia !

Mi van veletek????

Előzmény: wandy5 (1969)
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1985

Szia !

Mi van veletek????

Előzmény: wandy5 (1969)
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1984

Én is törpesnacinak látom méghozzá só-borsnak. De micsoda kérdés ez! Akitől "szerezted" ??? az mit mond??? Milyen célból szerezted? Általában az ember tudja milyen célból szerez kiskutyit... Egyszerűen csak szeretem, sportolok vele, táncolok vele, vadászom vele, stb...

Mert ugyebár ezek nem elhanyagolható szempontok... Általában egyik nem zárja ki a másikat, de néha igen...

Előzmény: Anzika (1982)
Anzika Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1982

Szereztem egy kutyát. Ilyennel lehet majd kiállításra menni?

Kutyus
limobaba Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1981

Szia !

Nem gondolom, hogy nem értékelik a fajtát, inkább azt gondolom ma Magyarországon nagyon el van szegényedve az a réteg, aki valóban azért venne kutyát mert szereti és biztosítani tudja az életterét... Hiába gondolok magamnak egy fajtát, azt nemcsak etetnem kell, de azt az életteret is biztosítanom kell, amire feltétlen szüksége van ahhoz, hogy ő is és a körülette élő embereknek is jól érezzék magukat.

Ez vonatkozik nagyjából minden fajtára.

A szetter e tekintetben úgy gondolom speciális helyzetben van. Én hiába rajongok az agárért, mégis ezek a szőrösök vannak... (akikért szintén rajongok...)

De ha szetterem lenne, valószínű az is így járna velem... Elsődleges probléma az, hogy mint minden területen az emberek itt is fegyelmezetlenek, nem hozzáértők, nem érzik át egy-egy fajta fenntartása érdekében tett erőfeszítéseket. Remélem előbb-utóbb ez is megváltozik majd.

Akik az erőfeszítéseket teszik (mint te is) elnyerik jutalmukat, legalábbis a fotó a kutyidról ezt bizonyítja. ...és minden álszerénykedés nélkül mondhatom, hogy nálunk is ez látszik...

Előzmény: Charry (1979)
Charry Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1979
Nagyon szépen köszönöm !!!Magyarország egyetlen ausztrál vérvonalú kanja,hasban iportált saját tenyésztésű.A tiéd se kutya:csodaszép jószágok,gondolom régóta foglalkozol velük,én 22 éve angol szetterezek,de inkább saját részre,mert nem értékelik...
Előzmény: limobaba (1974)
limobaba Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1978

Valóban igaz, hogy erős idegzetűek nézzék csak meg...

Fel vagyok háborodva azon, hogy a környékbeliek nem tettek semmit, remélem mostmár nem hagyják ezt annyiban...

Esetleg ennek eredményéről is írjatok...

Előzmény: Arisa (1975)
limobaba Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1977
limobaba Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1976
Egy békés bullterrier azoknak, akik azt gondolják, hogy ők vadállatok...
Arisa Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1975

Az ide másolt e-mailt ma kaptam, "Csak erős idegzetűeknek!" címen.

"Kedves Mindenki!

Az alábbi link alatt található képek a mai napon készültek. Nem igazán tudom, a képek mit adnak vissza a valóságból azok számára,

akik nem voltak ott, de higgyétek el: elképzelhetetlen.

Az ügynek nincs vége, a továbbiakról a tv-ben a sajtóban, és itt is hallhattok majd.   

http://www.dogheart.hu/kutyamengele.htm

<FONT >Üdvözlettel:

<!-- D(["mb","n

Árkosi József

n

nn",0] ); D(["ce"]); //-->

<FONT >Árkosi József "

limobaba Creative Commons License 2006.02.19 0 0 1974

Szia !

Nagyon szép a kutyid...

Előzmény: Charry (1972)
limobaba Creative Commons License 2006.02.16 0 0 1973

Szia !

Köszönöm...

Előzmény: wandy5 (1971)
Charry Creative Commons License 2006.02.16 0 0 1972
A képen nyolc éves veterán angol szetter kanom van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!