Keresés

Részletes keresés

Káposzta Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20915

Megintcsak nem vagyunk egyformak. En egy futogeprol vagy szobabicajrol 10 perc alatt lefordulok az unalomtol, de uszodaban is nehezen birom a monotonitast.

Szabadban viszont szeretek 1-2 orakat futni egyedul is, ha esik, ha fagy, a Balatonban is szivesen uszom ugyanennyit.

Előzmény: aagica (20911)
aagica Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20914
Oké, akkor felveszlek a "Félmaratont mindenkinek!" projekt listájára. Titamita már rajta van és mielőtt megkérdeznéd, nem, nem lehet lekerülni róla. :)))
Előzmény: Lappantyú (20912)
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20913

Én is mindegyre megkívánom azoktól, akik ezt teszik, de én nem merek nálunk az utcán futni. A levegő ugyan rendben van, és közlekedés is alig, van viszont tömegével csámborgó falusi kutya, akik mind unatkoznak annyira, hogy egy futó kétlábút kiemelkedő érdekességnek tekintsenek :)

Előzmény: Lappantyú (20912)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20912
akkor inkább ezt a véleményt teszem most mérvadónak. :-) most ez a futás izgatja a fantáziámat nagyon, tegnap is láttam a tévében egy asszonyt, tizenvalahány kilométert futott egyben, ha egyszer én egy olyat megtennék, tuti büszke lennék magamra nagyon. :-) arról nem is szólva, hogy a szabadban futás milyen olcsó, milyen jó kis aerob mozgás... szóval fejben már nagyon rákattantam a dologra, lassan eljön a megvalósítás ideje. :-)
Előzmény: aagica (20911)
aagica Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20911
De csak gondoljad! Merjél nagyot álmodni! :))
Az első szigetkörömre abszolút futógépen készültem, meg is döbbentem, amikor először mentem ki a szabadba, hogy milyen könnyű körbefutni. És aztán meg sem álltam a hosszú távokig. (Aztán mostanában ellustultam, ezt is szögezzük le, nehogy már önfényezés legyen a vége.)
Ami nekem feltűnt, hogy amíg csak konditeremben futottam, addig rendben volt az ott futás, de miután rászoktam a szabadban futásra, azután újra már nem ment a konditermi futás, kevés volt a levegő, meleg volt, nagyon rosszul esett.
Előzmény: Lappantyú (20907)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20910
nem féltem én, de hát az volt a jó cardio mozgás kritériuma az én olvasatomban, hogy ne szúrjon az ember szíve, oldala, ne köpje ki a tüdejét, etc. és ezt 7.4 km/órával gyalogolva lazásan előadom, de futva kevésbé. de azon vagyok, hogy inkább csak futva adjam elő. úgy tűnik, ez nem megy egyből. de hát ráérek. :-)
Előzmény: BZoltan (20909)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20909
"mégse terheli a szívemet"

Kardioproblémáid vannak? Mert ha nincsenek akkor nem kell félteni azt az izomcsomót :)

z
Előzmény: Lappantyú (20907)
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20908

Na most, hogy jól kinyavalyogtam magam, és olyan indiszkréciót követtem el, amilyet a fórumokban még sohasem, lassan elkúszok ebédezni a konyhába. Ma répasali van a husi mellé. Hogy ne őszüljek bele a kajakitalálásba naponta, most egy Teletál nevű kajáscégtől hozatom, és ugyan istenbizony nem vagyok az ügynökük :) de azt kell mondanom, általában nagyon jók a fitness menüik, amit egyik korábbiról se mondhattam el. A karfiolt és a brokkolit is tökéletesre párolják, olyan pont-nem-marad-nyers-de-nem-is-zöldségpép állapotúra, és mindig van valami íze, pl leheletnyire átjárja a fokhagyma, hogy nem számít vezeklésnek megenni :)

Tanácsokat köszönöm, azokat is megemésztem mellé! :)

Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20907

jójó, akkor az, amit én használok, az félig futó-, félig gyaloglópad. :-) egyébként az a vicces, hogy olyan 7.2 - 7.4 km/órás sebességnél gyalogolni kvázi nehezebb, mint futni. vagyis a futás esetén persze szúr egy idő után az oldalam, meg ilyenek, de mégis sokkal könnyebb futni, mint gyalogolni. szóval, hogy van egy olyan sebesség, ami baromira mozgat, mégse terheli a szívemet. de hát ez még csak a jó kardio cucc kritériuma, ténykérdés.

mindenesetre akkor ez így jó, hogy futópad (gyaloglással kevert futás) + lépcsőző, csak ne gondoljam, hogy ettől majd sprintbe körberohanom a Ligetet tavasszal, ha jól veszem ki a véleményedet.

Előzmény: BZoltan (20899)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20906
"van erre 1-2 szer, de mind ártalmasabb, mint a KV"

oké :) elfogadva

"Mennyiben lenne jobb, ha megcserélném?"

Minél hamarabb reggelizel annál hamarabb indul be az anyagcseréd.

"OK, nem ragaszkodom hozzá"

de ne kiiktasd, hanem helyettesítsd

"Edző szerint a kombinált edzés jobb, mert lassan emelem a relatív izomtömegemet, az meg hosszú távon magasabb alapanyagcsere-szinthez vezet.

Huhhh... bullshit!!! Figyusz... ha zsírt égetni nem megy olyan gyorsan mint ahogy a közhiedelem tartja akkor izmot építeni még annál is sokkal nehezebb és lassabb folyamat. Az edződ egy kapitális baromságot mondott, amiben a legnagyobb gáz az az, hogy elvileg igaza van.. csak a gyakorlatban nem jgy történik. Szóval nem egyik hétről a másikra ugrik ám fel rád 4-5 kiló izom, hogy utánna azzal jó gyors anyagcseréd legyen.

A jó kardioedzéstől pontosan olyan jól definiáltak lesznek az izmaid mint a súlyzós edzéstől... tény, hogy a változatosság és az intenzitás sokat számít. Úszás, futás, kerekezés, evezés, lépcsőzés az alapmozgások.. spinning, tenisz és más tréfa csak még jobbak.

"Bocs, de ez a 7+ ez utópia. "

jó lesz az a 6*1.5 óra is ám nagyon :)

"Ha megfigyelted,..."

megfigyeltem..de keveslem :) mind mennyiségben mind rendszerességben

z
Előzmény: Thor (20896)
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20905
164 cm, és amikor láttál, 58 kiló voltam. Az egy év meg sajna szakaszos, nagy kiesésekkel. Tavaly volt egyszer jan-jún, aztán szeptember, aztán decemberben néhány hét. Közben voltam komolyan beteg, heverésztem kórházban, váltam stb, olyankor max. nem-szétesni sikerül, de nemám edzeni vagy neadjisten fogyózni. Tavaly lefogytam 78-ról 68-ra, karácsony utánig viszakúsztam 71,5-re, amiből a dorbézolás után elment 1 kiló. Most legújabban egy hónapja diétázom és mozgok újra, és arra számítottam, hogy most fullra beállított pajzsmiriggyel (épp egy hónapja nézték utoljára) gyorsabb lesz, de nem lett.
Előzmény: Lappantyú (20901)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20904
hát bio csak az, amire ez rá van írva, szóval a válaszom sajna az, hogy nem. egyébként szerintem ez a zabpehely az a kategória, ami bio változatban sem annyira megfizethetlenül drága (mint például a zöldségek).
Előzmény: lophire (20900)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20903
:-))))
Előzmény: kockasfulunyul (20902)
kockasfulunyul Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20902
A nyúl az én vagyok. :-) Te maradj csak madárnak. .-))
Előzmény: Lappantyú (20894)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20901

ugyan, Thor, hát a házipatika se teljesen jó fej és szerintem a dietetikusoknak is van olyan összeg, amitől korpásodik a hajuk. :-) a mindmegette.hu-n meg a négynapos, szétválasztos diéta van ezerrel hirdetve, pedig szerintem (józan ésszel nézve, nem dietetikusként), az sem normális dolog.

másrészről meg akkorát nem hazudnak: ha az én 90+ kilós nővérem nekikezdene egy olyan házipatikás, dietetikus által összeállított diétának és elkezdene végre mozogni is hozzá, akkor nagy valószínűséggel fogyna öt kilót öt hét alatt. egyrészt, mert sok kiló eleve. másrészt, mert nagyon rosszul táplálkozik. harmadrészt, mert nem mozog. de te írtad, hogy már egy éve dolgozol az ügyön. tehát te már réges rég túl vagy azon, hogy az elején az ember kipréseli magából a fölös vizet. nem vagy nagyon sok kiló (bár nem tudom a magasságodat, de úgy emlékszem, hogy nem voltál te alacsony, amikor találkoztunk, azóta meg nem hiszem, hogy összementél volna :-)) és régebb óta mozogsz. szóval egyszerűen kutyát a macskával hasonlítasz, ne tedd. :-)

Előzmény: Thor (20897)
lophire Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20900
organikus zabpehelynek számít, vagy minden boltban kapható nem bio cuccnak
szóval jó minőségűnek számít?
Előzmény: lophire (20880)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20899
A futópad az nem gyaloglópad :)

Amúgy nem egy ismerősöm szaladt rá a szopócsonkra amikor azt hitte, hogy a téli futópadozás az jó edzés a nyári kocogásra...aztán tavasszal jött a döbbenet, hogy nagyon nem egy műfaj és ugyanúgy megpukkantak a futáskor.

Amúgy a futópad pontosan ugyanolyan jó kardioedzőgép mint a lépcsőgép vagy a szobabringa vagy az evezőpad. De mindegyiknek megvan az a nagy közös baja, hogy gépek és mivel nem a természetes mozgásformával megegyező a terhelés így csak egy nagyon körülírható izomcsoportot dolgoztat meg, ugyanakkor teljesen terheletlenül hagy egy sor izmot ami pontosan ugyanúgy fontos lenne. Ezért nem igazán lehet szobabringával kerékpározásraedzeni és evezőpaddal evezésre.
Amit én kitaláltam az az, hogy minél nagyob változatossággal használok ilyen gépeket amikor az időjárás nem engedi meg a normális aerob edzést. Szóval minden héten 2 óra evezőpad, 2 óra taposógép, 1 óra szobabringa és 1 óra úszás...

z
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20898

Ez engem is érdekelne, mert engem sem hagy az edzőm futni addig, amíg bizonyos teljesítményszintet el nem érek gyors gyalogolva (5,4 km/h) ez azért bőven nem séta. 138-140-es pulzussal (37 éves vagyok), utána már mehet a váltakozva futás-gyaloglás.

Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20897

Ez egyébként szempont nálam is, hogy ne menjek olyan szint alá, amikor dühömben feladom, szóval ezért nem játszik nálam sem a négynaponként ciklusos, szétválogatós diéta, sem az, hogy teljesen lemondjak minden kenyérről, sem az, hogy a vasárnapi csokit kihagyjam, vagy azt, hogy hétvégén valódi (sötétbarna:) cukrot teszek a kávémba. Ez egy kötelező minimum nálam lázadás ellen :)

De az 5 hét alatt 5 kilót spec a házipatika.hu is így hirdeti, online csatlakozhatós fogyókúra, dietetikus által összeállított étrenddel.

Előzmény: BZoltan (20891)
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20896

"Ez sajna nem megy. A vérnyomásom a padlón, sőt alatta"

nem vagyok szakorvos, de abban eglszen biztos vagyok, hogy ilyen problémára _NEM_ a kévé a legjobb megoldás.

Kéhhlek. Szakorvos + háziorvos + üzemorvos, összesen 3 db eddig egybehangzóan állította nekem azt, hogy van erre 1-2 szer, de mind ártalmasabb, mint a KV, napi egy, ébredéshez messze nem számít káros mennyiségnek, szóval ők nem ajánlják a váltást gyógyszerre.

"reggel ezt is nehéz legyűrni, de a fél 11-essel pótolom a dolgot. "

csak és kizárólag szokás kérdése a dolog. Nincs olyan, hogy nem reggeliző alkat vagy reggeliző alkat :)

Fura, de eddig a fél 11-est neveztem mindig reggelinek. A 7:30-asat csak sima kábításnak :) Mennyiben lenne jobb, ha megcserélném?

"olyan állati sok glükóz akkor sem bír benne lenni"

Nem a mennyiség a gáz, hanem az inzulinszintemelő hatása...az inzulin meg az elsődleges hunyó a zsírraktározásban.

OK, nem ragaszkodom hozzá.

"30-45 perc kardio (gyaloglópad+bicikli, vagy csak gyaloglópad)"

én még olyan embert nem láttam aki súlyzókkal fogyott volna le, de ebből is lehet vallásháborút csinálni... szerintem ha zsírt akarsz koptatni és erre van másfél órád akkor 15 perc bemelegítés után 45 perc kemény aerob edzés (pulzus a 60-80%-os tartományban egyenletesen,vagy 50-90%-benintervallozva) és 10 perc levezető aerob és 20 perc nyújtás sokkal jobb. Az aerob is legyen változatos. A gyaloglópad meg nyusziknak való szerintem. Hány watton nyomod a bulit?

Edző szerint a kombinált edzés jobb, mert lassan emelem a relatív izomtömegemet, az meg hosszú távon magasabb alapanyagcsere-szinthez vezet. Nekem logikusnak tűnik, és a formátumom, bár hájas, de jobb lett. Mondjuk kicsit fura, hogy 2 hét után már több szappanoznivaló akadt a zuhany alatt a kezembe válltájékon :) bár zsírt égetni tudnék olyan tempóban, mint izmot építeni!

1ébként egyszer már fogytam kizárólag kardióval, mondjuk akkoriban azért más tempóban ment, de tény és való, hogy a végére lógni meg gyűrődni kezdett a bőröm és egyáltalán, olyan plöttyeteg hatást keltettem.

":) egyébként is egyek még kevesebbet, ne nyavalyogjak. És ezt mindenkitől megkapom"

Na tőlem nem... szerintem keveset eszel és én úgy sejtem, hogy a nemfogyásod egyik fő oka az anyagcseréd lassúsága. Ezt pedig gyakori de kevés, nagyon jól ütemezett táplálkozással és gyakori (heti 7+) edzéssel leet turbózni... sok rost,sok vitamin, sok folyadék segítségével.

Bocs, de ez a 7+ ez utópia. Az 5 is úgy fér be, hogy kizárólag a munkábajárás, edzés-háztartás-alvás körben mozgok, sé ez már így is zombilét.

"Milyen rostot?"

Káposzta, karalábé, kelbimbó, karfiol, brokkoli, répa, spárga (nem a mazzag, bár az is rostos) paprika.. ilyesmik.

Ha megfigyelted, az ebédekhez gyakorta párolt zöldséget írtam a husik vagy tojás mellé. Az kb. ezek variációjából és kombinációjából áll. Alapvetően köretként fogy el a zöldséglevesben főtt tetemes mennyiségű zöldség is, helyette gyakorta párolt brokkoli vagy karfiol van.

Előzmény: BZoltan (20889)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20895
Azért jó, hogy betonul ugyanazt írtuk :) Vélhetőleg igazunk van...

z
Előzmény: Lappantyú (20893)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20894
azt a részt kifejtenéd bővebben, hogy a futópad miért nyusziknak való? persze, magam miatt kérdezem, én mostanában fél órát futópadozom. egyelőre felváltva sétálok és futok rajta, sétálni 7.0 km/órával, futni 8.0 km/órával, most ott tartok, hogy negyedóra futás, negyedóra séta. (ezen kívül még fél órát lépcsőzök is, közvetlenül a futópad előtt.) a futópaddal az a célom, hogy le bírjak nyomni egyben fél órát futva és akkor majd kimerészkedjek a szabadba futni és majdan eljussok az háromnegyed órás - ötven perces futásokig. szóval az nem baj, ha nyuszi vagyok, de vajha ezen a nyomon válhat-e nyúl belőlem? :-)
Előzmény: BZoltan (20889)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20893
rám vertél 11 másodpercet. :-)
Előzmény: BZoltan (20891)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20892

hát szerintem az öt hét alatt öt kiló az nagy önbecsapás, szóval csak hadd kiabálják, hidd el: te jársz jobban. aki öt hét alatt öt kilót fogy le, az nagy valószínűséggel lefogyott magából egy csomó vizet, kevés zsírt és némi izmot. valamint az öt hét letelte után azonnal vissza fog szedni hat kiló zsírt. ehhez képest a te másfél kilós, nagy valószínűséggel zsírból lefogyott és vissza nem szedett kilód, az valami. az eredmény.

Előzmény: Thor (20886)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20891
"5 hét alatt 5 kilókat kiabálnak"

ez egy kapitális ökörség... ha te 69 kg vagy akkor 1 kg az 1.4%-a teljes testúlyodnak. 5 hét alatt 7%-ot fogyni zsírból azt hiszem, hogy csak olyan embernek lehet akinek komoly izomtömege van. Mondom... ez 56000kCal-t jelent... ami cirka 100 óra laza kocogás :) szóval ha minden nap kocogsz 3 órát akkor van ilyenre esély.

Aki ilyeneket kiabál az azért mondja, mert sokan az első hónapban valóba vesztenek 5 kilót... ebből 3kg az az buffer amiről már írtam és 2kg a valódi fogyás.. amit ha koplalással csináltak az felesbe zsír és felesbe izomveszteség... az ilyen emeberek szokták a kúrátát a 2. hónap után abbahagyni, mert legyengülnek és elvesztik a motivációjuk az irreális cél miatt.

z
Előzmény: Thor (20886)
Lappantyú Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20890

akkor tehát a felaprított zöldség, az salátává minősül? igaz is, mondják azt, hogy tépkedd salátává, arra se öntünk öntetet. :-))))))

Előzmény: BZoltan (20887)
BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20889
állítólag azt is jobb kerülni.

"Ez sajna nem megy. A vérnyomásom a padlón, sőt alatta"

nem vagyok szakorvos, de abban eglszen biztos vagyok, hogy ilyen problémára _NEM_ a kévé a legjobb megoldás.

"reggel ezt is nehéz legyűrni, de a fél 11-essel pótolom a dolgot. "

csak és kizárólag szokás kérdése a dolog. Nincs olyan, hogy nem reggeliző alkat vagy reggeliző alkat :)

"olyan állati sok glükóz akkor sem bír benne lenni"

Nem a mennyiség a gáz, hanem az inzulinszintemelő hatása...az inzulin meg az elsődleges hunyó a zsírraktározásban.

"30-45 perc kardio (gyaloglópad+bicikli, vagy csak gyaloglópad)"

én még olyan embert nem láttam aki súlyzókkal fogyott volna le, de ebből is lehet vallásháborút csinálni... szerintem ha zsírt akarsz koptatni és erre van másfél órád akkor 15 perc bemelegítés után 45 perc kemény aerob edzés (pulzus a 60-80%-os tartományban egyenletesen,vagy 50-90%-benintervallozva) és 10 perc levezető aerob és 20 perc nyújtás sokkal jobb. Az aerob is legyen változatos. A gyaloglópad meg nyusziknak való szerintem. Hány watton nyomod a bulit?

":) egyébként is egyek még kevesebbet, ne nyavalyogjak. És ezt mindenkitől megkapom"

Na tőlem nem... szerintem keveset eszel és én úgy sejtem, hogy a nemfogyásod egyik fő oka az anyagcseréd lassúsága. Ezt pedig gyakori de kevés, nagyon jól ütemezett táplálkozással és gyakori (heti 7+) edzéssel leet turbózni... sok rost,sok vitamin, sok folyadék segítségével.

"Milyen rostot?"

Káposzta, karalábé, kelbimbó, karfiol, brokkoli, répa, spárga (nem a mazzag, bár az is rostos) paprika.. ilyesmik.

z

Előzmény: Thor (20885)
thefilmmaker Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20888

A múltkor volt szó az aszpartámról, nem tudom ez a cikk már volt-e szerintem még nem, akit érdekel: http://index.hu/tech/tudomany/aszpa9896/

A cikk alján további linkek.

BZoltan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20887
a saláta az öntet nélkül saláta... öntettel zöldséges öntet :) a joghurtban nem a zsír a gáz, hanem az, hogy van rendesen energiatartalma. Ami nem baj, ha jókor tolod be :)

z
Előzmény: Lappantyú (20884)
Thor Creative Commons License 2006.02.22 0 0 20886

Kösz :) valamiért imádom, ha sajnálnak, mindjárt nem olyan rossz :)

De viccen kívül, néha jólesik az együttérzés. Főleg most, amikor az egész ismeretségi köröm fogyózik, és ilyen 5 hét alatt 5 kilókat kiabálnak, hogy magamfelköthetnékem legyen.

Előzmény: Lappantyú (20878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!