Az a baj h senkinek nem volt még ilyen problémálya legalábbis nem azoknak akik ide irnak s meddig lehet elmenni ezzel a zörgéssel? Engem nagyon nem zavar amig zörög de olvastam h irányithatatlanná válhat az autó ezt hallotad szerinted igaz?
Láttatlanba nem tudom, hogy milyen ez a billegés, sajna nem tudom elképzelni. Kormányoszlopomat a zörgés miatt szétszedték a Bestesek, majd miután nem tudtak vele semmit sem kezdeni, jött a csere, de nekem semmi billegést nem produkált.
Köszi értem a Fóti úti szerviznek már megadtad a tel számát már letisztult mégegyszer köszi egyébként nagy esély szerinted h kormányoszlopot kell cserélni? Megvan a műszerfal mögötti korogás enyhén rossz uton sajnos ez a billegés is jöhet amiatt szerinted?
Nincs szervizem, kicsit félreérthetően írtam, hogy "emberem", úgy értettem, hogy ahol lakom van egy autóvillamosságis és én mindent vele szoktam csináltatni, és őt ajánlani is merem. :)
Fútóműveshez mindenképpen vidd el, nézesd át rendesen.
Szentendrán tudok jó futóművest, akihez én is szoktam járni.
Pesten csak 2 szervizt ismerek, az egyik márkaszerviz, a Best Autóház, ők nagyon profin dolgoznak hiba nélkül, de meg is kérik az árát, de miután átveszed az autót, nem kell megszámolnod, hogy meg van-e mind a 4 kereked.
A másik egy magán műhely, egy Fiat márkaszervizesé a Fóti úton. Rendes a fickó, de csak 1x voltam nála váltó tartó bakot cseréltetni + légzsák hibát töröltetni, holnap megyek megint compit bizergáltatni vele.
Neked merre van szervized? Vagy csak autovillamosággal foglalkozol? Futómü egyebek? Rázopad kimutatja hogyha a kormányművel van a probléma? mert mostmár egyre jobban ráz a kocsi! Én nógrád megyében lakom kb 80 km pest!
Ha jól tudom, ez azóta van mióta bekerült a döngető.
Amikor az erősítőnek a kábeleit húztátok, akkor történhetett valami kábel szakadás, aminek a szivargyújtó látta kárát.
A középkonzolt már ki tudod szedni, remélem a múltkor figyeltél. Nézd meg milyen szinű a vezeték és keresd meg a másik végét, ha meg van, akkor meg kell nézni műszerrel, hogy van-e szakadás, ha nincs akkor máshol van a gubanc. Esetleg kiszakadt a bizti táblánál, vagy magából a szivargyújtóból a kábel.
Bp.en sajna nem tudok villamosságist, gondolom hozzánk meg nem akarsz kikocsikázni, pláne, hogy az emberem csak 7köznap dolgozik.
Ismét szivargyújtó probléma... Szóval időközben kiderült, hogy valóban nem jó a szivergyújtóm (a biztosíték rendben van (ha jól tudom, akkor csak 1 bizti van hozzá az utastérben)).
Viszont áram az nincs benne... Tudtok valami jó autóvillamossági szakit Bp-en?
Szervíz volt a gépen, és megoldódott az alapjárati "böfögés", kihagyás! Azóta vajpuhán jár.
Amit javítottak:
- önindító (pucolás, vagy nemtom, mit csináltak, cserélni nem kellett, ezért gondolom, hogy az volt, ez egyébként tipikus punto hiba, évente meg kell nézetni!), alig akart indulni most a mínusz 20as reggeleken
- fojtószelepház tisztítás, az nagyon kellett, mint megtudtam, tiszta mocsok volt
- gyertyacsere (a gyári ajánlás az NGK féle DCPR8E-N, na én szintén egypólusú, de platinum fejű DCPR8EVX típusjelűt tettem bele!)
Ezen kívül volt még pár apróság, de azoknak nincs köze a dologhoz. Többen mondtátok, hogy szintén van ilyen probléma a kocsival, ezeket érdemes megcsináltatni, megnézetni, ha segítettem, örülök!
Ja, és bepattintottunk egy K&N direktszűrőt.... 4000 fölött olyan hangja van.... tiszta rally! És még pufórendszer nincs is rajta, csak a gyári szívószál. Tudom ajánlani, dinamikusabb lett a vas, jobban elkapja a fordulatszámot! És 6000 alatt nem nagyon akarózik váltani... :-))))
Thx tiszta hülye vok már megtaláltam a leírásba ahogy láttam a képet vissza olvasásnál:) csak én ugy kerestem h helyzetjelző s ugy nem találtam na ez van jó ez a fórum mégegyszer thx
Ha nem olvasnál vissza rövidel leírva a "művelet". Gyújtáskulcs stopp (alap, ahogy beledugod) állásban nyomd be az alatta levő kis műanyag pöcköt, tartsd benyomva, és ekkor a kulcsot el tudod fordítani "még egyel lejjjebb" (óramutatóval ellentétesen...), és ekkor "parking" üzemmódban bekapcsolnak a helyzetjelzőid. (ha esetleg nem világos inkább olvass vissza :-)).
A párásodásrol annyit h nekem a jobb oldali csöpögött átlap gumifoordítás megoldotta azóta king! Egy kérdés nektek sem lehet leállított motorral helyzetjelzöt kapcsolni? Kerestem a leírásba s csak tompítitt időzitőt találtam de én elég sokat állok kivilágitatlan ut szélén (pont barátnőmék elött nincs lámpa) jó volna egy kis fény a tü-tü-re:)
Idén ismét megrendezésre kerül a tavaszhozó BalcsipartiPUNTOura.
Program (tervezet)
- 9 órakor találkozó Keszthelyen a Liget pláza parkolójában
- kocsikázás Zala-megyében
- útközben kis kulturprogram szép kilátással utána ebéd
- ebéd után szavazás, majd folytatódik a közös kocsikázás
- visszaérkezés Keszthelyre - szállás elfoglalása (Hotel Helikon)
- kaja - pia - ereszd el a hajam, díjkiosztás
- másnapi progi elözö estétöl függöen :)
Jelentkezés és információ:
balcsi@puntoclub.huwww.puntoclub.hu
Ha tudtok egy megbízható, lelkiismeretes Punyesz "dadát" ( szerelőt ) hosszútávra Bp.-en a III. kerület közelében , kéremszépen, hogy küldjétek el az elérhetőségét a címemre!
Szia! Mikor megvettem a 2001-es Puntomat, nekem is párásodott, de nagyon.
A motortér felől semmiféle szivárgási lehetőséget nem találtam. Levettem a lökhárítót, lámpát kiszereltem és átlátszó szilikonnal ( a nevét sajna nem tudon, de akkora mint egy fogkrémes tubus és csak pár száz ft.) körbe tömítettem. Nekem azóta teljesen megszünt a párásodás.
Általában a hátlapon lévő tömítés elöregszik és azért párásodik, szárítsd ki a lámpát, majd valamivel tömítsd el körbe a hátlapot. Van a lámpa hátulján egy kis levegőztető, azt is megnézném. Hallottam olyanról, aki megfúrta az alját, hogy kimenjen a víz, azt viszont nem tudom, hogy mennyire vált be neki.
No, nekem is előjött a sokak által megénekelt lámpa-bepárásodás. A bal fényszóróm mára csupa víz lett belülről (izzócserém nem volt, nem tudom, mi a bánattól). Keresgéltem itt a topikon, hogy mi rá a megoldás, de így hirtelen nem találtam. Ha valakinek ezt sikerült már jól megoldania, legyen kedves és ossza meg velem, mit tegyek.
Mivel ez egyrész off, másrészt már kitárgyaltuk, harmadrészt utálom azt az autót, nem adok részletes választ. :) Egyébként ma párom hosszú idő után ismét beült a Puntóba sok-sok "fjúzsönözés" után. Első mondata: "istenem, ez milyen halk..." :)
"Akkor te már ellátsz a tükör felett (én 180 vagyok), szerecsés ember. :) Nekem pont mindent kitakar, előre kell dőlnöm picit, hogy ellásak alatta, vagy pipiskednem, hogy felette..."
A tükör 2 csuklón mozog, ha véletlenül az alsó állásban lenne akkor egyszerűen fel lehet emelni.
"Mivel ketten használjuk az autót, gyakran. És én sajna éppen nem érem el (és persze párom se)..."
Őszintén: a Punto műszerfali ablakemelőkapcsolója mennyivel kényelmesebb? :)
"Szerintem meg nagyon nincs rendjén. Hadd legyen már egyszerre pohártartóm meg hamutartóm is..."
Az oldalzsebekben is van pohártartó.:)
"Én is, de addig csak kell valahol lennie, és mégiscsak esztétikusabb, ha nincs szem előtt."
A szemetet elhelyezheted a műszerfal tetején a tárolóban, az oldalzsebekben, a kormánytól balra elhelyezett kis fiókban és az utasülés alatti tárolórekeszben is. Hetekig szemetelhetsz, meg sem látszik.:)
Szia!
Én voltam párszor az érdi Fiat-nál, én úgy tudom, hogy szinte az egész szerelő gárdát átvitték az M0-ból. Én is az M0-ban csináltattam a garis szereléseket, szerencsére nem volt sok, de ami volt, azt jól megcsinálták. Szerintem Érden is rendesek, én csak ajánlani tudom.
Üdv.:
Sandree80
Egy 1.3 Multijet Puntom van, most lesz két éves. Hál' Istennek nincsen semmi különösebb gondunk egymással:) A gari febr végén jár le, mit tanácsoltok: mit és hol nézessek át, még amíg él a gar? Az M0-ban vettem anno, de ők sajna megszűntek, legalábbis Fiat-szervízként nem funkcionálnak már. A szervizes ügyintézőm az érdi Fiatba ment át, esetleg tapasztalatok arról a szervízről?
Előre is köszönöm:
Cali
ui: mért már valamelyikőtök rugalmassági időket? Gondolok itt 60-100 4.-ben, és 80-120 5.-ben. Ha igen, osszátok meg velem, plíz!