Keresés

Részletes keresés

Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 280
Lehet, hogy ez övtípustól is függ, nem? Nálunk a Maxi Cosi Priorinak úgy fut az öve, hogy teljes képtelenség lenne kibújni belőle. Valahogy elég magasan fogja össze a mellkason a középcsat. - De gondolom ez nem vigasztal:))
rollller Creative Commons License 2006.05.21 0 0 279

es vall felett is tuti jo helyen fut? vagy epp most olyan magas, h nem fut jo helyen akarhova is allitod (mert ez is benne van a pakliban)

amugy meg nalunk mikor ez a kibujasprobalkozas volt vagy elofordul, akkor en minden egyes kibujasnal leallok az autoval, eleg idegesito volt, de a gyerek unta meg elobb, persze lehet millanak ez csak olaj lenne a tuzre, de en vmi ilyen nagyon kozvetlen szankciot talalnek ki ezugyben (de en kozismerten durvan kozlekedesparas vagyok, ha gyerekrol van szo)

Előzmény: Törölt nick (277)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 278
együttérzek. Máté is kibújik az öv alól, totál mind1, mennyire húzom meg.
Gondoltam rá, hogy veszek egy hordozóhoz való mellkasnál meghúzandó szűkítőt, de az meg a vállpárna miatt nem jó ötlet.
Próbálom nevelni, hogy ne húzza ki a kezét.... a legszebb, hogy ha szólok, vissza is dugja.
Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 277
sajna nem, millácskának a fojtogató szorosságú öv csak kihívás. :-( de köszi.
Előzmény: rollller (276)
rollller Creative Commons License 2006.05.21 0 0 276

az elso kerdesedre az a valasz, hogy rosszul van beallitva, ez akkor tortenhet meg, ha tul lazara van hagyva vagy ha a valla folotti beallitasnal az ov nem a vall felettrol indul, hanem vall mogottrol (remelem ertheto)

a masodikra meg sajnos az a valasz, hogy nem:( vagyis van olyan ules, ahol egy keresztbe elem miatt a gyerek olyan tavolsagban van a kikapcsolotol, h nem tudja kikapcsolni, ha az ov kilazitasa a kerdes, akkor vannak olyan ulesek, ahol az ulesben van egy ovfek, tehat nem tud az ovbol kikapcsolas nelkul kibujni

(mellekszal: es ezert szereztem anno olyan ulest, ami 5 pontos... de meg szazvalahanycentiskent is 5 pontosban ul, es igy is fog remelhetoleg ev vegeig)

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 275

sziasztok, kérdés: van olyan megoldás, ami megakadályozza, hogy a gyerek kibújjon az 5 pontos övéből? tehát ami a mellén, középen összekapcsolja a két vállnál lévő övrészt?

ill. ennél is fontosabb kérdés: az ülésmagasítónál, amikor már az autó saját övét használjuk, van olyan szerkezet, ami megakadályozza, hogy azt kikapcsolja?

extekergo Creative Commons License 2006.05.21 0 0 274
"Régebben,fiatal koromban,amikor még alig volt kocsi,akkor a gyerekek sokkal nagyobb biztonságban voltak még és nem volt ennyi baleset."

Régebben fiatalabb koromban valóban nem volt annyi kocsi, de balesetek arányosan úgyanúgy voltak. Sőt! A biztonságiövről csak annyit, régebben fiatalabb koromban az első autómban, az első gyermekem biztonságiöv nélkül, landolt a két elsőülés között repülve a kezemben. Nem mentem gyorsan, (trabi) de előttem valaki más bénázott, fékelnem kellett. Aludt is a kicsi fekve a félországon keresztül, nem a padlón, a hátsó ülésen. Sajna a mai biztonsági ülésekben is elalszanak ülve. Rossz nézni őket, de bekötve -nem a tescos ülésben- biztonságban vannak, nem kell őket elkapni...
Előzmény: Törölt nick (268)
igazi hős Creative Commons License 2006.05.20 0 0 273
Elvileg mindegyikben, én a Róbert Károlyon vettem.
Előzmény: evibly (267)
bokor Creative Commons License 2006.05.20 0 0 272
Nem anya, provokatőr. Topikoló nem felhúzza magát rajta, hanem utánaolvas, és hipp-hopp rájön, hogy nem érdemes vitát generálni miatta. Nyugi.
Előzmény: Kyrandia (271)
Kyrandia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 271

Ha nagyon mozgékony,akkor altatót kell neki adni és nem lesz gond

Jesszus!!! Bár az egészet kijelölhettem volna, de ez tragédia. Márminthogy ˝anya˝ vagy.

Előzmény: Törölt nick (270)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 269

Hány olyan gyereket láttál már, aki nem volt bekötve, ezét előrepült és felkenődött a szélvédőre, átrepült rajta és/vagy koponyatöréssel végezte röppályáját? Feltételezem, még egyet sem. Mentős doki beszámolója szerint elég egy ilyet látni - miközben ugyanezt az ütközést a rendesen bekötött gyerek kis horzsolással megússza - hogy belásd a biztonsági öv hasznát.

Különben régebben is sok ember halt meg karambolban, és közülük renegetgen megúszhatták volna, ha be lettek volna kötve.  

És még egy technikai részlet: mégis milyen korú gyermeknek ajánlanád az ülés mögött a földön való utazást?

Egy újszülöttet én azért inkább nem fektetnék le az ülés mögé... Amikortól meg már ülni tud egy gyerek, akkor mászni is tud, és a.) vagy előremászik a sebváltóhoz, vagy b.) kinyitja a hátsó ajtót. 4 éves kor után ezek a veszélyek lecsökkennek, akkor már csak a csigolyatörés marad. Bagatell.

Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 268
A gyereknek nem kell gyerekülés,simán le kell rakni a padlóra és kész.
Ott biztonságban van.
Az öv csak rátekeredik a nyakára és megfullad.
Régebben,fiatal koromban,amikor még alig volt kocsi,akkor a gyerekek sokkal nagyobb biztonságban voltak még és nem volt ennyi baleset.
evibly Creative Commons License 2006.05.19 0 0 267
Szia,

melyik Kikában van ez?
Előzmény: igazi hős (266)
igazi hős Creative Commons License 2006.05.18 0 0 266
Elsüllyedt ez a topik, de hátha valaki Britax/Römer Duo plus ülést akar venni: ha megalkuszik a szűk választékkal, akkor a Kikában 65 ezerért vehet egyet, én most hoztam haza a mienket. Szűk választék alatt a Trendline sorozatból való kék-fekete, "Julie" huzat értendő. (Nem ez tetszett a nejemnek, de amikor szembesült a 65-ért közepes, vagy 95-ért szép választással, akkor igen hamar döntött. Egyébként először látok olyat, hogy egy gyerekholmi itthon olcsóbb mint nyugatabbra: a Kika osztrák boltjaiban ugyanez az akciós ülés 260 Euro, ami ha csak kicsivel is, de több mint a magyar ár. :-))
evibly Creative Commons License 2006.02.20 0 0 265

Sziasztok,

olyan gyerekülést keresek, amelynek az felső, ülés része kivehető. A belvárosban utcán parkolunk és nem nagyon szeretném, ha az ülés miatt feltörnék a kocsit.

Azt tudom, hogy a Concord Ultimax (talán) c line sorozat ilyen.

Kérdésem/kérésem az, hogy van-e másik márka, ami ezt tudja, illetve akinek van használt concordja és eladná, az légyszi jelezzen!

Köszi!

kacica Creative Commons License 2006.02.19 0 0 264

Sziasztok!

Eladó egy concorde trimax üléshez való nyári huzat, fehér színű, lélegzős anyagból készült, nyáron nem izzad bele a gyermek az ülésbe. Új, bontatlan csomagolásban. Ár: 4.000,-Ft. Ide írjatok: god kukac melcor pont hu

perkó Creative Commons License 2006.02.01 0 0 263
Tényleg nem mind1, hogy melyik modell. Először azt kéne tisztázni, hogy mekkora babának kell az ülés.
Ultimax 0-18kg
Trimax 9-36kg
Lift Pro, Pro-tect, Lift Evo 15-36kg
A C-line huzat, pamut huzat. X-line szintetikus, teflon bevonattal.
Előzmény: tünde.sz (261)
rozália Creative Commons License 2006.01.20 0 0 262
Köszi.:)
Előzmény: rollller (255)
tünde.sz Creative Commons License 2006.01.20 0 0 261
kevesebb 10-17 közti
de azt nézd meg, hogy melyik modell, mert a mária nagykerben, azt hiszem, a legalapabb pro van - ebayen meg az új, teflonos huzatút árulják (Xline-os változat), meg a pro-tect típust, ami azért többet tud, biztonságosabb :-)
szóval úgy érdemes összehasonlítani - na meg általában van választék
Előzmény: VKOrsi (260)
VKOrsi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 260
no, meg most nézem, hogy sokkal az ebayen sem olcsóbb... ott 99eur + ptk, ami ált. olyan 30 eur körül szokott lenni...
Vagy mennyi pontosan a postaktg?
Előzmény: VKOrsi (259)
VKOrsi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 259
én is az ebayen vásárolok :) de ez febr. 1re kellene, amíg nem tuti, hogy megérkezik. Anyuék szeretnék venni, hgy nekik is legyen.
de akkor még körbenézek az ebayen :D
tünde.sz Creative Commons License 2006.01.20 0 0 258
ebayről
:-)
Előzmény: VKOrsi (256)
Zimizumi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 257
Mo-on a www.bebibolt.hu-n, ami mellesleg a szomszédunkban van - szóval tudod hol. Ennek az egyetlen hátránya, hogy nincs igazán huzatválaszték. Mi most rendelünk az e-bay-en keresztül.
Előzmény: VKOrsi (256)
VKOrsi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 256
Valaki tudja, hogy Concord trimax ülést hol lehet a legolcsóbban venni? (gondolom nem a brendonban)
rollller Creative Commons License 2006.01.20 0 0 255
neharagudj, atsiklottam az elozo kerdeseden, de pipacsvirag kozben leirta, es sztem te mar jol meg is csinaltad:) amugy ez az ovlazitas-huzas a legtobb ulesnel ugyanezen az elven tortenik, uhogy egyszer megtanulod, tobbet nem lesz hiba
Előzmény: rozália (251)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 254
igen, igen, pont úgy, ahogy a hordozón is van
Sok sikert!
Előzmény: rozália (253)
rozália Creative Commons License 2006.01.19 0 0 253
Szia Pipacs, igen, ezt kérdeztem, teljesen érthető a válaszod és én is így gondolnám, mert a hordozóinknak is így kellett, csak valamiért nem szokott sikerülni, de holnap megpróbálom újra. Nekünk Römer King Quickfix van - azt hiszem.
Előzmény: Pipacsvirág14 (252)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 252
Rozália, nekünk Römer TS plusz van.
NEm tudom, a Tiétek pontosan milyen, de a miénken a magasságot 7 fokozatban lehet állítani, anélkül, hogy ki kéne bújtatni az ülés vázából.
(Azt hiszem, ez csak a legújabbaknál van már így.)

De amit Te kérdezel, az szerintem nem a magasság, hanem hogy mennyire legyen szoros vagy laza (pont a kabátok le/felvétele miatt)
Ez pedig tök egyszerű:
- ha lazítani akarod: egyszerűen összefogod a csatnál a két övet (nem csatolod be) és a csat alatt középen van egy fém gomb (ahonnan kilóg a maradék öv - 1 szál hosszú szalag), szóval fogod az öveket,, lenyomod 1 ujjal a fém gombot és közben húzod az öveket magad felé előre, annyira, amilyen lazára akarod.

- ha szűkíteni szeretnéd: becsatolod a gyereket és egyszerűen meghúzod alul a fém gomb alatt kilógó övet előre. (nem lefelé, nem felfelé, hanem előre)

Remélem, nem túl zagyva, ha vmi nem világos, kérdezz nyugodtan:)
Előzmény: rozália (243)
rozália Creative Commons License 2006.01.19 0 0 251
Kedves Roller, elárulnád, hogy akkor hogy kell meglazítani a Römer övét?:))) Tényleg kellene tudnom.
Előzmény: rollller (249)
rollller Creative Commons License 2006.01.19 0 0 249

rosszul emlexel:)

akkor jo az ovbeallitas az 5 pontosoknal (markatol fuggetlenul), ha az ov vallmagassagban vagy afelett 1-2 centivel indul, tehat fulnel alacsonyabban kell menjen az ov, illetve nem szabad, hogy a hat mogul induljon az ov

roller.autosulesbiztonsagfuggo.hu

Előzmény: Törölt nick (246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!