Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34569
A Sambora az egy jó kis rock gitár, csak 21 bund oda már kevés. Jól cseréltem annak idején (Samborát Fotóflémre)

Kösz a linkelt oldalt, az enyémen ugyanez a nyaki minta van, 2x. :D
Előzmény: akapuli (34568)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34568

szvsz a sambora egy rossz vicc volt :-)

itt lehet rendelni japan fendert+AFA+vam+magyar valosag a postan :-) vagyis :-(((

fotoflame modellek: egy nagy titok :-) http://www.xhefriguitars.com/page7.html

Előzmény: Stms (34566)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34567
Előzmény: akapuli (34564)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34566
Én pölö rosszul voltam, mikor megláttam a mexikói Sambora sztratóm hátulján azt az ocsmány famunkát, amit műveltek. Ellenben a '94-es reissue japán sztrat... Hmm. Finom darab, akkor is ha fotózva van rá a juharfa.
Előzmény: akapuli (34563)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34565
aha.
Előzmény: akapuli (34564)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34564

roviden: miutan a CBS eladta a fender uzletagat az alkalmazottaknak, 3 menedzser ujraszervezte az egesz gyartast. erre azert volt szukseg, mert a szerzodesben foglaltak alapjan a CBS megtartotta a fo gyartouzemet (holnap megirom a pontos datumokat)

az ujjaszervezes alatt az amerikai gyartast teljesen beszuntettek es mindent aza alapoktol kezdtek.

ezalatt megkertek a japan gyarat (aki addig az ibaneznek gyartotta a kopintasokat), hogy vegyenek reszt a gyartasban. ekkor lemasoltak az elozo idoszak legregebben futo es legsikeresebbnek szamito modelleit: 52-es tele, feher szegelyes azt hiszem 62-es tele, 57-es, 62-es strat, 62-es jaguar/jazzmaster +basszusok. a bonsai-nyi pontosaggal legyartott gitarokat szvsz csak a sznobok diszkriminialjak [allitolag a lakkreteg osszetetele es vastagsaga mas:-] . ezekre mindre fender CIJ (crafted in Japan) felirat kerult. a kevesbe valogatott faalapanyagokbol keszult, nem annyira korhu gitarokra pedig a squier feliratot raktak. ez a legendas  JV-sorozat.

a 90-es evek elejere (pontos datum holnap) osszeszedtek az amerikai gyartast. az ebbol az idobol szarmazo fenderek meg nem lettek vintage-ek, de szerintem nagyon ertekesek lesznek idovel. egy ilyen peldany van az elozo hsz-emben belinkelt kepen is.

jelenleg befejeztek a teljes termekskala atfesuleset, visszahoztak nehany modellt, a japan gyartas kizarolag az otthoni piacra termel, kiveve nehany special edition modellt.

az internetes legendazasnak meg az lett a vege, hogy mostmar nem tuntetik fel a termekismertetoben, hogy hol tortenik a gyartas. nincs is miert, mert a nehany evvel ezelotti indoneziai modelleket leszamitva mind nagyon popec hangszer (a listaar azert tukrozi az elvarasokat es a szarmazasi helyre is kovetkeztetni lehet)

holnapra a feher foltokat is megirom, mert vallalatiranyitasi-vallalatgazdasagi szempontokbol is nagyon tanulsagos tortenet.

"leo vegulis csak azert csinalt gitart, hogy legyen mivel kiprobalnia az erositoit" :-)))) 

Előzmény: Stms (34562)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34563

probald ki legy szives az altalam belinkelt gitarokat, ha szerinted meg mindig szarok ezek utan, akkor tenyleg nincs ertelme ide irogatnom :-) ezek mar nem olyan minoseguek, mint a regiek, (nem egy kaptafa) raadasul egyik sem indoneziai, hanem kinai-koreai...

masreszt azon is el kellene gondolkodni, miert tud a tobbi gyarto annyira hasonlo kopiakat kesziteni...mert ugyanaz a gyartosor gyartja oket, csak az egyiknel masok a minosegi kovetelmenyek vagy szin vagy barmi....

economy of scale a vilag a neve ahol elunk, de ettol meg ezek a gitarok hibatlanok.

Előzmény: KARPI (34561)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34562
Várom. :)
Előzmény: akapuli (34560)
KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34561

Folyi a gyartas ez egy ugyes Fender moka , miart masok arasak le a Stratokinezesu gitarokert a sok penzt , erre gyartottak ok , illetve a Squier tulajdonkeppen hurokat szalitott a Fender cegnek , mig jott ez az otlet , es persze megis FENDER cegjelzes nem kopia csak gyengebb minosegu Fender , boven le van irva a neten.

www.jamwave.com/storytellerguitar  itt a lapomon a GALERI kepek kozott ott a hasonlo Squier, az enekes gitaros fiatal haverome ( mar kell neki vegyunk ajandekba egy masik gitart ) , nem lehet behangolni mar mindent csinaltam vele , es ez csak epp az egyik ilyen problemaval , hozzak a sracok ismerosok altal agyongyotornek hogy allitsam be , nemelyikatr keptelenseg ugy dolgozzik a fa anyag ahogy akar , szolni meg elmegy valahogy nem egy Strato de nemelyik beallitas ok. Amugy kinezes es meretek magegyeznek , konyebb mint a Strat , hangszedok dupla rudmagnes a hangszedo "csavarok" ket oldalan jo nagy jelu  , csak a nyak az nem OK.Persze mint mondtam nem egyformak , ez a bibi nem tartjak a "receptet" innen a minoseg ingadozas. 

Előzmény: akapuli (34560)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34560

ez nagyon nem igy volt. megirom, ha lesz idom :-) a maig napig folyik a gyartas, otthoni piacra.

KARPI: szoljal, ha mar kiprobaltad es szerinted ez a squier szarul szol :-)

cimboram in action
Előzmény: Stms (34554)
KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34559

EGYUTT MINDENNEL ES A MASIKAT IS EGYUT KELL MERNI MERT NEM SZEDHETED SZET AZ ELADO GITARJAT. Gondolom egy olyan piaci dinamometer jol jon a megmereshez, altalaban a "rosszabb" minosegu vagy eltero "evjaratu" Stratok is kulomboznek .

A csengo hang a TWANG az a minnel tomorebb es nem sokat kiveset tesnel vettem eszre , ha ki van nagyon vesve hogy mindenfele pickup beferjen ( tesznek ami van eppen vagy ami olcsobb ) akkor az uregek rezonalnakk es elszinezik a hangot nincs csillogas , lagyabb es sotetebb lessz a hang.

Ez fennal akar milyen gitarra , tehat a Squier -nel is  hozzajarul a hangjahoz , nemelyik tenyleg jol szol , nyakat kel nezni nem e tul hajlekony . Az osszes Javorfa nyaku gitaromat a balkezfejjel mag birom huzni ugy hogy a hurok a nyakhoz ernek ( a bundokhoz) a Strat-nall a Juharfa nyak meg sem mozdul .

Ebbol kifolyolag konyebb hangolni es jobban is tartja a hangolast .

Ezert jo egy hasznalt , koros  gitart venni , ha nem egy luxus garantalt minosegut veszel , mint mar mondtam ez mar biztos nem romlik ha koros reven  meg jo a nyak ( nem ferdule , hajlott stb)

Vigyazt szemiakusztikus konyen gerjed rockzene eseteben a nagy erzekenyseg miatt es a rezonalo doboz miatt.Neha keptelenseg jatszani szimpadon nagy erovel .Inkabb halkan klubokban jo.

Pld  .korai tipusu Gibson LP -nal a felso domboru resz egy rezonalo lemez volt mint a szemiakusztikus gitar felsu lapja , mindez kitapasztalva hogy sotet lagy Jazz-es hangja legyen , kesobb rockzenehez tomor fabol gyartjak mert a rezonator nagy erosites eseten berezeg es  nem lehet megallitani jatek kozben , teheat a Fender modjan csak tomor deszka aminek a rezonancia frekvenciaja jo messze kel legyen a gitar hangok frekvenciajatol hogy egyforman rezegjen minden hang a gitaron ,

Acusztikus hangszernel ket Heimholz rezonatir van osszekapcsolva , a ket kerek doboz van osszeboronalva a gitar , hegedu , nagybogo ebbol eredo formakra.

Ezekrol gondolom talalsz a neten a Wikipedia-ban  , vagy egyszeruen a google val, ott kell utannanezni a gitarnak is amit meg akarsz venni , ha jegyzett ceg akkor van biztossan referencia rolla . Ha nincs a neten akkor az egy kis ceg haklizott " feketezo" termeke. Attol lehet jo is .

Előzmény: Stms (34553)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34558
Hmm...
Előzmény: TheRover (34557)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34557
'83-as, sunburst
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34556

Én szeretnék eladni egy JV szériás Squier stratót, nemrég hirdettem az apróneten, öten jelentkeztek rá, de lusták voltak lejönni Veszprémig.

Elég ramaty állapotban van, elviselne egy bundcserét mindenképpen, meg egy jó adag kontaktsprét, viszont elég olcsón adom! Jól meg van kopva a széle, elég blues-os a kinézete :-)

tzuiop Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34555
Nem biztos, de mintha egy ilyen japan squier tele lenne a Stédzssopban!
Előzmény: Stms (34554)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34554
Amúgy a JV széria asszem az első adag Squier volt, az összes cuccot amcsiból vitték, csak az összeszerelés volt japán (mint az első adag Charvell/Jackson-nál). Legendák szerint leállíttatták a gyártást, mert valóban jobbak lettek mint az Usában szereltek.

Ami tény, hogy volt a kezemben ilyen hangszer, és fergetegesen jó. De már elég ritkák.
Előzmény: KARPI (34552)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34553
Na, rárakom a konyhamérlegre a gityót.

Húrokkal vagy húrok nélkül mérjem? :D
Előzmény: KARPI (34552)
KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34552

Szia , Squier az egy Zsakbamacska , lehet jo lehet rossz , mindenesetre egy hozzaertovel kell megnezni es kiprobalni egy hangszert , meg igy is csak a " sustaint" a nyak rugalmassagat, esetleg beallithatoosagat , meg a hangszinet lehet magfigyelni .Aztan hogy mi lessz egy ido mulva azt nem tudni . DE ha regi a gitar es jo akkor mar kicsi az esely hogy nagyot valtozzon  mert mar altalaban minden megvaltozott a sok ido alatt. Ezert van erteke egy  vinage ( regi) gitarnak , mar rosszab nem lehet , esetleg fel lehet javitani.

Az en Stratom is Japan '85- koruli . epp akkor csak japanban gyartottak  ,tenyleg '60-as Strato mindenben ,  hat 20 eves ez is , mar.

Gondolom Squier helyett akkor mar jobb egy mas ceg jegyzett kopiaja  , uj feltoro cegek jo minosegban kezdenek , aztan mind mindenben alabb hagyjak , innen a " hanyas kiadas , milyen evjarat...mint a bornal "

ES ha kopiat veszel vegyel egy hasznaltat nagyon olcson , es ezt muveszien le lehet becsmerelni hogy meg ingyen is odadajak , lol.Es akkor szerencse , lehet hogy nagyon jo, ha meg nem hat olcso es valahogy esotod masnak ha nem kell. Bocs most a Bandikanak is valaszoltam ,egyben.

Erdemes lemerni hany kilos a Strato-d es add meg a sulyat  Bandikanak , ha veletlenul talalsz ilyen tomegu Squiert  az  lehet hogy kozel all majd a Strato Hanghoz   , mert ez adna meg az onrezgest es nagymertekben ez hatarozz meg a jhangszint..(nagyon nagy s szoras az anyag miatt) 

Előzmény: Stms (34550)
bassadam Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34551
Gitárvonatkozása Benkő Zsolt, Laney, H&K, régi japán Strató, ilyesmik.
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34550
Ha esetleg valaki egy JV szériás Squier-t akar rád sózni, fogadd el. Jobbak lettek mint az ugyanakkor készült jenki cuccok. Nomeg a Karpi által kiemelt 60-as reissue-k. Nekem egy 62-es reissue van (japán). Irgalmatlan jó.
Előzmény: bandika (34549)
bandika Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34549

Sziasztok!

Kösz a tippeket. Ezek a Squierek egyébként teljesen faszának tűnnek. Hol készültek, ezek is távolkeleten? (Az Affinity szériáról mondják, hogy kínai, és messze kell kerülni.) Mindenképpen kipróbálok ilyeneket is, mielőtt döntök, hátha megtetszik a hangszíne, főleg a semi-hollow lehet érdekes.

KARPI: igen, tényleg nem szól rosszul a Rockwoodod. Nekem sajnos még csak nem is Rockwoodom van, hanem "HS Special", 28.000 Ft volt vagy hat-hét éve, első gitárom. Sajnos jobb motyón kicsit úgy szól, mint egy darab bakelit, gondolj bele, ennyi pénzért milyen faanyag, milyen pickupok...(mind single coil egyébiránt). Mondjuk amennyire a hátulját takaró műanyaglap lecsavarása után meg tudtam állapítani, nem rétegeltből van!

Hogy milyen hangszínre vágyom, nos elég sokat játszok tisztán, effekt nélkül (max reverbbel, kis delay-jel), szóval nagyon jó lenne a belinket Stratód hangszíne, diszkréten csilingelős, de mégis valahogy meleg. Gilmour, Knopfler, Ch Rea, stb. Miközben tudom, hogy kézben van a sound egy jó része :-)

KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34548

SZIA  Hat az attol fugg hogy milyen hangszinre vagyol .

Stratobol a '60-as reisue  hasonlit az igazi Stratora a tobbi csakk ugy nez ki es rafogjak hogy ilyen olyan "signature" .Az "american" minosegi jegyzes az kotelezo ez az egyetlen amelyik "receptje" megkozeliti a 1960 -as gitaroket , egy oribinalis vintage az szornyu draga .

American Fender Stratocaster = test -fa anyag , nem lehet tobb mint ket darabbol a test , a nyak anyaga JUHAR lehet rozsafa "fretboard" , acelrud ket darabbol fem menettel  ( nem facsavar)   , az uj tipusoknal lehet Floyd-rose tipusu " System I " vibrator , Hurleszorito a nyaknal , nyak szog beallitocsavar ( contemporary) , 22 bund , ujitasok is.

A hangszedok originalis Strato ALNiCo magnesekkel ( nem feritmagnes es puhavas magnester koncentralo).

A testben a minimalis kimaras kell legyen , a hangszedok eppen hogy belefernek a "lyukakba" .Ha ez mind egyezik lehet hogy Strato-kent fog szolni.

A 60-as tipusok altalaban mar a "hot rod cultura termekei voltak " ugy hogy nem " sunbrust " hanem autofestek jellemzo ( 55-60-as divat hullam).

Jatszottam , javitottam , bundoztam ,beallitottam tob Strato-t csak a fenti tipus szol a vilaghires TWANG hangon.

A kessobbi " ujitasok" mar lerontottak a minoseget , olcsobb fa , olcsobb hangszedok , stb .

Tul olcson csak nagy szerencsevel kaphatsz egyet valahol . En tremolot csereltem 147 Euro , Bundok 20 Euro ( en cserelem ) , kapcsolo 15 $ es akkor hol a tobbi .(Egy hangszedo 70$   plusz kulcsok stb ) a farol nem is beszelunk.

. Nekem is van egy Rockwood Hohner LX 250G nagyon jo ,a Humbucker hangszedokon kihuztam a ket tekercs kozos kontaktjat es a testre kotom egy kapcsoloval igy  " singlecoil " lessz es eleg jol szol amugy egy kicsit sotet a hangja.

http://www.acidplanet.com/artist.asp?PID=668086&t=9799

ez tiszta Stratohangal van felveve

http://www.acidplanet.com/artist.asp?PID=739269&t=9933

ez a Hohner singlecoil-ra kapcsolva  tiszta hangal

, lehet ha te is magcsinalod az atkaocsolhatosagot jobban fog tetszeni a hangja  , nem tudom mibol van , milyen fa mert gyonyoruen be van festve de seriaszamos es a nyakun a lakk alatt ra van halovanyan irva hogy  MADE IN KOREA  es jegyzi a Hohner katalogus is.

http://www.acidplanet.com/artist.asp?PID=738600&t=9933

ez Hohner torzitio +chorus ugyancsak atkapcsolva szimpla pickupra

Hohner-t  60 Euroert vettem  , ket bundot csereltem .

Előzmény: bandika (34541)
akapuli Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34547
tzuiop Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34546

OFF:

Tegnap olyan koncerten voltam, hogy sej és ihajjj!

:)

A "Megállj,megállj"-t mindenképpen hallgassátok meg:

http://www.boragomusic.hu/

Csütörtökön játszanak a Dob utcában levő Spinóza ház alatti új helyen a HASBESZÉLŐben. Gitár nincs bennük,de zene az rengeteg!!!!!

Én megyek!;)

ON:

akapuli Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34545

biztos unjatok mar a sok belinkelest :-) itt egy uj pelda a kezben van a wah-pedal temakorre:a kutya es a csirke

ja es a johnny cash film eleg jo, ugyhogy nezzetek meg [azert a stilust nem szeretette meg velem]

akapuli Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34544

tolem ilyet biztos nem olvastal, mivel en nem komalom a marshall-t, ami kezdetben egyebkent a bassman koppintasabol indult...

birom, amikor valaki ilyen huen megbizik egy adott markaban...azert az adaptered megneznem :-) ennyi ido utan nem ertem, hogy nem jut eszedbe elemmel is kiprobalni. a harmony-central-on olvashato lehuzo kritikak nagy resze ilyen es hasonlo problemak miatt kerul ki, tapasztalatlan es kapkodo emberektol.

Előzmény: vic7799 (34515)
bandika Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34543

H az nem B. Legalábbis itthon. Angolszászoknál B és Bb van

Pedig ott volt a szmájli...

Előzmény: Stms (34542)
Stms Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34542
Vegyél Strat-ot. Az egyetlen villanygitár ami jobb annál az a Tele. ;)

A Highway-ról jót hallottam. Nézzed meg a hangszert, ha jól szól, nyaka sem görbe akkor ok.

H az nem B. Legalábbis itthon. Angolszászoknál B és Bb van. De egy rendes gitáros úgyis csak G-ben játszik. ;)
bandika Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34541

Sziasztok,időnként rámjön, hogy vennék egy nem túl drága Fender Stratot. Van egy koncertezgető zkr mostanában, és a koreai Hohnerem színpadon már elég tréül szól. Közbenső megoldásre nem szánnám magam, amellett, hogy sztem jól szól, igazából teljesen szubjektív okok miatt a Fender Strat tetszik. Azon belül bármi, egy dilim van, hogy lábnál legyen dupla PU, mert adott esetben előfordulhat némi torzulás, aminek eddigi tapasztalataim szerint jót tesz, ha dupla PU szedi össze a jelet. A másik dolog, hogy nem nagyon tudok 200 rugó fölé menni. (Ja, és persze ne legyen flojdrózos).

Szóval ha tudtok, segítsetek tippekkel. Főleg abban kéne döntenem, hogy

a) a Vintage52-ben vegyek használtan valamit (160 környékén egyébiránt garis Highway-t lehet ott kapni, de 180 környékén is szoktak lenni használt stratók)

b) a Musik Produktivban vegyek újonnan valamit (a mexikóiak megfizethetők* a Highway Strat** tetszene, a Zenész magazin egyszer dícsérte, de a Vintage-ben leszólték, +az ára is gyanús, az öszes strat közül a legolcsóbb, mondjátok már meg, mi vele a gond? illetve végső esetben, ha nagyon rábeszéltek, egy amerikai*** alsó hangon is talán kifizethető

c) mondjatok mást, ha tudtok (megbízható pesti hangszerkereskedés, vagy valami közeli külföldi megfejtés, e-Bayt mondjuk még nem próbáltam, de használt hangszert látatlanban nem vennék).

Aki esetleg le akar beszélni a Fender Stratról, megpróbálhatja, meghallgatom az érveket, de előre jelzem, hogy a "160 ezerért vegyél inkább x márkát, az jobban szól, mint a 160 ezres Fender"-típusú érvek a szubjektív fendermániámon nem segítenek, bármennyire is logikusak. Szóval főleg az érdekelne, hoyg a fentiek közül melyiket, melyiket ne, stb.

Időm van bőven, mert csak ősszel fogom megvenni, úgyhogy mindennek utána tudok nézni, amit javalltok.

Ja, és bonus kérdésem, rég volt már róla szó, hogy a B az tulajdonképpen a H-e?  ;-)

___

* http://www.musik-produktiv.de/shop2/shop04.asp/artnr/3123540/sid/!x64enhuc/quelle/listen

** http://www.musik-produktiv.de/shop2/shop04.asp/artnr/100000190/sid/!x64enhuc/quelle/listen

*** http://www.musik-produktiv.de/shop2/shop04.asp/artnr/3118284/sid/!x64enhuc/quelle/listen

akapuli Creative Commons License 2006.02.13 0 0 34540
sajnos a szonaros reszrol lemaradtunk :-) ( ti. echoes)
Előzmény: shuffle (34538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!