Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.08 0 0 69
Ez 1re aggasztóbb... Bocsi, én azt válaszoltam volna: "Én nem aggódom, az építési tervet kérem." Ugyanis jogod van kikérni!
Előzmény: katoneni (68)
katoneni Creative Commons License 2006.02.08 0 0 68
Már BÁ sem dolgozik náluk. Természetesen megint csak a sablon szöveg. Ügyvédek egyeztetnek.bla bla bla.
katoneni Creative Commons License 2006.02.08 0 0 67

Sziasztok!

 

Én is azon "szerencsések" közé tartozom, akik még szinte az üres házból válogathattak a lakások között. Tegnap már odáig jutottam, hogy el kezdek keresgélni egy másik lakást. (mert ebből szerintem nem lesz semmi) . És akkor akadtam rá a ti fórumotokra. Elkeserítő a helyzet, és a tehetetlenség bosszant leginkább. Én közel dolgozom az építkezéshez, nap, mint nap láttam, hogy készülne a ház. De megmondom nektek öszintén, ha dolgoztak is rajta, max 2-3 embre volt aki dolgozott. Én már akkor éreztem, hogy nincs vmi rendjén. Kértem az építési tervet emailben, de  válaszuk az volt, hogy ne aggódjak minden a legnagyobb rendben halad. Azóta is ígérnek fűt, fát. Hetente hívom, hogy az értékesítési irodát, hol a tulaj irodát.(ma épp aktuális egyiket hívnom, majd kicsit később meg is teszem.) Emelett az egyik kolléga a szomszéd házban lakik(tűzfalas szomszéd) kértem őket is, hogy a közös képviselőjük által probáljanak vmit tenni, hiszen nekik sem jó a gödör, de egyelőre ők is tehetetlenek.

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 66
Mi 2005. augusztusában már egy 2006. áprilisi határidejű építésről kaptunk szerződést. Amire a Palace-os lány jóindulattal megsúgta, hogy nem akar minket hülyíteni, de ez a legjobb esetben is 2006. június-július...
Előzmény: kisnoah (65)
kisnoah Creative Commons License 2006.02.06 0 0 65

Sziasztok!

 

Kíváncsi lennék, hogy a később szerződőeknek milyen befejezési határidő szerepel a szerződésében. Én 2005. tavaszán szerződtem és 2006.03.31. a határidő.

Nálatok milyen dátum van?

 

KN

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 64
Hát, igen, ez a mi szerződésünkben nincs benne. Nem tudom, mi lesz, nagyon remélem, hogy hamarosan pontot tehetünk az ügy végére... Köszi, igyekszünk!
Előzmény: cimbóka (63)
cimbóka Creative Commons License 2006.02.03 0 0 63
Nem éppen ott, de a nyóckerben, a Futó utcában. Én is kacérkodtam a Dobozival, mert nagyon jó árai voltak, és az alaprajzok is jónak tűntek. Most azért örülök, hogy nem ezt választottam. A mi házunk is késik ugyan, de ott már a gépészetet csinálják. Szóval csak határozottan, mert másként a pénzetek is elúszhat. Azt meg nem értem, hogy hogy nem lehet belállni a szerződéstől, hogyha a beígért átadás előtt néhány hónappal még csak egy gödör van és áll az egész. Elég rossz szerződés lehet. A miénk is az, de azért az benne van, hogyha x ideig áll az építés az építő hibájából, akkor ki lehet lépni. Sok sikert!
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 62

Azon vagyunk, és köszi! Remélem, tényleg fog történni már valami pozitív is, ha egy ügyvéd odanéz a dolgokra!

Az, hogy a közelben laksz, mit jelent? Te is újépítésűt vettél valahol az Orczy környékén?

Előzmény: cimbóka (61)
cimbóka Creative Commons License 2006.02.02 0 0 61
Bocs, hogy már megint beleszólok: DE MIRE VÁRTOK MÉG? Én nagyon gyorsan keresnék egy igazi, rámenős, hozzáértő ügyvédet. Persze a ti dolgotok, a ti pénzetek!Sok sikert!
Előzmény: vendaa (60)
vendaa Creative Commons License 2006.02.02 0 0 60

Robin, ezek után meg pláne arra a megoldásra szavazok, amit ma reggel a másik levelemben írtam mindenkinek.

Ez több mint durva... 

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 59
Amitől igazán érdekes, az az, hogy itt - látván, hogy pl. az általunk megvett lakás ezen az oldalon még nincs eladottnak feltüntetve - érdeklődtünk azután, hogy akkor most mi van. Meglepetésünkre jelezték, hogy ők már hónapokkal ezelőtt kiszálltak a Fecske-ház ingatlanprojektből, mivel a két tulajdonos ingoványos ügye enyhén nem érte meg nekik, és nem akartak bukni a dolgon...
Előzmény: kisnoah (58)
kisnoah Creative Commons License 2006.02.02 0 0 58
Érdekesség angolul tudóknak: http://www.casaro-hungary.com/pages/fecske.php
Előzmény: Törölt nick (56)
kisnoah Creative Commons License 2006.02.02 0 0 57

Ne dobd ki a szerződésedet. Szükség lehet még rá.

 

Úgy néz ki, hogy a DI "fantomizálódik", nincs magyarországi képviselő, az állítólagos izraeli tulajdonos (aki csak a DI egyik tulajdonos cégben tulajdonos) pedig az elmúlt hónapok történéseit látván nem igazán foglalkozik az ügyünkkel. Szerintem Izraelből egyáltalán nem érdekli, mi történik ezzel a kis Kft-vel... Ha nagy befektető, talán nem is tudja, hogy van egy ilyen cége is, csak az ügyvédei egyezkednek.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 56
Hát ez az... És valaki a szerződés aláírásával vállalt némi felelősséget is, a nevét adta hozzá, ez sem számít? Gyakorlatilag akkor most a dolgok állása szerint kidobhatom a szerződést??
Előzmény: strobo (55)
strobo Creative Commons License 2006.02.01 0 0 55

Elállni nem lehet. Ha elállnánk akkor csak buktával lehetne jelenleg, de nem lehet, mivel a DI képviselője Izraelben van, magyar megbízottja pedig nincs. Nincs aki aláírja a szükséges papírokat.

De ez érdekes, a szerződésünkben nevesítve van X, Y, Z. Amíg nem válozik a szerződés addig azoknak semmilyen kötelezettsége sincs?

Előzmény: cimbóka (53)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 54

Igen, nekem is ez a mottóm... :))) Amúgy valahol a XIII. ker.-ben volt egy társasház, ahol az építtetők leléptek a pénzzel.

Előzmény: cimbóka (53)
cimbóka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 53
Bocs, hogy beleszólok a topicotokba, de ez egy rémtörténet. Csodálom, hogy ilyen -viszonylag- nyugisan tűritek ezeket a dolgokat. Szerintem félelmetes! Én a helyetekben nem érdeklődnék egy ügyvédnél, hanem nagyon sürgősen megbíznék egyet. A szerződéstől való elállás feltételei úgy tűnik maximálisan adottak már. Annyi ház épül arrafelé is! Vagyis azok legalább épülnek. De hogy a tietekkel mi lesz? Nem tenném rá a nyakam! Még egyszer bocsi, csak a közelben lakom, és ezért érdekelt, hogy mik a történések nálatok. A remény hal meg utoljára!Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 52

Pletyka: ezzel most nem a dolgok hírértékét akartam lealacsonyítani, hanem arra utalok, hogy öten ötfélét hallottunk, és mindegyik ürügy meredekebb a másiknál... Vagy az egyik igaz, vagy egyik sem, de mindegyik nem lehet igaz, ugyebár...

Jó volna, ha felszabadultan beszélgethetnénk a költözésről, nagyon remélem, hogy a tavasz eljöttével és a tulajdonosváltással együtt beindul a nagyüzem, és felépül időben a ház. Csak rájönnek már az okosok, hogy mindannyiunknak ez az érdeke.

Előzmény: kisnoah (50)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 51

Hát ez az!

Pont most jutott eszembe az is, hogy ne mindig csak a negatív dolgokról írjunk, viszont hogy valamivel személyesebbek lehessünk egymás számára (hiszen optimálisan még idén szomszédok és lakótársak leszünk ;)): ki hol vett lakást az épületben? Már ha publikus... :D

Én a "B" tömbben, a 7. emeleten vettem meg az 1. lakást, a lifttel szemben. Harmadmagammal költözöm, férjemmel és kisfiammal, aki - ha ez tényleg így elhúzódik - már régen rohangálni és dumálni fog, mire mi odaérünk. Most egyelőre négy hónapos... Szóval a közvetlenül alattunk lakók készüljenek fel némi dübörgésre majd a plafonon. :)))

kisnoah Creative Commons License 2006.01.30 0 0 50
Az a baj _robin_, hogy ez nem feltétlenül pletyka, ami ide leírásra került. Saját tapasztalatból mondom, hogy másképp informálják a vevőket/érdeklődőket. Nekem is mondták már, hogy minőségi gondok vannak a kivitelezővel, utána határidő probléma lett. Nem lehet tudni mi az igazság, és ennek nagy részét az eladó gerjeszti! Korrkt tájékoztatás mellett most nem lenne miről beszélgetni, és akár a költözés mikéntjéről beszélgetnénk már!!!
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 49
Én nem akarok senkit bántani, feltéve, ha ők sem akarnak bántani engem. ;) Persze, tudom, hogy mindent megtesznek az ügyért, de a bizonytalanság mindennél rosszabb. És igen, pletykák terjengését sem "szeressem". Jó lenne már tudni, hogy most akkor mi a konkrét tényállás, miért nem halad a projekt, mi mit tudnánk tenni azért, hogy haladjon stb.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 48
Nem tudom, hogy a vevői közösség mennyire lehet hivatalos, de mivel jogerős szerződéseink vannak, ezért valamilyen úton-módon érvényt kell(ene) szereznünk a jogainknak... Nem vagyok otthon sajnos a jogi dolgokban, ezért csak puhatolódzom. Onnan jutott eszembe a vevői közösség fogalma, hogy ha egy ház kulcsrakész lesz, megalakul a társasházi közösség, és ha megvan a lakhatási, valamint beköltöznek a lakók, "automatikusan" lakóközösséggé válik a társasági. Vagy valami ilyesmi. :))) De marhára nem kéne hagynunk, hogy átvágjanak. Szerintem. :)
strobo Creative Commons License 2006.01.30 0 0 47

B..... Á.... a héten szabadságon van, reméljük kipihen minket is! J

Ne bántsuk a kapcsolattartókat a DI-nél, ők is csak emberek! J

 

-Azt az információt kaptam, hogy megszületett a megállapodás a többségi tulajdonos kivásárlásáról. Hamarosan hivatalos értesítést kapunk. (Ezt már végtelenszer megígérték.)

-Kivitelezőt is csak ez után fognak megnevezni. (Lehet hogy nem a Plan60-t.)

- bankos témáról nem tudtak semmit mondani.

-eleztem, hogy a fórumon minden féle dolgok terjengnek, ami nem a legjobb reklám a cégnek. Nem a legjobb marketing!

 

Vásárlói közösség jogcím szerintem nincs a jogban, de remélem tévedek, nem vagyok jogász, a jovő héten kell jogból vizsgáznom másból kifolyójag! :)

 

Ki igazolja most nekünk hogy éppen hol a pénzünk pontosan!?!

kisnoah Creative Commons License 2006.01.29 0 0 46
A vevői közösség egy jogi meghatározás? Azt jelenti, hogy ha összefognak a vevők komolyabb jogokkal is rendelkeznek, mint egyénileg? Ezt jó lenne megtudni _robin_, meg azt is, hogy ez milyen lehetőségeket nyit meg előttünk.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 45
Azért is lenne jó egy hivatalos ún. vevői közösség, hogy ezekhez az adatokhoz hozzájuthassunk. Jó volna egy jogászguru is, aki ebben segíthet nekünk. Nekem van egy-két ingatlanos ügyvédismerősöm... Már régóta tervezem, hogy rákérdezek náluk ezügyben. De nem ígérek semmit... :)) A vevői közösség teljesen méltányos lenne, hiszen már jogilag mindannyiunk "elkezdte megvenni" a lakását, amint lerakta a foglalót. Egy rakás jog illet meg minket (meg kötelesség is, persze). Persze, ez csak egy ötlet...
pictor 1 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 44

Én is azt az infót kaptam , hogy a CIB banknál óvadéki bankszámlán van a pénzünk és ez van zárolva csak ha odamegyek érdeklődni nekem semilyen információt nem

adnak ki.  

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 43

Én is azt hallottam, hogy zárolt számlán vannak a befizetéseink. Nagyon remélem, hogy így is van! Sajnos ebben nem lehetünk 100%-ig biztosak, mert banktitokra hivatkozva ilyen jellegű információkat a CIB-től nem tudhatunk meg. A DI-től pedig ettől egyszerűbben megválaszolható kérdésekre sem kapunk választ.

Úgy sejtem, hogy a DI vett már fel hitelt a CIB-től, ezt igazolj az is, hogy nem sikerült megszabadulniuk tőlük, pedig az OTP felé nyitottak.

Előzmény: vendaa (42)
vendaa Creative Commons License 2006.01.28 0 0 42

Egy 'lakótársunk' utánanézett a dolognak, és a CIB  zárolt számláján van pénz, de hogy pontosan mennyi, vagy ki/k fizették be, azt nem lehet megtudni, mert a Dobozié a számla.

 

 

Előzmény: kisnoah (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 41

Húha, pedig nem akarok James Bondosítani... :)

A projektfinanszírozó biztos, hogy a CIB marad, ez tény. De hitelt nem csak a CIB-től, hanem az OTP-től is fel lehet venni, mert valamilyen szerződésben áll ezzel a bankkal is az építtető cég. És igen, így már kétséges lesz, merre is foly(t) a pénzünk. Meg fogalmam sincs, miért kell ilyen zűrzavart kelteni a bankokkal, csak kispénzűek vagyunk, de nem hülyék. :(((

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 40

Vajon a pénzünk, a befizetett foglalók és előlegek melyik számlán vannak? Sikerült már elkölteniük, vagy még az elkülönített számlán van? A bizonytalan tulajdonosi viszonyok idejére vajon zárolták a számlánkat, vagy most aki hozzáfér, megléphet a pénzzel??? Nekem még legutóbb azt mondták, a bankból is, hogy a CIB a projektfinanszírozó.

 

_Robin_ egyetlen mondata után tucatnyi nyitott kérdés lesz.

Előzmény: Törölt nick (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!