A Pannoniaval utaztam tegnap este Hhalomba. Volt rajta vagy 20 kilepö utas. A magyar kocsi nagyon fütött, legalabb nemzetközi forgalomba fel kene szerelni a höfokszabalyozot, ami nem az ablak volna...
Hhaholmban a penztar mar 14.15-kor bezar... Ennek ellenere a varoterem es a klotyo meg 22-kor is nyitva van. Mert ott legalabb - a szolnoki Retes Karcsi fele gittegylettel ellentetben - kepesek ertelmezni az Üzletszabalyzatot...
A Kalman Imre EN vonat fülkes masodosztalyu MAV-os kocsijaban az ejszaka közepen hangos csattanas kisereteben levalt a bura a lamparol... Made in MAV ZRt...
München ota csak nemet vonattal utazom. Azota kilatni az ablakon es minden vonaton kb. ugyanolyan klimatikus viszonyok vannak, tipustol, telephelytol függetlenül...
Nemetorszagba utazva feltunt, hogy az altalunk valtott egyik EuroDomino vonatjegy ervenytartama - penztarhiba miatt - elter a tobbitöl, illetve a többieketöl (több orszagra valtottunk belöle). A problema az, hogy a "közepsö" nemet szakaszra csak masfel het mulva lesz ervenyes a menetjegy, ami nyilvan roppant kellemetlen, hisz addigra lassan hazaerünk!
Mi a teendö abban az esetben, ha az elövetelben megvaltott Euro Domino menetjegy ervenytartamat korabbra akarom hozni? Erre csak a jegykiado orszagban van lehetöseg, vagy a celorszagban is? Mi a dijszabasi következmenye annak, ha az utas ERVENYTARTAM ELÖTT megkezdi az utazast a jeggyel?
A nyilvanvalo penztarhiba miatt - hatbol öt jegy ervenytartama megegyezik, az egyik ugyanott, ugyanakkor, ugyanoda valtott elterö - lehet kerni a menetjegy cserejet, esetleg "felülbelyegzeset"?
Minden esetre a DB AG munkatarsai nem voltak kepesek erdemben barmit is kezdeni a problemaval. Mondjuk a jegyvizsgalok 100%-a eddig - szerencsere - fel sem ismerte azt! De semmi garancia nincs arra, hogy egyikük sem ismeri fel utazasom alatt a problemat...
Tessék menni az IP1825-el, majd az IC815-el, az utóbbiban elég kényelmes kocsik vannak, és Kaposvárról 2 óra 55 perc alatt Bp-Keleti pu.-on lehet lenni.
Tudott tény, hogy az IC-k az elsők a MÁV-nál, és nem érdek egy ilyen vonatnak konkurenciát teremteni, mert még nem utaznának vele az emberek.
Emberek le vagyok döbbenve, hogy hová süllyed a vasút. Ma Kaposvárról utaztam Budapestre a közvetlen 8205-el, amelynek 3:52 percre nőtt a menetideje a tavalyi 3:11-ről. Ez a plusz 41 perc nem más mint várakozás az állomásokon. ELindultunk 13:06-kor Kaposvárról. Dombóvárra -4-gyel 13:39-re beért.Itt összezárás ami megvan 10 perc alatt. 13:50-től 14:00-ig még azért ki kell várni a plusz tíz percet. Végre elindulunk, haladunk is, de nem sokáig Kurdon ismét kb 15 perc várakozás egy személyre, meg a pécsi IC-re. Ezután viszonylag normális utazás rövid megállásokkal Sárbogárdig. Ahol hajszál híján újabb 20 perces várakozás következik. A szintén Bp-re közlekedő IC-t bevárjuk. Persze, mondhatná a MÁV, hogy fogjam be a pofám, mert a vonat menetrend szerint beért a Délibe, sőt az a vicc, hogy -3-mal, de könyörgöm üljön már föl erre a vonatra az a vadbarom aki megnyújtotta a menetrendjét!!! Komolyan mondom ez vicc-járat lett. Arról nem is beszélek (bocs ha a kocsiismeretem nem túl precíz), hogy eddig volt legalább egy plüsspárnás By besorozva, de most már az sincs, csak a régi-üléses szakadt, koszos graffitis By-ok voltak körülbelül 18 fokos hőmérséklettel. 21. század, EU, gyorsvonat. Hajrá MÁV! Alig várom, hogy bejöhessenek a külföldi vasutak és el tűnik a föld színéről ez a társaság. Gyerek korom óta vasútmániás vagyok, de esküszöm egy csepp könnyet nem ejtenék!
UI.: aki tudja, hogy személy szerint ki a felelős ezért, írja meg nekem és én írok neki egy olyan levelet, hogy nem teszi zsebre!
Belefér a menetrendbe a pluszvonat? Igaz, mivel nincsenek IC-k, csak Szeged felé, azért akad némi hely.
Szemeretelep áthelyezése ha április 9-ig nem is, de D:G. újbóli megmérettetéséig (október körül szokott lenni az ilyesmi) elvileg elkészíthető lenne...
Én is s Sissy-re emlékszem, de akkoriban sokan panszkodtak rá a különböző hibák miatt. (A Lehár az elég rövid, de a Bartók az már hosszabb.) A V63 meg már szerintem csak a lazább menetidőt tudta tartani.
"A Sissy az közepes nagyságú személy és sebesvonatok továbbítására volt inkább alkalmas"
Pedig Ő volt a hunyó. Lehárral könyedebben ment, de a Bartókot is vitte rendesen, ha hagyták. Liszttel nincs emlékem, csak egy, de az nem ér, mert össze-vissza késett belépőben is.
Érdekes, de tán 2000-ben egy piszkos meleg nyári napon 1xx Gigant hozta a belépő Bartókot +15' körül, már előre az volt a gyanúm, hogy késés lesz, de furcsa mód az akkori menetidőt tartani tudta, amin kellően meglepődtem, tán 1-2 percet be is hoztunk. Persze akkor már hosszabb volt, mint a '97-es.
Na, az volt a jó világ, akkoriban forogtam Gr felé is eleget.
Azért az akkori 72' Su.-Gr. időre inkább azt mondanám, hogy összejött néha.
Emlékeim szerint "leghajlamosabb" a kilépő Lehár volt az ilyesmire, Sissy-vel, mert az rövidebb szerelvény volt, mint a Bartók. A Bartók Su.-Gr. irányba inkább zűrös volt, de az is tudta a 72'-et, ha jó idő volt, és nem késett Db. felől.
A belépőket viszont gyakran sikerült elverni Kb. Tatabánya és Bp. között, az Orienttel egyszer +30'-et is csináltunk, pedig tkp. sehol sem álltunk feltünően sokat.
Nem tudom, volt-e már szó róla, de azt hallottam, hogy a reptéri vasút kampánymegoldása egy Nyugati pu. - Vecsés között ingázó Desiro lesz, és Vecsés állomásról busszal viszik majd az utasokat a 2-es terminálra.
1997-ben jött be a rövid menetidő. De akkor is ott volt, az általam elített hosszabb, bizonyos időszakokra vonatkozatva. Ami aztán '98-ban már rendes menetidő lett.
Mozdony kérdése: Megkreálták a 160-as Gigantot, ami igazából csak 140-es volt...
A Szili az maximum 130-cal mehetett. A Sissy az közepes nagyságú személy és sebesvonatok továbbítására volt inkább alkalmas. Bika meg még nem volt. (Nekünk.) De szerintem sógoréknak sem. Vagy igen?
Tényleg? Mi ment akkor tisztességesen 160-nal? Milyen mozdonyok továbbították a 160-as vonatokat?