Orvosi igazolást is vitt Schmidt Mária a bíróságra, csak hogy folytathassa a pert, amelyet a halott Eörsi István írásai miatt indított a Népszava és az ÉS ellen.
Egyébként a Biblia tisztelni annyiban rendeli az elhunyt testet, hogy tisztességgel eltemetni a holtat kötelessége az élőnek. Nem tudodm, de mintha az egész Biblia egy halott galilei halála utáni tiszteletéről és a tanításairól szólna. Persze lehet hogy én tudom rosszul és a magukat kereszténynek nevező egyházak.:-)))
"Úgy emlékszem, hogy a halott egy lélektelen anyaghalmaz"
Nem erre emlékszel? (Ez ugyan azért más egy kicsit.. :-) )
Préd 9,7. Mert az élõk tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett.
Egyébként a Biblia tisztelni annyiban rendeli az elhunyt testet, hogy tisztességgel eltemetni a holtat kötelessége az élőnek.
Tudnek rola szep dolgokat meselni, hogy a Professzorok Batthyany Korenek illusztris tagjai hogy eltek vissza a hatalmukkal es akadalyoztak meg hogy roppant tehetseges fiatal oktatokat szimplatudomanyos feltekenysegbol, hogy NE minosithessek at PhD-va azon Summa Cum Laude disszertaciojukat amit az emlitett polgar professzorokmadtak neki par evvel korabban!
Mikozben ezen professzorok MAGUKNAK meg a diakoknak kotelezo allami nyelvvizsga NELKUL is bemondasra atminositettek PhD-va!
Szoval a katolikus Pazmanyon Schmidt meg erre sem hivatkozhat, hogy hat ezert nem volt neki mert a budos komcsik nem engedtek ugye :-))
Ebben nem vagyok biztos, régen olvastam, és így emlékszem. Keresni pedig roppant nehéz rá, mert tartalmi keresésre lenne szükség, nem pedig stringre kéne szűrni... Sajnos addig nincs érvem, amíg nem találom meg.
Ilyen ugyan a Bibliában nincs, de én elfogadom, halottnak ugyanúgy nem érdem lenni, mit öregnek. De attól még hihetetlenül abszurd luvnyaság olyan szöveget per tárgyává tenni, melynek szerzője meghalt.
Az erdekes az a TH fele oneletrajzaban (pontosabban az orwell.hu-rol van), hogy ezen fantasztikus helyeken eltoltott idokrol NINCS konkret idopont sem semmi leiras.
Meg Orban is mikor villogott Oxfordi Soros-tamogatott tanulmanyaival (azzal a felevvel) akkor azert o odairtat, hogy konkretan MIKOR, HOL, MIT.
Erre ez a fantasztikus vilaghiru tortenesz meg igy omlesztve bedobja, hogy o volt Oxfordban, meg Stanfordon?
Mint mi? Turista? Vagy szimpla evenkenti PhD diak, csak nem tudta elvegezni? Vagy Posztdok?
Mert ugyan hogy lehet valaki vendegtanar ha vegzese utan 21 evvel (!!!) csinalt csak PhD-t, illetve 18 evig (!!!) nem volt rendes egyetemi allasa?!
Ez a PhD is erdekes. Ugyanis mikor az uj rendszer bejott ugy 1994 tajekan, akkor akinek volt megfelelo regirendszeri doktorija az egybol kerte az atminositest es egy apro dolgozattal/vizsagaval megtehette.
Schmidt Mariska a vilaghiru tortenesz meg egyetemi tanarkent a Pazmanyon 3 evig (erdekesen pont a PhD kepzes ideje) tokol egy doktorival? Kozben persze meg oktat. Hat a Pazmany is szep egyetem lehet...
"Nem tudom mit mond a jogrendszerunk az ilyen esetre, mindenesetre erdekes. Viszont az nem elfogadhato indok, hogy meghalt valaki, ha halala elott sulyos karokat okozott masvalakinek es ezt reszben egy birosagi itelet helyre tudna hozni."
Szerintem jogi alapkérdés, hogy a vádlott beidézhetõ-e és tud-e védekezni. Ezzel a pernek vége is, mielõtt elkezdenék.
Olvasta itt valaki a Bibliát? Úgy emlékszem, hogy a halott egy lélektelen anyaghalmaz, nincs mit tisztelni rajta. Éppen úgy, mint ahogyan az ember nem tisztel egy elektront vagy egy fotont. Legfeljebb a céljai elérésére használja. Szerintem farizeusi megközelítés ez a 'tiszteljük az elhunytat' hozzáállás. Az emlékét legfeljebb.
Valószínű, egy bőr és nemibeteg gondozóban lehetett valamilyen alkalmazott a kollega, onnan a jólértesültség? De, hogy SchMel szemben miért ilyen elfogult? Titok előttem.