Keresés

Részletes keresés

fénykard Creative Commons License 2006.01.20 0 0 96

Nem tudja esetleg vki, hogy a dió 2. lph. fszt-en a tűzjelző miért van betörve? Rongálás vagy volt vmi oka is?

 

A zár az nem (mindig) működik a bejárati ajtóban így rongálás is lehetett mert bejutni bárki bejuthat.

 

Arra gondolt már vki, hogy mi lesz ha tényleg tűz lesz vki lakásában?

 

Ezeket az ajtókat nem hiszem, hogy be lehetne törni, max tokkal együtt egy tankkal.

 

Tőlem senki sem kért a gondnokságról egy telefonszámot sem, hogy probléma esetén keresni tudjanak, bár ezt elsősorban a lakóknak kellene kezdeményezni.

 

Egybként nagyon jó kis lakópark ez, én szeretek itt lakni. A többi meg az embereken múlik. Sztem. :)

 

 

diosbukta Creative Commons License 2006.01.19 0 0 95

- Semmi gond. Mindenkinek más a tűrésszintje

- A garázsba korrektebb lenne a rendszámokat kitenni egy táblára.

Arról lehetne tudni, hogy mi az, ami foglalt.

- Biztonsági szolgálat sztem nem lesz.

Vagy csak akkor, ha a "társasház" igényli és fizeti.

- Helyes az optimista hozzáállás.

Előzmény: Lakó24 (93)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.19 0 0 94

> Ok! van karbantartó, de ha jön hozzád vki, akkor az hogy jut majd el a kaputelefonig? Vagy csak a kocsik szempontjából lenne zárt? <

 

Nem én úgy képzelem, hogy van egy zárható kapu (nagykapu-kiskapu kombináció),

ahová kaputelefont szerelnek.

Lenne kulcs (ill. nyitógomb) a karbantartóknál is, akik a tűzoltókat be tudják engedni.

 

> Látványterv: a dosszié hátulján nagyon szépen fel van tüntetve egy "nagyobacska" játszótér, mely tuti, hogy nem lesz akkora. A mélygarázs kijárója sem ott van, ahol a rajzon elvileg bejelőlték. <

 

Igen. a laikust szépen meg lehet téveszteni ezekkel a hangzatos látványtervekkel.

Mindenhol ez megy. A fák is majd 15 év múlva nőnek meg...

 

Kulcsok:

Egyforma zár volt az építkezés idején az ajtókon és "mesterkulccsal" lehetett bejutni.

Aztán mikor végeztek lecserélték a zárat és a kulcsokat a Shofarba vitték.

A gond ott volt, hogy nem a leendő lakó szeme előtt zajlott.

 

db

 

Előzmény: zsida (92)
Lakó24 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 93

Mennyi hisztis ember van.. Nem tudom mi bajotok, aki nem pancser, azt nem is fogják annak nézni, nem kell hagyni magunkat és nem leszünk át... Nekem semmi problémám nem volt mindenki nagyon segítőkész volt akkor mentünk a lakásba amikor akartunk.

 

Persze, hogy van "retesz" a garázsban, nem tudom miért baj, amit nem adták át oda ne álldogáljanak, senki ne foglalja el ami nem az övé. jogos. Semmi gond vele, ha meg átadták és zavar nem hajtogatod fel, nyílván én sem fogom.

 

Óriási probléma lesz ha esik a hó:) mi lesz a  mélygarázsban : )) Ez tetszett, biztos tiszta mocsok lesz, szerintem sártenger a minimum: ) Ja és nem is a terv szerinti helyen lesz a ki-bejárat! Atyaég! :)

 

Gyalogosok elől nem lesz lezárva, de a biztonsági szolgálat állandó lesz ebben biztos vagyok és soha nem egy emberke van, legalább kettőt látok egy műszakban mindig.

 

Miért baj az, hogy itt fog lakni még ezer ember rajtam kívül? Engem nem zavar, nyílván nem húsz lakás lesz egy ekkora területen, vidéken is hasonló vállalkozások vannak mégsem sírnak, ha meg valaki nem bírja a társaságot menjen remetének a Bükkbe.

 

Mindegy ezek a kifogások viccesek szerintem aki nem tud megelégedni itt egy lakással az már kicsit el van tájolva, nem hinném, hogy kardinális problémák lennének, persze apró hibák vannak, de azokat nálam egy nap alatt kijavították, volt egy pár, de szájhúzgálás nélkül kész létt minden rövid idő alatt..

 

Hajrá Tölgyes:)

 

 

 

 

zsida Creative Commons License 2006.01.19 0 0 92

Ok! van karbantartó, de ha jön hozzád vki, akkor az hogy jut majd el a kaputelefonig? Vagy csak a kocsik szempontjából lenne zárt?

 

Látványterv: a dosszié hátulján nagyon szépen fel van tüntetve egy "nagyobacska" játszótér, mely tuti, hogy nem lesz akkora. A mélygarázs kijárója sem ott van, ahol a rajzon elvileg bejelőlték.

 

Kulcsok: lehet, hogy én teljesen buta vagyok, de senki ne akarja bemesélni, hogy a mi zárunkat lecserélték. Ugyebár kaptunk 3 db kulcsot. Az egyik kulcs tolljai igencsak meg vannak kopva, sőt az egyik "tollacska" még meg is görbűlt egy kicsit. Szvsz ha 10x kinyitod vele a zárat, enm úgy néz ki. Én biztos vok' benne, hogy az eredeti kulcsokat kaptuk, nem volt semmilyen csere:(

Előzmény: diosbukta (91)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 91

> Lehet, hogy rossz a forrásom, de zárható kaput nem lehet felszerelni, vagy csak akkor, ha 24 órás portaszolgálat van (min. 3 fő) –  - mert biztosítani kell a tűzoltóságnak a szabad bejutást. <

 

Kell valaki aki a kulcsot átadja.

De mivel van karbantartó az épületben, ezért ez könnyen áthidalható probléma. Szerintem.

 

> Egy esetleges nagyobb havazás esetén mit fognak szívni :)  <

 

A ház karbantartói még nincsenek topon. Sztem nyüstölni kell őket, hogy hóesés esetén egyből takarítsanak, szórjanak.

 

Arról nem is beszélve, hogy a felülnézeti látványterv közel sem hasonlít a jelenlegi állapothoz <

 

Itt mire gondolsz?

 

>Tényleg a közös ktg. mit is takar?  Ha csak a közös világítás a kertészeti munkák és a szemét, akkor asszem már el is adjuk <

 

Mi is várunk nagyon egy tételes elszámolást.

 

> Még azt füllentették, hogy átvételkor majd jön egy csóka aki lecseréli a zárat.

 Nos, ilyen nem volt, az pedig nem tudom, hogy garantálni tudják-e,

 hogy a kivitelezés során senki nem jutott hozzá a kulcshoz és nem készített róla  esetleges másolatot. – lehet, hgy csak én vagyok ennyire parás. <

 

Állítólag volt zárcsere. Csak az új kulcsok nem egyből a vevőhöz jutottak, hanem a Shofarhoz. Remélem tényleg így volt.

 

db

Előzmény: zsida (89)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 90

Ezek nagy része szubjektív dolog, ahol nem ismerjük a részleteket.

Van ami meg a jövő zenéje.

Én egyenlőre nem tarton kritikusnak a dolgot, bár tény, hogy voltak gondok a koordinációval is.

 

 

Előzmény: fargo (88)
zsida Creative Commons License 2006.01.18 0 0 89
Üdv minden olvasónak!

 

Néhány hozzászólást, ha szabadJ

Mi a családommal vettünk egy másfél szobás lakást. –hogy ON legyekJ

 

A választásról: jelenleg a XXII. –ben kertes házban lakom, de a XI-ben dolgozom. Tehát viszonylag közel van a melóhelyhez. Telkünk nincs, ezért a családi ház építése nem aktuális, hiszen ha építünk, akkor legyen mát normálisJ

A lakások kialakításáról: a vásárlás előtt rengeteg tervet megnéztünk. Szinte ez volt az egyetlen olyan, ahol a konyhában van természetes fény, ill, a fürdőszobán is van ablak, igaz, nem nagy, de legalább van.

 

Lakópark – szvsz ezt megszívtuk.  Lehet, hogy rossz a forrásom, de zárható kaput nem lehet felszerelni, vagy csak akkor, ha 24 órás portaszolgálat van (min. 3 fő) – ami a ~ 300 lakó esetén sem óccsóL  - mert biztosítani kell a tűzoltóságnak a szabad bejutást.

Véleményem szerint aki felszíni beállót vett, annak szivacs.Egy esetleges nagyobb havazás esetén mit fognak szívni :) 

 

Teremgarázs: számomra szinte röhej, hogy parkolás gátló kereteket kell felszerelni lent is. Persze, majd azzal fogok szórakozni, hogy mindig felteszem és leveszem a lakatot, addig a többiek majd várnak. Ezen is látszik, hogy ez itt még nem Eu. csak annak csúfoljuk! Hiszen a normális emberek tudják, hogy amit nem ő vett meg az nem az övé, tehát nem áll oda. Jaj' csak 1x lássak meg egy autót a helyünkön, brrrrrrr akko’ nem lesz köszönet!

Szinte nincs összefolyó a teremgarázsban. Érdekes lesz, hogy hogyan fogják majd takarítani és gondolom egy havazás alkalmával térdig lehet majd járni a koszban. 

 

Azt is a saját butaságomnak tudom be, hogy a tervrajzokkal is játszottak egy kicsit, pl 1,80-as ágyat rajzoltak be, meg ugyebár a vakolatlan méret volt mindenhol feltüntetve (ez is az én butaságom, mielőtt még vki, megmagyráznáJ ) Arról nem is beszélve, hogy a felülnézeti látványterv közel sem hasonlít a jelenlegi állapothozL

 

Kérdés: tud valaki arról némi infót, hogy a közös helyiségek átadása hogyan történik. Mi szóvá tettük, hogy a mérőórák ajtaja sérült. Mire jött a válsz, hogy a közös helyiségek átadása- átvétele még nem történt meg.

Lépcsőház: két felmosás után fekete lesz a vb. lépcső oldala, ami most még szép fehér, hiszen némi víz az tuti, hogy le fog csurogni.

Tényleg a közös ktg. mit is takar?  Ha csak a közös világítás a kertészeti munkák és a szemét, akkor asszem már el is adjukL  

 

Amíg nem írtuk alá a szerződést, szinte fényesre nyalták….

A szerződés kicsit furi volt, nekik mindent szabad, Te rá sem nézhetsz előzetes bejelentkezés nélkül a lakásra. Ha meg akartad nézni, telefonálgattál előtte egy párat, de csak munkaidőben lehetett menni. Röhej a munkások ott voltak később is, de nem lehetett megnézni. Ha esetleg a város másik felén dolgozok, akkor legalább egy fél nap szabi. A koordináció rémes. Teljesen elfelejtették, hogy elvileg nekik kéne „szolgáltatni”. Ha mindezt előre látjuk, biztos nem vágunk bele!

 

Átadás – átvétel: a második átvételi időpontra ígérték, hogy a hiányosságokat kijavítják. Nos, a konyhában a mai napig nem lehet a fűtést szabályozni, mert nem lehet feltenni a termoszelep fejét. Egyszerűen nem fér el a fal és a radiátor között, tipikus tervezési hiba. Ez érdekes lesz, szerintem ki kell bontania a falból a beállást és el kell húzni vagy 10 centivel.

Szinte az összes ablaküveg durván karcos – nem baj, balhét csaptunk és kicserélik, vagyis remélem, már voltak felmérni. A konyhai erkélyajtó tokja a vakolás miatt nagyon karcos – ezen még küzdünk, hogy legyen vele vmi.

 

Még azt füllentették, hogy átvételkor majd jön egy csóka aki lecseréli a zárat. Nos, ilyen nem volt, az pedig nem tudom, hogy garantálni tudják-e, hogy a kivitelezés során senki nem jutott hozzá a kulcshoz és nem készített róla esetleges másolatot. – lehet, hgy csak én vagyok ennyire parás.

 

A kulcsokat csak a főmufti adhatja átJ, vártunk rá majdnem egy órát, és oda ba..ta a kezünkbe. No comment!

 

A belső kivitelezési munkákat jónak tekinteném, de majd az idő megerősíti vagy megcálflja ezt a véleményemet.

Az, hogy megérte-e számomra jelenleg még kétséges, majd kiderűl.

 

Röviden ennyi. Aki már ott lakik és elégedett, akkor annak bocsi, ha túlságosan negatív lettem volna. Jó furást - faragást a költözködőknek! A többieknek kitartás, a „nagy beköltözések után biztos nyugisabb lesz”

 

Üdv.: zsida  

 

   

fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 88
Akkor mákod volt. De korábban valami ilyesmikrôl számolt be pont innovations kollega, idézem:
"A beruházóra ésa kivitelezőre enyhén szólva is figyelni kell alapból hülyének nézik az embert , mindent eljátszanak amit lehet , ha az ember az adásvételi szerződésben nem harcolja ki , tulajdonképpen csak kötelezettségei vannak jogai nem igazán . A beruházó és a kivitelező közötti koordináció kritikus , nem igazán van gazdája semminek . Fennen hirdetik , hogy ők minden gond nélkül kifitzetik a kötbért is , a kötbér 30%-val a mai napig tartoznak ! A lakást negyedszerre sikerült átadni , az első alkalommal ugyanazok a hibák voltak mint az elsőnél . A kért átalakításoknál a kivitelező 30-40%-os túlszámlázást hajt végre , aminek kiderültekor csak annyit tudnak mondani , hogy tévedtek . A felszini gépkocsi beállók 1.6 millió Ft-on történő eladása pedig egészegyszerűen nevetséges , evvel az erővel a Csurgói uton is lehet parkolni csak az egy "kicsit" olcsóbb . Evvel kapcsolatban még egy nagy hiányosság van : a lakóparkot zárt lakóparknak adták el . Jelen pillanatban nem az , és a kivitelező tervei között ilyen nem is szerepel ."

Nekem ez kicsit olybá t?nik, mintha xopóágra került volna :-)))
Előzmény: diosbukta (87)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 87

> Talán bánt, hogy csúnyán megszopattak a Shofarék?
Vagy rájöttél hogy ennyi pénzért ciki amit kaptál?
<

 

Csak a saját nevemben tudok beszélni, de ilyenről azért nem volt szó.

Amit leírt a Shofar az kb. teljesült is, persze még nincs vége az építkezésnek.

Apróbb problémák vannak, de nem érzem jelentősnek.

Ennyi legalább van akkor is, ha az ember önmaga építkezik.

Az ár/érték viszony is korrekt.

A kötbért egyből, szó nélkül kifizették, ha javításról volt szó intézkedtek.

 

 


 

Előzmény: fargo (82)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 86

Srácok!

Nem kell túlpörögni!

Elvégre ez egy kvázi semleges topik.

Próbáljuk meg normális mederbe visszaterelni a társalgást!

(Tudom, hogy a netes fórumokban az ilyen túlfűtött hangulat gyakran előfordul, de inkább az elején állítsuk meg!)

 

Kösz: Dio

Előzmény: fargo (81)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 85

Ne itt offoljunk!

Írtam mailt.

 

db

Előzmény: fargo (76)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 84
Téged is, barátom :-)
Előzmény: innovations (83)
innovations Creative Commons License 2006.01.18 0 0 83

"amilyen vehemenciával teszed"

 

Isten áldjon !

Előzmény: fargo (82)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 82
Nem akarlak elkeseríteni, de azóta "itt vagyok" amióta megnyílt a topik.

Azt azért elárulhatnád, hogy mi fáj ennyire. :-)
Talán bánt, hogy csúnyán megszopattak a Shofarék?
Vagy rájöttél hogy ennyi pénzért ciki amit kaptál?
Vagy mi van, bogaram? Miért rajtam töltöd ki a dühödet?
Előzmény: innovations (79)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 81
...miért itt osztod azt észt ?

Egyrészt semmi közöd hozzá, másrészt ha lenne, sem kötném az orrodra.
Harmadrészt nem vagy te senki, hogy rákérdezz :-P

"szerintem beteg vagy !"

Köszönöm a pontos diagnózist, professzor úr. :-)
De szerintem maga csak foglalkozzon a simlis autóival, nepperke, és ne üsse az orrát olyan dolgokba, amihez lövése sincs...
Előzmény: innovations (78)
Gábor2006 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 80
Ha valakit érdekel: eladom, a Lakóparkban lévő, II. emeleti 53 négyzetméteres, 2 szobás lakásomat + a felszíni gépkocsi beállót.

innovations Creative Commons License 2006.01.18 0 0 79
Sőt amíg nem voltál itt , ez egy egész normális topicnak indult .
innovations Creative Commons License 2006.01.18 0 0 78

És ha már te  ilyen "nagy " vagy akkor miért itt osztod azt észt ?

 

 

Egyébként pedig elolvastam a beírásaidat . szerintem beteg vagy !  Nem amiatt amit írsz , hanem amilyen vehemenciával teszed azt . 

Jobbulást és jó játszadozást a homokozóban .

Előzmény: fargo (55)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 77
Ja, van egy Furné' Lemezem is :-D
Előzmény: fargo (76)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 76
Hát... a fele királyságom biztosan megosztanám Veled, ha átírnád...
Cserébe felajánlhatok egy '89-es koncertfelvételt. Csak be kellene digizni, mert kazettán van.
Előzmény: diosbukta (73)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 75
MAjd megkérdem a páromat, mit tud róla pontosan, ô jobban képben van.
Az önkorminál is biztosan eligazítanak...
Előzmény: diosbukta (73)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 74

Szóval

 

Amúgy a legutóbbi lemez kapható is.

 

De sztem inkább folytassuk magánban ezt, ne a topikot romboljuk. :-)

Előzmény: diosbukta (73)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 73

> Konkrét tervet nem, de a párom a rendezési tervvel már találkozott.
Én a tévében láttam nyilatkozni a pógit, hogy ennyit terveznek oda...
<

 

Na ennek utána kéne nézni.

Önkormányzat?

> na és vajon megf?zhetô vagy az egyiknek az elkótyavetyélésére? :-D <

 

Mivel mind a 3 különböző, így nem.

De szívesen átírom...

Amúgy a

Előzmény: fargo (72)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 72
Konkrét tervet nem, de a párom a rendezési tervvel már találkozott.
Én a tévében láttam nyilatkozni a pógit, hogy ennyit terveznek oda...

OFF/
Whoa, na és vajon megf?zhetô vagy az egyiknek az elkótyavetyélésére? :-D
Előzmény: diosbukta (71)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 71

> Szerintem Leányka utcai felüljáró "hóna alatt", meg a Savoya másik oldalán.
Van ott még két bazi nagy üres placc...
<

 

De 20k fő az így is soknak tűnik. Láttál rá terveket?

 


OFF/

> Ypszi? :-DDD
Épp a minap gondoltam rá, hogy megkereslek, mert nincs még Topo CD-m, de már nagyon hiányzik...
<

 

Nem talált. :-) Csak olvasgattam és szemet szúrt.

Én is járkáltam a Józsefvárosiba és van CD-m is... 3 db.

Előzmény: fargo (70)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 70
Szerintem Leányka utcai felüljáró "hóna alatt", meg a Savoya másik oldalán.
Van ott még két bazi nagy üres placc...

OFF/

Ypszi? :-DDD
Épp a minap gondoltam rá, hogy megkereslek, mert nincs még Topo CD-m, de már nagyon hiányzik...
Fele királyság? ;-)

ON/
Előzmény: diosbukta (67)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 69
Nyilván nem fog mindjárt másnap leégni a Jegenye vagy a Gesztenye, attól függetlenül hogy mennyire állnak közel egymáshoz, nem károgni akartam, csak rámutatni, hogy ezeket a szabályokat meglehetôen rugalmasan szokták kezelni. Magyarul felrúgják, ahol csak lehet...
Előzmény: diosbukta (66)
fargo Creative Commons License 2006.01.18 0 0 68
"Csak tényleg a megtérülés miatt nem csinálnak ilyet, vagy ha igen, akkor horror áron."

Nem a megtérüléssel van ott a gond, hanem a mohósággal meg a korrupcióval.

Egyrészt a megtérülést bazi egyszer? lenne ám számolni: a költségvetésben szerepel X összeg, ezt felszorzom 0.15-tel a nem tervezhetô költségek miatt, a végösszegre ráteszem a magam kis tisztességes, max 20-25% hasznát, (ami bazi sok ám!) egy év alatt kerestem vele fél milliárdot.

De nem, nálunk az van, hogy a költségvetésben szerepel X összeg, amit felszoroznak 1,5-tel a nem tervezhetô költségek miatt, majd a végösszegre ráteszik a maguk tetszôleges extraprofitját, hogy egy év alatt szert tegyenek 2 milliárdra.
De közben az X összegbôl 1.6x X összeg lesz, mert mindent elkefélnek, félrekalkulálnak, ellopnak és elkorrumpálnak, így az extraprofitjukat csak úgy realizálhatják, hogy:
– nem fizetik ki az alvállalkozókat,
– átverik az üffeleket,
– kilopják az anyagot a házból,
– stb...
A végén azért így is szert tesznek 1 milliárdra meg 200 elégedetlen ügyfélre, 30 ellenségre és 10 vesztes kimenetel? perre.
Ez van. Balkán. A velejéig rothadt az egész :-(
Előzmény: diosbukta (65)
diosbukta Creative Commons License 2006.01.18 0 0 67

> Ha jól emlékszem, akkor ennek a 40.000 embernek kb a fele a Savoya park mellett épülô monstre "lakóparknak" a területén fog lakni <

 

Ez ugye vicc?

Hol épülne ott az a "kisváros"?

 

Off

 

Van már Topo-CD-d?

 

On

Előzmény: fargo (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!