Keresés

Részletes keresés

kezdő városi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1047

Szia Sasabá!

Hogy haladsz a könyvek beszerzésében? Szólj ha valami gond van én inkább ilyenekbe tudok segíteni!

Üdv! Kezdő Városi!

 

Előzmény: sasabá (1041)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1046

Szia Csülök2!

Kérdezhetek? Ha az irányított erjesztés és a sima erjesztés ugyan annyi idő akkor mi a különbség a kettő közt. A cső ne legyen probléma elintézem midkettőt mire jössz.

Üdv. Kezdő Városi! 

Előzmény: csülök2 (1044)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1045

Szia !

Ezt meg kell néznem. Fogok írni.

Kezdő Városi.

Előzmény: schlumberger (1043)
csülök2 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1044

 

 

Hello Kezdő Városi!

 

Igazán kedves Tőled,hogy ennyit intézkedsz miattam, köszi. Várom a holnapi fejleményket, aztán majd egyeztetünk, nekem a 8as átmérőjű lenne az ideális, de a másik méretekkel is boldogulok, függ attól is, hogy meddig tartják a csövet ill. ha Neked úgyis venned kell, lehet, hogy egyszerűbb lenne tőled megvenni azt az 5 métert....

Várom holnapi leveledet.

 

                                  Üdv Csülök2

Előzmény: kezdő városi (1042)
schlumberger Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1043
Én -minő offtopic!- egy meglévő HAJDU boylerbe szeretnék beszuszakolni napkollektoros plusz fűtést. Akkorára meg lehet-e tekerni ezt a lágy csövet, hogy egy olyan spirált tekerjek, ami a boyler nyílásán befér?
Előzmény: kezdő városi (1042)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1042

Szia Csülök2!

Nem tudtam hogy ilyen sok időm van az ügyintézésre. Így lehet hogy 8-as átmérőbe is tudok intézni 5 métert mert azt nekem is 50 méteres tekercsbe adták volna. A 12 -ből adnak méterre is. A cső lágy (kézzel is jól hajtható), jó lenne tudnom milyen átmérőre akarod.

Árak: 8-as,10-es, 12-es:400-500 FT/folyóméter.

Van ismeretségem egy iskolatársam dolgozik ott.

Én is dolgoztam külföldön, több mint három évet amikor még független voltam.

Holnap megkérdezem meddig tudják tartani a csövet és akkor majd leegyeztetjük, hogy mitévők legyünk.

 

Üdv: kezdő városi

Előzmény: csülök2 (1040)
sasabá Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1041

Hello kezdő városi és comad!

 

Ha hiszitek hanem az összes hozzávaló kapható a gyógynövény boltokban!

 

Comad!

Ha végigfutod a rceptet akkor könnyen kiszámolhatod, hogy ez az eszencia mennyiség kb. 15-20l ital készítéséhez elegendő , csak az arányok miatt nem udsz kevesebbet csinálni.

A készítésnél egyszerű 96%-os tiszta szeszt használok.

 

Kezdő városi!

Köszönöm a könyv címeket, megpróbálom megszerezni őket.

Előzmény: kezdő városi (1035)
csülök2 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1040

 

 

Szia Kezdő Városi!

 

 

Köszönöm az ügyintézést, igazán kedves Tőled. Az a helyzet, hogysajna majd csak februárban megyek haza, külföldön dolgozom jelenleg....Arra is gondoltam, elmehetnék személyesen is abba a boltba, úgysincs messze a falunktól Miskolc, csak kellene a bolt pontos címe.....

Ezen kívűl kíváncsi lennék 5 méter 12-es LÁGY rézcső árára....csak akkor érdekel, ha lágy, tehát szabadkézzel spirál alakra formázható (nem kell hozzá semmi speckó csőhajlító vagy rugó....)

Arra is kíváncsi lennék, ha bemegyek a boltba, nekem is adnának méterre rézcsövet vagy Te törzsvásárlójuk vagy???

Azért próbálnám magam megvenni a csövet, mert még azt sem tudom pontosan, mikor megyek haza, s mikor lesz időm elmenni megvenni.....nem akarok problémát okozni neked.

Mindenesetre, ha szerinted nekem nem adnának el méterre csövet, akkor mondhatnád nekik azt, hogy a cső neked lesz, csak az egyik munkatársad  (én) jön érte holnap vagy pár nap múlva és ő is fizet érte (mármint én), persze csak azok után, hogy konkretizálódik az időpont....(kb. február 10-11-12-13-14-15 környékén szerintem). A répadaráló témában sajna csak tippjeim vannak: Apróhirdetések (BAZÁR), internet, piacok, zsibvásárok, esetleg falusi ismerősők nagyapjának padlása.....

Segítségedet előre is köszönöm. VÁROM MIELŐBBI VÁLASZODAT!!!!!!!!!

Az irányított erjedést is sok minden bnefolyásolja:gyümölcs fajtája, mennyire lett a gyümi felaprítva, milyen élesztőt használsz, milyen hőmérsékleten zajlik az erjedés,cefre cukortartalma.....de nekem általában 3 hét elegendő szokott lenni a cefre teljes kierjedésére.

VÁROM VÁLASZOD és KÉRDÉSEIDET IS, ha írsz mégma válaszolok.

Előzmény: kezdő városi (1038)
csiko* Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1039
szavadon foglak!:)))
Előzmény: kezdő városi (1038)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1038

Szia Comad!

Köszi hogy velem vagy nagyon jól esik. Remélem ősszel már tudok saját főzésű páleszt inni, amire nagyon szívesen meghívnám a tisztelt fórumozó társakat is.

Nagy buli lenne mint a mesében 7 nap 7 éjszaka.

Üdv.Kezdő Városi!

 

Szia Csülök2!

Ha kapnék infót még ezen a héten el tudnám intézni!Meg van beszélve a boltossal!

Üdv! Kezdő Városi! 

Előzmény: comad (1037)
comad Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1037
1. Beodra! A sárga irigység nyála folyik a számból, abban tocsogok! Bocs a képzavarért. Nem tudnál egy jó fényképet feltenni egy kerekekengurulós-házeléhúzós cuccról? Biztos nagyon tanulságos lenne!

2. Sasabá! Háát... mire mindezt összeszedem, szerintem többe lesz, mintha megvenném az eredetit. Van közte olyan is, amiről még nem is hallottam! Te honnét szerzed be a hozzávalókat? És milyen alkoholt használsz hozzá?

3. Kezdő városi! Úgy látom, komolyan veszed a dolgot! Sok sikert! Mennyi ideig tart?
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1036

Szia Csülök2!

Megnéztem. 12-es van méterre azt tudok intézni.

Üdv! Kezdő Városi! 

kezdő városi Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1035

Szia Sasabá!

 

Te hol tudod beszerezni a hozzávalókat?

Az én könyveim:- Békési Zoltán, Pándi Ferenc: Pálinkafőzés (Alexandra könyvesbolt)

                          - Keller- Érczhegyi- Török: Pálinka, csemegebor, pezsgő  

                            (Antikvárium.hun megrendelhető ha van még)

 

Üdv! Kezdő Városi! 

 

Előzmény: sasabá (1032)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1034

Szia CSülök2!

Holnap megyek megnézem a boltot, délig meg is írom mi a helyzet. Ha tudod figyeld már a fórumot és ha jó valamelyik meg is veszem, majd kitalálom hogy juttatom el.

Azt hiszem tudom Postán maradóra küldeni, így marad az inkognitó! De ennek utána kell néznem. Lenne sok kérdésem ha nem gond! 12 év tapasztalat az nagyon komoly. Ha lessz szerencsém és én is tudok majd szert tenni tapasztalatra.

Répadarálót hol lehet beszerezni? Nem idegen tőlem a kétkezi munka rengeteget nyaraltam vidéken (Matyóföld) és a nagynénéméknél mindíg ki kellett érdemelni, hogy este ki mehessünk focizni. Lucérnát kaszáltunk, forgattunk, kukoricát egyeltünk, morzsolóval morzsoltuk, állatokat etettünk, de répát nem daráltam.

Az irányított erjedés kb. mennyi idő?

Üdv. Kezdő Városi!   

Előzmény: csülök2 (1028)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1033

Sziasztok!

 

Most értem haza, örömmel látom ezt a sok hozzászólást. Megírnám, hogy mire haladtam a hivatalos dolgokban ha érdekel benneteket:

- beszéltem egy tervezővel, aki már Önkormányzatoknak is tervezett és engedélyeztetett pálinkafőzőket

- beszéltem egy Vám-és Pénzügyőrrel , aki már tájékoztat az Ő hivataluk által előírt kÖtelezettségeimről

- tudom, hogy mennem kell Tisztiorvosi szolgálathoz.

- A LEGFONTOSABB AMIT EL IS FELEJTETTEM ÍRNI : nem kevés nyomozómunka után be tudtam iratkozni egy - GYÜMÖLCSPÁLINKA FŐZŐ TANFOLYAMRA.

- Van egy nagyon klassz telek (műút, víz-gáz) csak közel vannak a családi házak.

- van egy másik telek, de arra nem tudom, hogy megkapjuk-e az építési engedélyt.

- van egy pár gyümölcsfa csemetém, amit majd tavasszal kiakarok ültetni.

 

Üdv: kezdő városi

sasabá Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1032

Kedves comad és mindenki akit még érdekel!

 

A várva-várt unicum receptem:

20g édeskömény

20g fehérüröm

20g kálmosgyökér

20g ezerjófű

20g angelikagyökér

20g izsópfű

20g koriandermag

20g cickafark

20g diólevél

20g édesgyökér

A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös , de nem hideg helyen.

Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá)

Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani!

Az ital készítése a következő:

30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk.

A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig.

A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol, megjegyzem nekem még soha nem sikerült ezt kivárnom és így is tökéletes volt az élmény.

Hát ennyi dióhéjban.

Ja és még valami - valaki aki tud ajánljon már valami jó szakirodalmat ami bevezetne a pálinkafőzés alapjaiba és a főzőberendezések vázlataitis tartalmazza!

 

Várom a válaszokat , üdv:

                                                sasabá

Előzmény: comad (1030)
Beodra Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1031

comad:

Itt bizony szabad a gazda. Faluhelyen nyaranta többszáz liter cefre forr egy-egy gazda udvarán. Itt a falunkban (Beodra) úgy oldották meg a főzést, hogy vannak mobil, kerekenguruló pálinkafőző kazánok, amiket odavontatnak a cefretulaj háza elé, és kint az utcán megy a főzés... Jó kis közösségi program, mert olyankor összegyűlnek kóstolni a szomszédok. Mindez teljesen legális! Az állam még a mobil főzősöket sem adóztatja meg.

A napokban láttam az egyik áruházban egész főző kollekciót 30 literestől 300 literesig.

Én nyaranta kajszibaracból szoktam pálinkát főzni (már amikor terem). A cefrekészítésnek itt semmi különös tudománya nincs. Ahogy elkezd hullani a gyümölcs a fáról, elővesszük a műanyag hordót, és folyamatosan gyűjtjük bele az anyagot. Mivel édesmagú barackfáim vannak, én nem szoktam kimagozni a gyümölcsöt. A gyümölcsön kívül SEMMIT sem teszünk bele. Amint lefogyott a gyümölcs a fáról, és az utolsó adag is belekerült a cefrébe 4-5 nap múlva (kb. ekkor áll le a forrása) szólunk a főzőnek, aki megméri a cukortartalma/alkoholfokot és már hozza is a fölszerelését. Azt mondják, hogy a barackból készült cefre nagyon kényes arra, hogy a forrás leállása után azonnal ki kell főzni. A többi gyümölcs cefréjét lezárva tárolni is lehet, nem lesz semmi baja.

Ez a tudomány apáról fiúra száll, és itt a faluban nincs olyan embre akik ne tudna pálinkát főzni, sőt olyan sincs, akinek 100 liternél kevesebb pálinkája lenne bespájzolva...

 

Beodra

Előzmény: comad (1030)
comad Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1030
Jaaa! Hát az nekem nagyon messze van. Még útlevelem sincs. Egyébként ott szabad a gazda? Mármint a páleszfőzés szempontjából. Onnét írsz?

Sasabának: a cefréhez még egy-két szó. Jó a borélesztő is, de ha nagyon precíz akarsz lenni, kerítesz fajélesztőt, de ha egyik sincs, az se nagy baj. Cukrot ne tegyél bele,
10 C alá ne menjen a hőmérséklete. Levegővel ne érintkezzen (kotyogó). Asszem ennyi. Ja! Ha kemény, rostdús gyümölcsből akarsz csinálni, egy kis pektinbontó nem árt. Unicum?
Előzmény: Beodra (1029)
Beodra Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1029

Hol van az a Zenta?

 

 

Ott, ahol 1697. szeptember 11-én Savoyai Jenő herceg a maga 40 ezer fős csapatával büdösül elverte II. Musztafa szultán 130 ezer fős seregét...

 

(Savoyai herceg szobrát megtekintheted a Budai várban)

 

Beodra

Előzmény: comad (1017)
csülök2 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1028

      Kedves Kezdő Városi!

 

 

Köszönöm a segítségedet, ha sikerül vennem némi csövet, asszem még több tapasztalatom lesz, de asszem ez már nem oszt vagy szoroz, 12 év tapasztalatát tudom megosztani veled, ill egyik cimbim hozott angol nyelvű szakirodalmat egyenest Alaszkából....igazán érdekes receptek vanak benne a cefrézéssel kapcsolatban,ha érdekel. Nekem minden évben van legalább 400-800 liter cefrém, sajna csak vegyes, de azért jó szokott lenni...

 

Legjobb ha nem bonyolítod túl a dolgokat, répadaráló plusz mosott és rothadt részektől mentes gyümölcs=egészséges cefrealap ( a fölszennyeződés veszélyes tud lenni, ecetesedés vagy rothadás indulhat meg tőle...), ehhez szoktam egyszerű borélesztőt adagolni, az irányított erjedés mindig jobb és finomabb végeredményt hoz.

 

Ezután már csak ki kell főzetni az anyagot, itt nagy szerepe van a réz katalizáló szerepének, ami a gyümölcs észtereit  katalizálja, s emiatt érzed a barackpálinkát barackízűnek. Az üst és a csövek legjobb, ha rézből készülnek, elfogadható még üstalapanyagnak a rozsdamentes acél, csak az nehezebben melegszik át és sokkal nehezebb, mint a réz..... A főzés 2 esetleg három körben zajlik a ivatalos főzdékben 2 körben főzik ki a cefrédet, az első után következik a finomítás, sajna elég sok szennyeződés benne marad, összehasnlítva haver fináncmentesével...a hivatalos sokkal kaparósabb,"technokolosabb".....

 

Ha valami részletesebben érdekel szívesen várom kérdéseidet, s amint tudok válaszolok rájuk, az elmélet via gyakorlat kérdésben pedig asszem igazad van, nem minden arany ami fénylik, lehet az réz is, s az nekünk sokkal jobb is....:)

 

Várom keddi válaszodat

                                   

Előzmény: kezdő városi (1024)
sasabá Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1027

 

 

Kedves Kezdő városi!

 

Az adapter kérdés jogos, de úgy gondolom , hogy egy pálesz főzés idejére akár az autóból is "kölcsön vehetjük " az akkumlátort, ha pedig sűrün kell használnunk akkor igazán megéri a befektetést egy 12 v-os táp.

Ezt egyébként azért gondolom így , mert a topik tanulmányozása során azt tapasztalom , hogy a pálinka főző társakat nem elsősorban az anyagi megfontolások, hanem a magas minőségi elvárások vezérlik.( szeretjük a jó és tiszta pálinkákat)

A tengelykapcsolóra térve , megmondom őszintén , hogy ennyire nem gondoltam végig, de azt ami már eddig kész és működött azt szívesen leírom , ha tényleg érdekel, bár az a kütyü nem nyomás alatt működik ez tény.

A cefrére visszatérve igaz e az , hogy élesztővel indítják be a cefre forrását?

Előzmény: kezdő városi (1023)
lódi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1026
Az Unicum receptet nagyon várom én is. Régóta körözöm.
Előzmény: sasabá (1020)
comad Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1025
Üdv a topikon, sasabá! A cefréről: ne sajnáld az időt, olvasd végig a topikot! Amit én tudok, innét tudom. Ami itt nincs, azt nem is kell tudni!

A cefre keveréséről: én is gondolkodtam már rajta. Végül arra jutottam, hogy nincs kedvem se a kavaróval bajlódni, se duplafalú üsttel vesződni, se semmi ilyesmi. Egyszerűen a cefrének csak a levét fogom főzni. Ahogy szilvafan is írta: a lé nem ég le. Nem ám tésztaszűrővel kell leszűrni, hanem úgy, ahogy gyümölcsbor (pl. meggybor) készítésénél járunk el. A szitu ugyanaz: A cefréből csak a leve kell. A leüpedett cefrének leszínelem a levét. Utána veszek egy szélesebb, erős lábost, ráterítek egy tiszta konyharuhát, szedek rá a cefréből. Fellógatom, elkötöm. Miután egy kicsit lecsöpögött, egy egyszerű préssel (két gyalult keményfadeszka, az egyik keskenyebb végükön elfordíthatóan összekapcsolva) kipréselem a levet. Nem sok minden marad vissza. Csinálni egyszerűbb, mint leírni. Az a kis veszteség szerintem megéri, hogy cserébe nem kell keveréssel bajlódni. Ez persze több száz l-es mennyiségeknél nem működik, de hát annyival úgysem akarok foglalkozni.

Unicum jöhet!

Most olvastam az Agárdi pálesz honlapján, hogy csinálnak sörpárlatot. Ivott már ilyet valaki elvetemült? Kíváncsi lennék rá, milyen.
Előzmény: sasabá (1020)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1024

Szia Csülök2!

 

Már írtam volna neked 23. 58-kor is de nem voltam fent. Megnézem neked de hétfőn nem tudom mert úton leszek dunántúlra egy munkával kapcsolatban. Kedden meg tudom nézni és írok. Köszönöm neked is hogy felajánlod a segítségedet. Ezért is szeretem ezt a fórumot. A szakmai tapasztalatod miatt meg kifejezetten (jó értelemben) irigyellek. Én is olvasok most szakirodalmat, amit írtam is Comadnak csak én már tapasztaltam hogy amit a könyvbe leírnak az nem midíg felel meg a gyakorlati életben.Nem tudom neked mi a véleményed erről, meg a többieknek.

Üdv!

Kezdő Városi! 

Előzmény: csülök2 (1021)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1023

Szia Sasabá!

Én fogok neked írni. Cefréről annyit, hogy nekem is van 60 liter birsalmám felkockazva de még nem tudtam kifőzetni. Ha sikerül meg fogom írni hogy milyen lett!

Dolgoztam vagy 12 évvel ezelőtt Kecskeméten. Ott ittam egy ismerősnél nagyon finom barackpálinkát.(nagyon jó gyümölcs íz semmi mag íz). Én azóta kóstolgatom a páleszt hogy ezt az élményt még tudjam érezni.

Az autók ablaktörlő motorjához nem kell 12 V-os adapter? Meg a meghajtásnal kardán is szükséges ha jól tudom. Lehet kapni ilyen kis méretűt?

Kezdő Városi!

Előzmény: sasabá (1020)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1022

Szia Comad!

Én mindíg figyelek rád! Egy -két dolgot elnézek mert még kezdő vagyok de tanulni akarok. Jó ötlet a pálinka fesztivál ezt tényleg meg kellene valahogy beszélni (alakíthanánk egy zugfőző FAN clubot SzilvaFAN lenne az elnök.)

Előzmény: comad (1019)
csülök2 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1021

   Kedves Kezdő Városi!

 

  Bocs, hogy beleszólok a Comaddal való levelezésetekbe, csak azt szeretném kérdezni, hgy az általad említett épületgépészeti boltban a lágy rézcsövet folyóméterre is lehet venni vagy csak tekercsekben (a neten hirdető cégek mindegyike 25 méteres tekercsekben árusítja a csöveket......) Nekem kb 5 méter 8mm átmérőjű lágy csőre lenne szükségem, ha arrafelé jársz megkérdeznéd, hogy ez lehetséges e és, hogy ez mennyibe kerülne nekem????? (ha nincs 8 mmes jó a kicsit vastagabb is, mondjuk a 10-12es) Ha szakmai segítségre van szükséged, kérdezz nyugodtan, elég sok szakirodalmat olvastam s van főzdei tapasztalatom is. elég sokat sikerült megtudni az öreg főzdéstől, aki kezdetben otthon főzött titokban, aztán áttért a hivatalos útra.

 

Várom mielőbbi válaszod és előre is köszönöm.

Előzmény: kezdő városi (1018)
sasabá Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1020

Hellosztok!

 

Teljesen új "hús" vagyok itt és abszolut tapasztalatlan pálinkafőzés témában , viszont nagy kedvelője vagyok az igazi jó és nemes magyar nedűknek.

Ha tudok szívesen segítek barkács témában, mert amolyan Mekk mester típus vagyok szeretek barkácsolgatni.

Ahogy a hozzászólásokat tanulmányoztam , úgy látom , a cefre főzés közbeni kavarása egy kardinális kérdés.

Ötlet:

Autobontó, skoda vagy zsiga ablaktörlő motor,a keverő mechanikát szerintem már bármeikőtök el tudja képzelni hozzá.

Apropó cefre-mondja már meg valameiktek, hogyan lehet jó cefrét készíteni és mitől kezd el az forrni. A gyümölcsig tudom.

Egyébként ha érdekel valakit egy eszeveszettül jó unicum receptem van, írjatok!

Csá!

             sasabá 

comad Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1019
Üdv! 1: Nem olvastál elég figyelmesen! A rézzel (mint írtam) megvagyok. Az a flexibilis rézcső megdobta a fantáziámat, még nem láttam olyat, de egyelőre jó, ami van. A nagyobbhoz még lehet, hogy jó lesz. HA csinálok nagyobbat, akkor azok a saválló cuccok biztos, hogy kellenének. A nagyobb cuccost már gázosra kellene csinálni, tehát az üsthöz üstház is kell. Mondjuk az jó vasból is, de ha már van jobb, miért ne? Úgyhogy ki ne dob!

2. Szakmailag nem tudok neked segíteni, hiszen magam még (itthon) nem főztem, ezt is írtam. Február elején viszont már remélem, túl leszek az elsőn.

3. Ej, ráérünk arra még! Júniusig úgyse lesz valamirevaló cefre! Mi lenne, ha a Pálinkafesztiválon dumálnánk meg?
Előzmény: kezdő városi (1018)
kezdő városi Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1018

Sziasztok!

 

Comad!

 

Megnéztem a rézcsövet Miskolcon van 1,5 colos a Metroval szemben, a benzinkút háta mögötti épületgépészeti boltban. Ott van lágy rézcső is legvastagabb 22-es, úgy hajtogatod ahogy akarod. Volna egy felajánlásom: tudnék neked segíteni a 30-40 literes üst megépítésében (munkából megmaradt jó anyagok, saválló csövek 300-500 átmérőben, saválló lemezek) ha te segítesz szakmailag belefolynom a pálinkafőzésbe. Ha küldesz a freemail címemre egy elérhetőséget megkeresnélek. Ha nem jó ötlet akkor is segítek. Ahova be kellett szúrnom a körzőt- vagyis a Búza téren- az ÖMV kútnál tudok hagyni Comad névre csődarabokat, lemezdarabokat vagy ha küldesz rajzot legyártjuk.

 

Freemail címem: kezdo2@freemail.hu

 

Üdv: Kezdő Városi

Előzmény: comad (1017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!