Keresés

Részletes keresés

Ingolstadter Creative Commons License 2006.01.20 0 0 513

Sziasztok Kedves Lakótársak!

Látom elég komolyan eldurvult a helyzet, ez nem vezet sokra, szerintem. Én nem merek képeket feltölteni , hogy nézet ki a lakásom, amikor kiköltöztem, mert ha megnézem, még mindig dobok egy 100-as Xanakszot mellé.... Az én lakásomat külsős cég csinálta meg, hibátlan munkát végeztek, betartva minden határidőt mellé. Switelsky meg elöszőr is mehet a ...csába, aztán meg polgári perre, mert persze ez a lépés már megtörtént részemről.

Szép napot, sziasztok!

SpecialOne Creative Commons License 2006.01.16 0 0 512

Hát lehet, hogy mi voltunk túl nagy igénnyel, de az is lehet, hogy olyan "burkullót" kellett volna ideküldeni, aki ki tudja számolni a csempemagasságot a kád lábához mérten.  :)

Előzmény: tulipán1 (510)
tulipán1 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 511

"Mohásék" külső szakértőjét elcsíptem, kértem tőle névjegyet:

Máriáss László

okl. építészmérnök, építéstechnológiai és épületszerkezeti szakértő, műszaki ellenőr

M.: 30-9147001

Neki már van zöldvárosi tapasztalata....

Előzmény: Törölt nick (508)
tulipán1 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 510

Örülök, hogy feldobtalak SpecialOne! Én is nagyon jól szórakoztam a mozgó kádon, ez aztán a technológia: nem lehet, hogy hullámfürdőt akart beépíteni a Swietelsky, csak Te nem tudtad kellően értékelni?

Az -eredetileg- vizesblokkokban tapasztalt tünetek kivételével uez van nálunk is és Pastizéknál is úgy látom. Nem kérdés, hogy az egész tömb szigetelése úgy ahogy van el van cseszve.

Parketta szegő alatt rejtőzik a kis sunyi penész, a bátrabja meg a sarokban...

Előzmény: SpecialOne (506)
SpecialOne Creative Commons License 2006.01.16 0 0 509

pasztiz Te is humorodnál vagy látom... :))

Az aszúsításhoz kíváló penészt tenyésztettetek, épp a minap láttam erről egy kisfilmet vmelyik hírcsatornán.

A szakértőt nem mi kértük fel, egyszer csak becsöngetett és szemrevételezett. Azt mondta, hogy a beruházó küldte (tehát nem a szvítelszki). Egy kb. 50 éves úriember volt, konszolidált külsővel és mobil páramérővel felfegyverkezve.

Nem kapkodott, ránk szánta az időt és válaszolt minden kérdésünkre. Meg szörnyülködödtt egy sort, hogy ez az egész egy összecsapott kalap szar.

Előzmény: Törölt nick (508)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 508

SpecialOne:

A szakvéleménnyel el tudtál érni valamit? Mennyibe került? Milyen vizsgálat volt? Szemrevételezős vagy esetleg valami hőkamerás?

Előzmény: SpecialOne (504)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 507

Én egy borsarok létesítésén gondolkozom. Az ablak közelében a hőmérséklet ideális, a páratartalom megvan, a penész is kellő vastagságú. Lehet, hogy veszek az IKEA-ban egy kis bortartó állványt.

Penész
Előzmény: SpecialOne (506)
SpecialOne Creative Commons License 2006.01.16 0 0 506

Bakker' tulipán, neked önálló estet fogok szervezni, amiért pénzt szedünk és parkolóhelyeket veszünk belőle akciósan... Már megint nagyon írtál! :)))))))))))))))))))

Ezt a penészt Ti is megszívtátok? Lassan kezdem belátni, hogy mi szerencsések voltunk, mert nem penészesedett a falunk, nálunk csak:

- szétázott a parketta,

- felpúposodott és nyikorog a szarul lerakott, lépéscsillapítás nélküli parketta,

- elrohadtak a párkányok,

- salétromos lett a szétázott fal,

- leomlott a szétázott vakolat az erélyajtók körül,

- feljöttek a burkolatváltók,

- nyikorgott a mozgó kád,

- ázik a "fedett" erkélyünk minden esőzésné,

- szétestek a nyikorgó kilincsek a gagyi minőségű belső ajtókon,

- porlik a szar minőségű fúga a csempék között,

- 5ször eldugult a klotyónk, mire felszedték és megcsinálták,

- mállik a vakolat az erkélyek mellvédjéről,

- együtt élünk a szomszédainkkal az áthallás miatt, halljuk a teljes családtervezési operatív programjukat, és azt ha fürdenek, miután nagydolguk akadt a klotyón

DE...

nem penészes a falunk (még).

Az élet apró örömei.

Előzmény: tulipán1 (505)
tulipán1 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 505

Nem feltétlenül csak családi méretű gépkocsi állhat be a parkolóba, Globálos mentalitással 1 helyre 2 smart is befér, vagy 4 db kerékpár:-)))

Én olyan boldog lennék, ha csak a közös terület újra felosztása lenne itten a baj, minden reggel az omladozó, penészes hálószobafal látványára ébredek és két tatarozás után nem sok reményem maradt;-(

Láttátok, hogy a 3-asban a "mohásnak" újra kiásták a kecóját? Szegény, már vagy harmadjára cuccol ki. Tudtommal perre megy.

For infó én az ablakos összefogást pártoltam....

Előzmény: Törölt nick (503)
SpecialOne Creative Commons License 2006.01.16 0 0 504

pasztiz:

Neked ebben tökéletesen igazad van, a párásodás az egyik legsürgetőbb probléma, amit lakáson belül meg kellene oldani. Azonban azt is be kell látnod, hogy a Te helyzeted valóban kicsit könnyebb azokénál, akik a felszínen (vagy az utcán) állnak, hiszen itt egy jogszerűségi vita is kibontakozóban van. Világos, hogy Téged ez "csak" annyiban érint, amennyiben lehet hogy nem fizettél volna ki 2M-t, ha ingyen is állhatsz a felszínen, sokakat azonban az érdekelne, hogy elúszik-e 1M Ft-juk, vagy éppen jogosan vannak-e kizárva autóstól a telekről. Szerintem ez is fontos.

A párásodásról:

A nálunk járt legutolsó szakértő véleménye szerint a párásodás elsődleges (és szinte egyedüli) oka az ablakok minőségében keresendő. Attól függetlenül (ezt a szakértő mondta), hogy van-e vagy sincs résszellőzés, a pára mindenhol folyik az ablaküvegen, tócsákban áll alatta, ha nem törölgetik. (Nálunk a rongy vált be... :))

Ha ehhez még az alsóbb emeleteken a talajközeliség adta falon jelentkező hőhíd jelenség is társul, akkor a penész is megjelenik. A magasabban levő lakásokban a penész nem annyira, inkább csak a pára jelenik meg. Természetesen ez em vonatkozik azokra a lakásokra, ahol kívülről is beáztak, azokban megjelent lokális moha és egyéb dísznövényzet is a falon.

Nekünk azt mondta az ember, hogy a nyílászzárók cseréje lenne indokolt, normális minőségűre a gagyi szar helyett, ami most van beépítve.

Hála Istennek, nálunk most már "csak" a pára az egyetlen gond, a többit orvosolták, és kintről sem ázunk. Részvétem azoknak, akik igen... :(( 

Észrevettétek, hogy sok helyen elkezdett mállani a vakolat az erkély mellvédeken?

Ebben az a szomorú, hogy 2 év már lassan eltelt a garanciális időből, és még 1 van hátra. Képzeljétek csak el, hogy miképp fog kinézni a ház 3 év múlva, amikor már garanciában nem jönnek javítani, és ez a lakóközösségre hárul. Olyanok leszünk, mint egy lepukkant garniszálló az acélgyár mellett.

Előzmény: Törölt nick (501)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 503
Azért arra még kiváncsi volnék, hogy szerinted a 100 db felszíni parkolót, hogy fogják elosztani 240 részre?
Előzmény: bloodeye (500)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 502

Kedves bloodeye!

Nem megkértelek, hogy ne személyeskedj? Megint azt csinálod. Mi az, hogy "ilyen emberekkel hoz össze a sors"? Nem csak neked durranhat ám el az agyad...

Igen, a fórum szerintem is arra van, hogy elmondhassuk véleményünket, és ellenvéleményünket. De Te minősítgetsz engem, hogy "buta" vagyok a véleményem miatt. Akkor ki is nem tudja kultúráltan használni a fórumot?

Előzmény: bloodeye (500)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 501

Szia Special!

Összefogás? Itt? Napok óta csak ezen a garázs dolgon megy a levelezés.

Pár napja felvetettem, hogy fogjunk össze, és együtt próbáljunk meg tenni valamit a vizesedés és penészesedés ellen. Egy hozzászólás sem született ezzel kapcsolatban.

Pedig szerintem kicsit fontosabb téma. Az egészségünkröl van szó. Ez nem érdekel senkit? Csak a pénz és a pénz???

Pasztiz

Előzmény: SpecialOne (499)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.16 0 0 500
Kedves CSacso001!

Igazad van. Visszaolvastam, hogy kedves Pasztisz lakótársnak miket válszolgattam. Sajnos mindig ebbe a hibába esek, amikor ilyen emberekkel hoz össze a sors. MInden áron elakarom érni, hogy megértsék miről beszélek,de amikor a sokadik próbálkozás után sem megy, sajnos eldurran az agyam.

Ezért elnézését kérek!

(nem az a baj, ha valaki nem ért velem egyet!
a fórum szerintem éppen arra való, hogy mindenki kifejthesse a véleményét....ellenvéleményét...)

ÉN továbbra is azt gondolom, ha van olyan aki kifizette az 1 milliót és úgy gondolja, megér egy misét a dolog, akkor érdemes lenne belevágni.

Persze, ha valakinek eszébe jut valami logikus ellenérv azt továbbra is érdeklődéssel várom.

Előzmény: csacso001 (498)
SpecialOne Creative Commons License 2006.01.16 0 0 499

Szia csacso,

rég nem írtál tényleg, tessék aktívabbnak lenni... :))

Egy kicsit eldurvult a helyzet parkoló-ügyben, szeretném én is megosztani veletek a véleményemet:

Bloodeye-nak szvsz igaza van abban, hogy a felszíni parkolók helyzete egy nagy jogi katyvasz, ami valószínűleg majd csak akkor fog már visszaböfögni ránk, amikor a Global Investment Kft. már az üveghegyen is túl fog járni, ha éppen addigra meg nem szüntetik, ahogy egyébként azokat a projektcégeket szokás, akik áldásos tevékenységük során annyi kártyavárat építettek, ami elől már érdemes menekülni.

A helyzet kulcsa pontosan abban van, hogy a felszínen csak tartósbérleti szerződéseket kötnek, amelyek abban a pillanatban okafogyottá válnak, amint a Global elhúz innen. Akkor jogosan kérdezi majd meg a társasház, hogy ki a f*sz az a Global, aki a saját fődünket' adja bérbe másoknak? Köze nincs itt semmihez!

Említettétek, hogy amikor a Global már nem lesz közöttünk, akkor a lakógyűlésen szmsz módosítással lehet a felszíni parkolók ügyéhez nyúlni. Ez igaz is, de ne felejtsük el, hogy a mélygarázsokból 145 db van, a felszíni parkolóból meg olyan 100 körül. Tehát szavazás esetén sem egyértelmű, hogy a felszíniek meg tudják védeni magukat a többikkel szemben.

Amúgy azt a törvény nem szabályozza, hogy bármilyen építtetőnek kötelessége lenne ingyen parkolóhelyekkel megoldania a kötelezően létesítendő minimumot, hiszen építhetett volna 240 db mélygarázst (2 szinteset)  is, amit ugyebár jogosan adhatna annyiért, amennyiért akar. Ehelyett ő a könnyebbik megoldást választva a gyerekek elől lopta el a zöldfelületet az amúgy is nevetséges 35%-ból, és így gondolta elsikálni az ügyet, csak a kitömött zsebeit szem előtt tartva.

Azoknak is tökéletesen igaza volt, akik inkább vettek 2M-ért mélygarázst, és nem dobtak ki az ablakon 1M-t a nagy semmire a felszínen. Ezért is döntöttünk mi is a havibérlet mellett, mert az egy kigazdálkodható (és piaci árakat tekintve is elfogadható) mértékű összeg volt. Most azonban az a helyzet, hogy a Global ismét az arcunkba sz*rt, jó szokásához híven a századik bőrt is le akarja nyúzni erről az építkezésről, és kicsit sem szégyenlős, ha az általatok is emlegetett "panamáit" kell a félhomályos szobák sarkában kitalálnia. 

Az nevetségesen túlzó új bérleti díj egyértelműen mutatja, hogy szabadulni szeretne a bérletesektől, szabadulni szeretne a problémától, és szabadulni szeretne a felelősség alól is. Egy havonta fizető ügyféllel ugyanis foglalkozni kell, még akár évek múltán is, hiszen a lét is ki kell belőle préselni valahogy. Aki azonban egyben kinyögi az 1M-t, az már le van tudva, és adott esetben ő futhat a felszívódott Global után, ha kenyértörésre kerül a sor, hogy milyen jogon adta bérbe mások telkét neki.

Tényleg ne egymást b*szogassátok, mert az egyetlen esélyünk az összefogásban van.

Bocs, ha hosszú voltam.

Előzmény: csacso001 (498)
csacso001 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 498

Sziasztok!

Rég nem írtamide, sőt amikor legutóbb írtam, akkor éppen anyáztam a szeretett globál ügyvéd "úr"-ra. Most mégis arra kérnélek titeket Bloodeye, meg Pasztiz, hogy kicsit kevesebbet, és kultúráltabban anyázzátok egymást, mert bár néha röhögök a durvulásotokon, néha egy picit felcsesz!!!

Na szóval: előrebocsátom vettem, már nem emlékszem mennyiért mélygarázsos parkolóhelyet, ami ugyan nem fűtött, de legalább nem esik a kocsira a hó...

Én is úgy voltam, hogy ha 1 mila a felszíni parkoló, akkor kettőt megér a normális.

Ettől függetlenül van valami a közös területek eladásában... A kft. úgy adhatja el a területet, hogy a ház többségi tulaja ő, amíg el nem adja a lakásokat. Ezért ő írja az szmszt, és ő szavaz mindenben a közgyűlésen. Na most figyelj a trükkre! Megszavazza magának, hogy minden lakáshoz jár egy felszíni parkoló, ehhez nem kell nagy ész, mert törvényileg kötelező. Majd megszámolja, hogy hány lakást nem adott el, azaz mennyi az övé, és az ehhez tartozó parkolókat adja bérbe... A bibi csak annyi, hogy annak adja bérbe, aki nem kapott az elvileg járó parkolóhelyből. Ha senki nem rinyál, sőt inkább perel, akkor simán megcsinálhatja. Csinálja is...

Maximum egyszer majd valaki kötelezi, hogy adjon neki parkolóhelyet.

Ami szintén izgalmas: tegyük fel, hogy egyszer eladja a többségi tulajdont, és a közgyűlés szavaz a közös területekről... akkor vajon mi lesz az elvileg bérlő, 1 milát fizető lakok bérleményével? Nos elvileg, ha minden parkoló elkelt, akkor a közgyűlésben is többségben lesznek a felszíni parkoló tulajok, és nem fogják megszavazni az 1 ft-os bérleti díjat... Sem a "visszaállamosítást"... Ráadásul akkor a minden tulajnak van parkolója elv is teljesül... A globál meg kaszált... A baj szerintem az, hogy a zöld területekhez hasonlóan a parkolók mennyiségét is csak a terveken nézik és az építési engedélyhez megaásához van csak szükség rá. Ha ugyanis a felszíni parkolók így vagy úgy elkelnek, akkor a zöld terület is jelentősen lecsökken... Nem vagyok jogász, de érdemes lenne egy profi ügyvédet megkérdezni erről...

Kedves Pasztiz ekkor jön el a Te időnk. A mélygarázs a tied, ha valaki odaáll a helyedre, rászarhatsz a kocsijára, elvitetheted a zsarukkal, (asszem a jelenlegi törvények szerint nem verheted szét a kocsit, de amíg távol vagy szögekkel teleszórhatod a helyed...) és röhöghetsz a felszínen dúló csatákon...

Cs

Előzmény: bloodeye (497)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.14 0 0 497
NEM adom fel...)

A KÉRDÉS: HA felszíni parkolót akarok vásárolni miért csak egy tartósbérleti szerződést kapok 1 millió forintért??? Míg ha teremgarázst vásárolok akkor magántulajdont kapok, kizárólag az enyém lesz...NEM BÉRLET...TULAJDON... !!!
(ráadásul közös tulajdon révén (felszíni parkoló), a közgyűlés hatáskörébe tartozik ezek hasznosításának joga, tehát, ha csak elméleti szinten is, de lehetséges egy közgyűlési határozat által ezen tartósbérleti szerződések felmondása. 100% szavazati aránnyal..(persze azért elméleti ez a szint, mert aki fizetett ,természetesen nem fog maga ellen szavazni)

Ahogy elméleti szint ebből adódóan az is, hogy a háznak jár vissza minden befizetett 1 millió is...

MÁSIK KÉRDÉS: milyen alapon szed egy KFT a MI HÁZUNK TERÜLETÉN parkoló bérleti díjat?
Meddig teheti ezt meg? Ha egyszerm ajd úgy ítéli meg ,akkor az el nem adott beállók helyén nyithatnak Lacikonyhát is?

EZUTON IS JELZEM, hogy kérdéseim KIZÁRÓLAG A FELSZÍNI PARKOLÓkra vonatkoznak!!!

Ha lehet kérnem, a kutyaszaros , a parabola antennás, és a szabáylosan vagy szabálytalnul -a tűzoltó autók helyén- álló gépkocsik ügyét ,ezen kérdések megvitatása után vegyük elő....
Előzmény: Csiszoló (496)
Csiszoló Creative Commons License 2006.01.14 0 0 496

Kedves Lakótárs (bloodeye)!

Őszintén remélem, hogy a harcias habitusod kitart egészen a bírósági procedúrád végéig, ehhez előre is erőt és kitartást kívánok Neked a ház nevében!

A véleményem továbbra is az, hogy enyhén szólva ostoba elgondolás volt tőled, amikor arról írtál, hogy a felszíni parkolókért kifizetett 1 millió forintok a háznak járnának vissza. Azt a lakók fizették ki egy harmadik félnek, akár jogosan, akár jogtalanul szedte az be, ez tény. Így a harmadik fél is a lakónak adhatja vissza, a háznak ehhez az ügylethez semmi köze. 

Ha már vártad a tűzoltós riogatást, az rád nézve egy aranykeretes szegénységi bizonyítvány, hiszen ezekszerint Te is abba a csoportba tartozol, aki ha sértve érzi magát, akkor hajlamos a szabályokat rugalmasan alkamazni, ráadásul annak teljes tudatában, hogy helyesen cselekszik. Ki kell, hogy ábrándítsalak:

Az utcán is szétcseszik a kocsidat a tűzoltók, meg itt is, meg akárhol is. Kapjál már észbe lakótárs! Azért, mert szerinted meg szabad állni egy tűzoltó felvonulási területen, attól az már rögtön helyes is? Jó, hogy nem akarsz rögtön a lépcsőházban parkolni, mondván az is közös és legalább fedett helyen állsz.  

Lehet itt gúnyolódni azzal, hogy kinek mi a legnagyobb problémája, de biztosíthatlak, hogy nem azzal foglalkozom egész nap, hogy lakik a házban néhány olyan öntörvényű ember is, aki xarik a házirendre, és kutyát szarat az udvarban, parabolaantenna-erdőt csinál az erkélyekből, vagy éppen másokat semmibe véve az út közepén cseszi le a verdáját. (Az egyik legjobb a Seat, amelyiknek bérelt helye van a belső udvar bejáratában, ahol amúgy a gyerekeknek, meg a babakocsiknak kellene beközlekedni, de olyan kocsik is vannak, amelyekből az olaj az aszfaltra folyik, a gyerekek meg abban tapicskolnak nyáron. Gondolom sértettségedben ez sem zavar, hiszen az aszfalt is közös, így mindenkinek joga van rá olajat folyatni, nemde?)

Direkt megkértelek, hogy lassan és óvatosan olvass, hátha úgy felfogod, de megint elkapkodtad:

"Ha szigorúan vesszük az általad idecitál 13/III. pontot, akkor fejtsd már ki nekem légyszíves, hogyan lehet megoldani a ki és bepakolást????"

Ennek a pontnak semmi köze a ki- és bepakoláshoz, hanem pont a fent leírt szabálysértő magatartás ellen irányul. Ne akard a szöveget addig csűrni csavarni, amíg úgy nem hangzik, ahogy az neked tetszene.

Üdvözlettel: Cs.

Előzmény: bloodeye (491)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 495

Ha már az 1 M Ft visszköveteléséről van szó, akkor akár mit szólnátok, ha a felszíni és teremgarázs parkolók elosztását előlről kezdenénk. mert ugye van olyan aki amiatt vett teremgarázst, mert tudta hogy a felszíni 1 M Ft, tehát akkor már ésszerűnek látta hogy kifizessen még 1 M Ft-ot. 

Ily módon, ha tényleg azon vitázunk hogy visszakaphassák az 1 M Ft-ot a felszinisek, (amit elhihettek hogy soha nem fog megtörténni) akkor akár kérjük vissza a 2 M Ft teremgarázst is, és mintha most költöznénk be, kezdjük el megint... hogy ki akar ingyen felszinit , vagy 2 M Ft-ért teremgarázst....

Ugye ez igy elég elképesztően hangzik...(pedig igy lenne korrekt ha már visszakövetelésről van szó)....

Szerintem álomvilágban éltek ha azt hiszitek hogy a Globál ilyenbe belemegy.... JÓreggelt. ébredni kéne.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 494

Te, személyeskedő kis F@SZ. Honnan veszed a bátosrágot, hogy lebutázz?

Vedd már észre magad, hogy egyedül vagy a csodás egyforintos véleményeddel, amikor mások 1-2M forintott adtak ki azért, hogy tudjanak parkolni. Gondolod bárkinek is vissz fognak fizetni 1kár 1 forintot is? Nem. Akkor te nehogy már ingyen parkolj!

Hidd el nekem is lett volna helye a 2M forintanak. Vehettem volna én is egy Seat Leon-t, és parkolhatnék vele a kijárati oldalon. Csak én nem vagyok ekkora tuskó!

Tojok rá, hogy télen az 5C fokos autómba ülök e be. Azelőtt is kibírtam, hogy reggel jeget kellett kaparnom. Most is kibírnám. Mint írtam, NEM EMIATT VETTEM TEREMGARÁZS BEÁLLÓT.

Értelmezd a hozzászólásaimat, azután vagdlózz!

Előzmény: bloodeye (493)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.14 0 0 493
KEDVES PASZTISZ !
TE BUTA VAGY!
Ennyi... nem vagyok hajlandó energiát forditani arra, hogy válaszoljak a butaságaidra.
Több oldalon át írtam, hogy miről beszélek és te még mindig a teremgarázsodnál vagy leragadva....
Előzmény: Törölt nick (492)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 492

Bloodeye! Itt az ideje visszavenned! Nagyon nem tetszik a hagnemed. Nem látod, hogy nem sokan értenek veled egyet?

Szerinted ha rákérdeztem volna, akkor mi lett volna?. Gondolod, hogy elnézést kértek volna, és az mondták volna: "Kedves Uram, teljesen igaza van, kap egy ingyen parkolót". Ezt te sem gondolod komolyan.

Nagyon nehéz a felfogásod. Ha ingyen adták volna a felszínit, nem vettem volna felszín alattit. Vagyis a károm 2M forint (plusz havi 2,600.-).

Ja, és még valami: nem örülök, hogy együtt lakunk.

Előzmény: bloodeye (489)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.14 0 0 491
SZerintem meg továbbra is van köze ahhoz a háznak, hogy a KÖZÖS területeket milyen alapon értékesítette bárki!! NEM A TeREMGARÁZSRÓL BESZÉLEK!!!!

MÁr vártam a tűzoltós felvonulós riogatást...
Szerinted, ha az utcán egy tűzcsap mellé állsz mit csinálnak az autóddal a tűzoltók?

SZívből irigyellek, hogy az a legnagyobb problémád, hogy azt fiigyeled egész nap melyik autó hány percet-órát tölt a kerítésen belül.....

Ha szigorúan vesszük az általad idecitál 13/III. pontot, akkor fejtsd már ki nekem légyszíves, hogyan lehet megoldani a ki és bepakolást????

ÉS IGEN! KÉPZELJÉTEK EL! HA LESZ LEGALÁBB 5 OLYAN EMBER AKI EGYETÉRT VELEM A FELSZÍNI PARKOLÓK ÜGYÉBEN ÉS HAJLANDÓ A BÍRÓSÁGRA IS ELJÁRNI, AKKOR IS ÉN SZERETNÉM VINNI A PRÍMET, akármennyire furcsa, vagy hihetetlen ez számotokra
( MISSbriget,PASZTISz, CSISZOLÓ)
Előzmény: Csiszoló (486)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.14 0 0 490
KEdves MIss BRidget!

ELEVE INYGEN VOLT! MÁr többször kiderült. SŐT most is eleve ingyen KÉne , hogy legyen!!! ErRőől beszélek!
Akik kiizzadták, azokat sajnálom , (NEM A TEREMGARÁZSRÓL BESZÉLEK!!!!) mert 5 nm fűért, meg némi aluminiumért 1 Milliót kifizetni SZERINTEM nem volt ésszerű.
Azért kezdtem el ide irogatni, hogy hátha lesz olyan aki megérti, hogy mi a helyzet és esetleg meg lehetne próbálni visszaszerezni a befizetett pénz...

Előzmény: MissBridget (487)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.14 0 0 489
A semmiért nem jár semmi, ezt már neked is sikerült belátni, akkor mielőtt eldöntötted , hogy hol fogsz parkoni miért nem kérdeztél rá, arra , hogy a semmiért miért akarnak 1 millát?
Ha nagyon szigorúan vesszük a felszíni parkolás gondja téged egyáltalán nem érint. Lenn állsz a föld alatt, beszállsz a lifbe ami felvisz a lakásodba...ki és miben akadályoz, zavar, okoz neke kárt akkor??????
Te miről beszélsz? MI szeretnél? ELadni A globálnak még több teremgarász hogy megnyugodjon a lelked? MIndenkinek teremgarázst, de minimum két millióért, hogy nehogy pasztiznak lelki problémái legyenek. ...!
Értelek! Teljesen igazad van! Örülök , hogy együtt lakunk!
Előzmény: Törölt nick (488)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 488

Lehet, hogy a semmiért nem jár pénz, DE pénzt kértek érte. 1 millió forintot. És akkor már inkább hozzáraktam 1M forintot, és vettem egya mélygarázs beállót. De a nulla forinthoz nem raktam volna 2 millió forintot.

Mennyivel leszek szegényebb??? 2 millió forinttal, amit nem adtam volna ki, ha kapok felszíni parkolót.

Valami parkolót venni kellett, mert az világos volt, hogy az utcán nem fog elférni ennyi autó.

És a döntésem nagyon is ésszerű volt az adott helyzetben (parkolási gondok v. fű 1M v. teremgarázs 2M). Kérlek ne Te döntsd el, hogy a döntésem jó v rossz!

MissBridget Creative Commons License 2006.01.13 0 0 487

Bloodeye!

Igazán életképes az ötleted a mindenki parkoljon ahol tud felvetést illetően!

"Aztán akiknek nem jut(már pedig nem fog) összefognak és kérnek a Globáltól, ha nem tud biztosítani nekik...Irány a bíróság."

Szerintem te állj be azok közé, akiknek nem jut és irány a bíróság neked is. Kíváncsi leszek akkor mennyire leszel harcias.

Pasztizzal egyetértek abban, hogy azért ne tegyünk már egyenlőségjelet azok közé, akik kiizzadták a garázs/parkoló árát és azok közé akik csak úgy be akarnak sunnyogni. Valóban, ha eleve ingyen lett volna a felszíni parkoló, nem hiszem, hogy túl sokan költöttek volna a mélygarázsra 2 milliót. Azt meg nehogy már Bloodeye ítélje meg, hogy kinek mi a jó vagy rossz döntés és ki mire költse a pénzét!

Előzmény: bloodeye (482)
Csiszoló Creative Commons License 2006.01.13 0 0 486

Hát ezt egy kicsit másképp látjuk, de vegyük sorban:

- A háznak semmi köze ahhoz a pénzhez, amit a lakók fizettek ki akármiért is.

- Mindenki, aki az úttesten parkol, és nem parkolóhelyre áll, vét a tűzrendészeti szabályok ellen, hiszen az úttest egyben tűzoltó felvonulási terület is. Ha ezt az esti kocsisort egyszer a hatóság meglátja, kegyetlen bírságot fog kiszabni. Ezt szerinted kinek kell kifizetnie? (lsd. SZMSZ tüzvédelmi szabályzatában a 13. oldalon az V. fejezetben az oltóvíz biztosítása résznél...  segítek: a második bekezdésre koncentrálj!).   Amúgy ha neadjisten egyszer is tűzoltók jönnek a házon oltani (ez soha ne forduljon elő, azt kívánom!), úgy fogják csörlővel meg csákánnyal arrébb baszarintani az úttesten parkoló autókat, hogy öröm lesz nézni. Sokan tapsolnának ennek, azt hiszem. Főleg akik gyalogosan sem bírnak miattuk rendesen közlekedni, ha szembeforgalom van. Az úttest nem parkolásra való, és aki mégis odaáll, az kb. ugyanakkora tuskó, mint aki rendszeresen felparkol a ház elé a zöldsávra, vagy úgy áll be a kapubehajtóba, hogy alig lehet ki-be hajtani a telekről.

Elég szelektíven olvasol, ezért kérlek a III.13. pontot olvasd el ismét lassan és figyelmesen. Íme:

"A gépkocsitulajdonosok kötelesek a közlekedési és gyalogos utakat, kijáratokat, ... szabadon hagyni, ott sem parkolni, sem várakozni nem lehet. A zöldterületekre és a gyalogos járdákra történő ráhajtás szigorúan tilos!"

Azt hiszem ez magyarul van.

- A ki- és bepakolás világos, hogy rendben van, de el ne magyarázza már nekem, hogy vannak, akik napokon át ki- és bepakolnak úgy hogy közben az autó nem is mozdul...

- A pénz visszaszerzésére vonatkozó ötleted még elfogadható, ám a dzsumbuj parkoló elég abszurd felvetés... Te bevállalod, hogy kimaradj az első körből? Na? .... Mész önként pereskedni? ... Ugye hogy nem. Akkor miről beszélünk?

Előzmény: bloodeye (482)
bloodeye Creative Commons License 2006.01.13 0 0 485
JA és még valami...IGEN volt időszak amikor INGYEN ADTÁK....
bloodeye Creative Commons License 2006.01.13 0 0 484
TE meg ne viccelj már! HOgy hasonlíthatod össze a kettőt?!
Télen-nyáron száraz "meleg" autóba ülhetsz be, egy szaros felszíni parkoló semmi szolgáltatást nem nyújt. A semmiért nem jár pénz!!!
SŐT, NEM KAP ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYT AKI NEM CSINÁL ANNYI BEÁLLÓT AHÁNY LAKÁS LESZ A TELKEN!!!
Jelen helyzetben TE mennyivel leszel szegényebb attól, ha az összes ITT lakó a kerítésen belül parkolna??? NEKED SENKI NEM VESzI EL A TEREMGARÁZSOD, TE VETTED, A TIÉD! MÁSkor pedig gondol ád, mit és mennyiért veszel meg, hogy ne legyenek ehhez hasonló problémáid. AZonban azért, mert te esetleg rossz döntést hoztál, ne akarj másoknak is rosszat!
Előzmény: Törölt nick (483)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!