"szerintem jo otlet ha minnel tobben belepnek egy adott clubba, vagy valami hasonlo civil tomorulesbe, mert igy hatekonyabb az alkatreszellatas, info illetve tapasztalat csere stb...
velemenyem szerint ma az a baj, hogy kulonfele, (itt nem reszletezendo okok miatt) nincs egyseges allaspont"
Nem akarok flémet indítani, de
Anno 3 éve megalakult az Mb-cars.hu Magyarországi Mercedes Barátok Klubja, ahol pontosan ezeket az célokat, eszméket tűztük ki a zászlónkra. Relatív kevés autónk volt, de megalkudtunk - többek között Czimbula Sanyival, az M+M-mel - alkatrészkereskedőkkel, szervizekkel.
05 szeptemberében mintegy 20-an úgy döntöttek (hogy miért, szerintem ne menjünk bele, mert csak sebeket tépne fel), hogy kiszállnak és megalakítják a youngtimers-t.
Úgyhogy igazad van, valóban nincs egységes álláspont :-(
ok, akkor ami infod van azt tedd fel este ide, es akkor holnap lathatom, vegul is probalok minnel tobb forrasbol erdeklodni, ki mit tud, mond. azzal butabb nem leszek, hatha.
azert erdekel, mert kompresszio es nyomasvesztes merest nem iktatunk most be, hanem inditasra velemenyeznenk a 200d s szivet. mert ha a motor jo, es a vas ugy egyben van mint a kepeken, tovabba arban is meg tudunk 1ezni, akkro ez nem volna elvetendo vetel.
amugy te latatd az autot eloben?
mert szerintem a kepek 2004 nyaran keszulhettek, az meg nem ma volt....
bakonyig, te opelbol nyergeltel at? hat ha mindne igaz en is igy jarok majd:)
Diesel!ha nezed a topicot, a kecskemeti gep motorfelujitasa tudomasod szerint mikor volt? es teljes koru volt -e? azt mondtad hogy a szaki aki vegezte megbizhato jo szakember...
csak azert mert ugynez ki penteken megnezzuk bakonyiggal a hideginditast:)
Hogy kicsit reklámozzam magunkat (igen, ez a reklám helye, bocsi mindenkitől): ha megnézitek a weboldalon a partnereinket, ez 3 hónap termése, ilyen szinten akarjuk folyamatosan növelni a kedvezményeket adók létszámát. Azért pl. nem rossz, hogy pl. az egyik legnagyobb Marcistől, Cimbula Sanyitól is kapunk 20%-ot.
októbertől (akkor alakultunk) dec. végéig 40-en lettünk, akik beléptek, tagságit kaptak, és nekem is az az elvem, hogy egységben az erő, jobb a fellépésünk ha többen vagyunk.
Örülök, hogy rengeteg embernek tudtunk segíteni nosztalgia biztosítás ügyben is.
És azért az is hozzátartozik a dologhoz, hogy az egész klub önszorgalomból szerveződött, a weboldal saját erőből készül, nincs elnökösdi, nincs tekintélyelv, nincs tagdíj, mint ahogy az a legtöbb klubban megtalálható. Nincsenek kötelezettségek, mindenki annyit nyújt, amennyire képes. Remélem, ezek hosszú ideig megmaradnak.
Én lekopogom, de még egy dísztárcsát sem veszejtettem oda, egy törökös félig már eltört csillagomat hógolyózták le a gyerekek az elejéról, azt is csak azért mert nem látszott ki a hó alól..ott is hagyták az ablaktörlőn... van hogy ferdén áll reggelente, de az lehet akár egy suhanó női retikül is...Persze lelkileg felkészültem a legrosszabbra is, amikor lecseréltem a kadettet a Csibére,(csibesárga 200D) hogy majd egy reggel kinézek az ablakon (Zugló-Pesten), és szívbénulást kapok, de eddig semmi !
Tudom ez most nem segít az áldozatokon, de van azért jó példa is....,
szerintem jo otlet ha minnel tobben belepnek egy adott clubba, vagy valami hasonlo civil tomorulesbe, mert igy hatekonyabb az alkatreszellatas, info illetve tapasztalat csere stb...
velemenyem szerint ma az a baj, hogy kulonfele, (itt nem reszletezendo okok miatt) nincs egyseges allaspont. kerdes: jobb az ha sok apro club van, vagy az ha 1-2 nagy, azon belul csoportok, diviziok, akarmik.
szerintem az utobbi, tehat javaslom hogy minden becsuletes w115 tulaj lepjen be a mercedesz youngtimerek koze. ha mar csak abbol indulok ki hogy tobb tulaj tobbet tud mint nem:))))
mondjuk a felreertesek elkerulese vegett en sem mercedesyoungtimer alapito, vagy tag nem vagyok, sott rokon sem...sott, meg mercim sincs...de lessz!w115
Sajna itt Magyarisztánban minden megeshet. Nekem a frissen fényezett 123 kombit az összerakás utáni első éjszaka végigkarcolta valami kedves állampolgár. Az emblémát eddig 3x lopták le, pedig elég normális környéken lakom. Ha egyszer meglátnék egy ilyet...
Jah, ha esetleg talizni szeretnétek, akkor örömmel látunk titeket, állólámpásostul! Mivel youngtimers klub vagyunk, így a legtöbb a csapatban a 123 és 126, van pár 124-es, 116-os, három 115-ös is, de előfordul 500E és slr is. Már megvan a nyári talihelyszínünk is, szóval haladunk előre ezerrel. www.mercedesyoungtimers.hu
"aztan a volvo meg csak megkerul, a fold nem nyelheti el...."
Dehogynem:(((
Amúgy itt Debrecenben is több esetről hallottam, amikor is a márkás autókat a suttyók megkarcolják, letörik a visszapillantó tükröket, mert nekik nem lehet olyan...
Ez amolyan mélyen beivódott "dögöljön meg a szomszéde tehene is" hozzáállás:(((
egyszeruen elkepeszto, hogy milyen helyzetek vannak...
en is mindig aggodtam az oreg 73as opelom miatt, ha az utcan volt...de Tatabanyan nem nyultak hozza soha, es most hogy falun lakom, hat itt kerem mindenki imadja.
sajnalom a tortenteket.
aztan+ nem lehet valamilyen uton modon kideriteni a tettesek kiletet. valami ossznepi osszefogassal, vagy hasonlo?
amit pedig arrol irtal, hogy ha szep akkor irigykednek, ha rozzant akkor leneznek: hat en ezzel ugy vagyok, hogy aki nem tud ertekelni egy barmilyen oreg matuzsalemet, annak szamomra mind1 hogy mi a velemenye, mert nagyon lesz@rom.
de hogy irigysegbol felbecsulhetetlen kart okozzanak emberek...ez egyszeruen nem fer a fejembe.
aztan a volvo meg csak megkerul, a fold nem nyelheti el....francba na
Természetesen és szívesen álloki rendelkezésedre, de fotókat ne kérj tőlem a pudingról. Nem akarlak kiábrándítani de Én a pudingot csak alkatrésznek vettem meg aztán megszerettem és nem szedtem szét.
Köszönöm az odafigyelésed.Remélem Te szerencsésebb leszel az öreg vasakkalmint Ém.Sajnos két baj van velük, ha nem szép akkor lenéznek,ha meg gyönyörű akkor ellopják vagy megrongálják. Sajnos Én használni szeretek egy autót nap mint nap azt meg Magyarországon ( Budapesten) nem lehet.
A képen látható autóból van még valami? Illetve eladó-e? Kérném a listát és az árakat. A piros belső is érdekelne.Tunék adni érte kifogástalan komplett kékét és barnát. Várom a válaszod. Köszi: Sensej