Keresés

Részletes keresés

golden.cave Creative Commons License 2006.01.02 0 0 12557

Szívesen adok ajándékba, hogy legyen:)))

Süni

Előzmény: Thor (12556)
Thor Creative Commons License 2006.01.02 0 0 12556
Nekem már nincs tengerimalacom. Azért még szóbaálltok? :)
Előzmény: golden.cave (12550)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 12555
Ne aggódj ha mindent megesznek, 4-5 kávéskanál/malac a normál napi adag. Ha széna és víz folyamatosan van előttük, akkor max. az etetések alkalmával hangosabban visítoznak, de éhen nem halnak! ;-)
Előzmény: _tücsi_ (12554)
_tücsi_ Creative Commons License 2006.01.02 0 0 12554

Sziasztok!

Először is minden malackának és malacgazdinak BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK!

Milky fürdetése végülis elmaradt, de a héten sort kerítek most már mindenképpen rá, mert a gyönyörű fehér bundáját eléggé összepiszkolta. Egyébként nagyon is jól vannak, még mindig ördögök, de szerintem ők ilyen ördögök is maradnak. Épphogy kimásztam ma az ágyból, olyan hisztit rendeztek, hogy foglalkozzam velük, hogy kénytelen voltam azonnal kivenni őket. Most meg úgy nyargalásznak, mint a kis lovacskák.

Az étvágyuk hatalmasra nőtt, nem tudom minek köszönhetően, de most felfalnak mindent. Kicsit tanácstalan vagyok mennyit is adjak nekik enni, mert igaz, hogy elég sokat kint vannak és rohangálnak, de nem akarom hogy dagik legyenek.

Most adok nekik reggel egy tál tápot, és valami zöldet pl. kicsit kevesebb, mint egy fél retket, vagy uannyi mennyiségű sütőtököt. Persze széne is van mindig. És ezt megismétlem este is lefekvés előtt, és reggelre minden eltűnik. Mennyi a normális adag?

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 12553
BÚÉK mindenkinek!
JEra Creative Commons License 2006.01.01 0 0 12552
Sziasztok!

A Fővárosi Állatkertbe cuy tengerimalacok érkeztek Dél-Amerikából, a karantén letelte után már a nagyközönség számára is láthatóak, erről természetesen mi sem maradhattunk le, így kirándulást szerveztünk az állatkertbe. A beszámoló már fel is került a klub honlapjára, sok-sok remek fotó kíséretében. Ha van kedvetek nézzétek meg. www.tengerimalacklub.hu (Beszámolók oldalon.)

Felkerült már a honlapra 2006-os év első kiállításának időpontja is, részletek a Kiállítások oldalon.

Üdvözlettel, J.Era
77Bogi Creative Commons License 2005.12.31 0 0 12551
golden.cave Creative Commons License 2005.12.31 0 0 12550
Az új évre nem kívánunk semmin rosszat,

Csak azt a jót, amit az élet hozhat.

Tengerimalacod mindig legyen,

Hogy a gazdi valakit kényeztessen.

Süncsalád

kidana Creative Commons License 2005.12.31 0 0 12549
Minden malackának és gazdinak egészségben és sikerekben gazdag,boldog új évet kívánok!!
kidana Creative Commons License 2005.12.31 0 0 12548

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést...

Igen,petefészek cisztája van,emiatt hullott ki két oldalán a szőr. Kb.fél éve kezdődött,de csak mostanra lehetett kitapintani a cisztát. Mindenesetre az azért megnyugtató,hogy Beregi dokiról még csak jót hallottam... Ezért is járunk hozzá. :)

Majd megírom a fejleményeket.

Giling-Galang!

Írnál arról,hogy hogyan zajlott a műtét? Úgy értem,hogy hogyan zajlott le az egész... Mennyi időt volt bent a mali,milyen állapotban volt utána stb. Azt hiszem,némileg megnyugtana,ha tudnám,mi lesz pontosan. Bár ez még odébb van,előbb még ultrahangra is megyünk majd,de mégis...

t. Creative Commons License 2005.12.30 0 0 12547

Minden Kedves Fórumozónak Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!

Szabó Zsuzsanna

Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.30 0 0 12546

Vigyázz, hogy a hajszárító mindig egyesen legyen. Lehet, hogy ideges lesz a hangjától, de beszélj hozzá közben, és akkor megnyugszik.

Pumbám kimondottan szerette, Timi is olyan laza, hogy szárítás közben ő is 'mosakszik' és rendezgeti a bundácskáját :))

g-g

Előzmény: _tücsi_ (12544)
_tücsi_ Creative Commons License 2005.12.30 0 0 12544

Jó reggelt!

Hűűű akkora hó esett éjszaka, hogy amikor kinéztem az ablakon azt hittem káprázik a szemem! :D

A malacaimnál tegnap baleset történt. Nem tudom mit csináltak az itatóval....bár állandóan azt tépik és ráncigálják, de elkezdett folyni belőle a víz, úgyhogy a drágáim teljesen eláztak. Rohanhattam új itatót venni nekik, és a mellettünk lévő állatkereskedésben csak valami spéci itató volt, mondanom sem kell elég drágán. Nem az a hagyományos golyós, hanem egy ferplast márkájú, sippy nevű csodaszerkezet. Remélem ezt megbecsülik. :D

Ma meg kellene fürdetnem Milkyt, de még sosem volt fürdetve és félek tőle. Csak rajta már érzem, hogy kicsit büdi, meg a szőre sem olyan szép.

Szerintetek ilyenkor megfürdethetem? Utána mit csináljak? Hajszárítóval szárítsam?

Előzmény: Giling-Galang GG (12543)
Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.29 0 0 12543

Vigaszunkra szóljon, a papagáj se más - anyuáknál is örökös program a porszívózás.

Igaz, náluk is egész nap szabadon van, csak éjszakára van bekalitkázva :))

g-g

Előzmény: _tücsi_ (12542)
_tücsi_ Creative Commons License 2005.12.29 0 0 12542

Hát ez nagyon jópofi lehet, hogy szabadon mászkálhatnak.:) Nálunk ez teljes mértékben azért nem megoldható, mert én még tavaszig a szüleimmel lakom és ők nem hiszem, hogy nagyon jó szemmel néznék. Az én szobámba vannak kiengedve, ha itthon vagyok akkor szinte mindig, vagy legalábbis megpróbálom minél többször.

Az, hogy hallgatnak rád, és füttyjellel tudod őket csalogatni az is nagyon tetszik! Nekem megmondom őszintén meg sem fordult a fejemben, hogy ilyenekre képesek lehetnek. De ezek szerint nem annyira butácska állatok, mint egyesek állítják, és meg fogom próbálni őket teljes mértékben rászoktatni, ha kint vannak csakis a törcsire wc-zenek.

Hűűű nekem is rengeteget kell takarítanom, én is minden nap felporszívozom, mert szörnyű milyen koszt tudnak csinálni. :( Ez a malactartás talán egyetlen hátránya, hogy hatalmas szemetet képesek csinálni.

Előzmény: Giling-Galang GG (12541)
Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.29 0 0 12541

Sosincsenek bezárva :)

Nálunk is vannak lerakva 'pelusok' azaz törölközők, és csak azokra megy a pisi-kaki - kivéve persze, ha nagyon örülnek, vagy megriadnak valamitől, akkor elpottyan egy-egy, de azt ki lehet bírni. Már az egész család szállítja a régi törölközőket, a minap pont azon vigyorogtam, hogy a malackáknak több van, mint nekünk :)

Mikor Pumbát kaptam meg se fordult a fejemben, hogy bezárjam. Akkor még csak annyit tudtam a malackákról, hogy a látásuk nem túl jó, viszont a szaglásuk és a hallásuk annál inkább. Így ha Pumba (és a három héttel neki barátnőnek érkezett Timi) valami olyasmit csinált amit nem akartam, akkor fütyültem egyet, vagy ha az nem volt elég, tapsoltam. Ma már a halkan mondott 'nem szabad' is elég. Kivéve, ha 'csak azért is nap' van, mert akkor csinálhatok bármit, juszt is bemennek a szobába, úgy kell kiszállítani kézben :)

Az mondjuk meglepett, hogy Timi szinte azonnal megtanította Pötinek a szabályokat. 3-4 nappal az érkezése után ő ment elől Pöti meg követte, mint az árnyék. Timi odament minden 'tilos' helység küszöbéhez, megállt, rámnézett, mondtam, hogy nem szabad, erre Pötivel a nyomában mégis bement, mondtam, hogy 'nem szabad, meg hol a helyed, gyertek csak ki', és szépen kimasíroztak. Teljesen olyan volt, mintha oktatást tartanak a gyereknek :)))

Igaz, az előszoba és a konyha a sok kis sámlival, pelusal olyan, mint egy malacka-játszótér, meg naponta kétszer-háromszor össze kell takarítanom a ketrecből kirugdalt vagy kihúzkodott szénát, de sebaj. Annyira édesek :))

Mondjuk néha irigykedem azokra, akiknek az ölében alszik a macija, mert ők ezt sosem csinálták. Elnyúlnak, korcogva vagy dorombolva élvezik a simit, de ha elunja, vagy meghallja a másik hangját, vagy netán, hogy az rágcsál valamit már ott sincs - lemászik, és ég veled idill :))

g-g

Előzmény: _tücsi_ (12540)
_tücsi_ Creative Commons License 2005.12.29 0 0 12540

Kida, nagyon szorítok! Én is nagyon ideges lennék, hiszen olyan kis pöttömök, el sem tudja képzelni az ember, hogy egyáltalán h. lehet egy ilyen pici állatot megműteni. Egyébként szerintem jó kezekben lesz beregi dokibácsinál, ő biztos ért a dolgához. :)

Giling-Galang, milyen tök jó, hogy nálatok szabadon mászkálnak a malackák! Egész nap kint vannak és rohangálnak? Ez nagyon szimpatikus nekem! Most hogy itthon vagyok sokat vizsgaidőszakban nálam is nagyon sokat vannak kint, rohangálnak, mint az örültek és ha elfáradnak lefekszenek a "játszós" törcsijükre. Olyan okos Milky, hogy képzeljétek azt vettem észre, hogy sok esetben arra wc-zik, nem hagyja a bogyókat szanaszét a szobában.

Nem tudom erre hogy lehetne ösztönözni, de ha erre rászokna, akkor ők is kint lehetnének sinte egész nap. Azzal is szerencsém van, hogy a vezetékeket pl. nem rágcsálják, bár nem is merészkednek el addig, hogy azt elérjék. :)

consono Creative Commons License 2005.12.29 0 0 12539
Nálunk Pocak fel szokott mászni a háztetőre, amíg volt háza. Most már nincs nekik, hanem egy törölköző van kifeszítve a ketrecen keresztül, mint egy függőágy (vagyis csak majdnem úgy, mert három oldala le van varrva a ketrechez), ez alá betudnak futni mindketten, ha el akarnak bújni, vag megijednek, de sokat vannak a felső szinten, vag úgy, hogy mindketten egyszerre. Abu gyakran alszik is odafent.
Előzmény: S_mira (12538)
S_mira Creative Commons License 2005.12.28 0 0 12538
Sziasztok!

Ti láttatok már tengerimalacot a malacól tetjén aludni?:) Mutyikám ugy döntött, ha nem fér be Bandi mellé az ólba akkor egyszerüen felugrik a tetőre és ott alszik. Tettem is oda neki egy régi pulcsim darabját, hogy kényelmes legyen. :)
moPPom Creative Commons License 2005.12.28 0 0 12537

Bömbikém pont olyan mint  Pumba,csak közben megnőtt.

Előzmény: Giling-Galang GG (12535)
moPPom Creative Commons License 2005.12.28 0 0 12536
Szorítok Nektek!
Előzmény: kidana (12534)
Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.28 0 0 12535

Nagyon szurkolunk nektek...

A pocijában van a ciszta?

Timikémnek Beregi doki onnan vett ki két nagyot július körül, szegénynek az egész méhét is ki kellett szedni. Az első egy hét nem volt egyszerű, de Timike most nagyon jól van. Kb egy hónapja voltunk dokibánál, aki azt mondta, makk egészséges (eltekintve ettől a mostani bibitől a hátán). Én szó szerint rettegtem a műtéttől, mert május közepén ment el Pumba, de rajta már a műtéttel sem lehetett segíteni - neki pajzsmirigy cisztája volt, ami olyan ritka, hogy doki bá is csak egyet látott előtte, de azt a malackát nem is próbálták megműttetni, Pumbán csinálta az első ilyen operációt, ami sikerült is, csak a csöpp szervezete már nagyon le volt gyengülve, meg a légcsövén is volt egy, amihez nem lehetett hozzányúlni...

De a 'poci-ciszta' rutinműtétnek számít, sajna ez gyakori a maciknál :(

A lényeg, hogy Koti jó erőben legyen, hogy utána 'legyen miből' regenerálódnia.

Nem mondom, hogy ne idegeskedj, mert úgy is fogsz... de szorítunk :)

Timi: Azt hiszem, elég a szénából...

Pöti: Éljen! Több marad nekem!

Timi: ja, ha Pöti még eszik, akkor én is!

Timi: Ja, ha Pöti még eszik nekem is kell!

Pöti: Tudtam...

Pumba

szívem csücske: Pumba

g-g

Előzmény: kidana (12534)
kidana Creative Commons License 2005.12.28 0 0 12534

Sziasztok!

Voltunk tegnap Kotival Beregi doktornál a csipásodás miatt... Felírt a doki egy antibiotikumos szemcseppet,de ami sokkal fontosabb... KITAPINTOTTA A CISZTÁT,AMI MIATT KIHULLOTT KOTI SZŐRE. Úgyhogy januárban megyünk ultrahangra (3500Ft),aztán gondolom megműtik (15000Ft)... :((

Úgy féltem,remélem rendben lesz minden. :(

szihaj Creative Commons License 2005.12.27 0 0 12533

Ők az elajándékozandó fiú malackák. Lehetőleg együtt szeretném odaadni őket valakinek, összeszoktak, jól érzik magukat együtt.

szihaj Creative Commons License 2005.12.27 0 0 12532
Talán sikerül feltennem képet is.
szihaj Creative Commons License 2005.12.27 0 0 12531

Sziasztok!

Családi okok miatt elajándékoznám két fiú tengerimalacomat. E-mail: hajnalka82@freemail.hu

_tücsi_ Creative Commons License 2005.12.27 0 0 12530

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a karácsony, dugig ette magát bejglivel, hallal és minden féle finomsággal.

Tőlünk még most mentek el az utolsó vendégek, kicsit el is fáradtam a nagy vendégeskedésben.

Giling-Galang ez az alagút nagyon szupi, ha a Fressnapf felé járok tuti megnézem, bár mostanában nem hiszem hogy járok arra. :(

Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.26 0 0 12529

Na, majd talán most :)

g-g

Átjutottam :)Pöti az alagút végén
Giling-Galang GG Creative Commons License 2005.12.26 0 0 12528

Sziasztok!

Remélem sikerül feltennem a képeket!

Mindenkinek további szép ünnepet :))

g-g

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.25 0 0 12527

www.fressnapf.hu ;-)

Kellemes ünnepeket!

Előzmény: Giling-Galang GG (12524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!