Köszi de sokat segítene ha megtudnám milyen városok vannak K-re mert egy csomó várost még életemben nem halottam.Szóval csak a városokat kellene segíteni aztán a többi megy magától.
szeretném ha valaki leírná nekem, hogy egy átlagos (hétköz)napon pontosan mikor jönnek felettünk Schwechati felszállók azon a vonalon, ahol pl az Emirates EK 128 szokott repülni. nagyon örülnék neki:) előre is köszi
Ez egy átlagos nyári napon (akkor volt szerencsém utoljára teljes értékűt loggolni) akár 5-600 járat is megvan. Cegléden lakom (laktam). Nem tudom mennyire ismered az ACARS rendszert, de tudni kell, hogy ez mind-mind "szoftveres megfigyelés", vagyis a forrás--->adat útvonal kb ez:
Az ACARS üzenet (bár sok típusa van) mindenképpen tartalmazza a következőket:
Lajstromjel, járatszám.
a lajstromból kvázi tudjuk a típust illetve a járatszámból az útvonalat...
Tehát ez a megfigyelés (sajnos idő hiányában) nem a klasszikus áthaladózásból áll, vagyis, hogy egy jó távcsővel, rádió szkennerrel és hideg sörrel ücsörgök a kertben (vagy MOPUGnál) hanem fut a PC-m egész nap....
Jómagam már kissrác korom óta szeretem a polgári repülést, és 7 éve a hivatásom is ez.
Az átrepülő forgalom tekintetében hosszú évekig nagy-nagy elszigeteltség volt az érdeklődők között, de hála az Internetnek most itt dumcsizhatunk erről (is).
Érdekel itt valakit az ACARS áthaladózás?
Szerintem Kai-Jens meyer barátomon és rajtam kívül nem sokan csinálják. Van egy yahoo levlistám a hazánk felett átrepülő gépekről - napi összesítőt küld a Balatonföldvári ACARS szerver, és nagyritkán a saját észlléseim is publikálom.
Van egy körsugárzó tetőantennám a háztetőn a 131,725MHz-re hegyezve. Igen jó eredményeket érek el a Stabo scanneremmel és a speciális kábelezéssel.
Most látom, a CO85 Tel Aviv-New York EWR (Boeing 777) 11.15-kor indul Tel Aviv-ból, talán azt láttam 13.36-kor. Mindez akkor történt, miközben kb. 20 méterre tőlem az alábbi vaddisznó hentergett a sárban :o)) . Néhány fotó erejéig a Continental-t figyeltem (first thing's first ;)), majd visszatértem hozzá:
Jó 5 percig figyeltem, de itt már épp észrevett, így elsomfordáltam a helyszínről. :) Bocs az off-ért.
Jön a tél, egyre komolyabbak a kondenzcsíkok. :o) Ma a Drégelypalánk körüli erdőben találkoztam több nagyvassal is, volt, amelyiket a fák miatt elszalasztottam, de a többiből némi ízelítő lentebb. Elvileg egytől egyig kelet-dél-keleti irányból tartottak nyugat-észak-nyugatra. A Continental-t nem nagyon tudom hová tenni, vajon hová járnak a Balkánon? Vagy a Közel-Keleten, esetleg Indiában? 1 - Emirates 332 2 - Polar Air Cargo 747 3 - Continental 767 4 - ismeretlen 747, gondolom Cargo 5 - Lufthansa Cardo M11
Tegnap Obogókőn voltam és nagyon nagy légimozgást észleltem,de sajna a középszintű felhőzet miatt nem láttam milyen gépek és milyen magaspn megy.Ja és a hangból itélve Ny-K -re mentek és nagyon hangosak voltak.