Keresés

Részletes keresés

tündérlala Creative Commons License 2005.12.23 0 0 12755

Milyen szép karácsonyi ajándék lehet az a jegy valamelyik családtagnak! :)

(Há biztosan azért passzolta át neked, hogy ő tudjon jönni. :)))

Előzmény: csite (12754)
csite Creative Commons License 2005.12.23 0 0 12754

a régen várt színházjegy is erre a napra esett be tegnap Há jóvoltából!

és még az időzítés is stimmel, az is 7kor kezdődik! :)

Előzmény: tündérlala (12753)
tündérlala Creative Commons License 2005.12.23 0 0 12753

7-kor, mint szokott.

Ez a szivarozás nem egy ide-oda rohanok műfaj. :)

(Olyan hihetetlen, hogy egyetlenegy, jóval korábban meghirdetett napot az évben nem lehet szabaddá tenni egy jó kis füstölgésre. :)))))

Előzmény: csite (12751)
csite Creative Commons License 2005.12.23 0 0 12751

mikor kezdődne a szivarkodás?

19-kor máshol van jelenésem

atco Creative Commons License 2005.12.21 0 0 12750
off. és valóban, kicsit sok a mondatban a valóban. bocs, valóban. on.
Előzmény: atco (12748)
tündérlala Creative Commons License 2005.12.20 0 0 12749

Hah.... de jó linkek.

 

Megtudhattuk azt is, hogy pl. Raquel Welch a viszonylag kevés női szivarkedvelők egyike...  :)

 

Előzmény: atco (12746)
atco Creative Commons License 2005.12.20 0 0 12748
Elnézést, valóban, Hans Castorp valóban hondurasi szivart szívott. Bár, mint látszik ma már valóban nem 1 prémiummárka, alig néhány eur/db.
Előzmény: Maria Mancini (12747)
Maria Mancini Creative Commons License 2005.12.20 0 0 12747
A Maria Mancini tudtommal Hondurasbol szarmazik.
Előzmény: atco (12746)
atco Creative Commons License 2005.12.20 0 0 12746
Köszönet, remek idézetek. Végül a Picasso-s tanmese került a humidorra (elterjedt, városi legenda-gyanús történet, már Norman Mailer is megmlíti, ld lent) Érdemes lenne gyűjteni a szivaros bon-mot-okat, sztorikat már csak okulásul is. A neten nem találtam ilyet, de itt vala két link híres szivarosokról:
1.
2.,
ők biztos jól idézhetők. A legismertebbek talán K. Marx, Grant tábornok, Freud, Churchill, JFK (aki 1000 Petit Uppmann-t rendelt a kubai blokád bevezetése előtti napon) + Damjanich (égő szivarral ment a bitófa alá), Arany (Őszikék), Deák Ferenc, Krúdy (Utolsó szivar az Arabs Szürkénél), Babits, Kosztolányi, Lukács György, Tamás Gáspár Miklós és atöbbiek.
Ps. A Maria Mancini ma valóban 1 kolumbiai tucatszivar, de Th. Mann idejében még a Varázshegy presztizsszivarja volt.
Előzmény: JarJarBinks (12745)
JarJarBinks Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12745

Egy angolt találtam:

"Yes, a cigar is a banana for the monkey of the soul"
             Switters: aka Tom Robbins

Nem tudom kitől van az idézet, így egyben találtam annak idején.

 

Előzmény: atco (12737)
JarJarBinks Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12744

Én egyszer már szívtam, de nem hagyott mély nyomot bennem. Egy rendesen megsodort normál dominikai szivar az azokra jellemző tulajdonságokkal. Szépen kidolgozott nagy gyűrű (dombornyomott, aranyozott)

 

La flor de Maria Mancini

 

Előzmény: Jozs (12742)
Jozs Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12743
Az idézet (asszem Hemingway-től): "Ha a Menyországban nem szivarozhatok, inkább nem is akarok odamenni."
Előzmény: atco (12737)
Jozs Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12742

"Apropó, szívott már valaki Maria Mancinit?"

 

Még nem, ez egy dominikai márka?

Előzmény: atco (12741)
atco Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12741
Danke sehr, ich liebe diese Roman, aber dieses Zitat ist zu lang für mich (1x auch).
Apropó, szívott már valaki Maria Mancinit?
Előzmény: Maria Mancini (12740)
Maria Mancini Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12740

Ez Thomas Mann  Varazshegybol van:

 

„Ich verstehe es nicht wie jemand nicht rauchen kann, ‑ er bringt sich doch, sozusagen, um des Lebens bestes Teil und jedenfalls um ein ganz eminentes Vergnügen! Wenn ich aufwache, so freue ich mich, daß ich tagsüber werde rauchen dürfen, und wenn ich esse, so freue ich mich darauf, ja ich kann sagen, daß ich eigentlich bloß esse, um rauchen zu können wenn ich damit natürlich auch etwas übertreibe. Aber ein Tag ohne Tabak, das wäre Gipfel der Schalheit, ein vollständig öder und reizloser Tag.“„Ich verstehe es nicht wie jemand nicht rauchen kann, ‑ er bringt sich doch, sozusagen, um des Lebens bestes Teil und jedenfalls um ein ganz eminentes Vergnügen! Wenn ich aufwache, so freue ich mich, daß ich tagsüber werde rauchen dürfen, und wenn ich esse, so freue ich mich darauf, ja ich kann sagen, daß ich eigentlich bloß esse, um rauchen zu können wenn ich damit natürlich auch etwas übertreibe. Aber ein Tag ohne Tabak, das wäre Gipfel der Schalheit, ein vollständig öder und reizloser Tag.“

Előzmény: atco (12737)
atco Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12739
magyarán:
1881. október 25-én, Malagában halva született egy kisfiú, a bába ott is hagyta az asztalon. A nagybátyja hozta vissza a kicsit az életbe, egy slukk szivarfüst segítségével. Enélkül ma nem ismernénk Pablo Ruiz Picasso nevét.
Előzmény: atco (12738)
atco Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12738
atco Creative Commons License 2005.12.19 0 0 12737
helló, szivar- és humidorügyi ajándékozáshoz lenne szükségem vmi frappáns idézetre. ha tud vki, megköszönöm.
kaviat Creative Commons License 2005.12.17 0 0 12736
én írtam hogy megpróbálok jönni, csak kopipésztelni nincs kedvem

.kav]4t ..nem állhatunk meg, ez denevérország!..
Előzmény: Marcellus (12735)
Marcellus Creative Commons License 2005.12.16 0 0 12735

2005. DECEMBER 28.

 

NAGY KARÁCSONYI SZIVARTALI

 

LEGYÉL OTT, VAGY LEGYÉL NÉGYZET:)

 

 

Kifogásokat sajnos nem áll módunkban elfogadni!

 

Jozs

JarJarBinks

Lala

Há (Háné által egyeztetve)

.hun

edrose

Anderson1 (Há által egyeztetve)

csite (ha máshol nem szívok éppen)

Marcellus

 

 

kaviat?

csite Creative Commons License 2005.12.16 0 0 12734

2005. DECEMBER 28.

 

NAGY KARÁCSONYI SZIVARTALI

 

LEGYÉL OTT, VAGY LEGYÉL NÉGYZET:)

 

 

Kifogásokat sajnos nem áll módunkban elfogadni!

 

Jozs

JarJarBinks

Lala

Há (Háné által egyeztetve)

.hun

edrose

Anderson1 (Há által egyeztetve)

csite (ha máshol nem szívok éppen)

 

Marcellus?

kaviat?

 

Előzmény: Há (12733)
Creative Commons License 2005.12.16 0 0 12733

2005. DECEMBER 28.

 

NAGY KARÁCSONYI SZIVARTALI

 

LEGYÉL OTT, VAGY LEGYÉL NÉGYZET:)

 

 

Kifogásokat sajnos nem áll módunkban elfogadni!

 

Jozs

JarJarBinks

Lala

Há (Háné által egyeztetve)

.hun

edrose

Anderson1 (Há által egyeztetve)

 

Marcellus?

kaviat?

 

Előzmény: JarJarBinks (12732)
JarJarBinks Creative Commons License 2005.12.15 0 0 12732
28
Előzmény: Há (12731)
Creative Commons License 2005.12.15 0 0 12731

értem, köszönöm. Ajánlatom azonban továbbra is a max 60 marad.

 

Más: 27 vagy 28 a vége? Nekem csak a 28 jó.

 

Előzmény: BobJudge (12730)
BobJudge Creative Commons License 2005.12.15 0 0 12730

A Cohiba Selección ára 90K. Tekintettel arra, hogy egy különlegességről van szó ami 30 (!) darab szivart tartalmaz, úgy érzem annak aki értékeli ezt a minőséget nem túlságosan magas. Ez a doboz hosszabb időn keresztül biztosítja a minőségi és változatos szivarozás lehetőségét.

 

 

Előzmény: Há (12727)
atco Creative Commons License 2005.12.15 0 0 12729
a seleccion kis humidorában semmiképpen se tartsátok sokáig a szivarokat, bár tényleg teljesen cédrus, de nagyon vékony a fala, ha állandón cseréled is a párásítót, akkor is elkezd száradni. amúgy tényleg gyönyörű kis doboz.
az is biztos, h frissen csomagolt szivart a legjobb vásárolni, ugyanakkor megfelő tárolás mellett egy idő után úgy az élvezeti, mind a materiális értéke nőni fog. a certifikált (évente ellenőrzik és minősítik), ún old vintage szivarok leginkább árveréseken cserélnek gazdát hihetetlen összegekért. nekem is van még néhány 88-as mc no2-őm, ennek a kikiáltási ára londonban 1000 gbp/doboz volt néhány éve (ennél sokkal drágábbak is vannak), persze nekem nem innen van:)
mindenesetre jól záródó, jól üzemeltetett humidorban, vastag cédrusfalak közt, ügyelve arra, h az egyes brandek ne keveredjenek (legjobb a külön humidor), a friss szivar állaga teljesen megőrizhető (max sötétül néhány év alatt), a cédrus érlelő aromája viszont sokat hozzáad az ízéhez (kb fél év után).
a friss szivas is nagyszerű (olyasmi ez, mint a friss gyöngyöző rozé és a jó taninos v barrikolt vörös óbor közti különbség), de a jobb márkákat és limitált szériákat sokkal tovább fermentálják, vagyis füllesztik (akár 5-7 évig), ez persze nem tévesztendő össze a humidorban való tárolás/érlelés-sel.
Előzmény: tündérlala (12728)
tündérlala Creative Commons License 2005.12.14 0 0 12728

Tökéletesen egyetértek.

A friss szivar pöffenetét később semmiféle humidor nem tudja visszahozni.

Előzmény: T.C. Junior (12726)
Creative Commons License 2005.12.14 0 0 12727

Szia!

 

Árat mondasz rá, vagy hagyod, hogy találgassunk? én már megtettem tétjeimet.

 

aki már szívná

Előzmény: BobJudge (12725)
T.C. Junior Creative Commons License 2005.12.14 0 0 12726
Helló!
Nekem személyes tapasztalatom, hogy a friss szivarnál jobb nincs. Elvileg megfelelő páratartalmon és hőmérsékleten a szivar elég sokáig eláll, de miven ilyen itt nálunk Mo.n nincsen, ezért azok állapota folyamatosan romlik. A humidorok nyilvánvalóan azt a célt szolgálják, hogy a romlás minél lassabban történjen, de mint tudjuk tökéletes humidor nincs, az ember meg gyarló is, és nem szereti naponta feltöltögetni a párásítót se stb...
Amikor megveszel egy dobozzal, olyan finom puhák a levelek, olajos a külseje, meg ilyenek. Olyan kb. mind egy jó kerek fenekű csaj (gy.k. jó fogdosni)... :)
Néhány hónap után a humidorban ez a frissesség, olajosság eltűnik, és beáll egy olyan szintre, ami elvileg korrekt, de azért a friss szivar, az friss szivar... :)
Üdv,

TC
Előzmény: BobJudge (12725)
BobJudge Creative Commons License 2005.12.14 0 0 12725

Semmi gond nincs :)

 

Egyébként gyönyörű ez a doboz szivar (most nem a reklámot csinálom !).

És épp ez a gondom is vele. Sajnálom megbontani ezt a szép kollekciót, de ugyanakkor ahogy telik az idő esetleg változhat a szivar minősége, ár a Selección dobozába a gyárba tesznek egy kis párologtatót, így elsősorban nem a kiszáradástól kell védeni a szivart.

Mi a véleményetek egyébként, az idő múlásával a megfelelően tárolt szivar minősége hogyan változik?

A Cohiba Sublimes-t pl. 3 évig érlelt dohányból készítik eleve. De pl. Kubában az egyik vendéglátónk szerint a szivar árát nagymértékben befolyásolja a gyártás ideje. Szerinte a 18 hónapnál korábban gyártott szivarokat már féláron meg lehet kapni, és a legértékesebbek a friss, 6 hónapnál frissebb dobozok.

 

Előzmény: oiuz (12724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!