Heinczenger István, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese és Dian József, a Bombardier MÁV Kft. ügyvezető igazgatója a mai napon aláírták a huszonnégy BDt típusú vezetőállásos kocsi felújítására vonatkozó szerződést.
A MÁV Zrt. kiemelt stratégia céljának tekinti az elővárosi közlekedés, ezen belül is az elővárosi járműpark folyamatos fejlesztését. A vasúttársaság e stratégiája mentén, 2005. augusztusban hirdette meg az EU közösségi közbeszerzési pályázatot az elővárosi BDt. kocsik felújítására. A vasúttársaság értékelő bizottsága a Bombardier MÁV Kft. ajánlatát elfogadva 2005. december 2-án eredményesen lezárta a pályázatot. A MÁV a 3,3 milliárd forint értékű korszerűsítést EUROFIMA hitelből finanszírozza.
Újra beütött az év végi dugó az oroszországi tengeri kikötőknél: dec. 20-ig 160 vonatot kellett oszlatni azért, mert a hajók a kikötőkből nem képesek olyan ütemben elvinni az árut, amilyen ütemben az odaérkezik. Például Vlagyivosztoknál 30 szénvonat, az Észak-Kaukázusi Vasúton (Novorosszijszk kikötője előtt) 25, fémet szállító vonat várakozik. A kikötői raktárak telítődtek, a hajók nem képesek megbírkózni az árukkal.
Tavaly 200 vonat kényszerült túltartózkodásra, ami az RZD-nek 700 millió rubel kárt okozott. Az okok között elsősorban logisztikai-szervezési hiányosságok keresendők, amelyek a vasút hatáskörén túlmutatnak. Az RZD a szállítmányok elindítóival, a speditőrökkel, az áruk tulajdonosaival dűlőre próbál jutni. Eszerint ha az árunak a kikötőből időben való továbbítására esély sincs, mert hiányoznak mögötte a vízi szállítás feltételei (pl. a hajóutat még meg sem rendelték), és emiatt a rakott vasúti kocsik várakozásra kényszerülnek, akkor az RZD tárolási díjat fog felszámítani.
2.
Az RZD 2005-ös várható eredményei:
elszállított árumennyiség: 1,273 milliárd tonna (2004: 1,221) szállítási teljesítmény: 2000 milliárd tkm (2004: 1801 milliárd) elszállított utasok: 1,33 milliárd bevételek összesen: 745 milliárd rubel (2004: 653 milliárd) kiadások összesen: 678,6 milliárd rubel (2004: 592 milliárd) nettó eredmény: 10 milliárd rubel
3.
Szilveszteri meglepi: december 31-én 0 órától 24 órán át jelentős, 50%-ot is meghaladó kedvezménnyel lehet utazni az RZD távolsági személyszállító vonatain. A kedvezmény a megjelölt időintervallumon belül megkezdett utazásra vonatkozik, konkrét mértékét vonatonként, azon belül kocsinemenként állapítják meg. A felhozott példák alapján az egyterű fekvőhelyes (legolcsóbb) illetve az ülőkocsis kategóriában 10-20%, a hálókocsiknál 50-65% a kedvezmény mértéke.
(Ilyen akcióról már tavaly is olvastam, nyilván azért van, mert ilyenkor a kutya sem utazik - de PR-ilag jól hangzik a dolog.)
Ritkán kerülök mostanában számítógép közelébe, de azért néha vagyok...
A kiskunhalasi panaszkodtak, hogy eddig Józsefvárosba jártak, ahol volt részükre kialakítva egy szolgálati pihenő helyiség, ott megehették a szendvicsüket, elvégezhették kis és nagy dolgukat és ráadásul még meleg is volt. Most Kőbánya-Kispestre járnak, ahol viszont semmi hasonló nincs. Nyáron ez nem akkora probléma, de most télen elég húzós dolog ha épp oda van kijelölve számukra a két-háromórás munkaközi szünetük, és választhatnak, hogy a jéghideg szerelvényben töltsék el ezt az időt vagy "odafenn" a hajléktalanok között.
Valahogy ilyesmire mostanában sehol sem gondolnak, (sőt sok helyen az eddigi melegedőket is megszüntették/szüntetik) pedig ha jól tudom nem robotokkal, hanem anyagcserével rendelkező emberekkel dolgoztat a MÁV jelenleg is.
Elég sok mindent megtudtam rólad "kedves" A.G. . Nem foglalkozom a személyeddel tovább -itt a fórumon legalábbis- minősíted a taplóságoddal te saját magadat... De azért,ha megfogadsz tőlem egy jó tanácsot:Kezdj fohászkodni -ne akadj össze velem,v bárki mással,akit felháborít a becsületsértő,a másikat ismeretlenül is nem emberként kezelő,kifejezetten bunkó stílusod hozzáállásod.Részemről ennyi,várom a találkozást. Ja,még annyi:Nem az nagyon sokunk problémája,hogy a MÁV ZRt-t szidod(bár azt is megtehetnéd emberként...) ,hanem az,ahogyan a munkájukat végző embereket minősíted. És egy ilyen lénynek van mozdonyfelszállója-de ez csak egy példa. A pénztáros pedig -bárhogy sulykolod tapír módon- továbbra sem "Gizi,droid,szőke ribi,stb". Gondolom azért fektetsz ennyi energiát ebbe a taplóharcba,mert normális nő rád sem néz.Így aztán nem tudod levezetni az energiáidat.Bár lenne egy 5letem:A már többször felajánlott álláslehetőséget fogadd el a vasútnál.Mert kintről qrva könnyű okoskodni.De csak párszor akadj össze magadfajta emberkével-megtudnád,mennyire tapló tudsz lenni soxor. Ámbár kötve hiszem:reménytelen eset vagy... Úgyhogy megismétlem:nem foglalkozom veled tovább - itt,a fórumon.
Most érkeztem meg Varsóból a Báthoryval több mint 100 perces késéssel. Ok: Lengyelországban egy tehervonat kisiklott és a vasutasok azon filozofiáltak, hogy a Báthory utasait is buszoztassák vagy se. Végül arra jutottak, hogy átengedik a Báthoryt, mint egyetlen nemzetközit a nem sérült szomszédos vágányon.
Figyu Garfi! Én is láttam a tényeket-és kár így kikelni magadból... Legalábbis emiatt... Azt mondták ugyanis,hogy az IC-helyek mintegy 80%-a már elkelt karácsony idejére.És hogy a "Debreceni,és Nyíregyházi viszonylatra még rosszabb a helyzet". 1:Ez biza' így igaz! 2:Nem azt mondták,hogy nincs hely-minden vonat kihasználtsága soktényezős. 3:A médiákban nem feltétlenül az jön le,v mondanak-ami van!!! Pl: "X" újság cikket közöl arról,hogy kallereket küldenek el.A fényképes illusztráció:Egy forgalmi szolgálattevő épp meneszt egy tehervonatot(!!!).És mi volt az "illusztráció" képaláírása?! Elárulom:"A képen látható kalauz munkahelye megmarad?" Most ehhez már mit szól6 az ember?! Úgyhogy szvsz csak csínján az újságcikkek,tv-tudósítások alapján történő stresszeléssel -még megárt a sok idegesség... :-))
Minden médiában csak az hallható, hogy nincs IC jegy, vonatokra felférni lehetetlenség!! Eddig a hir, a valóság pedig: ma éjjel fél 1kor tettem egy próbát, felhivtam a Mávdirektet, és kértem egy jegyet Bp-Debrecen viszonylatra. S láss csodát akár dohányzóba akár máshová lehetett helyet foglalni 18:05 ös Délibáb ICvonatra!!! A hamis propagandával a MÁV el akarja kerülni az áldatlan állapotok kialakulását eddig rendben is van, de hogy a médián keresztül hazudik és üzen az embereknek hogy maradjanak otthon vagy ne Mávval utazzanak!!!! Felháborító ez a fajta magatartás!!! Persze lehetséges hogy más vonatokra már nincs hely, de akkor tegnap este a Tényekben miért mondták, hogy az összes IC vonatra minden jegy elkelt??????
"Nehogy legyen az országban egyetlen egy olyan ember, aki tudja, hogy..."
Végülis a "nem érdekel, mennyibe kerül vagy nem kerül, ebben a szervezeti felállásban nem működhet tovább" kijelentésig így is el lehet jutni, legfeljebb kicsit tovább tart. (Pontosan addig tart, amíg a fülig sáros felek érdekközössége még felvállalható.)
Ha ez így bejött akkor, szólítok a bankszámlámra néhány millácskát!:)
Azért beszél a szesza költségeiről, mert a többi üzletág állítólag a piacról él.
Ez így is van. A többi üzletág igyekszik a belső költségein kívül rámenni a külső bevételeire is, ami szép, látványos is lehet.
Ezt a szeszánál úgy valósítják meg, hogy a hülyeség icére vezényelnek egy vezető jegyvizsgálót és két szolgáltatás felügyelőt az óriási utasroham lekezelésére, mert máskülönben nem jutna idő lekezelni a dupla dezsőn a jegyeket, nem lenne külső bevétel...
Valójában a szesza tartja el őket.
Aham. Gondolom az áfut is. Szegény szeszát mindenki átveri, mindenki az ő véréből iszik...