Keresés

Részletes keresés

remote access Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7306
Ha nem zavaró akár átmenő csavart is használhatsz
Előzmény: opelgeza (7305)
opelgeza Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7305
Tília!
Ez jó hír, valószínűleg akkor nálam sem lesz gond vele.
Köszi,
opelgeza
Előzmény: Tilia (7304)
Tilia Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7304
Szia! A statikához nem értek, de nálunk most lett leszerelve egy 120 literes hőtárolós gázbojler (mert kombi cirkora tértünk át). Eddig egy 10 cm vastag válaszfalon volt felszerelve. Ha jól láttam, akkor kb. akkora csavarokkal, hogy majdnem átértek a falon. Nem vettem észre, hogy bármi baj lett volna belőle.
Előzmény: opelgeza (7303)
opelgeza Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7303
Sziasztok!

Meg egy kerdesem volna...
Egy 120 literes bojlert kellene felraknom, de nem tudom hogy a kiszemelt 12cm vastag tomor kismeretu teglafalra fel merjem-e tenni.
Tudom hogy ez inkabb statika, de gondolom van valami jol bevett gyakorlat. Ha valakinek van tapasztalata, segitseg legyen szives!

Elore is koszi,
opelgeza
Axióma Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7302

Nem mert nem ertek hozza. Azt hol keressem, a flexi cso elott, az lenne? Es ezek szerint zarni kene rajta?

A francba, a furdokadnal ezekszerint elbuktam, ha nem akarom kibontani:(( Marad hogy csesztethetem erte a kivitelezot.

Előzmény: t3v3d3s (7297)
opelgeza Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7300
ArroW!
Koszi a segitseget! Egyebkent Kolpa kadam van, ugyhogy kerestem valami hasonlot a Ravaknal :)
Holnap lehet hogy en is nekiugrok!
opelgeza
Előzmény: ArroW (7299)
ArroW Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7299
Szia Opelgeza!

Itt egy beepitesi utmutato: http://www.ravak.hu/?download=mv/mv_rosa.pdf
Ravak kadhoz valo, de szerintem ez alapjan be lehet epiteni mas gyarto termeket is.
A korulfalazasra (ezzel vegeztem ~1 oraja..) a leiras szerint nem szabad raultetni a peremet, 2-3mm-re alatta kell maradni, es a rest sziloval kihuzni. Meg gondolkodom rajta, holnap ha a falazas meghuzott, purhabbal kinyomjam-e a peremet.. Az vegulis rugalmas alatamasztas :) A leirasban az is benne van, hogy lab nelkuli beepites, vagy a perem merev feluletre torteno raultetese eseten a gari ugrik.
En adtam meg neki a labak mellett alul megtamasztast (gondolva pihe sulyomra..), ytonggal kiraktam az aljat, a maradek ~4cm-es rest pedig purhabbal kinyomtam. Ez utobbinal, ha igy csinalod, a kadat toltsd fel elotte vizzel, mert uresen megemeli a purhab!

Előzmény: opelgeza (7298)
opelgeza Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7298
Sziasztok!
Egy akril kádat szeretnék sajátkezűleg beépíteni.
Láb van hozzá, azt viszont nem tudom hogy ez önmagában elég-e a megtartásához, vagy fel kell feküdnie a körülötte lévő falazatra?
Mire kell még odafigyelni?
Köszi,
opelgeza
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7297
a sarokszelep állítgatásával próbálkoztál már?
Előzmény: Axióma (7296)
Axióma Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7296
Az uj hazunkba foleg ketgombos csaptelepeket valasztottam, mert eddigi tapasztalataim szerint egykarossal nem egyszeru a kis uton beallitani a viz homersekletet es mennyiseget. Szomoruan tapasztalom azonban, hogy a mostani csaptelepeink hiaba engednenek 3-4 korulforgatast, kb. fel fordulat alatt maxon vannak, vagyis megint ugy kell varazsolgatni egy koztes allapotot. Ez mitol lehet? A csap maga rossz (minosegu), a vizes bekotes nem igy kene legyen, vagy esetleg a teljes rendszer kialakitasanal tortenhetett baki? Nem allnek neki csapot cserelni amig nem tudom hogy mi okozza tenylegesen.
bigalexander Creative Commons License 2005.12.10 0 0 7295

Üdv.

Én is csak addig amig fel nem rakták az 5cm nikecell t.

Ezután csak 5 cm re volt.

Előzmény: Lacivill (7294)
Lacivill Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7294

Gázos kollega mesélte, hogy flexinek vége januártól.

10cm-re még életemben nem láttam faltól családi házban gázcsővet.........

Előzmény: Törölt nick (7288)
_matel_ Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7293

Es milyen koruak?

Milyen szeleppel szereltek?

Milyen arban adnad oket?

Koszi!

Üdv. matel

Előzmény: monyesz (7276)
Robin Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7292
itt a link http://www.poly-mix.hu/index.htm
Előzmény: Robin (7291)
Robin Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7291
Talán ez segít. Már vásároltam náluk, akkor minden korrekt volt, és segítőkészek az eladók. Közel van a metró megállóhoz (újpest központ)
Előzmény: Catman (7279)
Lacivill Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7290

Szerintem komolyabb villanyszerelési boltban is kapható, ill. fűtésszerelésiben.

Szerintem neten nézz körül. Szerintem egy általános termosztátnak egy nyitó, és záró érintkezője van. Ha ez elég a zónaszelephez akkor jó.

Előzmény: Catman (7289)
Catman Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7289
Nekem esetleg tud valaki segiteni?
Előzmény: Catman (7279)
ArroW Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7287

Szia Monyesz!

Megmondom oszinten eleve nem is lattam benned konkurenciat, mert meg eszembe nem volt hirdetni eladasra a konvektort. Ha a nyakamon marad se nagyon fogok aggodni, tudok neki helyet sajat tulajdonban maradva is :) De ha mar egyszer meg lettem szolitva..? :)

A flexicsovek szamlajat megprobalom elokeriteni, de nem nagyon orzok ilyesmi papirosokat, igy nem biztos hogy meglesz, emlekeim szerint a dragabik, a 1,5m-re nyujthato volt valami 3,6e. Olcsonak eppen nem mondanam..

Nekem a szine is bejon, eleve napsarga faltetot, mennyezetet akartam a kepen lathato csempehez (ilyen is lett), tok jol megy hozza ez a sarga szin, olyannyira, hogy a kepen meg "feher" csovet ilyen ilyen szinure festettuk.. :)

Udv: Arrow

Előzmény: monyesz (7286)
monyesz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7286

ArroW !

Az jó, mert én az ország másik felén, Szombathelyen - tehát nem konkurálunk ! :)

Ilyen flexi csövet még nem láttam, erre valszeg nem vonatkozik a két év. Én a képen sokat nem látok belőle, de érdekes ! Az ára ?

Szerintem jó a gázosod, becsüld meg ! Nekem is kidobták nyáron a tűzhelynél a flexi csövet és fixre kötötték, nem volt apelláta...

Előzmény: ArroW (7280)
Fecó23 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7285
Ha a fűtésszerelő alulméretezte a radiátorokat, akkor az Ő kötelessége gondoskodni a radiátorok cseréjéről. Ha jól gondolom. Nekem csak az árkülönbözetet kell fizetnem.

Ha ilyen problémákban van tapasztalatotok, akkor kérem osszátok meg.
Mit lehet tenni ha a fűtésszerelő nem hajlandó elismerni a tévedését?

Kérem segítsetek.
Előzmény: SecretBoy (7237)
Lacivill Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7284
Januártól a hagyományos flexivel nem lehet bekötni készüléket!!
Előzmény: Törölt nick (7281)
ArroW Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7283

Persze a kep lemaradt... Nem eleg betallozni, feltolteni, be is kell szurni..

Na ujra:

Előzmény: ArroW (7282)
ArroW Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7282

Szia MatthiasI!

Igazandibol remelem szabalyos vele igy kotni, de lelkiismeretes a gazosom, nem hiszem hogy megvezetett volna. A csomagolasat mar regen kidobtam, Erdei Nimbusz-nal vettem a csoveket, inox flexicso-kent kertem es kaptam.. Itt egy kep rola (mast fotoztam, de kivagtam abbol a kepbol, remelem valami latszik belole..):

Ez a kazan bekotese (itt meg csak lesz..) ez a rovidebbik, ha jol emlekszem 1m-ig nyujthato, a masik ak onyhaba 1,5m-ig nyujthato. Ez utobbinal igen verejtekes munka volt 1,3m-re is kinyujtani, eleg massziv darab.

Előzmény: Törölt nick (7281)
ArroW Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7280

Szia Monyesz!

Majd kiderul. En Szolnokon vagyok elerheto. :)

Beleneztem a kemenyebe, amibe kotve volt, elszornyedtem, az ok hogy nem volt belelve az a kemeny, de amilyen allapotban van.. Egybol sztornoztam is a kandallora vonatkozo elkepzeleseimet.. Jaigen, a gazcsovet is ahogy lebontottam (a feleslegesse valt szakaszokat, mar azok utan, hogy le lettek gazos altal valasztva a megmarado rendszerrol) egyik csovon volt egy menetes toldas, pont ez elott a konvektor elott a fuggoleges szakaszon, picit meglepodtem mikor siman eltort.. Megnezve a toresi feluletet, boven 1mm alatt volt ott a menet tovenel a csofal vastagsaga.. Eppen ideje volt mar ennek a futesrekonstrukcionak.. Erdekes, hogy a konvektor egesz ujnak latszik, a cso meg amilyen allapotban volt, gyanitom (2003-ban vettem a lakast) a konvektort nem regen csereltethette az elozo tulaj. Elotte mi lehetett, nem tudom, a szembeszomszed ugyanilyen lakasaban (az enyem tukorkepe annak a lakasnak alaprajza) megmaradt az eredeti cserepkelyha, csak gazositva.

Amugy nemreg volt tema a flexibilis gazcsovek. Ilyennel kotottek nekem most a gazosok a gaztuzhelyet es a kazant is, de ez nem az a gumicsoves femszovet boritasu gazcso, hanem full fem, harmonikaszeruen nyujthato. Ezt nem hiszem hogy cserelni kellene 2 evente. Csak azert szolok, hogy letezik ilyen is. Az a gazos, aki -ismeros/haver- es aki anno a lakas megvasarlasa utan a hivasomra jott az osszes gazkeszuleket atnezni, beallitani, es aki ledorongolt a sarga foldig hogy a gaztuzhely mogott ilyen gumis flexicso volt, es kuzdott vele egy fel napot, mire azt a reszt megcsinalta normal csovekbol, most ebbol az inox flexicsobol siman megcsinalta a gaztuzhely mogotti atkotest..

Előzmény: monyesz (7278)
Catman Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7279
Sziasztok!

Tudnatok nekem olyan boltot mondani (lehetoleg tomegkozlekedessel jol megkozelitheto helyen), ahol Computherm termsztatokat forgalmaznak? Konkretan egy Computherm 004-es kellene (NEM vezeteknelkuli)... Ja, es meg azt kerdeznem, hogy vajon ez a tipus tud zonaszelepet vezerelni?
monyesz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7278
De lehet hogy te helyileg jobban elérhető vagy... Ne hagyd magad ! :))
Előzmény: ArroW (7277)
ArroW Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7277

Szia! Monyesz mar megelozott :) Ott nagyobb a kinalat :) Ami nalam feleslegben van, az egy GF35-os (a www.feg.hu oldalon a GF40-eset irja ontottvas hocserelosnek, ugyhogy lehet inkabb GF40, de nem korona, hanem perforalt burkolattal, este megnezem mar a keszulekre mi van irva..)

Előzmény: _matel_ (7275)
monyesz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 7276
Nekem is van eladó kéményes F8-asom (2 db) meg kéményes GF35 is (ez öntöttvas), meg Lampartból is van egy olyan mint az F8, de az parapettes... Ja meg egy másik F8 is van, ami nem kapcsol le teljesen az őrlángig, az is parapetes...
Előzmény: _matel_ (7274)
_matel_ Creative Commons License 2005.12.08 0 0 7275

ArroW,

milyen elado kemenyes konvektorod van?

Egyaltalan megvan meg?

Koszi!

Üdv. matel

Előzmény: ArroW (6926)
_matel_ Creative Commons License 2005.12.08 0 0 7274

Hali!

Valaki aki kelloen hozzaerto kerem segitsen, nekem nem ez a szakteruletem...

Van videken a szuleimnel egy regi kemenybe kotott F8-as konvektor CR2-es szeleppel ez aminel a gombok egymas alatt helyezkednek el. Ennek a vezerloje dogledezik. Ki kellene cserelni sajnos ilyet kapni se egyszeru es nem megbizhato helyette a regi CR1-es szelepes vezerlomet szeretnem beepiteni. Ez ugye a kihuzos fajta nekem parapetes konvektorban volt es meg egyben van az egesz. Miket kell a masik kemenyes konvektorban kicserelnem ebbol hogy a vezerlo is atkerulhessen?

Koszi!

Üdv. matel 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!