Keresés

Részletes keresés

salesguy Creative Commons License 2005.12.09 0 0 460

ezt ismeri valaki?

Made in Hungary

holland recept alapjan..

http://www.dinoyacht.hu/dino11.html

Előzmény: Barbabianka (459)
Barbabianka Creative Commons License 2005.12.09 0 0 459

Zsolt nem olyan forron eszik! A külsö szigetsortól kifele 3 mérföld az az majd 6 km. ahol rádszólhatnak. Belül kevés olyan helyet találsz ahol part és part között több mint 12km van. Meg különben is ott a kutyát se érdekli.

Ede vigyázz nehogy tengeribeteg legyél a ponyva alatt :0)

Üdv.

bb

salesguy Creative Commons License 2005.12.09 0 0 458

3 tm a partol

csak Ho ban hasznalhatod

es max 20 tonnas hajoig

ennyi a fontos:)

Előzmény: kutya56 (457)
kutya56 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 457

Sziasztok !

Nekem dettó ilyen jogosítványom van.

Akkor hol és hogyan használható ?

Sajnos se angolul,se horvátúl nem tudok.

A felkészítő Molnár Endrét pedig nem tudom elérni.

Fordítsátok le , legyetek szívesek.

Üdv: Zsolt

Előzmény: salesguy (456)
salesguy Creative Commons License 2005.12.09 0 0 456

igy van

Edenek mar az uj fajta van!

B kat jogsi 3 tm es csak Ho ban ervenyes!

kulonben ami meg nagy kulonbseg a B es a C kozott, azon kivul, hogy a C nemzetkozi es korlatlan, az ár:)))

cirka 1000€

A C megléte es 5 ev eltelte utan, johet az A ami 100 Brt ig ervenyes:)

de ez mar egy hetes bennulős tanfolyam!

Előzmény: ede111 (455)
ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 455
Meg az első oldal
Előzmény: ede111 (454)
ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 454
Itt a horvát B kat. jogsi hivatalos hátoldala. Angolul, horvátul tudók fordithatják, . ede
ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 453
EZZEL!!!
Előzmény: ede111 (452)
ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 452

Szia, ez volt ám a vidám nyár!! hol szigonyozzuk a polipot az adrián, hol borulunk a gumijetről a dunán!! Jó lenne már ha megint csinálhatnánk, igaz?? Kitartás,, már csak nehány hónap,,,, ezel vigasztalom magam én is. ede
Előzmény: Márklár (448)
Barbabianka Creative Commons License 2005.12.08 0 0 451

Zsolt megérkezett a halradarod. 23.érkezem és 2.ig maradok. Küldj egy telefonszámot  az emilemre.

Üdv.

bb

kutya56 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 450
Étteremben.
kutya56 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 449

Szevasz Márklár !

Szép példány.

Búvárkodni , pipával én is nagyon szeretek, de szigonnyal meglőni csak egyszer tudtam egy tenyérnyi halat.

Régen voltunk a gyerekekkel Korcsulán 2 hétig, oda levittem a Zodiac-mat, és a 4 LE-s Johnson csettegőmet . Naponta kirándultunk vele a part mentén és az ott találhat kissebb szigetekre / sziklazátonyra ? /. Az egyik ilyen szigeten a két gyerekemmel hajtottunk be egy kis polipot egy lagunába, és aztán kidobtam a sziklára , egy medence szerű vízzel teli  mélyedésbe. A kölykök fél napot játszottak vele, aztán visszatettem a tengerbe , hadd nőjön.

Viszont sokat ettem étterembe.

Előzmény: Márklár (448)
Márklár Creative Commons License 2005.12.08 0 0 448

Sziasztok!

Én is teszek be néhány hangulat javító képet.

Szeretek én is a tengerre járni, bár nem a csónakázás szokott a fő szempont lenni,

hanem a búvárkodás. Persze semmi komoly felszerelés, csak szemüveg, pipa, uszony. Ha halat szeretnénk enni, nem csak horgászni szoktam, hanem szigonyozni.

Egy ilyen szigonyozás alkalmával sikerült elejteni ezt a polipot is

ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 447

Ha jól emlékszem ugy van a jogsimon, hogy hivatásszerü vizi személyszállitás esetében 3 tmf, minden más esetben ez a korlátozás nem él. Valahogy szóban is ezt mondták. Ha be tudom szkenelni, elküldöm, horvát- angol nyelvü, abbol kiderül, ede

Előzmény: laricsev (445)
ede111 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 446

Kikötés a Viren, jelenleg igen egyszerü, az utca végén egy nagy betontömb a vizben a parttól 10 méterre, rajta egy szép piros bólya.  A   Zodiac- hoz magában is jó volt, nyilván az 5.40-es Quick.-hez még a főhorgonyt is bevetjük esténként. Mindez látszik a házból, kb 80m + a vizben 10m.

A zodiac már megvan, vadiuj, igy már ő lesz a boci. Csak huzni lehet, a hajora még a kisebbet sem igazán lehet feltenni. Ahová kell, elhúzzuk az orrát megemelve.

üdv,  ede

Előzmény: kutya56 (438)
laricsev Creative Commons License 2005.12.08 0 0 445

Utána érdeklődtem a horvát jogsinak.

A régi BOAT LEADER'S-t tényleg átírják a mostani B jogsira, de nem kell elsietni, mert csak 5 év múlva kell átiratni.

Viszont nincs semmiféle 3 teng mérföldes korlátozás.

Az is igaz, hogy még csak a törvény jelent meg, a végrehajtási utasítás még nem. A törvényben meg csak annyi van, hogy a B horvát felségvizeken érvényes. ( a C nemzetközi ).

Horvát felségvizek pedig a nyilt tenger felöli legkülső szigetektől még 12 teng mérf (na ebben a 12-ben nem vagyok teljesen biztos, de a lényeg: a külső szigeteken kívül még valamennyi.)

Akinél régebben letettem a vizsgát, azt mondja, hogy a C vizsga sem nehezebb, mint amit annak idején tanított nekünk, az pedig egy kb. 70 oldalas A4  méretű jegyzet volt. C vizsgán van orvosi vizsgálat, ami látás és hallás vizsgálatból áll.

Barbabianka Creative Commons License 2005.12.07 0 0 444

Szevasztok. Ede el kéne cserélned a gumicsónakodat valami kissebbre, amit még fel tudsz pakolni a hajódra. Nagyon hálás egy boci a tengeren. Mi az elsö nagyobb hajónkról úgy kerültünk a partra korzikán, hogy beraktuk a ruhánk egy szemeteszsákba és mezitelenül kiúsztunk a partra és ott felöltöztünk. Minden alkalommal sikerünk volt. Vissza ugyanez forditva. Következö lépés egy ruszki desszantos gumicsónak volt evezövel. De egyszer szintén korzikán másfél órát hadakoztam a széllel és hullámokkal mire hazaeveztem. Azóta van egy 2,2m-es Zodiakom egy Thomos4 motorral.

A bocit hátúl keresztbe felraktuk motor nélkül a Vagabundra. Horgonyzáskor kikötéskor bedobtuk a vizbe hogy ne zavarjon és ha ki akarunk menni a partra akkor 5 perc alatt ráakasztottam a Thomost.

Vele jártam el bevásárolni meg szomszédolni. 

Üdv.

bb

Márklár Creative Commons License 2005.12.07 0 0 443

Köszi az infót!

Márklár

Előzmény: kutya56 (441)
kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 442

Megyek hiradót nézni.

Zsolt

kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 441

Szevasz Maklár !

Sajnos sebességmérő nincs a hajómon, de szoktam nézni a folyamkilómétereket és az időt, így próbáltam már kiszámolni.

Teljesen megpakolva túrára , két felnőttel / én 115 kg, az asszony hozzám képest karcsú / 35-40 km/h-val haladunk.

A hajó alapfelszereléssel csak velem olyan 50-55 km /h - val megy.

Selva 55-ös , kétütem , eredeti gyári csiga.

Előzmény: Márklár (440)
Márklár Creative Commons License 2005.12.07 0 0 440

Zsolt, Ede, köszönöm a válaszokat!

Azért érdekelt a dolog, mert ez az a hajótest, (Quicksilver 460, Cortina 480) amelyik

50LE-ig motorizálható. Úgy gondolom, hogy az én 40LE Yamahám megfelelne hajtásnak. (Azért ragaszkodom ehhez a motorhoz, mert vadi új, idén áprilisban

vettem). Még egy kérdés Zsolt: a Te 55LE motoroddal milyen sebességre képes a

hajód, 2 ill. 4 személlyel? 

"Nadon finom jószág."

BB. Köszi.

Márklár

Előzmény: kutya56 (435)
kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 439

Ede !

Újra megnéztem a hajód fényképét, és újra csak gratulálni tudok.

Kicsit irigykedem is.

Csak egy kicsit .

kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 438

Szevasz Ede !

Ha nem túl indiszkrét a kérdés Vir szigetén bérelsz, vagy saját appartmanban vagytok?

Gondolom a nyáron az új hajót viszed le oda és nem K-Maxi-t.

Kikötőhelyzet?

Előzmény: ede111 (437)
ede111 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 437
111, egyszerü lenyomni a billentyüzeten!! A Keletire a zsilipen át lehet jönni, egészen Balmaznevyorkig , de ott egy vizlépcső, s azon átvinni (mellette a parton) csak a csónakokat lehet. Nyáron augusztus is jó nekem a tengeren, majd még pontositjuk, van idő, Barbapapa is készül arrafelé, a pontositás neki is szól.VIR sziget!!??, szerintem nagyon jó, nyilván még kicsit kopár, mint a szigetek egyrésze, de már alakul a zöld terület.Már most sem olyan kedvezőek az árak, mint tavaly, tavalyelőtt, de ott mindenki a árak meglódulását várja2007.-től , akár duplázást sem tartanak kizártnak. , ede111
Előzmény: kutya56 (436)
kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 436

Szevasz Ede 111 !

Tisztelettel kérdezném, hogy miért 111 ?

Az Adrián jó lenne összejönni , a szeptember eleji igen jól hangzik, csak nálam az a baj, hogy az asszony tanítónő , és akkor már iskola van.

A nyáron egy majdnem teljes napot töltöttünk el a felső Tiszán egy homokpadon.

Kikötöttem, hogy kávézzunk, fürödjünk , de volt ott egy vegyes 10-12 fős mérnök társaság kenukkal , úgyhogy maradtunk éjszakára is.

A nyáron találtam még Csongrád alatt cca 14-15 km -re egy bal kanyarban egy homokpad szerüséget , illetve igen nagy homokos partot , igen szép hely volt, egy fél napot töltöttünk ott az asszonnyal.

A keletire be lehet menni a mi hajónagyságunkkal ?

VIR sziget milyen ? Nem túl kopasz ? Igen sok appartmant árulnak ott elég jó áron.

Előzmény: ede111 (429)
kutya56 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 435

Szevasz Maklár !

A kérdésedre a válasz: a hajónak tényleg elég magas az orra, és az oldala is.

Ez inkább tengerre való test / partközel / , igen hullámálló , a honi folyókra túl magas az oldala és az eleje. A copitből kimenni az elejére igen könnyű / jól megoldották /

leugrani onnan már nehezebb. Homokpadnál, ismert víznél leugrok az elejéről, de ha lehet az oldalával kötök ki , és megyek ki. A hajó annyira stabil , hogy szerény 115 kg-mal simán állok az oldalán / van egy kis " járda "  /, és a hajó oldala 10 cm-nél többet nem sűllyed meg. Homokpadról, vízből a hajóba beszállni csak a hátsó fürdőlétrán lehet , ami az én súlyommal nem túl kényelmes.

Előzmény: Barbabianka (431)
ede111 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 434
Hát éppen ki lehet szállni elől is, de hátul ott a remek kilépő hely. ( Quicksilver Cabin Cruiser ) Vissza, már itt is csak hátul ( A képen eső miatt felponyvázva).üdv,, ede
Előzmény: Márklár (432)
Barbabianka Creative Commons License 2005.12.07 0 0 433

Nadon finom jószág. Erröl tényleg az orráról tudsz kiugrani a partra. Ki ugrani az enyémröl is ki tudnál  de visszamászni már nem.

bb

Előzmény: Márklár (432)
Márklár Creative Commons License 2005.12.07 0 0 432

Szia!

Nekem egy Géczy II-em van, egy 40 LE négyütemű Yamahával.

Előzmény: Barbabianka (431)
Barbabianka Creative Commons License 2005.12.07 0 0 431

Szevasztok. Szépen megindultunk! Ede mikorra tervezed a Tiszatúrát? Megmártanám én is esetleg a rocsóm. Mi szerintem Júli elején indulunk a tengerre, hogy meddig maradunk még nem teljesen világos elöttem.

Márklár mekkora a hajód és milyen az oldalmagassága, hogy szemböl kötsz a parthoz?

Üdv.

bb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!