Igaz én nem agaras vagyok, de megnéztem a készülő oldalt. Nagyon ötletesnek, hasznosnak találom! Gratulálok hozzá. Szerintem nagy segítség lenne mindenkinek, ha több fajtáról lehetne találni ilyen oldalakat!
Nagyon jó ötlet! Még1x grat hozzá! Remélem nagy sikere lesz!
Berakom köszönöm a tanácsot. Ha csak 10 lesz benne akkor 10 lesz népszerűsítve, de már kb.30-40 körüli a létszám, ami biztos. És nagyon szívesen veszünk, minden beleszólást segítséget, mert hát közös!
EZ így egészben lett kitéve a fórumokra, ide is így teszem, és elnézést a zavarásért, igazából afisoknak szól. A beérkezett adatok alapján egy összefoglaló honlap is készül!
Sziasztok!
Régi és új afgánosok figyelem!!! Elisebával nagy fába vágtuk a fejszénket. A magyar agár évkönyvön felbuzdulva, szeretnénk csinálni egy átfogó afgán agaras évkönyvet. Ezúton szeretnénk megkérni mindenkit akinek otthon van (akár eddig jól dugdosott) afgán agara, küldjön róla egy fej illetve egy standard pózba állított képet! A kutya törzskönyvi nevét, szülei nevét, a kutya születési dátumát, esetleg tkv másolatot, illetve ha vannak, elért ereményeket akár küllem, akár munka vonalon, és a tenyésztő, illetve a tulajdonos nevét! Jelzem NEM KIZÁRÓLAG kiállítási példányokat keresünk, érdekelne minket az összes magyarországon élő afgán agár, akár kiállítási, akár hobby, akár verseny afgán, de még a törzskönyv nélküliek sincsenek kizárva! Az adatokat az alábbi e-mail címre: khajni@invitel.hu, illetve az alábbi posta címre: Kiszudszki Hajnalka 2132. Göd, Család u. 41. kérném postázni! Kérnék mindenkit, hogy eredetit ne küldjön semmiből, vagy olyat amire még szüksége lenne, mert nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem kavarodnak el a dolgok!
Ha ismertek afgánosokat akik nincsenek annyira "köztudatban", kérlek szóljatok Nekik ez ügyben!
Afgános cuccokat, hozzám is lehet küldeni, a molnaragi@fw.hu címre, és akinek ötlete van azt is szívesen fogadjuk, és természetesen a neve oda lesz írva, minden afinak pontosan ugyanannyi hely jár majd, és a kennelek is egyforma létjogosultságot élveznek benne, és végre teljesen félre kéne tenni ezeket az évtizedes ellenségeskedéseket az afisok között és segíteni egymás munkáját, mert nagy eredményeket csak csapatban lehet elérni. Érdemes megfogadni egy magyar klub honlapján találtam. Kérünk Benneteket, hogy nemes versenyben mérjétek össze kutyátok szépségét! A kiállítási ringben vetélytársként és ne ellenségként kezeljétek egymást! Sajnos egyre többször lehetünk szem- és fültanúi fajtán belüli tenyésztők nem megengedhető viaskodásának! Különös jelentősége van annak, hogy az azonos fajtát tenyésztők a tenyésztési tapasztalataikat átadják és megbeszéljék egymással. Nagyon fontos lenne, hogy a fajtájuk tökéletesítése végett kommunikáljanak egymással. Hisz minden tenyésztő célja: az egészséges kutya. Az már csak hab a tortán, hogy mikor kinek a kutyája nyer egy kiállításon, vagy versenyen ! Ne felejtsétek el egy fecske nem csinál nyarat . A tenyésztőknek - ha annak érzik magukat - érdekük, hogy összefogjanak. Szeretnénk néhány fontos dologra felhívni a figyelmet: Kiállításon a bíró dönt! Ez a döntés nem vitatható! Ha a bírói döntést nem tudjuk elfogadni, ne járjunk kiállításra! Minden tenyésztő, illetve kutyatulajdonos a saját kennelében lévő kutyákkal foglalkozzon! Van ott bőven tennivaló! Más kutyájáról csak jót és szépet, vagy semmit! Ne higgye senki azt, hogy már pedig csak Ő ért egy fajtához!
Mi nem szerepeltünk ilyen jól. Egy R.CAC, egy kit. IV, és sajna a Lizám megmakacsolta magát és nem volt hajlandó megmutatni a fogát, úhogy ő nagyon jót kapot. Mondjuk vele szinte mindenhonnan "kinéznek", mondván, hogy túl ráncos. :-((
De én nagyon büszke vagyok rájuk és tudom, hogy a Liza 1000x szebb az összes többitől, ő "igazi" shar-pei.
Nagyon sok kutya volt itt, ilyen nagy kiállításon még nem voltunk 1x sem. Meg elbírálták a kutyákat és szinte máris indultunk, nagyon kellett sietnünk.
Azért logika lenne benne, a Res. azt jelenti, hogy megkapta volna a CAC címet amennyiben az CAC-os kutyát nem vezetik fel. Tehát annyit ér, mint egy CAC. De tényleg nem váltható át.
Szép lenne, de ez nem úgy működik, mint a suliban, h két plusz kiváltja a minuszt és két r.cac=egy caccal.
nem a res.cac, res.cacib az ami, és nem lehet átsoroltatni, ha több van belőle. a 2. legjobb kutya címe és nem váltható csak úgy be/le a legjobb címre!!!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem!!! A Champion osztályban szerzett Res.CAC címet lehet valahogy a HCH-ba behelyettesíteni? Pl.: 2 X Res.CAC = 1db CAC-al! Lehet, vagy nem?
Nem tudom a MESZSZ-nél hogy van, a MEOE-nél az eredményeket (mindegyiket!) be lehet iratni egy teljesítményfüzetbe, vagy a TK-re (oda nem érdemes, úgysincs rajta sok hely).
Shai-na biztos megmondja (gondolom tőle van az egyik kutyád), FCI kiállításon a helyszínen szokták az eredményt beiratni, de persze utólag is lehet.
Mindenki másképp értékeli az eredményeit, van aki csak az osztálygyőztes címet iratja be (esetedben a CAC), mert a többit felejthetőnek ítéli, van aki mindent, vagy ahogy épp kedve tartja.. :)
Ott volt az egyik kutyusom tenyésztője, sokat segített így is, csak az volt a baj, hogy szervező volt, így állandóan rohangálnia kellett szegénynek, így nem akartam folyamatosan zaklatni a kérdéseimmel.
Gondolom néhány kiállítás után belerázódom majd, már most is sokkal többet tudok, mint tudtam, de azt is tudom, hogy még van tanulnivalóm bőven. :-)
Egy olyan kérdésem lenne, ha nem probléma, hogy ezek közül vmelyik be kerül a tkv-be, vagy ezek nem olyan eredmények?
Nem volt ismerős (pl a kutyáid tenyésztő(i)je) a kiállításon aki elmondta volna, hogy tulképp hol is vagy és mi is történik veletek? Folyamatában könnyebb megérteni/megtanulni, hogy mi micsoda, legközelebb érdeklődj a helyszínen is, mert ha nem vagy képben előfordulhat pl., hogy egy összevetésre vissza sem mész..
Allig állok a lábamon. Egy kiállítás délelőtt, egy délután, a kettő között meg két kutyusomat tenyésszemlézték.
Szóval délelőtt volt vmi Magyar Ebtenyésztő Szerv. Szöv.-ének kiállítása.
Fogalmam sincs igazából, hogy mi mit jelent, de mondom, hogy miket kaptak.
A kanom egy piros szallagot kapott. Azon van vmi akasztó is. A szukák mind a ketten kék szalagot kaptak, de az csak vmi sima szallag, semmi akasztó, csak egy csík.
Aztán délután volt a Magyar Shar-Pei Tenyésztők Egyesületének kiállitása, ott a következőket kapták:
A kan kapott egy vmi nagy kokárdát, benne CACH felirattal, meg egy kártyát, rajta hogy osztálygyőztes.
Az egyik szuka 3. helyezett lett, de nem kapott semmit. Sajnos itt a másik szukám nem ért el helyezést.
Szóval ennyi volt. Megköszönném, ha valaki segítene, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a szallagok.?