Egyik volt osztálytársam mesélte, hogy a közelmúltban találkozott Rómában egy lászlós csoporttal (a-sok voltak), és hogy a tanár néni, aki velük volt, ő is lászlós volt, méghozzá alattunk járt egy évfolyammal, az olaszos osztályba (akkor vagy 98-ban vagy 99-ben érettségizett).
Hihetetlen fazon volt a kölyök, olyan dumával, hogy fetrengtünk a röhögéstől. Olyan hiperértelmes, igazi zsenigyerek volt, aki még teljes család mellett sem biztos, hogy megtalálja a helyét ebben a világban.
Amikor 1987-ben az osztályunk nyerte a Lászlósnap előtt a diákigazgató-választást, és a diszkvalifikált Jónás Miki helyett Koncz Andrew lett a direktor, este volt buli, amelyen fellépett Falco, a Bananarama és talán a Duran Duran is...
És volt egy Lászlósnap, amikor a Patakyban a tanárok előadták az István, a király mintájára a László, a királyt. Ma is emlékszem a refrénre: "László népe, hej.."
Igen, én is hallottam, hogy meghalt a felesége. Mondjuk, elég ciki volt, amikor megszületett a gyerekük, s először hozta be a gimibe, az egyik tapintatos osztálytárs megkérdezte tőle: Tanár úr, az unokája???
Az angol akcentusa tényleg nem az igazi, de viszont igazi ember. Legalábbis az volt. És az angol tanítás egy mellékvágány volt az életében, a legutóbbi érettségi találkozón mesélte, hogy a történelemről letiltották, ez volt az ára annak, hogy egyáltalán tovább maradhatott a tanári pályán. És ő ellentétben a Balogh Ferivel, nem is nagyon politizált, csak egyfajta értékrendet adott.
Nekem eszembejutott egy farsang, vagy tán Lászlósnap (kb.1987-ben), amikor Isaura felszabadítására az osztály "segélykoncertet" adott, amin a Bananarama, a Depeche Mode, Alice Cooper és Leila hecegnő "lépett" fel. Sajna én csak videófelvételről láttam a műsort, mert beteg voltam. Tök jó volt. Ha meglátom a tv-ben a Bananaramat mindig ez jut eszembe. :)))
Meg a jó öreg Hófehérke és a hét törpe, amit németül adtunk elő egy Karácsonykor az osztály olaszul tanuló felének! :)))
Igen osztalytarsam volt Bardos, Barf, Banfalvy (Limbo) a radiosok kozul. Schulek vsz azert lett leginkabb a kedvencem, mert nala kis erofeszitessel meg lehetett tanulni az angolt, egy olyan idoszakban, amikor sokan semmilyen nyelven nem tudtak a suli befejeztevel sem (kiveve B-sek), noha nyelvorientalt volt a gimi.
Schulek felesége (Saci néni, szintén angolt tanított) meghalt valamikor a 90-es évek első felében. Ahogy hallottam, ezután "kattant be" és lett olyan, hogy nem kedvelik ott a diákok.
Schulek minket nem tanított, de ő volt az egyik kísérőtanár az egyik finn cserediákcsoportban (Saci nénivel). A finnek a "Dzsigolo" becenevet adták neki.
Még 88-at írtunk, amikor a finnekkel a keszthelyi kastélyt látogatva magyarázta, hogy milyen baromi gazadagok voltak a Festeticsék. Még ma is itt van a fülemben le sem tagadhatóan magyar akcentusa: jú kent imedzsin háu rícs déj vőr.
A finnek között az egyik srác faterjának "gyára" volt, úgy gondoltuk, hogy ő azért el tudja képzelni ...
Hello fenyusz, egy osztályba jártál a Bárdos Zolival???
Nekem is Schulek volt a kedvencem, most már jó ideje a Deák téri evangélikus iskola igazgatója. Röhej, de állítólag nem nagyon kedvelik a diákok. Mellette lelkész lett, valahol a Farkasréti temetőnél szokott istentiszteletet tartani.
Na visszaolvastam 1-2 szaz hozzaszolast, latom maga Papp Laci is szakertett:) Krakelernek uzenem: Barf Lali osztalytarsam volt, mar nem tanit a Laszloban, atigazolt a HVG-hez es ott programozik. Fairytale, te melyik osztalyba jartal? Ismerhetlek?
Sziasztok Laszlosok! Sajnalom hogy csak most leltem meg ezt a forumot, plane hogy Sepi, aki elinditotta, tavoli ismerosom. Novere, Andi osztalytarsam volt az 1981-85 kozti E osztalyban, osztalyfonokunk Palmai Lorantne volt. Ide ugy talaltam vegul, hogy a wiw-en megleltem Papp Lacit, aki kemia tanarunk volt, (ora elejen fel irolapra kisdogat iratott, es ha csak egy hiba is volt, masnap reggel 0. oraban kellett beszamolni menni:) Maig is a Laszloban tanit, neki koszonhetoen latogattam el a suli honlapjara, majd hosszas bongeszes utan meglett ez a link. Revesz Mariusz Fidesz-szonok evfolyamtarsunk volt (talan D-s, de ebben nem vagyok biztos). A tanarok kozul legnagyobb halaval Schulek tanar urra emlekszem, tud rola valaki valamit? Es Gal Jozsirol? Szigoru volt, de jo fej, remek aranykopesekkel.
Balogh tanár úr minden idegenvezetés órát azzal indított, hogy névsorban lefeleltetett minket a diáiból. Ráadásul mindig ugyabban a sorrendben vetítette őket, így ha a nevemet hallottam fel se kellett néznem, hogy tudjam, a nagycenki Széchenyi Kastély van a képen:)
SWirl! Csak nem a Newzott Ló egyik oszlopos tagját tisztelhetjük személyedben?
Ja, és mi földrajzórákon rendszeresen megtettük, ha nem akartunk tanulni, hogy tanááár úúúr meséljen felkiálltással kiprovokáltuk a diavetítést!
Nála felelni is könnyű bvolt: csak be kellett magolni az első négy sort a könyvben, és az hozzáértő okos fejjel elmondani. Rendszerint a harmadik mondat után leállított és egy ötössel hazaküldött. Néha voltak rossz napjai, akkor viszont keménykedett!