Keresés

Részletes keresés

klifiesta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 692
Az bruttó vagy nettó?
Előzmény: -River Island- (691)
-River Island- Creative Commons License 2005.12.09 0 0 691

Konyhai melohoz (kitchen porter) nem kell olyan marha eros nyelvtudas.

Nagyjabol 4.85-5.10 font/ora.

Előzmény: klifiesta (689)
klifiesta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 690

Van okj-bizonyitványom

Kereskeő-boltvezető

Ezt érdemes leforditatnom és kivinnem magammal?

klifiesta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 689

Sziasztok!!!!!

Érdeklődnék!!!

3 Évig voltam vezetőhelyettes egy CBA-ban, áprilisban mennék ki londonba!!!

Addig is beiratkoztam egy intenziv angoltanfolyamra, hogy mire megyek addigra

meglegyen legalább a középszintű nyelvtudásom! Elöször konyhai kisegitői munkát szeretnék vállalni és mikor már megy rendesen a nyelv akkor egy boltban elhelyezkedni! Kérdésem hogy mennyit lehet keresni konyhai kisegitőként?

Válaszotokat várom!

Balázs

noname_boy Creative Commons License 2005.12.08 0 0 688
tegyétek be reptéren csomagmegőrzőbe, majd elszórakoztaja a népet:)
Előzmény: Andi68 (687)
Andi68 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 687

Sziasztok!

Segítséget kérnék! Végre 3 napra eljutunk Londonba (a világvégéről:) de félek 2 gyerekkel nem lesz nyerő a városnézés, főleg hogy ilyen hideg is van...

Hiába írom be a Gugliba, hogy London-childminder, semmit nem találtam. (mindenki csak keres...)

Szóval amit vagy akit keresek egy tetrekész emberke, aki szereti és ért a gyerekekhez, és elvállalná legalább egy napra a hétvégén a két lurkómat. (most, dec. 10-11) A nagyobbikkal nincs is gond, okos és szót is fogad, de a kicsi kicsit problem child! :) 2 éves lesz. (amúgy tök jó fej)

Vagy esetleg ha tud valaki egy childmindert, vagy egyéb helyet ahol legalább pár órára ott lehet hagyni???!!!! Persze fizetnénk is érte. Központi helyen lenne jó, mivel úgyis arrafelé fogunk mászkálni.

Lécci telefonon, mivel holnap reggel indulunk: 0789 6044260.

Köszike!
Andi

AAAaaa Creative Commons License 2005.12.08 0 0 686
Aki most kezd el foglalkozni, az olvasson vissza eloszor. Uj kerdeseket szinte mindig megvalaszolunk (mondjuk erre jobb a magyarok angliaban topik) de a jogositvany kerdeset mar nem nagyon.
Előzmény: Iza104 (685)
Iza104 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 685
Neked ott kint biztos minden magától értetődik, de aki még csak most kezd el foglalkozni a gondolattal, hogy esetleg kimegy annak nem egyértelmű, hogy érdemes-e belvágni a dologba.
Előzmény: Ethan Hunt (684)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.12.08 0 0 684
Par dolog, nem sorrendben:
JC, Loot, allashirdetesek: Pont forditva van, a Loot kozli a Jobcentre Plus allashirdeteseit, oldalfeltoltonek rakjak bele, az ott lathato telefonszam (0845-tel kezdodo "Kek" szam) a Jobcentre kozponti szama. A Jobcentre egyebkent allami, ugyanaz mint otthon a Munkaugyi kozpont. Egyebkent a jobcenterekben a benti telefonokrol ingyen lehet telefonalni. Egyebkent a teljes kinalat fent van a neten www.jobcentre.gov.uk (nekem ez az egyetlen weboldal a neten, ami csak Explorerrel jon be megfelelo modon, Firefox-szal ne probalkozzatok). A Loot amugy naponta jelenik meg, de a kulonbozo napok kiadasai mas szinuek, de munkakaresesre tenyleg nem jo.
A Blue Arrow a sok magan ugynokseg egyike, vannak akik altalanosan dolgoznak, vannak akik szakteruleteken. Nekem meg nem volt tapasztalatom veluk, azt tudom hogy ott dolgozik egy magyar no, aki apolonoket szervez ki, de semmi elonyod nincs belole hogy magyar, mert angolul fog veled beszelni, hogy tesztelje a nyelvtudasodat.

A munkavallalas feltetelei es egyebek, NI, bankszamla, 1000x meg lettek valaszolva, olvassatok vissza. Az ilyen altalanos hulye kerdesektol meg nekem szemely szerint felmegy a pumpa egy kicsit, hogy "konnyu vagy nehez munkat talalni"...

Nekem havi 22 fontos, 8 Mbites, korlatlan letolteses netem van, de azt osztjuk a hazban tobb gepre. Kabeltv nincs, van Freeview, mint neve is mutatja: ingyen.
klifiesta Creative Commons License 2005.12.07 0 0 683

Köszi a segitséghet!!!!!

Előzmény: AAAaaa (682)
AAAaaa Creative Commons License 2005.12.07 0 0 682
Legjobb segitseg - olvasd el a Magyarok Angliaban topikot az elejetol a vegeig.
Ha van meg kerdesed, ott kerdezz!
Udv
Előzmény: klifiesta (681)
klifiesta Creative Commons License 2005.12.07 0 0 681

Sziasztok!!

Balázs vagyok Érdről!!!

Segitséget kérnék töletek hogy milyen munkát vállalhatnék londonban!!!

Most fogok beiratkozni egy nyelviskolába és április környékén szeretnék kimenni!!!

Mi kell ahhoz hogy kimenjek!!!

Segitségeteket előre is köszönöm!!!

anglo-saxon Creative Commons License 2005.12.03 0 0 680

Ez itt a reklám helye az újaknak.

Londonimagyarok.net

brompton Creative Commons License 2005.12.03 0 0 679

Szia Cornel75 !

Ha a belvaroshoz kozel szeretnel lakni es nincsenek olyan igenyeid,hogy agyba hozzak a reggelit,akkor az Inverness Terrace-n a Hyde Park Internationalban jol meglesztek.Asszem a double room (franciaagyas) napi 25-30 fontert elerheto.Kicsit lepukkant,de ket ejszakara kivalo.Nem koszos vagy budos,csak elnagyolt a felujitas.:)Az Oxford Street 20 perc gyalog,busszal 5.Metro is van a kozelben,a Central line 10 perc seta,a Circle line 2...A Hyde park kb. 5 perc.

Address: 52 - 56 Inverness Terrace
London
W2 3LB Telephone Number: 020 7229 8841  

Itt a terkep:

http://www.multimap.com/map/browse.cgi?client=public&search_result=&db=pc&cidr_client=none&lang=&keepicon=true&pc=W23LB&advanced=&client=public&addr2=&quicksearch=w2+3lb&addr3=&addr1=

Előzmény: Cornel75 (677)
anglo-saxon Creative Commons License 2005.12.03 0 0 678

helló !

Olvasgatom a hazai sajtóban hogy Britthonban az érkező kelet európaiak száma sokszorosa a vártnak. Fog ez vajon gondolt jelenteni jövőre egy potenciális munkavállalónak?

Gondolok itt a hivatalok ügyintézésére, vagy akár az átlagbrit reagálására.

Cornel75 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 677

Köszi a választ!

Úgy néz ki a dolog - ha megyek, megyünk 2-en - akkor pénteken repcsivel oda és vasárnap vissza. Jó lenne előre tudni valami olcsó szállást 5-7 ezer Ft-ért, és esetleg valakivel felvenni a kapcsolatot, aki már régebb óta kint van és tudna segíteni picit ha valami gond lenne. Tud valaki ebben segíteni?

seci Creative Commons License 2005.12.02 0 0 676

Hali!

Utlevel - elvben - nem kell, ha van plasztik szemelyid az mukodik, kiprobaltuk. Azert nalunk volt az utlevel is, biztos, ami biztos :)

Ha nem beszelsz angolul, a helyedben en utlevellel jonnek...

Ki tudja, mit szolnak a szallodaban a magyar szemelyidhez.

Kozlekedes: metro avagy ahogy itt hivjak tube. Vagy taxi. Az autoberlest torold a lehetosegek kozul (mar ha ott volt egyaltalan). Az egyetlen trukk a tube-bal, hogy hiaba van neve a vonalaknak (mint otthon a szinek), van olyan, amelyiknek tobb vegalloasa van - marmint 2-nel tobb, mert ugye ketto mindegyiknek van :) Ileynkor figyelni kell a kiirast a peronon es a metro elso kocsijan (elol, a vezeto folott), hogy az adott szerelveny eppen melyik vegallomas fele tart. http://www.tube.co.uk/

Az arak: kozert kb annyi, mint otthon (max 1.5 szorzo), etterem: 3-4x, muemlekek 10x. Viszont setalni lehet ingyen, bar az igy december kornyeken nem mindig nagy elmeny.

Szallas: nezd meg az utazas.com-on, ott sokan hirdetnek. Nincs tapasztalatom rola, csak latom, ugyhogy ne szidj, ha nem volt 5*-os :-)

-seci

Előzmény: Cornel75 (675)
Cornel75 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 675

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Lehet, hogy a napokban Londonba kell utaznom és ezügyben szertnék némi információt kapni. A válaszokat előre is köszönöm.

Kell útlevél? Mit vigyek magammal? Két éjszakát tervezek ott tölteni.

Mennyi pénzt vigyek ki? Milyen árak vannak?

Hol tudnak nekem magyarok kint segíteni? Nem beszélek jól angolul, sőt.

Szállás és közlekedés, hol és hogyan a legolcsóbb, illetve a kiutazás?

Hirtelen nem jut más eszembe.

aknot Creative Commons License 2005.11.30 0 0 674
A JCben új, csak a Loot ad le lejárt hirdetéseket. (vagy a JC is a Lootból higítja fel az anyagát, ha pang (o: ) Én felhívtam őket néhány referenciaszámmal (a neten találtakkal is) és a 80%a már nem volt aktuális. A Loot.comon amúgy a 3 napnál régebbi hirdetéseket látod, csak ha fizetsz (ha jól emléxem 5GBPt), akkor látod a frisseket. Legalábbis a lakáshirdetéseknél.

A környékünkön fellelhető Polski Diskotekből és Polski Sklep Zosiából ítélve először lengyel érdeleltségű TNT fog megjelenni. A magyarok ilyen szinten tragikusak, az OrszágimázsKözpont tündöklésének idején is Magyarország témában max internacionális utikönyveket lehetett kapni a külföldi könyvesboltokban.
Előzmény: -River Island- (673)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.28 0 0 673

Nem hinnem, hogy mindegyik lejart lenne, elvileg naponta frissitik, sot, ha jol emlekszem, van a gepen egy olyan menupont, ahol az adott napon feltett allashirdeteseket tudod megnezni, de ez nem biztos, kihagy a memoriam neha.

Vegulis lenyegtelen, de en ugy tudom, hogy a tnt-t angolok csinaljak Londonban elo ausztraloknak, kiwiknek es del-afrikaiknak elsosorban. Ok is multikulturalisak, dolgozik naluk meg lengyel csaj is. Sot, azt tervezik, hogy a Londonban elo kelet-europaiaknak is csinalnak egy lapot (a munkaneve "Edge" volt, de szerintem le fogjak cserelni). Sikerult beleolvasnom a vazlatba anno, a magyar erdekeltsegu resz siralmas, de ki tudja, talan lesz belole valami idovel.

Előzmény: aknot (672)
aknot Creative Commons License 2005.11.28 0 0 672
Ja most, hogy említed: a cédulákon a kontakt telefonszám legtöbbször a Loot ügyfélszolgálati száma és szinte mind lejárt hirdetés. )o: De tényleg semmibe nem kerül betérni és kinyomtatni néhány cetlit.
Loot-ot meg TNT-t a pályaudvarokon és környékén, nagyobb metro-gócpontokon lehet találni. A TNT-t egyébként ausztrálok OZk csinálják OZknak (OZ=ausztrál) ezért sok a vendéglátós álláshirdetés.
Előzmény: -River Island- (668)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.28 0 0 671

Ezt igazabol az ugyintezoktol kellene ott megkerdezni, de ha jol emlekszem, egy ilyen JC tele van elviheto prospektusokkal, amikben kulonbozo tanfolyamokat, kepzeseket hirdetnek, de ezeket a lehetosegeket egyeb kiadvanyokban (magazinok, napilapok, szorolapok) is megtalalhatod.

Javaslom meg az emlitett gumtreen kivul a tntmagazine oldalat, itt szinten rengeteg melo talalhato. Az ujsagvaltozat egyebkent hetfonkent jelenik meg es elvileg ingyenes, de a lelohelyeit igen nehez megtalalni, legalabbis en nem sok helyen lattam. Azt hiszem, a loot is hetente jelenik meg, ez mar nem ingyenes, jo vaskos, de az allashirdetesek altalaban csak 2-3 oldalt tesznek ki. (tntmagazine-ban valamivel tobb, de ez tele van tanfolyamokkal, sulik hirdeteseivel, stb.)

Előzmény: anglo-saxon (669)
HP13 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 670
OK, köszi :)
anglo-saxon Creative Commons License 2005.11.28 0 0 669

Helló ! Van lehetőség ezekben a jobcenterekben valami képzésre is bekerülni?

Gondolok itt arra hogy eleinte valami bar/catering/porter munka lenne, de mellete valami komolyabb szakmai tudást, papírt igénylő munkához lehet tanolyamra belépni?

-River Island- Creative Commons License 2005.11.28 0 0 668

Azert annyit hozzatennek, hogy a jobcentre-ben jobb melot is ki lehet fogni, viszont tulsulyban vannak a bar/catering/porter melok, mert ugye ezekre allando a kereslet.

Egy probat meger, plane ha van a kozeledben egy. A munkak kinyomtatasa amugy is ingyenes. Volt egy JC nem messze onnan, ahol laktam, neha lattam onnan kijonni embereket 20-30 cedulaval. (Jokora teloszamlat csinalhattak maguknak.)

Előzmény: HP13 (666)
netszkvid Creative Commons License 2005.11.28 0 0 667

Tenyleg nem szokas itt ugyfelszolgalatokkal uvoltozni? Na jo, nem uvoltozni, de erelyesnek kell itt ahhoz lenni, hogy az ember elerje, amit akar. Nemcsak ntl.-nel, hanem bank, GP, local council stb ugyeben. Legalabbis ez az en tapasztalatom. Altalaban amikor mar a telefonos ugyintezo fonokevel sem sikerul zoldagra vergodni es irok egy hossszu panaszos levelet, akkor elerem, ami jar. Volt mar olyan (egy banki panasszal kapcsolatban), hogy elismertek, hogy az a ceg "policy"-ja, hogy alapbol visszapasszoljak a panaszokat, es csak aki magasabb szintre viszi, azoknal van esely, hogy elismerik a panasz/igeny jogossagat.

Egyebkent tenyleg az ntl bena tud lenni az elejen, de aztan nalunk nagyon olcso. 1MB broadband 9.99£. Telefon esti es hetvegi ingyenes korlatlan hivasokkal 12.50£.

Csak eppen 2 hetig tartott mire behuztak a kabelt.....(azt is a fentebb leirt eljarassal sikerult igy "begyorsitani")  

Előzmény: seci (665)
HP13 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 666
Szia, köszi a választ. Sajnos csak könyvelői gyakorlatom van :))))))) Tudom, hogy azzal, ha kint próbálkozom, a karrieremben visszalépést fog jelenteni, de nagyon remélem, hogy azért akad valami szellemi munka. Bevallom, ez az egyetlen ami aggaszt. Akkor utánanézek ennek a kettőnek amit említettél. Szerencsére lakásról nem kell gondoskodnom, csak az lesz a dolgom, hogy munkát találjak és jól érezzem magam.
Előzmény: aknot (662)
seci Creative Commons License 2005.11.28 0 0 665

Hali!

Az NTL harom dolgot kapcsol ossze (http://www.ntlworld.com/):

Kabel-TV

Telefon

Internet (kabel vagy betarcsazas)

A TV es telefon elofizetes egy csomagban jar, a digital alapcsomag kb 20 font.

Ehhez jon az broadband internet, ami 18 korul van mostansag.

Az ntl eleg jo, HA, hangsulyozom, HA egyszer mar sikeresen beuzemeltek.

Attol mentsen meg az eg, hogy gond legyen, az ugyfelszolgalatuk a "practically  useless" kategoriaba esik. Bar ha elautozol Hook-ba, es rajuk boritod az asztalt, akkor mukodik az is, csak egy kicsit uvoltozni kell, ami errefele nem szokas (mert nem szukseges).

Ha NTL-es telefonod van, akkor gyakorlatilag csak toluk vehetsz internetet.

BT-rol nincs tapasztalatom.

-seci

Előzmény: smelang (664)
smelang Creative Commons License 2005.11.28 0 0 664
én teljes analfabéta vagyok, ugyhogy (l)user vagyok/leszek a javából. ezek szerint havi 23ért neteztek esténként és hétvégente korlátlanul?!kb.6000huf?jól hangzik. nekem is ezek a kondiciok (este és hétvége) lennének a legmegfelelőbbek.
Előzmény: aknot (663)
aknot Creative Commons License 2005.11.28 0 0 663
12.50 az esti és hétvégi korlátlan országos telefon-elôfizetésünk (nekünk most ez is elég, ha munkát keresel, akkor nem árt az egész napos, az 25.00) az NTL-nél, ehhez jön a 9.90-es 1Mbit-es szélessáv, igaz ezt még akcióban rendeltük. Érdemes figyelni az akciókat fôleg a két nagynál (BT és NTL), és mindig a másikkal érvelni, mert akkor még jobb árat adnak. A kisebb IP cégeknél soxor feltétel a meglévô BT vonal. Ja és itt minden egy kábelen jön (telefon, internet, TV), ha van egy elôfizetésed, a többinél nem kell csatlakozási díjat fizetned, ha nem jó a kábel, behúznak egy másikat ingyen. Már ha ugyanannál a cégnél rendeled meg.
És nekünk az 1Mbit sebesség és a havi 30Gb adat bôven sok. (jó, mi 1szer? földi halandók vagyunk, földhözragadt igényekkel, nem játszunk on-line és nem töltjük le az összes játékot, ami fellelhetô a virtuáltérben) Valójában azért van szélessávunk mert így akcióban olcsóbb volt, mint a régebbi betárcsazós (25GBP korlátlan telefon és internet).
Előzmény: smelang (661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!