"Viszont a mai Index 0-ással foglakozó cikkét olvasva egy kicsit pöndörödik a szőr a hátamon. Most már ideje lenne megépíteni a Bp közlekedését valamelyest normalizáló utakat és hidakat, és bevallom őszintén nem nagyon hat meg, ha ezért ki kell vágni x mennyiségű fát."
Valahol olyan zold elmeletet hallottam, hogy az M0 valamelyik szakasza helyett inkabb a terseg tomegkozlekedeset kene fejleszteni. Gondolom a k... nagy atmeno forgalom majd villamosra ul.
Való igaz, hogy a radar egy mûszer, és ahol anélkül épült meg, hogy a zöldek megtudták volna, ott nincs is tiltakozás, esetleg nem is tudnak a jelenlétérõl.
Valahol van a bánkútiról egy olyan fotósorozat, amit a környezõ hegyekrõl készítettek, szerintem nem zavaró. Ha megtalálom, felrakom.
Pedig mintha látszana a tubesi kilátó kupolája, persze lehet hogy azt montírozták rá egy másik fagyiképre. Egyébként azt hiszem fizikai képtelenség olyan radarokat építeni, amelyek belátják az ország területének 98 %-át saját maguk viszont nem látszanak (elvileg nekik is látszódniuk kellen az orszg 98%-áról, de sajnos a pára miatt nem gyönyörködhet bennük mindenki). Esetleg a katonai mivoltuk miatt befesthetnék őket terepszínűre, akkor kevésbé volnának feltűnőek.
Remélem, hogy az arányok valósak, mert a radar nem ilyen lesz. Ez a Bánkúton átadott NATO fagyi. A Tubes-en - a miniszter úr szerint - a Zengőre tervezett, tehát négylábú radar lesz.
hogy minden olyan fejlesztest, ami zavarna a nyugalmukat, a kornyezetvedelem kontoseben torpedoznak meg. fuggetlenul attol, hogy van-e realis kornyezetvedelmi problema, vagy sem. amikor birnak olyan erveket hasznalni, minthogy a megepitendo hid zavarja majd a kormoranok teli piheneset. tudod, aki ilyet be mer irni egy tanulmanyba, az meg nem latott kormorant.
Ugy tunik hogy a radar zavarja a civileket. Pedig szerintem ez nem olyan nagy problema. Eloszor is bar katonak kezelik, nem fegyver, hanem meromuszer. Masodszor nem tamado (kemkedesi celu) hanem defenziv jellegu.
Valsoszinu az a problema, hogy az ott lakok tudjak hogy egy haboru eseten elsorendu celpont lenne, es atomcsapast kapna mindjart az elejen. (En mint budapesti, erre azt mondom hogy Budapest is az lenne, tehat nelem 8.) Szerintem nem a lokator a problema hanem az a lenyeg hogy nem szabad segedkezni, egyuttmukodni a haboru fele vezeto uton. (pl annak idejen kassai provokacio eseteben jobban eszen kellett volna lenni.) Talan egyetlen veszely van a radarral kapcsolatban, ha esetleg a amcsik provokaciot akarnanak elkovetni es meghamisitanak a radar adatait miszerint tamadas indult, akkor ezzel minket is kompromittalhatnanak, mert a mi teruletunkon van ez a dolog. De a helyzet nem haborura erett jelenleg. Jo lenne valami forro drot az EU es Moszkva koze is csak a biztonsag kedveert.
Nem okoz változást. Kerestem képet a már elkészült bánkúti radarról, de még nem talkáltam, ami a zöldek lapján van (egy valóban rusnya betoncsonk) az egy építés közbeni állapot, ma már nem így néz ki. Nem értem egyébként ezt a nagy radarellenes görcsölést. A Bakonyban, Kõrishegyen van a polgári légiirányítás egyik radarja, a kutyát sem zavarja. Mellette ott van egy kilátó is, fel lehet menni, nincs ”sugárzás”...
Ezek a berendezések sokkalta alacsonyabb teljesítménnyel mennek, mint a régi orosz radarok.
Bánkútról az Indexen volt nemrég egy kép, de kicsi.
A nagy SZÚ csak TERVEZTE a szibéria nagy folyók (Ob-Irtis, stb) megfordítását és bévezetését a Taklamakántól a Kizilkumig a összes sivatagba, anyagi okok mián nem gyütt összve. Az Aral az más tészta, ott az a baj, hogy az Amu-Darja vizének túlnyomó részét elöntözik, így az Aralba már alig jut. http://www.dfd.dlr.de/app/land/aralsee/index.html
Max a TV toronytól van ennyire, a legközelebbi lakott rész a Szanatórium és az Erdész út (a szőlő, kert, családiházas övezet külső határa), kb 3-5 km legalább, légvonalban... (a Kis-Tubes van közelebb)
Emlékem szerint ahol pár éve kirándultam, az a Tubes volt. Van ottan kilátótorony és szerintem már van egy katonai távközlési létesítmény is. Toronnyal, kerítéssel stb.
Nem hiném, most max. páran láncolják magukat valamihez. Azoktól meg el kell venni a kulcsot...aztán várni néhány napot...hetet...így lesz a zöldből fekete!
Félre a tréfát, megnyerték a zengő csatát elég komoly társadalmi és politikai támogatással, de ez most másképpen néz ki. A radar felépül, a bánáti rózsa virágzik a másik hegy oldalában, a katonák és a zöldek vidám bográcspartikat szerveznek a völgyben a réskitöltő radar tövében, mindenki boldogan mosolyog és hallgatja a méhek döngicsélését, akik a bánáti rózsa nektárjától megrészegülten repkednek haza a radarkupola alakú kaptárukba.
A lelekem mélyen nekem tetszett, hogy a zöldek képesek voltak érvényesíteni azt amiben hisznek. Viszont a mai Index 0-ással foglakozó cikkét olvasva egy kicsit pöndörödik a szőr a hátamon. Most már ideje lenne megépíteni a Bp közlekedését valamelyest normalizáló utakat és hidakat, és bevallom őszintén nem nagyon hat meg, ha ezért ki kell vágni x mennyiségű fát.
lefordithatnad amit irtal zengore es tubesre. mit is artott volna a kornyezetnek a radar? mennyiben artott volna tobbet ott mint itt? ki garantalja hogy itt lesz radar? es ha kozbelepnek a realis zoldek?
Illetve a társadalom úgy döntött az emberek érdeke fontosabb mint a halaké.
A "társadalom" (vagy inkább valami piszkos kis részérdek) már sokszor döntött úgy, hogy az "emberek érdeke" fontosabb ennél meg amannál. Aztán rendszerint kiderül, hogy pontosan az emberek csesznek rá az ilyen elméletek alapján végrehajtott természetátalakításra (nevezzük inkább természetrombolásnak).
Az persze elkerülhetetlen, hogy az ember be ne avatkozzon a természetbe. Végül is ezt teszi talán az australopithecus óta. Csak a nagyfene civilizációban és a "fejlődés" érdekében végrehajtott természetrombolás közepette elfeledkezik arról a nemesen egyszerű tényről, hogy a léte alapjában még ma is a földi természeti környezettől és annak állapotától függ. Így van ez még akkor is, ha a képernyőre meredő és bamba hülyeségeket bámuló százmilliók számára az élővilág már csak állatkerti, cirkuszi látványosság, ahová elvisszük a gyereket, mert az olyan aranyos, ahogy az oroszlánt nézi és közben visongat. Ugyanezeknek a százmillióknak fogalmuk sincs már arról, hogy a Világegyetem máig ismert egyetlen valódi csodáját kéne az állatokban, növényekben látniuk: az élő anyagét.
Ami a zöld szervezeteket illeti: volt párral dolgom és tapasztalataim alapján a többségüket izgága és elvakult, tényekkel, érvekkel meggyőzhetetlen, a valós problémák helyett egyedi akciókban magukat kiélő emberek gyülekezetének tartom. Arről pedig már nem is beszélek, hogy miként befoyásolja véleményüket és akcióikat bizonyos politikai erőhöz való kötődésük.