Frajt Edit meg még mindig bírja fokozni a kiállhatatlanságát :))) nem szeretnék majdan nálunk otthon pici babával ilyen hangulatot... a Julcsival úgy beszélt, mint egy utolsó cseléddel...
férj helyében hamarost máshol keresném a fárasztó napi munka után a nyugalmat, meg egy kis felüdülést :)
Tudod nyelvet már nem én tanulok, hanem a fiaim. Csak lusta voltam nekik szólni, hogy fordítsanak. Egyébként a legnagyobb szokott tolmácsolni, ha külföldiekkel beszélek.
A topic is angol szó:)))) Csak mert, hogy magyar topicban magyarul!!! Különben semmi baj a néhány angol becenévvel. Sőt!! Külön jó. Nem kíván felsőfokú nyelvvizsgát:)))
Magyarul írunk teljesen,egy-két becenév meg kialakult angolul,szerintem ez nem baj. De aki nem érti az kérdez és mi szívesen eláruljuk. Egyébként sohasem késő elkezdeni nyelvet tanulni:)
"Ez tényleg érdekes,hogy hol talált a lakásban tűzifát."
Ferkóéknél van egy szoba,amit sosem mutatnak.Talán ott fák nőnek,vagy ott van felhasogatva tűzifa,és arról se feledkezzünk,hogy nemrég Ferkó és Géza bácsi bútort kalapáltak.
Ja, Pintér Tibor motoros rendőr volt, és persze ő is a népnevelő szellem jegyében az igazságos és megvesztegethetetlen rendőr. Egyszer Nagy Fehér az Andrássy úton parkolt a Peugot-val, és épp ott volt Julcsi, meg jött a rendőr srác a motorral, s figyelmeztette is a dokit, hogy nem szabad itt meg itt balra kikanyarodni, különben meg fogja büntetni.... :))
Böhm bácsin MAGENTA színű csokornyakkendő volt ;o) Még jó, hogy akkoriban talán még Matáv sem volt, csak Magyar Posta, nem, hogy T-Com... És jöttek a latin idézetek!!!!
A Németh Kristóf nem a Clau palija volt a Szomiban, hanem Julcsié. A szőke fazont pedig ha jól emlékszem a Pintér Tibor játszott és rendőr volt. Az is Julcsi hapsija volt. A Szőllősi doki azt hiszem igaziból rákban halt meg.
Más is szerepelt a Barátok köztből. Az a szőke hosszú hajú csippendéles csávó itt Julcsi egyik későbbi pasija lesz
Akárcsak Németh Kristóf (Géza), aki a Szomszédokban még szőke volt, és hatalmas fantáziával Kristóf néven futott.. bár ha jól emléxem, ő nem Julcsinak, hanem Claudiának (played by Liptai Claudia) volt a pasija a Szomszédokban.
Igen és a stúdióban a Bros: I owe you nothing című száma ment:) Nagy volt Feri anyja a sütőben tűzrakással:D Nem akarok szőrszálhasogató lenni,de egy panellakásban honnan szedett tűzifát?Szegény Hero visszasírha az árvaságot. Flower doki burkoltan megkérte Etus kezét,de kosarat kapott,mint mindig.
Tényleg szomorú volt Jutka apjának halála:(Valaki tudja,hogy igazából miben is halt meg?
Új vagyok ebben a topicban, korábban a másik Szomszás fórumba írtam.
A mai részben nagyon tuti volt, hogy Gábor Gábor elektro bolttá alakította át a kozmetikát, és mindenféle Quelle katalógusból kitépett lapokkal tapétázta ki a falat, továbbá feltűnt egy zsír új Commodore 64-es is, gyári csomagolásban, valamint egy ismeretlen terminálgép is.
Frajt Editen kék színű szabadidőruha volt, "BOSS - MEN'S FASHION" felirattal. Ütős...
Szomorú téma pedig Szőllősi doktor halálhíre volt...
Hello! Tök jó a topic! Gyorsan leírom, ami eddig az eszembe jutott: Érdekes, hogy a régi részekből (amikor én 5-6 éves voltam) csak a rossz dolgokra emlékeztem: amikor a zebrán a Taki bácsiék mellett álló ezerötös lada áthajt az embereken, vagy amikor a bordó kocsi (benne Gesztesi Károllyal:)) elüti a BMX-es srácot. Vagy amikor a kocsmából kidobják Feri anyját. Mellesleg a kocsmásor Bata János volt. Őt manapság a Gálvölgyi Show-ban lehet látni.
Pattogi, a morgó vásárló szerepelt az Öregberényben is. A színész egyébként mindig távolkeletieket szokott szinkronizálni, ezt észrevettem. Oli 1990-ben jön az imdb szerint. Most 1989 indul, tehát legalább 26 rész van addig, vagyis minimum 5 hét. Rozsomákot Sümeghy Rozmárnak hívja.
A 97-98. rész körül a főcím végén. Juli csak vezette a Trabit, amikor kiírták a nevét. Néma csend. Ez nagyon gyanús volt. Be is igazolódott: rögtön utána belehajtott egy Lada ezerrel. Később a kórházban mondta is Nagy Fehér, hogy 10 centin múlott az élete. A 100. részben még kiszólások is voltak a nézőknek. Plusz arról poénkodnak Takiék, hogy Alma elfelejtette behozni a sót. Nem baj, majd a 200. részben! Aztán ezt nem is felejtették el a 200-adikban. Az 1998. szilveszteri részben pedig Hofi is szerepelt. A forgatókönyv szerint csengetnek Takiéknál, és Alma ajtót nyit, Vágási Feri áll az ajtó előtt. Csakhogy a forgatáson Hárváth Ádám jó barátja, Hofi Géza jelent meg az ajtóban, Fehér Anna nem kis meglepetésére. Emlékszem, megszólalni nem tudott, csak idétlenül nevetett, szinte sokkot kapott. Hofi meg vigyorgott. Még a végén lévő bölcsességeknél is szerepelt. Úgy írták ki: Hofi HOFI GÉZA
Nagy Fehér mentőstársa, Koroknay Géza feltűnően megőszült 87 és 88 szilvesztere között, nem? Nekem ez feltűnt. Más is szerepelt a Barátok köztből. Az a szőke hosszú hajú csippendéles csávó itt Julcsi egyik későbbi pasija lesz.
Paródiák: - A Gálvölgyi paródia engem is nagyon érdekelne!!! Nem lehetne felrakni egy internet-oldalra/ftp-re vagy valami? Ha valakinek kell mp3-ban a Szomszédok főcím (egybemosva a végefőcímmel), azt szívesen felrakom! - Egyszer a Parabola utolsó évadában (1991) olyan volt, hogy Dallasi szomszédok. Nem emlékszik rá valaki? Mert nekem csak a főcím maradt meg. Megy a Dallas főcíme és ráment a Szomszédok zenéje. De hogy van tovább?