Igy van, roppant modern és fényes ez a torony, csak a megfelelő mélységű alapja hiányzott, felfelé meg időnként vakítóan csillogtak az ablakok. Mikor először bementem oda, valamelyik Pink Floydot hallgatták a progresszív látogatók, de a Floyd monumentalitásából nem sokat tudott a szobába varázsolni, pedig szólt rendesen. Biztosan kicsi volt a szoba hozzá. Rideg volt, mint egy házimozi szett. (persze azért elfogadnám:)
Kinnt voltam a HES en, meghallgattam a Lizardwizard Sokolt. Fenomenálisan rosszul szólt. Mint egy felspécizett Sokol rádió, iszonyat. A kiállítás legjobb hangját a Watt Puppy adta toronymagasan. A W.B. Bishop türhetően szólt, de nem ér meg messze 8 millát.(1-2millás kategória). Az Avantgarde trio elég jó volt, de gyengébben szólt, mint tavaly. A Linn Akurate aktiv hangfal nagyon gyengén szerepelt, összemosott, elfolyós, döngős hang. A Martin Logan aktiv sztatikus a Summit nem tudom miért, de fátyolosan, bágyadtan, sávhatároltan szólt, mintha egy függöny lenne előtte. A többi felejtős.
az még csak hagyján, hogy műgyantával kiöntve, de legalább a drótokat ne sprézték volna össze feketével. A forrasztások már majdnem olyan high-endek, mint az enyémek:))
"Jean Pierre/Farkas Péter/ már régóta magyarországon él megint, a Cseh Tamás Antoine és Desire lemezborítójáról, illetve a Rocktérítő c.filmből ismert underground személyiség Dixi néma árnyékaként szokott felbukkanni..." Csontos János HiFi Piac 2001 augusztus 34.o.
Szóval ez keveredett bennem.
Legalább megvilágosultam.:-)))
Érdekes, ebben a Merlin hírekben már Csontos is megemlékezik, egy különleges kapcsolástechnikai, műgyantával kiöntött erősítőről.
Így, ahogy mondod. A klasszikus LW-hez képest így viszont hegyeket volt képes megmozgatni, annyival több energia volt benne, és mellesleg sokkal "gyorsabb" is lett. Különösen a 45 triódának tett ez jó
Elolvastam, nem tudom, miért nem képes normális mondatokat fogalmazni az, aki egymilláért árulja a fantasztikus új találmányát.
Mindenesetre annyit sikerült kihámoznom, hogy (valószínűleg) a feszültség-áram fázisszögből próbálja kikövetkeztetni a hangszóró mozgását, és így még egy 0 kimenőimpedanciájú erősítőnél is jobban tudja "fogni" a membránt. Több baj is van ezzel:
- pontosan ismerni kell hozzá a hangszóró impedanciájának ohmos tagját (erre határozottan utal az ő szövege is), és amikor hangos zenénél melegszik a tekercs, szerintem tuti változik annyit az ellenállása, hogy megette a fene az egész elvet :)
Sokat törtem én is ezen a fejemet, de szerintem max. mélyeknél lenne jó, ott meg lehet jobbat is csinálni (mondjuk valami optikai, vagy gyorsulásmérős megoldást), a jó hang elérése a nagyobb bonyolultság miatt egyáltalán nem garantált.
Mindenesetre, bár baromira nincs időm és ezért nem terveztem a HES-látogatást, egyre inkább kedvem lenne mégis kimenni és megnézni a fazont, esetleg beszélni vele :)
OFF
Koscsó Feri: jött tőled egy levél, de teljesen szét volt esve, olvashatatlan volt... el tudnád küldeni valami "hagyományosabb" módon? (nem tudom, mi okozta a hibát, de gondolom, valami fura formátum vagy rosszul beállított levelezőprogram)
A "döbbenetes figurát" Farkas Péternek hívják.Hosszú történet az övé....A hőskorban sokan ismerték,még Ken Kessler is írt róla néhány mondatot a HR&RN-ban.
OFF 6SL7 meghajtófokozat hajtásához külön házban Mullard GZ37-et, egy másik házban a 45/2A3 csőhöz 83-at. Alapjában véve Black Gate kondikat és egy marha nagy papír olajos svájci fázisjavító kondit. Az erősítőnek összesen négy dobozban volt a tápja, jó nagy (100 és 400 VA) hálózati trafókkal és Tamura tekercsekkel. Ha jól melékszem LCLC szűrés volt a legvégső változat. Ha jól emlékszem, olyan régen volt már, meg hosszú is volt ez a mai nap. ON
Szavatartó ember vagyok, érvényes a meghívásom 2006-ra is. Remélem mindketten képesek leszünk élni vele, amikor a pakolás közben először meghallottuk a szoba hangját, akkor eszembejutott a tavaly a Gellért Szállóban történt igen sajnálatos történés is...
Mellesleg ha valaki be akarna jönni, tegnap és ma azt vettem észre, hogy attól, aki csak a második emeletre jött, senki nem kért belépőt, ha valakit esetleg a belépő ára tartana vissza, annak érdemes egy próbát tennie és felliftezni a második emeletre minden belépő nélkül. Ha persze nagyon be akarna jönni, akár rám is telefonálhat és majd intézünk valamit.