Keresés

Részletes keresés

Holdapó Creative Commons License 2005.11.07 0 0 30055

Hello!

A hosszú hétvégén voltunk Fenyvestón merülni és horgászni.

Gyönyörű hely, hangulatos kisház, cserépkályha stb...

A tó vize tiszta. Csak éppen, szerintem, nem alkalmas merülésre. A látótávolság 30-50 cm(!). Nem elírás! Hármasban próbáltunk merülni. Zavartalan viszonyok között, csak mi voltunk kopoltyú nélküliek a vízben, meg pár vadkacsa. Nem keverték fel előttünk az iszapot, és mégsem sikerült kilátnunk a maszkunkból.

Lementünk 6 méter mélyre, állítólag van olyan rész, ahol akár 30 méter is lehet, és körbenéztünk. Karnyújtásnyira voltunk egymástól, és a részleteket nem tudtuk kivenni. Jeleztem a társaimnak, hogy befejeztük a merülést. A felszinen tanácstalanul forgolódtunk, hogy megpróbáljuk-e másfelé is, de értelmét nem láttuk.

Abbahagytuk a pacsálást.

Amíg mi Fenyvestón szórakoztunk, addig itthon kirámolták a házamat.

Jó hétvége volt... (1,5 millás kár, amiből a biztosító majd talán kifizet 150.000Ft-ot, mert a garázsomból vitték el a cuccokat, amin nem volt biztonsági zár. Még jó, hogy a búvárkompresszoromat magunkkal vittük, mert csak az egymagában 500eFt, és azt meg a fedett szín alatt tartottam!)

A búvárkés elhelyezésével kapcsolatban lenne egy tanácsom. Nekem az inflátor csőre volt téve. Tényleg jó helyen volt. Viszont valahol, talán egy kimászásnál, kiakadt a rögzítője és most a Vörös tenger őrzi tovább. Egy tartalék rögzítést is találj ki hozzá, mert ezek a klassz kis kések elég drágák ahhoz, hogy elpotyogtassa az emberfia.

Sziasztok!

Holdapó

sircsapi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 30054
Hi!

Információk egyiptomi búvárszafari hajókról! Csekkoljátok le!

http://www.szallodainfo.hu/viewforum.php?f=9

Üdv:

Csapi
fünyúl Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30053

Én is ezzel a gondolattal kezdtem, de amig nincs saját légzőkészülék, addig nincs saját inflátorcső sem :(  Ezért maradtam a mellényperem mellett. Ott meg a hogyan tovább probléma merült fel. egyenlőre marad a kötegelő. Köszi az ötleteket  :)

üdv,

fűny

Előzmény: C. Juice (30052)
C. Juice Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30052

Szia!

Én az inflátortömlőre szereltem rá, a hozzá adott kiegészítővel, nekem ott bejött... Kéznél van, kicsit "stabilabbá" teszi az inflátort (nem lebeg ide-oda), és feltűnőbb is lesz, ha érte kell nyúlni (sárga a kés nyele).

Előzmény: fünyúl (30048)
A.B.T. Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30051

Hello Evribodry!

Jelentem nem régen értem haza a legutóbbi szafarinkról ! Kellemes évzáró bulival egybekötött csoportossan elkövetett merüléseket hajtottunk végre nem máshol mint a jó öreg Vö... ja nem.... gyékényesi tengerben!!!! Igen szép időt fogtunk ki, a shorty is bőven elég volt, persze azért a biztonság kedvéért volt aki vett rá egy 5 ös ruhát. A látótávolság önmagáért beszélt. Volt amikor akár a társamat is láttam amikor 5 centire volt tőlem :-) Mindezek ellenére természetessen élveztem a merűléseket, hiszen víz alatt voltam, az esti videózós, italozós, agyat szétröhögős társas összejövetelről már nem is beszélve. Ogrének és Ogrenének ( :o)  ) ezuton is köszönöm a bulit meg mindent! Jövőre itt folytatjuk....

Maradok tisztelettel:

A.B.T.

bru_noo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30050

Madzag (2mm), kábekötegelő, kulcskarika, vagy bármi, ami jó.

Ne törődj a szabályossággal, olyan nincs.

McGyver forever - én a héten fogom szétkapni a mellényemet, valahol ereszt egy kicsit.

Előzmény: fünyúl (30048)
Raha Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30049
Szia!

Már jeleztük egy párszor, hogy a sokak által használt FireFox-ban nem megy az oldalatok. Most sem. Én általában itt hagyom abba a böngészést.

A másik, hogy a fórumban egy-kát hónapos hozzászólások vannak, ráadásul a legtöbb hozzászólást megélt topic-ban (80 hozzászólás) van olyan ahol több mint két éve csak ti szóltatok hozzá.

Bocs hogy kritizálok, és eddig is csak én szóltam rád amikor túl sűrűn írtad hogy látogassuk az oldalt. Nem lehet hogy valami más módszerrel kéne megpörgetni a fórumot?

Előzmény: tormentor_ (30047)
fünyúl Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30048

Kedves Sporttársak :o)

Itt állok tanácstalanul egy MiniZak késsel és egy mellénnyel, aminek a vállheveder tövénél van egy olyan helyes kis fül, két lyukkal, amire már láttam ráaplikálva hasonló kést. Ha valakinek lenne ötlete, hogyan kell ezt szabályos módszerekkel megoldani (nem ragasztás, stb), kérem ossza meg velem a Tudást!

Köszi, fűny

tormentor_ Creative Commons License 2005.11.06 0 0 30047

Emberek!

A www.dwh.hu fórumain várunk mindenféle BÚVÁRKODÁSSAL!!! kapcsolatos MÁSOK számára is hasznos!információkat.INGYEN!Nem Nekünk segítetek!Többek között jövö évi túraterveket,tanfolyam idöpontokat...stb várunk kluboktól,magánszemélytöl,arról is jó volna hírt kapni,kit,hol ba..tak át.

Viszont azonnal töröljük a karácsonyi pacalfagyi recepteket,vmint nem érdekel a gánai "barátokközt"szereplögárdája sem!

Ennyi!Kösz!Adios!

Masterfauszt és Masterlucifer,www.dwh.hu

hunyi 7 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30046

Hehe.

Képzeld, én éppen két napja vettem meg ezt a gyönyörűséget.

Ettől tényleg besózódik az ember segge :-)

Előzmény: edka (30045)
edka Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30045

itt megnézheted pontosan mi ez: http://www.divecenter.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=516

(a DC reklámért a jutalékot fiúk kp kérem :-))

Előzmény: diablo48 (30044)
diablo48 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30044

Szia!

Mi az az új búváratlasz?

Ha valami jó, írd meg légyszi , hogy megvehessem. Köszi

Előzmény: edka (30043)
edka Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30043

asszem kő kövön nem marad, dehogy én szárazon nem, az biztos. Jövőre reményeim szerint még messzebb merészkedem, de csak benneteket kell utolérnem, akik évek óta csuda helyeken jártok. Bár nem verseny ez, tudom én, de annyi gyönyörű helyen jártatok, hogy én osztán mán nem csorgatom itthon a nyálam, hanem megnézem magam is. Tegnap meg szép ajándék érkezett, az új búváratlasz, szóval teljesen be vagyok sózva, még eladósodni is képes vagyok csak mehessek. Hát ez van, célom, hogy hivatásos nyaraló legyek, egy honlapon láttam egyszer, hogy vannak (lennének :-)) akik bérben elmennek mások helyett nyaralni, aztán leadják a fényképeket és az illető dicsekedhet vele. Na ez a nekem való meló, de gondolom, innen egy páran még beszállnának ebbe a gyümlcsöző üzletbe :-))

hali

Előzmény: BuNnY (30042)
BuNnY Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30042
Te Edka, mi történt elfogytak a csontok, hogy ennyit jársz túrákra? Csak kapkodom a fejem, szafariból szafariba, onnan Dahab, mi lesz itt még?
Előzmény: edka (30040)
edka Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30041
Ja és 6-ás, fogsz te még a hajókorláton kihajolva nyögdécselni vukkolásból kifolyólag, csak menjünk megint együtt!!! :-)
edka Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30040

Kedves aggódó/irigykedő topiclakók!

Juszt se fogok fázni Dahabban, a nyáron még kesztyűt is vettem az adriai dermesztő hideg vízben való vacogás okán, szóval no para. De küldök egy sms-t az égieknek, hogy ha nincs akadálya egy kis rendkívüli szélcsenddel megajándékozhatnának. (Garf-nénak is beígértem egy szélcsendes napot, meg is lett, aztán vertem a fejem a falba miért nem több napot mondtam :-) Lesz ott sok jóbarát, meg finom kaja, szóval isteni lesz. De ha mégis fáznék, hát törjön le a nyelvem, ha bevallom:-) Fókát egyébként is szeretnék látni, szóval jöhetnek. De ha ne adj isten kirándulni kell menni a fehér kanyonba, ami egy csodálatos hely, kissé hegymászós, de gyönyörű, szal az se lesz nagy baj. Uff beszéltem!

Edka

Garfield33 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30039

Ha az embernek nincs lehetősége télen a Vörösre menni (vagy inkább úgy mondom, hogy a lehetőségeit nyárra tartogatja), akkor sokkal jobban esik heccelni azokat, akik mennek. Ez a legkevesebb...

Luci! A hiba nem az én készülékemben, hanem a böngészőprogramban van.

Ja, és a weblaphoz közöm nincs; a zasszony keze munkája, őt dicséri. Csak az utolsó 5 utunkkal el van maradva. Majd ösztökélem egy kicsit.

Előzmény: zeebuvar (30035)
Luciferin Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30038

Garf!

Aztán nekem ilyen hibákat ne csináljál a nekem küldendő számítástechnikai dolgokba!!! :)).

zeebuvar Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30037
OFF
Bocs, hogy felboncolom az oldaladat, de kiváncsi voltam, miért nem működött a link. Az oka: az

<A onmouseover="displayStatusMsg('Búvárkodás, túrák') ...
BÚVÁR OLDALAK ...

kezdetű link nincs lezárva, a végén <A> van, nem </A> .
Ezért nem is látszik Firefoxban, bár akkor igen, ha fölötte van az egérke. Az IE ezt lekezelte, a róka nem.

Előzmény: Garfield33 (30028)
zeebuvar Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30036
Ja, és fókák sem voltak. Talán megették őket a jegesmedvék :-)
zeebuvar Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30035
Valóban, Firefoxból nem látszik a bal oldali menü. Az IE-t rég kiselejteztem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem kompatibilisek, amikor a Firefox az IE-t akarja lenyomni (Bár máskor is volt hasonló gond). Valami Javascriptet nem úgy kezel. Amúgy klassz!
Az előző fázós hozzászólóknak: én januárban egyáltalán nem bántam az utazást Sharmba! Max néha pulóver kell. Máskor fürdőgatya. És az akkor kb 23-24 fokos víz még mindig sirály egy szezoneleji Adriához képest. Arról nem is beszélve, hogy a téli sötétség után egy hét napsütés és a merülések feldobják az embert.
Előzmény: Garfield33 (30028)
bru_noo Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30034

Előtte, mert amikor én voltam, nem volt McD., csak vérhas büfé.

Előzmény: Garfield33 (30033)
Garfield33 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30033

Valamikor akkortájt(?) vagy egy évvel korábban(?) mosta el az eső a McDonaldsot Dahabban.

Ne szépítsük: Edka meg fog fagyni, és unatkozni fog egész nap a szállodában.

Előzmény: bru_noo (30032)
bru_noo Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30032

2003 decemberében valami eltakarta a fókákat és a jegesmadvéket is Dahabban...

Ott is rosszkor voltam :(

Viszont az idő király volt, egész nap fürdőgatyában flangáltunk.

Szél egy nap fújt, előtte egész éjszaka(!) esett az eső, úgyhogy másnapra az egész környéken lekapcsolták az áramot, hogy senkit ne érhessen baleset (ami mindenkit érhet :) ). Úgyhogy aznap elautóztunk a St. Katerina kolostorhoz.

Előzmény: Garfield33 (30029)
Garfield33 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30031

Stimmel. Jó szándékkal tette, csak nem olvasott bele előtte a témákba.

És hát igen. Valóban savanyú a gyümölcs, mert 25 fok azért nem is olyan hideg, és egy kis szél nem számítana. De csak nem vizezem össze a szépen kimosott buvárrucimat...

Előzmény: BuNnY (30030)
BuNnY Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30030

Én ElChe-nek csak úgy kommentáltam, hogy kb. olyan beírás volt a srácé (aki nyilván halál lelkes és kezdő ezért eszemben sincs bántani!), mintha egy offroad vagy rally fórumra egy friss jogsis beírná, hogy gyerekek, a hétvégén kimerészkedtem a lakótelepi belső útról a közútra, aki még nem autózott ott, próbálja ki mert isteni! :D

Vörös:

Néhány savanyúszőlő szemet vélek felfedezni a szádban :D Laney/Zsóta meg bírja a tengert, de én kinézem belőle hogy ha fú a szél nekiáll surf-özni :D

Előzmény: Garfield33 (30029)
Garfield33 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30029

Kemény beszólás? Mint a vidia!

Szerintem a társaság nagy része most tette rá a nagy lakatot a búvárszekrényére, úgy jó fél évre, és akkor valaki azt javasolja, hogy menjünk a Vörösre, amint csak tudunk. Naná, hogy feljött az epe...

Mellesleg, csak hogy ne fájjon a szívünk: Laney (régebben Zsóta) barátunk kint van éppen, aszongya a kite-osok is alig mernek kimenni a vízre, olyan szél van, meg 25 / 15 fok. Tehát vegyük tudomásul: jobb nekünk itthon képeket nézegetni (meg videót vágni).

Edka! Meggondolnám azt a november végi Dahabot. Állítólag a fókáktól nem lehet látni a jegesmedvéket azidőtájt már...

Előzmény: aron5 (30024)
Garfield33 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30028

Valaki már mondta, hogy nem explorerből nem látszik a link. A haltól balra kellene lennie. Próbáld a http://www.stefi.hu/buvar/bindex.htm -en.

Többször voltam Thaiföldön. Mindent előre el lehet rendezni interneten, még a reptéri taxit is. Alkudozni a piacon, bazárban természetesen lehet, taxi árat előre kötelező. Bázissal én mindig alkudozom, létszám és merülések függvényében. Repjegyre is lehet alkudni talán, ha az utcán, ügynökségnél vásárolsz. Reptéren nem valószínű.

A belső tenger, a Thai öböl az Andamanhoz képest kb olyan, mint Adria a Vöröshöz.

Előzmény: zeebuvar (30026)
BuNnY Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30027
Mi sem kaptunk választ, úgyhogy kétlem hogy bármiféle együttműködésre hajlanának. ElChe azt mondta, látott cápahúst nagy áruházban is .... MAjd futunk egy kört a téma körül.
Előzmény: Raha (30020)
zeebuvar Creative Commons License 2005.11.05 0 0 30026
Köszönöm a tippeket. Sajnos az oldalad, úgy látom, fejlesztés alatt áll, a búvároldalt legalábbis nem tudtam elérni.
Az Andaman-tengeren tehát gazdagabb az élővilág? Mennyiben más, mint a másik oldalon?
Van egy hülyébb kérdésem: Thaiföldön állítólag mindehol, mindenért alkudni kell. Ha beesik az ember egy bázisra, nekiáll lelkudni az árat? Nekem az alkudozás nem a kedvenc sportom, de ha számíthat arra az ember, hogy eleve magasabb árakat mondanak, mint amiért tényleg meg lehet egyezni, mi mást tehet?
(L. Thaiföld fórum: állítólag valaki még repülőjegy árból is lealkudott valamennyit.)
Előzmény: Garfield33 (30022)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!