Báthory. inkább a Polónia helyett azt szüntették volna meg. Vagy terelték volna át a Pozsony-Párkány-Bp útvonalra. Így ne jutna senkinek sem eszébe, hogy más vonathoz hozzákösse.
Gergő kihagyta a listából a legkorrektebb menetjegyvételi lehetőséget, a Lokomotív Travelt...
Igaz, én csak náluk vásárolok nemzetközi jegyet.
Legutóbb, amikor decemberben Bécsbe a Nyugatiban váltottam volna 2 jegyet, nem adták ki, mert áremelés volt, és a drágább ára nem jött még meg. Másnap odatelefonáltam a LT-hez, és délután vettem is át a jegyeket, helyjeggyel foglalva oda-vissza.
Anno Berlini út is helyjegyekkel hálókocsival, mindennel meg volt, nekem csak egy dolgom volt, fizetni és utazni.
Nem tudom, hogy csinálják de valahogy feltudják keresni a legjobb, legolcsóbb variációkat. Igaz ez néha hosszú időbe is tart, de akkor is kikeresik.
Így aztán nemzetközi jegyek ügyében felőlem éhen is halhatnak a MÁV-nál, ott nem veszek semmit, még nem rájöttek rá, az ablak túlsó oldalán, hogy az én pénzemből élnek, szerencsére a maszek világban ez már régóta így van, és tudják is ezt.
A MÁV meghírdette kb. 1,5 hónappal ezelőtt, hogy az osztrák árvízkárok miatt a Wiener Walzer Zürich-Budapest kocsijai késve érkeznek országunkba, és a határról a kocsikat a 943-as gyors viszi Pestre, ahova így 15.38-kor érkeznek meg. Ez a hírdetmény a MÁV honlapon meg is található.
Hogy is van ez valójában? Az első 2 hétben kb. tényleg így működött a dolog. Azóta viszont nem. A késett Wiener (zürichi rész) belép Hegyesben, rendszerint 12.40-12.50 között. Azután külön közlekedik Pestre, ahova 14.30 körül meg is érkezik. Ebben csak az a szépséghiba, ha valaki kimegy várni az ismerősét 15.38-ra a Keletibe (mert így van meghirdetve), kiröhögik, hogy a vonat már egy órája megérkezett.
Bp.-Győr között gyakorlatilag Tata-Almásfüzítő, valamint Komárom-Győr között mennek 160-al a vonatok, leszámítva a lassújeleket, de ezekből most ezen a szakoszon nem sok van.
Na, ma vettem ki én is a kedvencekből a topicot. Sajnálom, ennyi év után ez lett belőle :( Majd megkérjük Operátor kollégát az átnevezésre (AG kalandjai topic).
Aki vonattal akar menni Krakkóba, annak olyan mindegy, hogy 20000 vagy 25000 és általában nem is akar mindenféle jegyet váltani Hidasnémetiből.
Abszolút nem mindegy, legfeljebb a mezei birka utasnak, aki bezuhan a Keletis Gizihez, megveszi a menettérti jegyét aztán csókolom.
De sajnos van még pár AG-jellegű, öntudatos utas, aki az utazása előtt érdeklődik több menetjegyirodában, utánanéz az igénybe vehető kedvezményeknek stb.
Ugyanúgy mint az autóvásárlásnál, hogy beeshetsz az első utadba eső márkakereskedésbe, kiválasztod a listából hogy mit szeretnél és megveszed, vagy pedig érdeklődsz előtte 8-10 márkakereskedésnél és előfordulhat, hogy nyíregyházi lakosként érdemes elmenned Szentgotthárdra menned megvenni a kiválasztott autót, mert a kétszeri odautazás és netán ottalvással együtt is jobban megéri.
Gergő kihagyta a listából a legkorrektebb menetjegyvételi lehetőséget, a Lokomotív Travelt...
Az 1-es vonalon Bp-Győr viszonylatban van még olyan menetrendszerinti vonat, ami megy valahol eme szakaszon 160-al?
Mert kétségeim vann-e felől, mert az EC-k is hasonló menettartalommal mennek mint az IC-k, na meg az ex Polonia 140/140-es volt, és azonos menetidővel mennek a többi EC-k is.
Ha megérkezik egyszer a 30+30 Stadi motorvonat és azok munkába állnak majd az 1, 30, 40 illetve 70-es vonalakon, hova lesznek áthelyezve az addig ott dolgozó hernyók?
Erről olvastam valahol valamit, pontos vonat darabszámokkal, hogy mi merre, de azóta sem találom, hogy hol, és miben:-(((
Annyira emlékszem, hogy a 100-120 továbbra is homogén csíkos ingás marad. A fölös hernyók a 70-ről mennének a 150-re.
Egyáltalán nem tartom helyesnek és normálisnak, hogy egy sima viszonylatos menetjegy csoportos kedvezménnyel kifogott a TELJES budapesti területen...
Én meg azt nem tartom normálisnak, hogy könnyebb egy Győr-Fertőszentmiklós jegyet Pélmonostor állomásán megvenni, mint Kőbánya alsó 02-től. Tavaly ez a művelet kemény 45 percig tartott, és "csak" azért ennyi ideig, mert kb. a 42. percben fölhítam legkedvencebb MÁV-cicusomat, aki a fülembe súgta a 079-es MAEF-kódot :-)))).
Nem-nem, Kavalecz Úr elmondása szerint /RTL híradó/, a MÁV minden üzemképes kocsiját forgalomba állította, így biztos más is, csak nem tűnt fel. Azok olyan egyen kék-szürkék, ezek meg piroslanak, így feltünőbb jelenlétük.:)
de várj ez attől is függ h mit minősítünk lezárt kocsiajtónak nem?
ha lezárt kocsiajtó az aminél jelzik h le van zárva /tábla ilyesmi meg h vkinek le van foglalva/ akkor ebbe a kategóriába egyik sem esik bele
ilyen olvasatban viszont egyik ajtó sem tekinthető lezártnak csak azért mert nincs erőforrás a nyitásához
/mi egyébként egy BMX 2.o-t nyitottunk ki /
szerintem ez nem volt jogellenes nem tudom hogy belesett-e ez a kocsiajtó a "lezárt " kategóriába.....
/gyorsan mondom ne mvagyok szakértő/
még 1 példa a lezárt nem lezárt kérdéshez
Nyugatiban ic 700 hoz néhányszor pár ember korábban kiment és nyitottak Ap típusú kocsit /olyasmi mint itt a képen az Avmz/
kattanás és siker= kocsi nem volt lezárva ----- ez elvileg nem büntethető
no kattanás nincs nyitás = ajtó LE VAN ZÁRVA ----- aki ezután mégis kinyitja nah az a büntethető /elvileg minden attól függ hogyan értelmezzük a szabályt nem? /
Kereső, beírás: "ZRt", aztán többtízezer találatot látsz, amelyek között a választ is meg lehet találni.
Persze könyebb megkérdezni a népet...
:-)))
A lényeg:
" gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvény 2005. július 1. óta hatályos 177. § (4) bekezdésében foglaltak végrehajtásaként a MÁV Rt. cégneve megváltozott."
Mi a fallosz van itten, csak MÁV SZÜ létezik, ha AG mindent ojan fajinul ken és vág mért is nem erősíti az általa ojannyira szidalmazott alkalmazottak körét? Gyáva, kevesli a bérezést, netán ... mittomén?... Régebben voltak itten vasutbarát témák is , mostanában meg már csak kekeckedés megyen hogy mejik SZÜ-s mint- vagy mit nem jól tud, tájékoztattja az utasokat stb...
Talán nyisson magának egy " SZÜ mániások díjszabásbuzulss ide fórumot "