Keresés

Részletes keresés

fvv1200 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 525

Egy ideje ismét kapható az Utas csoki. A régi MÁV- os Utasellátókban lehetett kapni az elődjét! Ez ugyan olyan finom, és kézzel gyártják!

Annak aki nem ismeri: cső keresztmetszetű ostya, étcsokoládéba mártva, belül kakós krémmel. Tehát egy rolád féleség.

(A kereskedelemben lehet kapni noname változatait, azok nem ilyen omlósak, aromásak, hanem kemények szvsz.)

Spidermans Friend Creative Commons License 2005.10.26 0 0 524
A múltkor a tesóm vett egy dominómintás mappát, mikor megláttam, egyből a Dominó süti jutott eszembe:) Lehet még kapni valahol? Ha valaki lát, jelezze!
Szögletes, a tetején dominópöttyök, és - ha jól emlékszem - belül marcipános. De lehet, hogy belül csokis, és csak a teteje marcipán.
fvv1200 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 523

Cukrozott presso tejpor. Kék és barna csomagos létezett emlékeim szerint! Igen fincsi volt, gyermekkorunk non plus ultrája.:-D

A maiak nem cukrozottak, és korántsem olyan finomak.

Corbaccho Creative Commons License 2005.09.05 0 0 522

A főszerepben a főszereplő....

Minőségét megőrzi 2005.09.08.

KakasosNyalóka
Corbaccho Creative Commons License 2005.07.06 0 0 521

MESE csokis sajt... :-)

Nem tudom hogy valaki beírta-e, ha igen elnézést az ismétlődésért, de Limo port a mai napig lehet kapni, ugyan az mint gyerekkoromban, teljesen azonos csomagolásban. Még a kis műa. palack címkéje is változatlan.

Ugyan nem édességes téma, de hadd ajánljam figyelmetekbe a

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9096495

Cigiző Süni... topicot is.

Előzmény: Törölt nick (505)
bbmt Creative Commons License 2005.03.12 0 0 520

Őőő!

A név nem jut az eszembe, de biztosan nem lehet kapni.Asszem a szerencsi csokoládégyár gyártotta.

Előzmény: Spidermans Friend (516)
MiJu Creative Commons License 2005.03.12 0 0 519
lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk, de időnként kapható egy horvát csoki, Bajadera a neve,kis hasábok sárga-barna átlósan csíkos papírban , nagyon finom nugátos!
Előzmény: Spidermans Friend (514)
Spidermans Friend Creative Commons License 2005.03.11 0 0 518
A szőlőcukrot mi is halomszám ettük általánosban, 5-6. osztály körül, de mi zacskósat. Hányingerünk nem lett, de a tanulmányi eredményünkön sem látszott meg az agytuning:)
Előzmény: fokhagymabors (517)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.03.11 0 0 517

"Dobozos szőlőcukor háromféle volt:
1. Citromos - sárga doboz zöld betűkkel, a doboz hátulja zöld, kerek tabletták (legfinomabb)
2. Ánizsos - zöld doboz sárga betűkkel, a doboz hátulja sárga, párna alakú tabletták
3. Mentholos fehér doboz zöld betűkkel, a doboz hátulja zöld, ezt nem szerettem. "

Ez nekem olyan meghatározó élmény volt (és az a hányingerroham is, amit egy teljes doboz befalása után éreztem) hogy engedelmeddel bemásolom ide mégegyszer az utókor kedvéért! A sorrend nálam: 1. ánizsos és citromos holtverseny, 3. mentolos.

Spidermans Friend Creative Commons License 2005.03.11 0 0 516
De mi a neve? Lehet még kapni?
Előzmény: bbmt (515)
bbmt Creative Commons License 2005.03.10 0 0 515

Jaja!

Emlékszem rá, mogyorós volt és brutálfinom:)!

Előzmény: Spidermans Friend (514)
Spidermans Friend Creative Commons License 2005.03.10 0 0 514
Ha már csokipapír... Egy ismerősöm, látván a Szofi cigi csomagolását, emlékezett, hogy van/volt egy olyan édesség, aminek hasonló csíkos a borítása, mint a cigidoboz csíkos része. Világosbarna és sárga csíkok. A neve (mármint az édességnek) nem jutott eszébe. Nem lehet nagyon régi, mert az illető 17 éves, de mi lehet ez?
fvv1200 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 513

Üdv. Nagyon leült a topic mostanában.:(

Na nem baj, majd felrázzuk egy kicsit.

Nem tudná vki megmondani hogy mi az elérhetősége annak a képgyüjteménynek, ami régi '70- es ' 80- as évekbeli csokipapírokat mutat be, asszem a TAR- on volt, van?

Vajk Creative Commons License 2004.04.06 0 0 512
a melódia csoki 18-20 Ft örül volt, ami igen drága volt akkor a többi csokihoz képest, hiszen azok voltak 7-8 Ft körül....

Előzmény: rathgyorgy (511)
rathgyorgy Creative Commons License 2004.04.06 0 0 511
A Melódia csokira én is emlékszem, pont a minap emlegettem egy barátomnak, nagyon sajnálom, hogy teljesen eltűnt! Emlékeztek az akkori töltött csokira - ananászos, málnás , stb, de ezek közül is az ananászos volt a legkirályabb, volt kicsi, meg nagy táblás kiszerelésű is!!
A lila papíros nápolyis-csokis dologról valami derend, mintha tényleg lett volna ilyen édesség.
Emlékeztek az olyan cukorkára, ami lapos, kerek, átlátszó dobozban volt, a doboz oldalán volt egy níalás, és ott gurulhattak ki a kis cukor golycskák, talán fehér színű-mentolos volt, de dereng egy zöld színű változat is...
A százszorszép+Exrtra Barna nekem is nagy kedvencem volt, különösen jól sikerült bizonyxítvány után. évvégén lehetett ilyet ajándékba kapni.....Néhány üres dobozt még most is őrizgetek a boldog 70-es évekből!!
NEBULÓ drazsé???? Egyáltalán még létezik manapság???
Előzmény: CILLI (510)
CILLI Creative Commons License 2004.03.08 0 0 510
Üdv Topiklakók!
Én sem olvastam végig, csak átszaladtam, de azért had említsek én is pár nevet, hátha nem volt még:
Melódia csoki (mogyorókrémes volt arany papírban), 4 kis buci összekötve vékony ostya rétegben). Valamikor a 80-as évek végén ismét felbukkant (vagy 10 év szünet után), aztán persze eltűnt.
Gyerekkoromból emlékszem még egy lila papiros csokira, hasonlított a Balaton szereltre, de ez ha jól emlékszem Csilla névre hellgatott (nem tuti a neve!), lényeg, hogy csak alul és felül volt nápolyis réteg középen vastag kakaó krém.
Aztán volt olyan, hogy Százszorszép desszert. Ez már a 90-es években tűnt el, meg olyan is, hogy Extra Barna. Álom finomak voltak...
Ben Nyhyl Creative Commons License 2004.03.03 0 0 509
Nem olvastam végig a topicot, de aszem az Ubul bonbonier még nem volt említve.

Zoli

fvv1200 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 508
Üdvözlet!
Szaturnusz szelet.(Olyan sportszelet-féleség volt gyengébb ízzel)
Ifi szelet.
Négercsók.(Eredeti Abonyi.)
fargo Creative Commons License 2004.03.03 0 0 507
Persze. A mai napig lehet kapni, a Stollwerck gyártja :-)

Dunakavics, Tiszakavics, Francia drazsé: ez a "Nagy Hármas" náluk drazsé fronton...

Előzmény: DN3 (506)
DN3 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 506
Dunakavics biztos volt már. De olyanra, hogy Tiszakavics emlékeztek?
Spidermans Friend Creative Commons License 2004.03.01 0 0 504
Nekünk is van még két ilyen mézepoharunk, amit ivópohárnak soroztunk be. De most átálltunk a mustárospohárra, az is jó vastag üveg, és még mese is van rajta:)
Előzmény: Törölt nick (493)
Vajk Creative Commons License 2004.02.29 0 0 503
jja, románc, az valami szürkés barnás dobozban volt, nem?
A többi nem ismerős.)
Előzmény: Jutka (502)
Jutka Creative Commons License 2004.02.29 0 0 502
Románc, 100 éves, Porti?:-)
Előzmény: Vajk (501)
Vajk Creative Commons License 2004.02.29 0 0 501
Ki emlékszika cigikre?
Volt Fecske, Filtol(ez valami zöld alapon rombuszokkal díszített dobozban, mentol izesítésű volt, a nagyim ezt szívta)
Aztán volt a Gitár, az valami piros-sátrga, ha jól emlékszem, na és persze a szimphonia, szofi, meg a munkás, füstszűró nélkül. Meg a kossuth.

fargo Creative Commons License 2004.02.29 0 0 500
Nemhiszem, szerintem a recepteket ôrzik.

Nem t'om, mi lesz a Stollwerck sorsa, nemrég átzervezték az egész marketing részleget, meg tavaly gazdát is cserélt az egész kóceráj...

Előzmény: Jutka (499)
Jutka Creative Commons License 2004.02.29 0 0 499
értem!:-)
és vajon a régi nevekkel a régi receptek is elvesztek örökre?
Előzmény: fargo (498)
fargo Creative Commons License 2004.02.28 0 0 498
Ööö... én egészen kornkrétan (személy szerint is) tudom, hogy ezek a termékek kinek köszönhetôk ám :-)

Szerintem ezek a Lady-Rose-stb förmedvények kicsit sem trendik, a csomagolásuk és a termékek maguk legjobb esetben is csak a nyolcvanas évek nyugati színvonalát súrolják -- alulról. Ez csak trendi próbál lenni, de nem bír kitörni a saját korlátai közül.

A mai ifjú marketingasszisztensek inkább abban játszanak szerepet, hogy a termékek az ô szempontjukból jobbak lesznek, (értsd: olcsóbban, egyszerűbben, homogénebb módon elôállíthatóak) a mi szempontunkból meg rosszabbak (értsd: gagyi, íztelen, silány, stb.).

Számtalan, valaha nagyszerű termék hanyatlását volt "szerencsém" végig kísérni, javarészt az édesiparban :-(
A Stollwercknél nincs igazi "öltönyke-kosztümke-managerke", legalábbis az utolsó eresztés kivételével még nem volt. Valószínűleg azért, mert a marketing fônök csajszi megválogatja kit vesz maga mellé, és nem szereti a törtetô emancipuncikat. Ellenben ott maradt az illetô mamszi, aki szerintem kb 40 éve kezdhette a cég elôdjénél a pályáját. Azóta kicsit "kikupálódott", már ismer olyan szavakat, mint "ímér", "briffing", "líjaut", "mitting", meg effélék. Amúgy aranyos ám :-)))

Előzmény: Jutka (497)
Jutka Creative Commons License 2004.02.28 0 0 497
ha hatvan körüli szocreálban megkövesedett mamszi lenne, akkor még mindig a Százszorszép, Gerbera bonbonokat ehetnénk,meg a Korfut, Arany-Ezüstkockákat,Kedvencet,Inota szeletet stb. Ezeket a trendi Ladybluerose-okat inkább a mai ifjú marketingmenedzserasszisztenseknek köszönhetjük:-(
Előzmény: fargo (495)
Jutka Creative Commons License 2004.02.28 0 0 496
a Szamos Marcipán gyárt olyan sakk-kockát, aranyárba lehet kapni:-(
Előzmény: Törölt nick (494)
fargo Creative Commons License 2004.02.28 0 0 495
A Stollwerck (illetve jogelôdje) gyártotta a Százszorszépet, manapság nem készül. Nem kifizetôdô, ugyanis tiszta kézi munkával készült. 1-2 éve beszéltem ott valakivel, fontolgatták hogy újra gyártásba helyezik, de nem lett belôle semmi, pont a kézi munka igénye miatt. Helyette nyomatják a több ostoba néven forgalomba hozott gagyi xart, mind Stollwerck címkével (már ha fel merik tüntetni, mert van hogy szándékosan lehagyják ám,) mindegyikben ugyanaz a 4-5 féle, félszintetikus gagyi lapul, csak a csomagolás más.

Én már a tartalmán is kibuktam ezeknek a desszerteknek, de az igazi traumát a nevek jelentették. "Lady Blue", "Lady Midnight", Lady Rose", "Beauty's & Rose's", "Royal", agyrém! Ezeket a förmedvényeket ki találja ki?

(Én tudom, egy hatvan körüli, szocreálban megkövesedett, meglehetôsen ecccerű mamszi :-)))

Előzmény: Törölt nick (494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!