Keresés

Részletes keresés

DieM Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3193

ultrafuto, Veghatti

Most volt idom elolvasni a beszamolokat eloszor... gratulalok a teljesitmenyhez es a beszamolohoz is! Jo volt olvasni oket. Sok sikert es kitartast a kovetkezo Spartathlonhoz (ha az kell :)! Vegatti, ezutan mar kulon is drukkolni fogok az elso teljesitesednek!

ultrafutó Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3192
Azt a délutánt sose fogom elfelejteni. Megvártuk, amíg Nunes kimegy a szobából, aztán halkan kiosontunk az erkélyre, András, Balázs, Levi meg én. Levi elővette a dobozt, levette a fedelét és körbeadta a KÓKUSZGOLYÓKAT. Lassan, élvezettel fogyasztottuk a szert és éreztük, ahogyan feltöltődnek izmaink az energiabombától.
Másnap elindultunk és harmadnapra mindannyian Spártában voltunk.
Szegény Nunes kiállt Korintosz előtt.
Előzmény: tapirka1014 (3182)
ultrafutó Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3191
Egészen pontosan:
V. A. a szponzorok támogatásából
B. J. a versenyeken keresett pénzből.
Előzmény: -balazs- (3185)
pkerek Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3190

Én is kb ezeket néztem ki. Valamelyiken remélem összefutunk!

Először összefutunk, aztán futunk. :-)

Előzmény: -balazs- (3178)
pkerek Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3189

Ugyan már! Neked mindent elnézek. :-)

Főleg mióta még valahol Ausztriában kaptam tőled finom gyümölcsleved. :-)

Jól esett nagyon!! 

Előzmény: _ala (3181)
obor Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3188

Dömdödöm!

Megkaptam az oklevelet, köszönöm!:-))))

Hát azért nagy visszalépés a tavalyi kategória elsőröl, az 5.:-) De a tavalyival, idén labdába se rúghattam volna:-))))

EperésSör Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3187

Szia!

Köszi az érdeklődést, rögtön küldöm hírlevelet!

üdw,

Előzmény: eldé (3183)
gairgo88 Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3186

"profit közé"  :)))

Ez ebben a kontextusban nem tudom, hogy véletlen elírásnak tekinthető-e. :))

Előzmény: -balazs- (3185)
-balazs- Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3185
Bogár Jani és Vozár Attila mindenképp a profit közé tartozik. Ők elsősorban a szponzorok támogatásából és a versenyen keresett pénzekből élnek.
Előzmény: gairgo88 (3184)
gairgo88 Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3184
Szóba került már itt a topicon is a profi - amatőr összehasonlítás. Ez a különbség az ultrafutásban mit jelent pontosan? Vannak Magyarországon "profi" ultrafutók, akik tényleg ebből élnek? Lehet tudni, hogy kik ők?
eldé Creative Commons License 2005.10.27 0 0 3183

SzaSZ!

lécci majd kűldj a programotokból nekem/künk is, előre is kösz :)

liptak007@freemail.hu, gordogok@gordogok.hu

a gördögfutók nevében is

üdv

eldé

Előzmény: EperésSör (3168)
tapirka1014 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3182
Peti is evett A KÓKUSZGOLYÓBÓL? Ez az ultrafutók alapvető tápláléka :-)))
Előzmény: _ala (3181)
_ala Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3181

Gratula minden BéBu célbaérkezőnek!

Peti, Sopronban a verseny előestélyén a holnap melyiket futod? Melyik csapatban indulsz? kérdésekkel én is nyaggattalak. Válasz: az egészet. Még ekkor sem esett le. Rá is kérdeztem; Nálatok mindenki pihen vagy nem érkeztek meg a Csapattagok? Válasz: egyénibe indulok. Szóval ezúton kérek elnézést a töketlen kérdéseimért.

Azt már látjuk, bizony szereted az édességet. :-)))

OldBone Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3179

Az egyetlen magyar Spártai Hős házaspárnak gratulálok, Katikának pedig sok boldogságot kívánok Szögedéből.

Előzmény: ultrafutó (3147)
CSERMANEK Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3180

útközben

Feeling.

-balazs- Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3178

Igazán nincs miért, csak elmentem kicsit mozogni. :-)

Jó volt a múlt hetid de azért vannak bennem félelmek. Hiába, sokat beszélgettem Imaroval. :-))) Én idén még három túrát néztem ki: Tanúhegyek, Bakonyi Miki, Vulkántúra. Aztán ha nagyon szivatni akarom még magam, a Tortúrát át lehet gondolni.

Előzmény: pkerek (3171)
obor Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3177

pkerek!

Gratulálok!:-))) Első nap mögöttem jöttél a szeles szakaszon, a 3.-on meg kerülgettük egymást, mikor már csak "szórakozásból" futottam:-) Kicsit féltem,h a leves nem fog jól esni, dehát Te tudod.:-) A kísérő autósodnak meg add át légyszi köszönetemet, mert első szóra adni akarta a széldzsekijét mikor nagyon fáztam.:-)

Előzmény: pkerek (3171)
-balazs- Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3176
Eleventítsük fel egy korábbi kedvenc rovatunkat, a régi hozzászólások felidézését és azokon való mosolygást. :-))
7241gabi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3175
Elke 23.19-es ideje mondjuk nem rossz:-))
Előzmény: -balazs- (3174)
-balazs- Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3174
Felkerültek a spartathlon honlapjára a 2005-ös eredmények. Azt igérik fotók is lesznek hamarosan. És kicsit rendet is raktak a lapon.
OldBone Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3173

Gratulálok minden Bécs-Budapest célbaérkezőnek, de különösen Az egyénieknek!

Külön kiemelve sorrend nélkül a topiclakó pkereknek, TÉZÉnek, Alownak. Egy Spárta után még ez is?

pkerek - a 3166-os beszámolódban írtak nagyon durva lehetett. Éjjel, ha felriadsz gondolom látod A buszt.

Jó kajálásokat, jó pihenést Néktek

pkerek Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3172
Köszönöm! Mindenkinek!
Előzmény: tapirka1014 (3160)
pkerek Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3171

Balázs!

Tudom kicsit elkéstem de hatalmas gratula a görögországi "kirándulásodhoz". Nem semmi teljesítmény! A többieknek is nagy gratula csak őket sajna nem ismerem!

Imaro!

Ígérem megvárom még megsül a süti. Egy morzsa majdnem a torkomon akadt. :-)

qvic Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3170
nagy gratula Peti! es persze az osszes bbp-snek!
Előzmény: pkerek (3166)
imaro Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3169
Kis adalék Peti BB szerepléséhez.

Ugyanúgy találkoztunk, mint az elmúlt évben. Péter állt a lépcsőn, mi éppen megérkeztünk. A milyen csapatban indulsz… kérdésre nem a várt válasz érkezett.

Leírom külön is: nem tartom helyesnek ilyen fiatal korban ultra távú versenyn(eken) indulni.

A BB váltóversenyén sem engednék 18 év alattiakat indulni.

Mivel a baj már megtörtént igyekeztem segíteni. Nem a teljesítés érdekében, hanem a túlélésért. Hat nap alatt egyszer sem beszéltünk eredményről, helyezésről, ellenfelekről, csak a közvetlen teendők kerültek szóba.

Győrben, amikor az első szakasz után megállt Peti, akkor láttam, de azt gondoltam, valami rutin-kenekedés van folyamatban, akkor még nem volt ott az orvos. A célba nem háromnegyed tízkor álltam ki a befutóra, már órákkal azelőtt próbáltam információkat szerezni Peti haladásáról.

Itt jegyzem meg, hogy a verseny fényét nagyban emelné, ha a célban, vagy a „holtak mezején” lenne egy kivetítő, vagy tábla, ahol az egyéniek haladását nyomon lehetne követni.

A folyosóra kitűzött A/4-es lap nem igazán alkalmas erre.

Tudtam, hogy nincs már sok idő. Ott álltam meg, ahol a kerítésen át ráláttam a hídra. Neccesen érkeztek, úgy láttam, hogy még éppen megvan. Tibi azt kiabálta, nyomd végig, én meg azt: megvan. Peti nem biztos, hogy érzékelt ebből valamit, csak a célt láthatta. Az utolsó három kilométert 4:30-ban nyomta. 83 és113 kilométernél ritmust váltani biztosan nem volt könnyű. Boldog voltam, hogy beért. Az egész történetet nem ismertem akkor, csak később állt össze a kép.

Itt látható, miben különbözünk Frank Tibi meg én. Mínusz 29 kilométernél én kivettem volna Petit a versenyből, Tibi behajtotta. Nem tudjuk, melyik megoldás lett volna jobb, és már nem is tudhatjuk meg.

Peti a célban magánál volt, én a csapatát üldöztem, evett-e, ivott-e, etessék, itassák, orvost, gyúrót intézzenek.

Megnyugodva mentünk a szállásra, minden ok Petivel. „Sajnos” éjfél után beköltözött hozzánk a verseny egyik orvosa (Kropkó papa) és elmesélte miért jött ilyen későn. Biztosan ezek az órák lehettek a verseny „nehézségei”.

Együtt reggeliztünk, minden rendben volt Péterrel, kicsit csodálkoztam, miért eszik olyan keveset. A verseny fordulópontja volt ez a nap. Peti negyedóra előnyt szerzett a szintidővel szemben. A negyedik napon Balázzsal beszélgettem a teremben, éppen elindultunk kifelé megnézni, hol tart Peti, de már nem tudtuk a célban fogadni. Nagy „előnnyel” beérkezett a szintidő előtt.

Az utolsó napi cél számomra a „Hősök terén” volt. Sírtam, amikor Peti bejött.

Peti, aki azért már lehetne Péter, egyszer túl ment a határon. Védett tartalékait nagyrészt felélte, végállásba került. Segítettek rajta, tovább tudott menni. „Megnyerte”, kiérdemelte az elismerést, tiszteletet, de félő, hogy megelégszik-e ennyivel.

Péter megízlelte a süteményt, ami még nem sült meg teljesen, de így is nagyon finomnak érzi. Még nem tudja, lehetne ez sokkal finomabb is.

Ismét leírom: nem javaslom, (tiltanám) az ultra távú versenyeken a fiatalok indulását. Lehet vita az életkorokról, legyen ez 13.5, 25, 30, vagy bármennyi.

Igyekszem nem írni ebbe a topikba. Nem vagyok ultrafutó, 45 kilométernél még nem futottam többet egyben, azt is csak erdőben. Mégis, úgy érzem, van néhány olyan terület az ultrafutás itteni „megjelenítésében”, ami nem kap elég hangsúlyt.

Minden tiszteletem és elismerésem az ultra távokat teljesítőknek. Azért remélem, a fiataloknak, ha nem is itt a nyilvánosság előtt, de legalább magánban adtok információkat a verseny „nehézségeiről”, meg azokról a dolgokról, amik csak a „pedig nem is írtam le mindent” kategóriába esnek.

Imaro

EperésSör Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3168

Sziasztok!

Grat az összes BB-s futónak!

Elkészült a 2006-os versenynaptárunk. Hamarosan elküldözgetjük egy hírlevél formájában mindenfelé, s ha azthiszed, hogy hozzád nem jut el, hát tévedsz!

üdw,

urs Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3167

Szívből gratulálunk Nektek! Urs, Zolo

pkerek Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3166
Igen, kicsit küzdelmesre sikeredet a második nap.

Az egész történet kicsivel Fertőd után kezdődött. Addig se haladtam valami gyorsan de a tempó még az elviselhető kereteken belül mozgott. A váltóhely után picivel meghúzódott a bal lábam. Gyorsan jött is a doki, aki kimasszírozta, bekente, egyszóval rendbe rakta. Utána azonban már kicsit nehezebben mozogtam –ami a tempón rögtön észrevehetővé vált- és pár kilométerrel mögöttem megjelent a záróbusz is. Egy ideig tartottuk a távolságot egymástól. Nem értettem miért jön olyan lassan. Rájöttem, hogy valaki fut a busz előtt azért nem ért még utol. Ahogy megfejtettem ezt a rejtélyt rögön kirajzolódtak a körvonalai kb. 15 méterrel mögöttem, ugyanis a kolléga, akit eddig tuszkolt beült a buszba.

Megpróbáltam lerázni de tapadt rám, mint egy kullancs. :-)  Egyik jobb pillanatomban ugyan belegyorsítottam hátha kifárasztom de a sofőr csak mosolyogva kettesbe gyűrte a verdát. A következő ötlet a záróbusz lerázására az volt, hogy valakit utol kell érnem és onnantól kezdve már nem engem, kell követnie. Sikerült is utolérnem valakit. Egy darabig megszabadultam a busztól de sajnos pechemre kb. 10 perc múlva ő is, feladta. :-(. Kénytelen voltam beletörődni a dolgokba, ami elég nehezen ment. Ez a tempómon csak rontott. Kezdett a limit is közelebb kerülni. Lébénynél már együtt ettem a kekszet a dán lányokkal. Innentől többé-kevésbé együtt mentünk egészen Mecsérig.

Innen még kb. 19 km volt hátra és eléggé idő szűkében voltunk. Ekkor érkezett meg a két megmentőm, Frank Tibor és Zsófi. Kettőjüknek köszönhetem, hogy végül szintidőn belül odaértem. Végig beszéltek hozzám és ezzel olyan erőt adtak, ami számomra még mindig hihetetlen. Volt olyan, hogy Zsófi kipattant a kocsiból és futott mellettem. Nagyon köszönöm nekik!

Kevély???  A rajt utáni emelkedőbe beleszédülök. Még jó, hogy most ülök és meg tudok kapaszkodni. :-)

Előzmény: -balazs- (3162)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3165
Gratulálok Katikához! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak!
amat Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3164
A héten már lesz tetőnk és talán valóban dec. közepe felé beköltözhetünk a házikónkba.
Folyamatosan olvasok, de írni csak keveset tudok.
Jó edzéseket mindenkinek!

Úgy érzem elég jó állapotba kerültem az őszre, sikerült végre 3:30-n belül kerülni a Pluszon ( 3:22:04 ) Életem legkönnyebben megfutott maratonja volt. Egy hétre rá lefutottam a Zselic 50 túrát ( 5:07 ), csekély 150 percel gyorsabban, mint egy éve.
Még egy maratont tervezek idénre, aztán jöhet a felkészülés a következő évre.
Sziasztok! Hajrá!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!