hoztam egy kis meglepetest, ha makotok van, elfogadjak
45 . § A Rega-tv. 12 . §-a a következő f) ponttal egészül ki : /12. ¢ Az adót nem kellmegfizetni/ J) muzeális jellegű gépjármű forgalomba helyezése esetén ."
A hasznaltauto.hu-n hirdetnek egyet, képnek meg beraktak egy MiniChamps modellautót :)) Jól nézhez ki szegény élőben, ha már fotót sem linkelnek be róla... De legalább van egy eladó. Apropó, nem tudtok egy MiniChamps-est 1/43-ban eladót? :)))))
Tatrafan, abszolút egyetértek, csak azt nem értem, hogy a Tuckert vagy a Studebakert miért hagytad ki :))) Na meg a VW K-70-est, amelyről hál'Istennek a Totalcar már megemlékezett, mint a Passat igazi elődje, és ugye egy kommercializált (a 90-es évekbeli designt vissza 60-as-70-es évekesítő) Ro80-ról van szó, persze Wankel nélkül.
Egyébként nekem volt ilyen Audi 80-asom, 1994-ben vettem egy neppertől, okkersárga Neoluxszal volt átfújva a rozsda, és effektíve szétesett alattam. Aztán (két hónap szenvedés és értelmetlen költekezés után) eladtam a Nagykőrösi úton 70.000 Ft-ért, de gondolom, csak az alvázszáma kellett valakinek meg egy-két króm, mert azok speciel jó állapotban voltak.
Mivel 1973-ban volt az Év Autója, én pedig 73-as születésű vagyok, nekem sokat jelent ez a 80-as.
Ennek ellenére, bár köszönöm, hogy valaki itt a Fórumon felajánlotta a segítségét egy müncheni út megszervezésében, nem tudom megvenni, mert nincs pénzem, illetve azt kb 400 eurót, ami van, azt még belefeccölöm a 412-es Moszkvicsomba, mert nem szeretném az Öreget félbehagyni. Ma úgyis megdicsértek a Bécsi úti Shell kútnál, hogy "Patent a Moszkvics!" :) Természetesen 5 litert V-Powert kapott, pár centiliter ólomadalékkal :) Majd pedig landolt a Spirál Autó Rt. telephelyén, ahol darabokra szedik a motorját. Hajrá!!! :)
Na én is előkerültem. A T-com jóvoltából csütrötöktől ma estig szünetelt a vezetékes hálózat, ezzel együtt a net. Most pótolom be az olvasnivalót. Volt szó valami szezonzáró topiktaliról bogrács vagy zsíroskenyér mellett. Lesz abból valami? Mikor, hol? Szerintem nem fontos ON autókkal, főként eszmecsere a cél. (Én már betároltam a gépeket télire, de ha ez feltétel akkor előhúzok valamit.) Mivel az ország különféle részein lakunk, megértem, hogy nem egyszerű egy közös pontot találni sem helyileg sem időben, de azért megpróbálhatnánk...
Eszetlen jól néz ki, de most adjam el ezért a Tátrát? :-))))
Na nem mintha elég lenne rá amit kapnék érte, de akkor meg lenne egy makulátlan állapotú kommersz autóm és ezt egyáltalán nem rosszból mondom. Amúgy korrekt az ár, de részemről az emblémán kívül semmi különleges nincs benne. Egy átlagautó. A DS az igen. Meg a Mini. Meg az R16, a GS, a CX, az 504, a Bogár, a 911, a Ro80, vagy akár a Waresz, stb. Én nem tudnék dédelgetni egy sorosvízhűtéses négyhengeresfronthajtásos merevhidasmekferzonos önhordónégyajtóst... :-)))))
Legyen már benne valami különösenértelmetlenelhibázottmellékutas százszormegbántagyonszidott másautóbasohasevolt megoldás. Vagy legyen úttörő a maga nemében. Az 1974-es Audi 80 szinte csak a formavilágában különbözik az 1934-es Traction Avant-tól (bár utóbbiból asszem volt hathengeres meg légrugós is.)
Persze én imádom a technikai csavarokat, ezért nem fognak meg például az amerikai nagyautók sem. Még amelyik formára szuper, az is csak egy átlag teherautó. V8, merev hátsóhíd, laprugó, dobfék, létraalváz, azt kész. Azt elhiszem, hogy nem lehet tönkretenni, de nem érdekes.