Keresés

Részletes keresés

chexum Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66499
Erdekes, tegnap a Spektrumon volt a "Horusz szeme" belga ismeretterjeszto filmsorozat (ld. port.hu, 22:55), eleinte ugy tunt, az egyiptomi vallasrol. Kicsit almos voltam, ezert csak halvany gyanu kerulgetett, hogy miutan Szeth 14 darabra vagja Oziriszt, meg hasonlo tortenetek utan, mi koze van mindennek a reinkarnaciohoz. Marmint abban az ertelemben, hogy a halandok is ujja-ujjaszuletnek, es idovel elernek arra a pontra, amikor megvilagosodnak, es felismerik, hogy szabadulhatnak ki ebbol a korforgasbol. Ezt mind egyiptomi istenek nevevel kommentaltak folyamatosan. Nos, eddigi (bar abszolute laikus!) olvasmanyaim alapjan nem tunt fel, hogy az egyiptomiak talaltak fel a buddhizmust...

Felalomban meg egy picit logikusnak tunt, de Hayloft hozzaszolasa egy picit ujra felebresztette bennem a gyanut. Felreertettem volna valamit, vagy ha errol szolt, akkor tenyleg ez a musor is egy picit tul nepszerusitosre sikerult? :)
Előzmény: LUCzI FERencz (66496)
mouser Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66498
lehet leszállni a fatornyosról :-P
Előzmény: Égensétáló Lukács (66495)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66497

Megtalált. Egy szállodai szobában a múlt héten. És minden stimmelt, az éjjelilámpa billenőkapcsolója, a a csillár neon módjára történő villogása bekapcs után. Pedig ez utóbbit csak 1x kezeltem.

Persze arra ébredtem, hogy nyüszítek.

Előzmény: Gömbtatu (66492)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66496
Véleményem szerint a hazai "ezoterikus irodalom" 95 %-a hasonló összezagyvált, fülénél-farkánál fogva előrángatott népbutításból áll. (Mondja ezt egy megrögzött, röghöz kötött, és bigott materialista)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (66494)
Égensétáló Lukács Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66495
Ugyan kérem. Cool down. Calm. RElax. Cégünk természetesen visszautasítja fröcsögő vádaskodását. Külünk önnek energiát, és egy kiló házi négytojásos mandalát. (Ne felejtse felpirítani főzés előtt!!!)Küldün még egy echte original ultimate Tibet Karaoke Meditative Collectiont a Jászberényi Önkéntes Tűzoltó Rézfúvós Zenekar tolmácsolásában. (két CD, total playtime 32min)

luke@megetstesült.empatia.biz
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66494

Ez talán még ontopik is lesz

most idegesítettem cak fel magam igazán

Kicsifeleségem érdeklődéssel fordult az ezotéria és a misztikum felé. Eddig ez rendben is van, mindenki másképp lüke. Hazahozott egy nehéz pénzeken megvásárolt könyvet aminek a címe: feng shui mandalák

Igen, így.

Nomost. Mivel koca módon kénytelen voltam tanulni némi buddhizmust is a keleti régiségekhez, vizsgáznom is kellett belőle.

1. a büdös kurva aki írta, soha életében nem látott mandalát

2. aki rajzolta, az még csak nem is hallott madnalákról

3. a feng shui kínai dolog (kevéssé buddhista)

4. a mandala tibeti (a buddhista meditáció esszenciája)

Fogtam magam és levettem a polcról a szakkönyvet (Hopp Ferenc Keletázsiai Múzeum kiadványa) és rávilágítottam kedvesemnek, hogy át van baszva, az egész keleti lózung össze van keverve és minden obsitos kurva és kiszuperált varrónő firkálhat ilyen könyveket és senki nem töri el a kezét.

A legdurvább a könyvben az az ábra amelyen egy hatodikos általános iskolás lerajzolta Szent Györgyöt a sárkánnyal (ez elég tipikus ábrázolás, kelethez semmi köze) a szövegben pedig Mihály arkangyalról hablatyolnak.

rohadt népbutító tetű banda!!!

Most jött el aza pont, amikor cikket fogok írni és addig házalok vele amíg meg nem jelenik valahol, hogy állítsa meg a józan ész az egész ostoba faszságot amit a keleti kultúrák egyes elemeinek a kevergetéséből származik.

idézek, első oldal, második bekezdés:

"a klasszikus mandala forma ugyanis szakrális mező, szent tér, amelynek közepén az isten, a teremtő erő helyezkedik el[..]"

Bassza meg, a félművelt, háztartásbeli,  magyar parasztja még sosem hallott POLITEIZMUSRÓL?????? NIncs ISten! IstenEK vannak! Legalábbis ott!!!

Mi az hogy klasszikus forma? Az a konyhában van, kuglófot sütnek benne!

Arról ne is beszéljünk, hogy a mandala készítése egy szertartás része, nem hobbi tájképfestészet!!! Nem is beszélve a buddhizmusról a maga nem túl egyszerű szimbólumrendszerével!

az emberi butaság elér a világ végéig és a széleken lelóg :((

BIRKA NÉP!

Gömbtatu Creative Commons License 2005.10.11 0 0 66493
Már sokat hallottam a csökkentlátók számítógépezési szokásairól. Te hogy csinálod?
Előzmény: cincilifincili40 (66491)
Gömbtatu Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66492
Hát persze, hogy emléxem. Megtalált?
Előzmény: fokhagymabors (66456)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66491
Kössz a kedves fogadtatást!
Hát igen: Az ember utólag már csak nevet a saját balsorsán.
rgranc Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66490
Üdv a fórumban!

Ez a téma kicsit (vagy nem is kicsit) érzékeny... Így leírva nem, de amikor egy csökkentlátóval (vagy bármely más, fogyatékossággal élő személlyel) személyesen élünk át hasonló dolgot (amin utólag jót lehet nevetni persze), ott nem biztos hogy mindenki nevetni mer majd, megijedve a sértődés, stb. lehetőségétől...

Mindenesetre kösz a történetet!
Előzmény: cincilifincili40 (66489)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66489
Sziasztok! Lehet, hogy egy kissé morbidnak tűnik, amit mesélek. Amikor történt velem az a cikis dolog, először megdöbbenten álltam egy pillanatig, majd borzasztóan elszégyeltem magam és párommal elsiettünk a helyszínről. Ehhez először tudnotok kell, hogy csökkentlátó vagyok. A széchenyi fürdőnél gyroszt ettünk. Ahogy befejeztük a kajálást, elindultunk, hogy szemetest keressünk. Amerre mentünk, sehol egy kuka. A sétáló és áldogáló emberek között, egyszer-csak a fű közepén megpillantottam azt, ahova a szemetet szándékoztam bedobni, ezért arra vettük az irányt. Ahogy odaértünk elé, megálltunk és már emeltem a kezem, amikor felismertem, hogy az nem is szemetes, hanem egy bevásárló kocsi. Közben megszólalt egy hang a hátunk mögött, hogy mit hülyéskedünk. Erre borzasztóan elszégyeltem magam és gyorstempóban elsiettünk. Nem tudom, mit képzeltek rólunk. Hát   ilyen és ehhez hasonló cikis helyzetekből áll egy csökkentlátó hétköznapja.
Égensétáló Lukács Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66488
Gyuri bácsi jaaaaaaaj
Boborjan Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66487
Az étteremrészben még soha nem jártam. Tényleg csak egy kávéra - na, jó, elárulom: részemről leginkább pisilésre - ültünk be. Az étteremrész a főbejárattal szemben van, de hogy többszintes-e, azt nem tudom. A kávézó a bejárattól balra, egy folyosószerű helyen van. Egy darabig biztosan egy légtér. (Gyanítom, hogy a dohányzóhelynél van légkondi.)
Előzmény: v_peti (66486)
v_peti Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66486

A gyorséttermek tudtommal alapból nemdohányzónak minősülnek. Ráadásul egy légtérben van a dohányzó és a nemdohányzó rész. (Egyébként dohányos vagyok.)

A Mekiknek alapvetően nincs dohányos részük. De pár éve, néhány Mekiben kávézórészeket alakÍtottak ki. Azokban a részekben lehet dohányozni. De az éttermi részben továbbra sem. Gondolom, ott is így van. De a légtér problémát, ha a nemdohányzó részre átmegy a füst, akkor komolyan kellene venni. (Bár nem mindenhol mehet át, mert sok mekinek több része is van, ami egymástól többé-kevésbé el van választva. (Pl. Többszintes.)

Előzmény: Boborjan (66479)
Csokis Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66485
Ja. Csak a gyereket kondicionálod így, mi? .-)
Előzmény: Butch Cassidy (66475)
Csokis Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66484
Egyrészt az utolsó előtti bekezdést kikérem magamnak!

Másrészt ezen az inárcsi dolgon én akkor kattantam meg, amikor egyszer éjjel kettőkor jött a néni bevasalni a pénzt. Namost ez még akkortájt volt, amikor a szóló Kecskemét-Bp szakaszra is ott lehetett hagyni pár darab ezrest. Ebbe ugye egyrészt nem fért bele a 50 forintos psss, másrész kíváncsi lennék, hogy abban a bődületes forgalomban, ami akkortájt volt az M5-ösön, a néni milyen órabérrel ücsöröghetett ott éjjel kettőkor.
Előzmény: Herr X (66462)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66483
ne gondold meg :)
Előzmény: Reventlow (66482)
Reventlow Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66482
És ha meggondolom, hogy ifjúkoromban ott ettem utoljára - abban a parkolóban - csokifagyit(már hogy a szín stimmeljen a főtémához) ötven fillérért...

Előzmény: Hayloft Ezekiel (66480)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66481

a témaváltás elkerülésére azt is elmesélem, hogy tennap este volt egy cetli a liften, hogy holnap 10-13h-ig nem lesz víz. Sebaj, úccse vagyunk itthon.

No, de a nap is elkezdődik, pancsi, stb, a program tartalmaz egy kábelezést is. 3/4 9-kor rántottam meg a vészjelzőt, de már nem volt mivel öblíteni...

Mire gondol a panelmajom? Há majd leöntöm... csak baszki nem volt víz seholse :))

Gondolom nem csak én örültem, hogy kicsit előbb tekerték meg a nagy rút vízelzárót :)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66480

most voltunk Pannonhalmán. MIkor megérkeztünk lehúztak 300 pénzre, a parkolásért. Sebaj. Kicsifeleségem gyermeket vár, hirtelen kell pisilnie, ha kell, akkor szól és akkor IGEN gyorsan kell lehetőséget teremteni. (nemtom mér van ez, tán a hólyag meg az izék odabenn...)

Brombolt az apáccsággal szemközti kocsmába ami a parkolóban van, de rövid úton kivágták, hogy ha nem fogyaszt akkor hugyozzon be. (nem ezekkel a szavakkal, de majdnem) Felhívták a figyelmét, hogy az apáccsághoz vezető épület/kapu/mibánat aljában ottan van a latrina... parkolón ikszlábakkal átkocog, turistacsoportot demoralizál, lépcsőn lezúz, budi.

Szó se róla, hotel színvonalú a latrina, tisztaság, meg minden, sőt ingyér van, de akkor is.

Boborjan Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66479
Nem mindenütt szőröznek. Mi a Blahán lévő Mekibe mentünk be néhányan: kávézni akartunk. Vettünk a presszóban többféle kávét, meg üdítőket, de utána bizony ki kellett menni a legkisebb helyiségbe. Egyben fizettük az egész cuccot, viszont ketten is akartunk vécére menni - egy fiú, egy lány -, úgyhogy aggódtunk, hogy mi lesz a toalettnél. De nem volt gond, a néni inkább kijelentő, mint kérdő hangsúllyal mondta, hogy "Együtt vannak", elvette a közös blokkot, és terelt minket a megfelelő feliratú ajtók felé. Ugyanezzel a Mekivel kapcsolatban érdekelne: hogyhogy van dohányzó része? A gyorséttermek tudtommal alapból nemdohányzónak minősülnek. Ráadásul egy légtérben van a dohányzó és a nemdohányzó rész. (Egyébként dohányos vagyok.)
Előzmény: molloy (66476)
Butch Cassidy Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66478
"Nagy merészen lementem a mosdóba, odavetettem a biztonságipénztárosnak, hogy itt fogok enni, és lássatok csodát, beengedett..."

Biztos azon gondolkodott, hogy miért akarsz te a mosdóban enni... :))
Előzmény: molloy (66476)
cyd Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66477

Pedig de. :)

A musical-eket, meg angolul. Az Operában meg láttam előadást francia felirattal.

Előzmény: Herb Atea (66453)
molloy Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66476
Nemrég bementem a Nyugati téri donáldszba enni. Egyedül, hátizsákkal, és még egy hátizsákkal a kezemben, amit azelőtt vásároltam. Az utcán még megsimogattam egy felháborodottan vakkantgató kutyát, aki a gazdája szerint azért volt fekháborodva, mert az arra járók nem foglalkoztak vele. Ezután kewzet akartam monni evés előtt. Elgondolkoztam a lehetőségeken: megveszem a kaját, hogy legyen blokkom a WC-hez - de mit csinálok vele, amíg elmegyek a mosdóba? Vagy előbb mosok kezet, pénzért.... Nagy merészen lementem a mosdóba, odavetettem a biztonságipénztárosnak, hogy itt fogok enni, és lássatok csodát, beengedett... Mit mondjak, nem számítottam ilyen könnyű győzelemre, kicsit zavarba is jöttem :)
Butch Cassidy Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66475
Én mindig úgy vagyok a nyilvános (és egyéb) WC-kkel, hogy csak ingyen etikus, hiszen örüljenek, ha nem szarok a küszöbre. Szóval az adu végül is nálam van... :)

Mondjuk, ilyet még nem csináltam, nem is szándékszom.
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66474
A kutyát nem mertem leírni. De lehetne még plázacica-sétáltató, v plázacica-tartó is, nem? (a futtatót direkte nem írtam le...)
Előzmény: Herb Atea (66473)
Herb Atea Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66473
Plázakutya. Vagy plázakandúr, amennyiben ragaszkodsz a macskához.
Előzmény: dorka1971 (66463)
Herb Atea Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66472
Hááát ilyenkor kell megkérdezni, hogy kártyával lehet-e fizetni, mert ez esetben nagyobb összeget is hajlandó lennél áldozni a tisztaság megtartására és fokozására.
Előzmény: chexum (66461)
Gaark Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66471
:DDDDDD
Előzmény: dorka1971 (66470)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 66470

Hát igen.

Ha már ilyen folyóügyek szóba kerültek, elmondom gyerekkorom egyik legcikisebb helyzetét:

Balcsin voltunk, anyukám elküldött minket a közeli boltba. Éppen öcsémmel játszottunk, akinek akkor aranyszőke apródfrizurás haja volt, amit éppen copfba kötöttem (nem tudom, hogy engedte...). Ráadtam még egy szoknyámat is, és íly formában ballagtunk el vásárolni.

A boltban többen is mondták, milyen aranyos hugom van, én csak mosolyogtam. A ciki akkor ütött be, mikor kimentünk a boltból, és öcsém elkezdett visítani, h pisilnie kell, mondom, várj egy kicsit, de nem, ő az öreg mamák szeme láttára odarohant a legközelebbi fához, felrántotta  szoknyácskát, és elővette...

Előzmény: rrroka (66468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!