Keresés

Részletes keresés

PTomika Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29637

Persze, említettem a cikketeket, amikor felvezettem, miért is vagyok ott. Sőt, röviden még az előző lámpám elszomorító végét is ismertettem. ***t happens :-)

Egyébként Verhas kollégát annyival egészíteném még ki, hogy leginkább a választásban segített a cikk. Köszönet érte.

Labasmaz Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29636
Hatha valakit erdekel:

Scubapro MK25AF + S550 - 290 Euro

www.sepadiver.com, meg hazapostaztatassal egyutt is megeri (kb. 30 Euro postakoltseg).

Nemreg meg volt belole 8 darab, reggel meg 10, ez azota fogyott.

Az S550-es egy 'premium' darab, magasabb kategoria, mint az olcso es nepszeru R190-es, R290-es, viszont kifuto tipus, a Scubapro weboldalan mar nincs fent, mint aktualis valasztek.

LM.
zeebuvar Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29635
Okt. 18-án megyek néhány haverommal Sharm-ba. A T. Fórum résztvevői közül megy-e más is oda ekkoriban?
Nagyonbanyek Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29634

Sziasztok Búvár gyerekek,

egy buta kérdésem lenne. Folyóvízben (ha egy erősebb lámpát viszek magammal) milyen messze lehet látni?

Viktor-diver Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29633
Na ez a link betétel nem lett sikeres...Nagyon megtudok néha döbbenni dolgokon..((

Kampány a japán delfinmészárlások ellen

http://www.fn.hu/index.php?id=4&cid=107852
Viktor-diver Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29632
<a href="http://www.fn.hu/index.php?id=4&cid=107852" target="_blank">Borzalmas...</a>
edka Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29631

Off

Hali!

Egy búvárbarátom megy 1 hónapra Afrikába motorozni/kirándulni és Genovában szeretnék hagyni a kisbuszukat, merthogy onnan hajóznak át. Van-e valakinek ismerőse/barátja/rokona Genovában vagy a közelben, aki tudna segíteni és ott parkolhatnának nála vagy biztonságos helyen ez idő alatt???

előre is köszi

üdv

Edka

On

EbiHall Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29630

Hello!

Az Aquanauta SOHA NEM FIZET a divecenter.hu-nak egy cikkért - ezzel szeretnénk biztosítani a cikk hitelét!

Inkább hosszú távú reklámszerződést kötünk, de az más téma. A cikk viszont "szent" dolog. Ha valami pocsék, akkor majd legfeljebb nem kerül leközlésre, nálunk meg hirtelen "elfogy", de amit a Bunny-ék megírnak termékismertetőt, az NEM FIZETETT cucc!

Szerintem jobb így, különben elveszne a dolog hitele.

Előzmény: verhas (29612)
verhas Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29629

divehard: [Hová dugtad a dorogi élményed leírását?]

Az angol változatról érhető el, mert külföldiül van írva. Nem nagyzolás (de, de nagyzolás, hogy lássátok, milyen jól tudok angolul!!), hanem mert vannak csak "külföldiül" tudó ismerőseim, akik szintén olvassák. (Vagy legalábbis azt hiszem, hogy olvassák.)

Én is azért merülök, mert tetszik, mert csodálatos dolgokat tanulok közben. Éveken keresztül taníthatják, hogy hogyan vadászik egy csuka a vízben, egészen más, amikor ott van előtted és látod. Különösen jó érzés azt gondolni, hogy lám a horgász évek óta ott ül a parton, pecázza ki a halakat, én meg pár merülés alatt egy csomó olyan dolgot látok, és megtanulok a halakról, amit ő sose fog.

Nekem az is benne van a merülésben, hogy örülök neki, hogy meg tudom csinálni. Hogy olyasmit teszek, amit csak kevesen. Ezért a kisebb látótávolság, és a hideg víz is jöhet egy bizonyos mértékig, de azért szeretni nem szeretem. A látótávolság hiánya kevésbé zavar, ha van mit csinálni, vagy látni a vízben (pl. tájolási gyakorlat), de a hideg az én életkoromban és izületeimmel nem nyerő. Viszont a 18oC akkor ott nekem nem volt hideg. 40 percet voltunk bent, egyszer sem borzongtam meg, eszembe sem jutott, hogy hideg van, és most harmadnapra sem fáj egyik ujjpercizületem sem. (Kesztyűm sem volt.)

Thomas búvár divehard-nak írta: [Amikor együtt merültünk Dorogon, (nem most történt) úgy tünt, élvezted Te is.]

Biztos azért volt, mert veled élvezet merülni.

El Che: [emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid]

Szerinted mennyi ideig tartott elaludnom a merülés után éjfélkor mire hazaértem?

[De az sem árt, ha látod a társad fényét 3-4 méternél nagyobb távolságból is.]

Valóban, de elvileg nem is kerülhetsz ilyen távol. Én már a 1.5 - 2méterért meg lettem szidva, és jogosan. Ezt tudom most is, és tudtam akkor is. Pontosan értettem, hogy Klári mit mutogat, és tudtam, hogy igaza van. Mégsem bírtam uralkodni magamon, és másodszor is rám kellett szólni, hogy ne húzzak el Tamás mellől.

[bizony jól megúsztattam a velem merülő két, kevésbé tapasztalt búvárt]

Tamás a tapasztaltabb, nem én, és nem sikerült megúszatnom, mert nem jött.

BuNnY: [Remélem mondtad a boltban nekik is !]

Nem tudom. Tamás vette, az övé, ha ő mondta... A lámpa mindenesetre nagyon erős, könnyen kezelhető, nem kicsi, nem is nagy, és szép.

Előzmény: divehard (29615)
El Che Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29628
Laza egy nap alatt ideért a leveled, elolvastam, elgondolkodtató...
Előzmény: divehard (29626)
bru_noo Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29627

Hello

Szerintem fúrj 1 db lyukat a támlába, abba bele lehet kötni egy zsinórt v. szalagot, amivel a mellényt rá tudod akasztani a palack nyakára.

A cucc cipelése megoldható a palack csapját, nyakát fogva, és ezt a műa. háttámla is túléli.

Előzmény: áááááávadász (29622)
divehard Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29626
Á, nem annyira érdekes, majd személyesen elmondom. Nem akarom terhelni itt a fórumot. Meg az az igazság, hogy a tegnap esti levelet más gépen írtam. Ha hazajöttem mindenképpen szeretnék Veled beszélni.:-))
Előzmény: El Che (29616)
divehard Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29625
Thomas , már hogyne emlékezék. Jó is volt. Mert jó a társaság:-)) Most is szívesen mennék oda. És fogok is. Nagyon szeretek ott lenni, mert nagyon klassz emberek üzemeltetik a helyet. És ezt nem viccből írom.
A gázelegy variációt nem ott tanultam. Nem is a jogon.. Alapból ilyen őrült vagyok. Apropó, Te nem ismered ezeket az új gázokat, meg ezeket az új kütyüket? A doktoriddal, hogy állsz?
Előzmény: Thomas búvár (29618)
Vanek Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29624
Ugyan, már mit mentegetőzöl. Tudjuk jól, hogy egy pénzéhes bértollnok vagy, aki egy szép szál répárt bármi disznóságot hajlandó leírni. Aztán a felháborodott tömeg elől a barlangjába menekül. No de lesz majd ürgeöntés. Vagyis nyúlöntés. Vagy miafene. :-P
Előzmény: BuNnY (29623)
BuNnY Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29623

No ez jól esett, tényleg. Remélem mondtad a boltban nekik is !

Sajna nem fizettek érte (bár az is jó volt, hogy egy hétig nálam volt egy ilyen), de majd megemlítem nekik, hogy lám-lám nem volt az rossz üzlet nekik :D

Reméljük írhatunk még sok tesztet, mert más is ad nekünk cuccot ha kérjük.

Azt meg nektek tudjuk megígérni, hogy amit leírunk azt úgy is gondoljuk, nem hagyjuk befolyásolni a véleményünket se pró se kontra. Bár az is igaz, hogy mi szubjektíven írunk, tehát azért nem az a nagy és megtámadhatatlan igazság, "csak" egy mezei búvár véleménye. De mi úgy gondoljuk ez többet ér, mint egy áradozó, mindent agyon dícsérő vagy éppen lehúzós cikk.

áááááávadász Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29622
Hi!

Eddig én is eljutottam, csak abban nem vagyok elég biztos, hogy a terhelést is fogja bírni a műanyag a "kikönnyítés" után, és egész jacket-ért kár lenne.

Üdv: áááááávadász

Előzmény: bru_noo (29593)
Laney Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29621

Ja, Laney mester: mintha rosszul tudtad volna az időpontot...))

Na ja. Valóban. Mentségemre legyen mondva, 1 honi búvárbázis tulajdonosa mondta. Ezért átcheckoltuk nov.2.-ra az indulást. Sajnos a megszokott merülőhelyket vágtázzuk végig.(Rosalie Moeller, Thistlegorm, Salem Express, Ghiannis D., Carnatic, stb.) A korallok és Nemo-k nézegetését meghagyom neked. A tudásodnak és szakmai felkészültségednek pont jó az a 9-12 m mélység.

Előzmény: Garfield33 (29495)
boxxer Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29620
én már elkezdtem kidolgozni, csak kellene hozzá egy kölcsön póni palack! szerintem azon áll, vagy bukik a siker! :-DD bár gyanítom, ha a lángoló koktélok (pl. B52) víz alatt fogyasztását is meg tudnánk oldani, a pónit el is hagyhatjuk! :D
Előzmény: divehard (29613)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29619
Olvastam a beszámolót. Szerintem igazán sok átrágnivaló nincs benne, emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Abban igazad van, hogy ismert helyen érdemes éjszakait merülni. De az sem árt, ha látod a társad fényét 3-4 méternél nagyobb távolságból is. Ilyen helyzetben érthető, ha az ember idegesebb, feszültebb, de a leírásod alapján a szituációt kezelni tudtad.
Egyébként velem egészen a közelmúltban fordult elő, hogy utólag visszagondolva a merülésre, bizony jól megúsztattam a velem merülő két, kevésbé tapasztalt búvárt. Egyszerűen azért, mert annyira nem láttam semmit, hogy mentem tovább, tovább, hátha... Ahelyett, hogy felmértem volna, ez a merülés annyit ér, amennyit, és nem erőlködök.
Thomas búvár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29618
Nem vagy kissé elkényeztetve?! Amikor együtt merültünk Dorogon, (nem most történt) úgy tünt, élvezted Te is. Emlékszel? 
Előzmény: divehard (29614)
Thomas búvár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29617
Figyusz! Ilyeneket tanítanak a közigazgatásin? Nagyon profi!
Előzmény: divehard (29589)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29616
A freemail ma igencsak döglődik, nem is jött semmi. Inkább ide: gondaru(a)citromail.hu
Előzmény: divehard (29611)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29615
Jegyzeteket, meg mit tudom én, hogy mit találtam a honlapodon. Ja meg az önéletrajzod kivonatát. Hová dugtad a dorogi élményed leírását?
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29614
OK. Nem nézetem meg a honlapodat. Nem tudhattam, hogy már fent is van. Azért írtam, hogy bátor dolog, mert én gyávább vagyok annál, hogy Dorogon merüljek 18 fokban. Pedig itt van nekem a szomszédban. Verhas én azért merülök, mert tetszik. Tetszik a lebegés, és a legfontosabb: tetszik a látvány. Én szeretem a halakat, meg a növényeket nézegni. Nem szeretem viszont a hideget, meg a nulla látótávot. :-))
Én már viccből megmerültem a Dunát is, de az egy katasztrófa. Hideg is koszos is, akkor meg minek merüljek egy sárgás-barnás lében?
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29613
Az SDUWC vizsga meg lesz:-)) A dohányzásra most dolgoztatom ki a módszert a Magyar Tudományos Akadámián a Búvártanszéken a tisztelt professzor urakkal. Én vagyok a tanszékvezető CMAS 1258*-os , ami a PADI-ba Absolute Curs Direktor Professzor, Dr. Gott, Heiliger Diver minősítésnek fele meg. :-)) Jót fogunk bulizni a búvár esküvőn azt már látom. Szegény vőlegény mennyit kell spórolnia:-)))))
Előzmény: boxxer (29610)
verhas Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29612

Nem gondolom, hogy bátor dolog volt. A bátor búvár hullajelölt. Bár ennek részleteit ezzel a merüléssel kapcsolatban leírtam a weblapomon. Volt egy kis alakításom amin elgondolkoztam, meg még tart is a gondolkodás.

Levegő 24oC, víz 18oC, szél nem volt. Én nem fáztam a vízben, amikor kijöttünk egy kicsit. Két pulóvert vettem fel, nem ártott.

Az a FA&mi power LED 40, amit Tamás hozott, egy állat.

Bunny: Aquanauta fizethet neked a reklámért, ezt a cikketek adta el.

Előzmény: divehard (29601)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29611
El Che. Mail ment. Nem akarok senkit megbántani.:-))
boxxer Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29610

jaaa! hogy csak a csillagocskák miatt? :-))) ...leesett! :-) azt hittem, hogy a megjegyzés ennél mélyebben fogant meg! ...vegyük úgy, hogy nem szóltam! :)

erre a SDUWC vizsgára viszont nagyon vágyom! :-DD

gyanítom, a dohányzás kérdése még nincs megoldva... :-( ha mégis, akkor egy Special Smoke-os tanfolyásra is beneveznék! :-D

Előzmény: divehard (29606)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29609
Ebben teljesen igazad van!!! Ezt tűztük mi is a zászlónkra
Előzmény: El Che (29608)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29608
A jogszabályok boncolgatása talán tényleg nem ide tartozik, de mivel gyakran felbukkannak itt kezdő búvárok, mégiscsak érdekes téma a "hogy válasszak bázist/utazásszervezőt" kérdés. Egy egzotikus út súlyos százezrekbe kerül, és érdemes meggondolni, mit bukhat az ember.
Előzmény: divehard (29607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!