Ja! Én nem pesti vagyok! De már erre a hétre ígérték.
A tegnapelőtti Jurassic Parkot (legalábbis néhány részét) most először láttam fekete-fehéren, ugyanis a mamánknál voltunk, és neki régi TV-je van.
Másnap nagyon nevettük tesóimmal, hogy hogyan mesélte a látottakat, mert nézte ő is.
Ezt mondta:
- Tegnap volt egy olyan csúnya film. Egy családot kergettek a dinoszauruszok! Nem igaz az, hogy nem tudták volna lelőni őket (Ez különösen tetszett, mivel a film eredeti befejezése pont ez). A végén meg a nagy dínó a szájába vette a kicsit (nagyon röhögtük).
Amikor kiadták a JP///-at, akkor szó szerint az elsőt vettem meg a MOM Parkban. Naponta mentem megnézni, hogy van-e már, és amikor végül megláttam a polcra kirakva, olyan görcsösen kapaszkodtam bele, hogy az eladó hiába rinyált, hogy még nincs benne az ára a számítógépben, nem akartam visszatenni. Végül egy kézi számlát írtak, úgy fizettem ki. :-DDDDDD
Tessék, egy kis JP paródia, igen-igen jó zenével. Negyvenakárhány MB, úgyhogy javaslom a jobbegérkatt + "Cél mentése..." kombóval először letölteni, azután indítani, ha már 100% a gépeden van.
Arról számolj be ZöPö, hogy új szinkron van-e az első és második részhez, vagy pedig az első eredeti?
Mert hétvégén és is láttam a Media Markt-ban. Az van írva a dobozra, hogy a filmek mindegyikéhez 5.1-es magyr hang van. Ez pedig nem azt jelenti, mint a Vissza a jövőbe filmnél, hogy új a szinkron?
A Vissza a jövőbe trilógiát is egyből megvenném, csak éppen ninhcs rajta a régi szinkron. Nekem meg ne rontsa el senki sem a szórakozásomat. Addig nézem a VHS-eket.
De belenéztél már? Ténylegesen is feliratos az extra?
Amúgy neked mikori az 1+2 rész, amire azt mondod, hogy díszdobozos?
Mert nekem is megvan mind a három rész. Csak éppen nekem mindegyik külön külön DVD-ként. Asszem mindegyik rész egyesével 2990 Ft volt. Szerintem ezek is újabb kiadások.
Az tök jó. 4 DVD-ért. Az van írva, hogy 5.1-es magyar szinkron. Remélem nem újraszinkronizált változatról van szó, mint a Vissza a jövőbe esetében, mert én úgy tudom, hogy az első és második rész 2.0-ás.
Bár én időközben megvettem a Jurassic Park minden részét DVD-n.
De most:
"A négylemezes Jurassic Park-gyűjteményben nemcsak a filmeket izgulhatod végig, de megnézheted személyesen Steven Spielberget az őslények között barangolva vagy akár a filmek rendezése közben. A Jurassic Park határain túl exkluzív lemezzel pedig betekinthetsz a trilógia kulisszái mögé. Ráadásul a kiadó most olyan kiegészítő anyagokat és extrákat tett a lemezre, amelyek eddig még egyetlen DVD-kiadáson sem szereoeltek. Mit is mondjunk még: megéri a pénzt."
Olvasható a CKM legújabb számában a DVD díszdobozának képével illusztrálva. Öt csillaggal osztályozva. Az ár nincs írva ugyan, de kíváncsi vagyok rá mennyi lehet.
Ez jó, ezt nevettem. Na persze nem kinevettem, hanem rajta nevette. Ez tetszett.
Egyébként horrorfilmeket nem szoktam nézni. Nekem azok nem elég ötletesek. A thriller stílus viszont nagyon bejön. A legjobb a Hatodik érzék.
Na de mindez teljesen mindegy, hiszen ez a Jurassic Park fóruma.
Időközben még gondolkoztam a saját hzzászólásaimon, valamint egyik régi kedvencemen a Párbaj c. szintén Spielberg filmen. Ebben például végig mutatják a félelmet keltő tárgyat. Viszont mégis úgy tűnik, hogy ez egy teljesen más tészta. Hiszen ott most mitől is félünk valójában. A fenyegetően közelítő géptől, vagy a vezetőjétől. Én mondjuk a géptől, de ez egyértelmű is, hiszen maguk a jelenetek is úgy vannak kamerázva.
Viszont, ha mégis a félelmet keltő tárgyat nyíltan, szinte mindig köztéppontban mutatják, akkor miért van az, hogy mégis félek (azt leszámítva, hogy persze mára már gyerekesnek tűnik nekem az egész film -viszont a régen rám gyakorolt hatását nem felejtem-).
Meg tudja ezt magyarázni valaki? (Mondjuk nem fontos, mert ez nem az a fórum -majd gondolkozok rajta én magam-).
A fene tudja. Itt van például a Halálhajó. A barátom szerint űberphaßa thriller, de én végigunatkoztam. Miért fossak egy olyan rettenettől, amiről soha nem derül ki, hogy mi az és mitől olyan hű, de rettenetes?
>> Mindent tudó:Az ember ugyanis fél attól, amit nem ismer. Filmben ezt úgy lehet érzékeltetni egyszerűen, hogy nem mutatják, csupán hallatják a tárgyakat teremtményeket. <<
OFF: Pontosan. Többek között ezért is a legfélelmetesebb horrorfilm sztem a Blair Witch Project első része...