Keresés

Részletes keresés

36évi Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16143
Cicafej!
Minden elismerésem a boutis párnádé. Elképesztő munka lehetett. :)
A táskák meg mindig is a szívem csücskei. Az elsőhöz fűznék némi gondolatot, hamár várod a kritikát. Egyenletesebbé tehetted volna a cakkokat a középső csíkon, ha a kunyhó állását előre megtervezed. Azért tudom ezt, mert én is megcsináltam ezt a tatyót, és bizony sokat tipródtam a színelosztással, hogy egyenletes legyen a kialakukó csík. Egyébként nagyon hálás minta, élvezet varrni. :))
Előzmény: cicafej (16129)
gubike Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16142

Mindenkit üdvözlök.

Cicvarek: naná, hogy én sem tudom megnézni a kiállításotokat. Ha lehet, kérném én is a gubike@bluebottle.com - ra. Ha küldöd, mielőtt elfogadná az én gépem (vagy mim), kapsz egy hosszú üzenetet, amit vissza kell igazolni - amit kínál, arra ráklattyintani.

Előzmény: Törölt nick (16130)
Csilla Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16141
Igen a cégesre tudok. Köszi, hogy foglakozol vele.
Előzmény: Törölt nick (16140)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16140

Csilla!

bocs, de a webshotsra meg valami miatt nem tudok képet feltölteni :-(

3 megányit tudsz fogadni? akkor elküldöm mélben

komórka, neked elküldtem!

Előzmény: Csilla (16139)
Csilla Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16139

Sziasztok!

OFF

Tele van a hócipőm ezzel az idiőta tár.hu-val, már egy éve kb, hogy semmit nem lehet rajta megnézni külföldről.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16138

Kb. 20an vagyunk, de nem is volt mindenkinek kint a munkája.

NAGGGYYYON zsúfolt... :-( De akkor is rosszat szóltam amikor megpendítettem, hogy nem feltétlenül volna muszáj egy-egy alkotó mind a 8 táskáját kitenni, csak a jobbakat... virtuális szemmelverés volt a "jutalmam" :-)

A 'nagy zöld a sárga mellett' olyan, hogy a középső négyzeteken egy-egy ló van. Eleve lómintás anyag volt és szétvágta kis négyzetekre. Nagyon jól összeszedte a színeket hozzá. Szerintem. :-)

A "záróképről" annyit, hogy ez a kép Kecskeméten készült, mert a megnyitóra nem vittem gépet, mint ahogy említettem és tegnapra már nem volt ott a páva, mert Irén elvitte Bp.-re. :-)

Előzmény: maplesyrup (16136)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16137

majd beszámolok 7vége után, hogy mennyit kellett bontanom ;-)))

bááár, oly nagyon nem fog megviselni, előre tudom, mert én magamtól is olyan perverz vagyok, hogy képes vagyok valamit 5ször is kibontani, ha nem vagyok elégedett a munkámmal... márpedig sosem vagyok :-))))

ja, az perverzió, ha hajnali 4kor felkelek vasalni??? ;-)))

Előzmény: 36évi (16135)
maplesyrup Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16136

Megnéztem a képeket. HÚ, hányan vagytok, ennyi munkára (most csak a mennyiségre gondoltam).  Kevés a hely ennyi anyagnak, ettől aztán zsúfolt.

Asszem tavaly is ezt írtam: a kevesebb több lett volna, de tudom, hogy senki nem maradhat ki. Itt (fehérvári) simán kirakják a nem odaillőt, hibásat.

Na, de szép a zárókép :),

tetszik nagyon a nagy zöld, a sárga mellett

és sok apróság is.

Gratula a csoportnak.

36évi Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16135
Komórkám!

Kissé helyesbítenék: Szabó Panni bontat, az Irénke is biztos, de nem ott. :))))
Előzmény: komórka (16132)
36évi Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16134
Akkor fixáljuk az 1 órát, esetleg aki tud, jöjjön 1/2 1-re, akkor többet tudunk dumálni. :)))

Akkor hárman háromfelé megyünk, Cic amishra, te 3d-re, és meg Eszterhez. Utána eszmét cserélhetnénk.

Átléptem, vagis most párhuzamosan járok mindkettőbe, de az biztos, hogy a Foltlelkekben teljes jogú tag vagyok! :)))
Az infó pontos, miszerint a foltvarro-hun elírták egy hónappal a kiállítás dátumát. (vajon ezen miért nem csorálkozom...?)
Halkanjegyzem meg: lehet, hogy én is kiállítok ott.
Ez azért szerensétlen egybeesés, hogy egyszerre kettő is nyílik, biztos jópáran mennének mindkettőre.
A rejtjelezett üzenetet vettem :))))

Előzmény: katafa (16097)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16133

komórka!

az infós címedre tudok küldeni nagyobb méretű levelet is, ugye? mert akkor átküldöm neked :-)

Előzmény: komórka (16132)
komórka Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16132

Jó reggelt!

Cicvarek! A kiállitás képeit sajnos nem sikerült megnézni, mivel a képtár külföldről nem tekinthető meg. Biztos erotikus pózban vannak a kiálitott művek:)))))))

Ami a kritikát illeti, amiről szó van - szerintem hasznos eszmecsere - itt a topickban több szó eshetne olyan tapasztalatcseréről, ami az egyes fogásokról, szakmai apró dolgokról szól. Valaki mondta nekem, hogy ő pl. a Szabó Irénkéhez járt tanfolyamra és bizony ő sokat fejtetett mindenkivel, de igy megtanulták amit kellett. Aztán mindenki azt hasznositotta amit tudott és akart. Sokan viszont nem tudtak ilyen valakihez járni tanulni, esetleg a csoportvezetőjük sem ilyen, hanem magukban vannak. Ezeknek lenne jó a fórum, hogy tanulhassanak. A dicséretet én úgy veszem, hogy magának a folyamatnak szólt. Hiszen ezt hobbyból a család és munka melletti időből vett percekben csinálta. Ha nem lett jó, azaz minőségi, ezt elöször neki kellene látni ezt jelezni és ehhez ötleteket adni. Ez lenne az igazi tanulási és tapasztalatátadási eszmecsere.

szedit99 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16131
Kedves cicafej! Nagyon tetszenek a munkáid! Délutám mégegyszer átnézem őket az elemzésed tükrében.

Előzmény: cicafej (16129)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16130

'ggelt! :-)

Felrámoltam a kiállítás összes képét IDE.

cicafej Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16129

Jó reggelt! Sziasztok!

Köszönöm, hogy olyan sokan meglátogattátok tegnap a honlapomat, a dicséreteket is...

Hogy a témánál maradjak, mármint, ami a munkák minőségét illeti, én elsősorban a sajátjaimat szoktam kritizálni.

A tegnap bemutatott dolgaim között rangsoroltatok néhányan, én a Márti néni sorrendjével értek egyet.(  Na jó, a kis tűpárnával lehet, hogy elfogult, mert azt ő kapta meg tőlem.)

A Csilla által előrehoztott macikás igazán bájos, de tisztában vagyok vele, hogy nem pontos. Illetve az volt, csak a tűzésnél elszúrtam. Ebben a szituációban a tűzésnél felmerült bennem a kérdés, hogy hol a közép????

Mert bárhogy is kezdtem, valamelyik irányba mindig elcsúszott.

Akik nem tudják miről beszélek: két macis blokk összevarrva és mindkettőnél a balfelső sarokból sugár irányba halad a tűzés. Komolyan gondolkodóba estem, hogy honnan kellene kezdeni a tűzést. Nem biztos, hogy eltaláltam a megoldást.

A másik, itt nagyon kevesen varrtok hagyományos blokkokat, én ezeket nagyon szeretem. A kis takaró ugyan nem egy nagy durranás, de abból a szempontból sokat jelent nekem, hogy nagyon pontosra sikerültek a blokkok..az más kérdés, hogy most már más szegélyt varrnék rá.

Aztán van egy kunyhós párna, ami klasszikus példa arra, hogy miként lehet, a csíkos, kockás anyagokkal elcseszni egy munkát, mert a csíkok és a kockák nem egyeznek a száliránnyal.

Mielőtt túltengnék (bár már megtettem), az az igazság, hogy nekem úgy tűnik, hogy itt a topikban nincsenek  nagyon jelen az építő kritikák.

Ha valami nem tetszik, akkor inkább mélyen hallgatunk... és így az építő kritika

sosem tud megvalósulni.

De úgy gondolom, hogy néhányan nem biztos, hogy jól foganák a kritikát, bármilyen  jó szándékkal ejtené meg az emberfia (lánya).

Komórka!

Az angyalkás minta eredeti méret.

Bocs mindenkitől, hogy túltengtem....

katafa Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16128

hát, akkor fokozzuk a helyzetet! Én emlékeztem erre a "fölösleges örömködésre", amit ugyan nem magyaráztál, de én is így értettem, ahogy most mondod. Ezért - részben általad - én is visszatértem az eredeti álláspontomhoz, miszerint akkor mondom, hogy szép, ha én tényleg annak találom. Persze az elképzelésünknek két "hátránya" van: a fénykép nem mindig (?) tükrözi a valós képet. És, amit tegnap Komórka írt: van egy jó adag szubjektivitás is. De attól szerintem egyrészt technikailag, másrészt konstrukcióban, harmadrészt színválasztásban lehet véleményt mondani.

Bevallom, néha elképedek, hogy a folt-varras.hu-ra egyesek mit be nem neveznek "A hónap munkája" címén. Példákat nem mondanék, mert mindenkit nem szeretnék teljesen magamra haragítani.

Előzmény: bedike (16127)
bedike Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16127

"Úgy érzem, itt a topicon is sok fölösleges dícséret hangzik el. Kvázi önbizalomerősítésként ... "

Szép estét Mindenkinek!

Katafa ezzel a mondatoddal összecseng, amit egyszer leírtam a fórumon és sokan zokon vettek. Èn úgy fejeztem ki magam, hogy felesleges "örömködés" zajlik itt néha. Azzal senkit nem viszünk elöre, ha agyba-föbe dícsérjük csak azért, hogy hozzászóljunk ha kell, ha nem. Néha látok itt olyan "müveket", hogy ... nem akarok bántani senkit, ezért nem fejezem be a mondatot.

A nyers stílusom ellenére vannak barátaim és vannak páran "igazi, testvéri barátaim". Az utóbbiak véleményére adok, mert ök a frankót mondják, ha jó, ha rossz. A többiektöl azt hallom, amit hallani akarok...

Döntsük el, melyik a jobb!

Sokszor ezért nem írok- nem szeretnék beállni a csujjogatók táborába. Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha az ember hobbizik (tehát nem ütik a hátát, hogy azt csinálnia kell - hanem maga választotta), akkor próbáljon a maximálisra törekedni. Írtátok, hogy pontosan dolgozom - valóban, mert ha valami nem úgy ül, ahogy kell, felbontom. Aztán ha még mindig nem jó, megint felbontom. Aztán ha úgy sem jó, más megoldást keresek. Ès az is lehet, hogy nem aznap, hanem "megálmodom" a helyes megoldást. A lényeg, hogy olyant ne adjak ki a kezemböl, ami nem olyan, amilyennek lennie kell. (ez alól a Mama takarója kivétel - azt mondtátok is, hogy nincs benne elég tüzés, és teljesen igazatok volt, köszönöm!)

Különben öreganyám azt mondta, az nem is jó varrónö, aki nem bont... kevés dologban, de ebben igaza volt.

Bocs, ha túltengtem, de csak a véleményemet írtam - és ez a fórum azt hiszem ezért is van.

Előzmény: katafa (16108)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16126
tudom, hogy nem felejtesz el :-) én meg nyelvvizsgára tanulok (holnapután lesz) úgyhogy nem késtél vele egyáltalán. :-)
Előzmény: titkos524 (16121)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16125

szivesen máskor is :-)

sőt van egy Burda bolt a Vámház krt.-on is a csarnok oldalán onnan egy kicsit a Kálvin tér felé vissza.

Nagyon segítőkészek a hölgyek, ha kb. tudod mekkora a célszemély azt is megmondja mennyi fonal kell és az érintetlen gombolyagokat vissza is veszik....

Előzmény: Alice (16123)
Macsekok Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16124
Hát ez elég durva!  Ilyet azért nem kellene kiállítani!
Előzmény: Törölt nick (16101)
Alice Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16123
köszi szépen a válaszokat! (a gyorsaságon meg jól elámultam :)
Előzmény: Gonoszka2 (16119)
kodelka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16122
Sok szép fonal van a köruti Burda boltban is, a Blaha és a Rákóczi tér közé esik
Előzmény: Alice (16118)
titkos524 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16121
Gonoszka, nem felejtettelek el, csak még nem scanneltem.  Hét vége felé megpróbálom, jó?  Most tanfolyamon ültem ma.
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16120
köszönöm szépen
Előzmény: Dióhéj (16112)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16119

szia pl. a XII ker. Böszörményi út - Nagyenyed sarkán.

pincében van egy röltex. Déli pu.nál megy fel a Nagyenyed utca az Alkotásról a kanyar utáni első villamos megállóval szemben van.

asszem 59-es villamos Moszkváról indul, a Farkasréti tér felé. (Moszkvától a 2. megálló)

Meg a CAmponában van az Éva kézimunka az emeleten ott is rengeteg fonal van, de az egy kicsit drágább.

Margit körúton a régi Mozival szemben egy ház beugró udvarának sarkán van egy RŐFTEX ott is rengeteg fonal van..

Most hirtelen több nem jut az eszembe.

Előzmény: Alice (16118)
Alice Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16118
Üdv minden kedves topiklakóknak!

Segítséget szeretnék kérni. A fórum címében szerepel a kötés szó is... meg tudná valaki mondani, hogy lehet jó minőségű kötőfonalat venni Bpesten? Elnézést, ha már volt róla szó, eléggé megrémített ez a több, mint 16 ezer hozzászólás... :)

Léteznek még a Röltex üzletek vagy valami hasonlók?

Köszi előre is.
komórka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16117

Cicafej! Nagyon szépek a műveid. A tavalyi angyalkádat most akarom csinálni, kérdésem, hogy a szabásminta amit küldtél, az kicsinyitett vagy eredeti?

Márta Néni! Nem azért mutattam a flick-flacot, hogy igy kell kiállitani, hanem igy volt kiállitva. Gondolom a művész (mert az elrendezése művészi volt!) nem akart még egy akkora darabot csinálni mint amiből a darabot csinálta!

Cicvarek! Igazad van teljes mértékig, de a nem húszéveseknek - akik esetleg mást sem teljesen pontosan csinálnak - nagyon óvatosan kell megmondani, vagy rávezetni a helyes útra. Pl. Te csinálsz egy "rossz" művet és a csoport kritizálja meg, azaz lépésről lépésre megbeszélitek. Ebből csak az nem ért aki nem akar. Aztán van aki bevallja, hogy nem tudja, vagy aki nem. Megmondani meg kell, csak kérdés hogyan? Szerintem erről is szólnának a csoportos foglalkozások. Meg úgye izlések és pofonok:))))

gubike Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16116

Sziasztok,

Cicafej! Csatlakozom Cicvarekhöz, megfogalmazta helyettem!

Cicvarek: kérekszépen én is receptet. Feléd is száll a csodálatom!

Előzmény: cicafej (16106)
szedit99 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16115

Kedves katafa!

Egyetértek. Ha én néha felteszek valamit, azért teszem fel, hogy tanítsatok. Ha nem hangzik el dícséret, én abból is értek, csak éppen nem tanulok belőle.

Egyébként most inkább csak hímzek, karácsonyi lapokat, terítőket, üdvözletnek, ajándéknak. Persze, keresztszemmel. Ilyenkor már úgy vagyok, mint a tyúk tavasszal, mikor elkezd kotlani. Én meg előszedem a karácsonyi mintáimat, a tavaly befejezetlenül maradt terítőket, szemlét tartok a fonalaim fölött.

És olvasgatom Dolányit, amit már rég megvettem, és néha kirándulok Rácalmásra, tanulgatni Ágitól, a kézimunkaboltostól. Aki egyébként -mint kiderült - ált. isk.-ba odajárt, ahol én igazgató voltam valaha.

Előzmény: katafa (16108)
Márta néni Creative Commons License 2005.10.04 0 0 16114

Nagyon ügyes vagy, nem lacafacázol itt egyesével, és egyik libádnak se hiányoznak a szárnytollak végei!! (az enyémekről ez nem mondható el) Nekem a sorrend a boutis, a katedrál (mert az az enyém:))) táskák, és babások.  

Évi! akkor a landolásod se volt egy szívderítő élmény, de milyen jó after dinner story lesz ez még évekig!!!:)))).

Bedike! Gyönyörű ez a flickflackos watercolor, ne hidd el Komórkának, hogy ezt úgy kell kiállítani, ahogy mutatta, mert ha egyszer már fel van vágva, hogy lehet mellétenni egészben!? Aki tudja a történetet úgyis tudja, aki meg nem, az úgyse fogja megérteni, hogy azokból a kockácból született.

Cicvarek!  Kalap földig az akaraterőd előtt, ki is néztünk volna ha ott vagy, és rágod a műzlidet, vagy nem tudom hogy éred ezt el. Ne hagyj minket abban a hitben, hogy ez volt a kiállítás egyetlen topikra érdemes műve!! Erre fogunk visszaemlékezni a kiállításotokból???!!!!  a szebbeket is kérjük!!!

Előzmény: cicafej (16106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!