Csak most tudtam leülni a gép elé, úgyhogy gyorsan beköszönök. Jelenleg a napjaim azzal telnek, hogy mindenhová hurcibálom magammal az "Igy gondozd a Pannóniádat" könyvecskét, és okosítom magamat. Természetesen ennek egyenes következménye, hogy kérdéseim is felmerülnek, amit ismét a nagyérdemű elé tárnék.
Nevezetesen, hogy olyan dolgokhoz hozzá lehet-e jutni manapság, ami harminc évvel ezelőtt magától értetődő volt. Pl. azbeszt kipufogó tömítő zsinór, hajtólánc, bowdenek, meg ilyen apróságok. És ha igen, hol? Börzéken, vagy gyártják is ezeket?
Én pedig a váznyakba illesztett ellentartó rúdra, és úgy elfejezni. Én is láttam már praktikerben kis szegecset, azzal meg lehetne oldani. De valószínűleg meg lehet oldani egy kis ragasztóval is, belülről.
Talán az alu szegecs boltban :) Komolyra fordítva, Baumaxban, vagy Praktikerben láttam a csavarok, szögek környékén. Egyébként mekkora átmérő és milyen hosszú kell? Holnap megyek talán olyan helyre, ahol a műhelyben kallódik pár darab.
egyszer bakosrichard említette, hogy valahol lehet gyári kúpos alu szegecset szerezni, amivel régen tették fel a nyaktáblákat. De lehet, hogy félreértettem.
Mindenesetre, nekem is kéne vagy egy jónéhány darab.
Úgy bizony! Mivel 2 kúpos aluszegecs fogja fel a váznyaktáblát ezért belülről sérülésmentesen ki lehet nyomni, visszarakásnál meg 1 csepp pillanatragasztó és kész.
A Tündéről lefúrtam a szögecseket, és barbár módon felpoppoltam rezes popszegeccsel a típustáblát. Nem volt lelkierőm ellentartó szerszámot eszkábálni az aluszegecsnek, meg aluszegecs sem volt. Viszont kellene 2 db az emblémához. Hol lehet beszerezni?
Van ötletem, amint írtam az előbb, de előtte szívesen meghallgatnám, hogyan csinálják ezt a nagyok! Szóval, várom a választ! (Bár ez nem szériafeladat, ilyet gondolom nem sokszor csinál az ember.)
nehogy lefúrd.. anno volt róla szó itt a topikban hogy ha széjjel szeded az első telót (kiveszed a vázból) akkor egy csavarhúzóval szépen ki lehet nyomni a helyéről.. a visszarakásra meg még énsem jöttem rá, mert még nem tartok ott :)))
Én pedig a típustáblával kapcsolatban a következőt kérdezném: Festés előtt nyilván le kell(ene) venni. Kifúrom a kis alu szegecset, kész. De! SZÉPEN visszatenni hogyan lehet, miután a festés kész? A popszegecs ronda. Van még egy ötletem, de az szerintem bonyolult, és célszerszámot igényel.