Keresés

Részletes keresés

tigristomi Creative Commons License 2005.10.23 0 0 3976
Nekem neha nappal szokott lenni, amikor lefekszem, es elbobiskolok, de en elvezem a jelenseget, attol fuggetlenul, hogy nekem a noi kez simogatasa meg nem volt benne. :)
Ezutan en amikor felebredek, mindig ugyerzem, hogy sokkal tisztabb a tudatom, mint altalaban.
Előzmény: Quantumleap (3972)
tigristomi Creative Commons License 2005.10.23 0 0 3975
Szia!

Hogy erzed utana magad? Jobban, vagy rosszabbul, vagy semmi valtozas?
Miert torsz zuzol, a tehetetlenseged miatt? Gondolj arra, hogy ugyis felebredsz egyszer, igazibol, igy probald meg csak szemlelni az allapotot.

Tomi
Előzmény: Quantumleap (3972)
tigristomi Creative Commons License 2005.10.23 0 0 3974
Szia, szerintem keves ez az alvas. Ha faradt vki, akkor kevesbe emlekszik az almaira, legalabbis nekem ez a tapasztalatom.
Előzmény: Törölt nick (3968)
azsem Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3973
Szerintem ez a hamis ébredés nem teljesen tudatos álom, pontosabban annyiban tudatos, hogy tudod hogy álmodsz, de irányítani nem irányítod. Vagy azért mert nem jut eszedbe, vagy mert nem tudod hogy kell, vagy mindkettő. Próbáld meg legközelebb a gondolatoddal felkapcsolni a lámpát, és képzeld el ahogyan megtelik fénnyel a szobád... Tudom, mondani könnyű, de ha nem fogadod el álmodban hogy be vagy zárva egy álom-dobozba, hanem megpróbálod alakítani, akkor előbb-utóbb sikerülhet a valóban tudatos álmodás.
Szerintem.
Quantumleap Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3972
Szevasztok!

Csak nemrég leltem rá a topikra, azáltal, hogy a hozzászóláskeresőbe beírtam az "Álomküzdők" szót, mert kíváncsi voltam, hol emlegetik a filmet. Majd olvasgatom a topikot, most még csak az elején vagyok.

Nekem van mostanában egy bizonyos időközönként megismétlődő tudatos álmom. Az egész avval kezdődik, hogy fekszem az ágyamban éjszaka a fal felé fordulva, s egyszer csak egy női kéz símogatását érzem magamon. Nem rezzenek össze, semmi hasonló, ebből tudom, hogy csak álmodom. De azért kíváncsi lennék, vajon hogy néz ki az illető, aki csinálja. De akárhogy próbálok, egyszerűen nem tudok megfordulni. Ekkor egy villanás, úgyszintén az ágyamban fekszem, de ezúttal semmi nem történik. Nos, én az a fajta vagyok, aki ha éjszaka felébred, úgyse tud visszaaludni, akkor inkább olvasok vagy nézem a tévét. Ilyenkor tehát kapcsolnám fel az éjjelilámpát, de egyszerűen nem működik. Ebből tudom, hogy még mindig álmodom. És ilyenkor mindig próbálok tenni valamit azért, hogy felébredjek, mert az ilyen álmokat rendkívül unalmasnak találom. Van, hogy elkezdek törni-zúzni, vagy pedig kiabálok, hogy: "Ébredjek már fel!" De ezek után sem a valódi ébredés jön, hanem még ötször-hatszor lejátszódik a hamis ébredés, a nem működő éjjelilámpával. Az álomban úgy érzem, hogy már órák óta küzködök. De ennek dacára, amikor végre sikerül felébrednem, azt veszem észre, hogy a lefekvésem óta mindössze egy vagy másfél óra telt el.
Fogalmam sincs, hogy az efféle tudatos álom mit akar kifejezni. Itt esetleg valakinek?

hoppa_hoppa Creative Commons License 2005.10.18 0 0 3971
Szerintem ne tulajdoníts ennek nagy jelentőséget. Az emlékezet teljesítménye hullámzó, attól is függ, hogy milyen lelki vagy fizikai állapotban vagy. Egyszer jobb, máskor rosszabb a visszaidézés.
Előzmény: Törölt nick (3968)
zseko Creative Commons License 2005.10.18 0 0 3970
Sziasztok!
Kb. 1 hete volt egy 'félig sikerült' ellenőrzésem.. Álmomban kezdtem el aludni, és tesztelni. Szokás szerint nem tartott sokáig. Viszont észrevettem, hogy mostanában (pár napja) egyre felületesebbek a tesztelések, és egyre gyakrabban felejtem el feltenni a kérdést. Jobban kell figyelnem..

Üdv:
zSeKo
tustinta Creative Commons License 2005.10.11 0 0 3969

Sziasztok!

Próbáltatok már este úgy koncentrálni a hipnagóg területekre,hogy közben a zasszony szuszog a fületekbe?Nagyon el lehet mélyedni.....főleg mikor lazán keresztbefekszik rajtam.Asszem közel járok a sikerhez.....nagyon közel.....

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 3968
Lenne egy kérdésem a nagyérdeműhöz.Az utóbbi időben nem nagyon elméxem az álmaimra.Hogy lehetne ezen segíteni? Ahogy zajlanak a napjaim:22:00-kor fekvés,05:30-kor kelés.Álmonaplót írok,bár nem nagyon van mit.Hétvégén sokat alszom,ilyenkor emléxem az álmaimra.Hétköznap nem nagyon.Volt olyan;hogy 4 napig semmi sem ugrott be;aztán lett egy olyan hosszú álmom hétköznap;hogy csuda.Van erre vmi gyógyír?Hogy jobban emlékezzek?Kevés lenne a hét és fél óra alvás?Akkor miért emlékszem néha?Nem értem.
DrumG Creative Commons License 2005.10.08 0 0 3967

Üdv mindenkinek!
Már régóta olvasgatom a topicot, most hogy végre rászántam magam
és regisztráltam, gondoltam hozzászólok a témához.
Amióta foglalkozom vele(1,5-2év), TÁ-m még nem volt.
Igaz nem sűrűn tesztelgetek, ez valahogy abbamaradt.
Álomnaplót viszont vezetek, így sokkal tisztábban emlékszem az álmaimra, mint azelőtt. CoBB-nak küldtem is már egy adagot
a múltkor, ami fel is került az extra.hu/tudatos-ra.

Lenne egy kérdésem, ami elsőre kissé furának tűnhet.
Ti csak éjszaka szoktatok álmodni, vagy néha napközben is lefeküdtök
néhány órára? A nyáron esett meg velem, hogy egy fárasztó
nap után, délután 4-5 óra körül lefeküdtem pihizni kicsit. (nagyon ritkán csinálok ilyet) Elaludtam, majd amikor kb. 2 óra múlva felkeltem, igencsak furán éreztem
magam. Bővebben: nem tudtam milyen nap van, sőt, milyen napszak
(félhomály volt és odakint be volt borulva az ég). Nem tudtam, hogy
kell-e suliba mennem, vagy nem (nyáriszünet volt!!). Ezen kívül
éhes is voltam, de nem úgy mint általában, egész különös éhségérzet
volt ez. Jónéhány percnek el kellett telnie, hogy képbe jöjjek.
Még valami: volt egy álmom is, amiben kint voltam a házunk előtt az utcán,
és láttam két haveromat biciklivel a suli felé menni. Ez az álom így önmagában
nem nagy cucc, de ébredés után kint dolgoztam az udvaron, és láttam ugyanazt a 2
haveromat visszafelé jönni.

Lehet ez egyfajta spontán AP szerintetek? Vagy csak véletlen az egész?
Mellesleg ezzel az AP-val mik a tapasztalatok? Én egyszer próbáltam,
addig jutottam el, hogy sikerült megemelnem a csakrák energiáját.
Ez a pókhálós érzés is jelentkezett, de nem mentem tovább. Azóta
Nem is próbálkoztam vele.

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.08 0 0 3966
Rég voltam itt.3 hét sikertelen gyakorlás után volt egy teljesen tudatos álmom,és egy amolyan fél tudatos,de inkább tudatos.Tényleg működik az,hogy el kell képzelni vmit,és sikerülni fog.Álmomban a munkahelyemen voltam,és egy csomó gomb hiányzott a gépről,amin dolgozom.Egyszerűen eltűntek.Tudtam azonnal hogy álmodom.Ott volt az egyik kedves kollegám,akit baromira nem kedvelek.A bnőmet akartam a helyére.Becsuktam a szemem,és azt akartam,hogy ő legyen ott meztelenül.Kinyitottam,és ott is volt.:))Bexarás.Utána nem sokkal felébredtem.A köv álmom repüléses volt,de nem voltam teljen tudatában,hogy álmodom;de jó volt.
Amagomp Creative Commons License 2005.10.05 0 0 3965

Na, hi,

előrelátás?:D

ez jó. Mindazonáltal a war of the worlds fantasztikus film volt, volt néhány álmom már tőle:D

Nemrég is volt egy lávafolyamos.

Hajón voltunk, valami óceánjárón. Némi utazás után éles vágás volt, mint egy filmben, és máris elárasztotta a láva a vizet.

Nagyon izzasztó helyzetekbe keveredtünk, végül sikerült mindenkit kimenteni egy mentőhajóba.

Nade ez nem a legdurvább...

wolvarine Creative Commons License 2005.10.03 0 0 3964

Hali!

Na jól elmentem egy tudatok álom mellett ma. Azt álmodtam, hogy haverommal sietünk valahová és közben eszembejut a volt ofőnk, akire emlékeztem, hogy ott volt a hangja az álmomban, de ő maga nem. Meg is jegyeztem a haveromnak, hogy ez tök furcsa, nem? El is gondolkodtam rajta, de aztán siettem tovább. Amúgy semmi ésszerűtlen dolog nem volt, ami segíthetett volna tudatra ébrednem. Kár! De ma 4 álmomra is emlékezetem, ez némileg kárpótolt. Ja és egy ötlet, ha valakit megtámadnak és szólni akar, de folytogatják. Egy sípot kell a támadó szájáda dugni és befogni az orrát. Majd ő sípol helyettünk :) ez az egyik álmomban volt. Tök jó ötlet.

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.02 0 0 3963
Azokon a szellemi utakon ahol fontos az álomélet rendezése, ott nagy figyelmet forditanak arra, hogy szétválasszák a napi történések megálmodását a valos szellemi történésektől.

A TÁban van erre valami konkrét gyaksi?
tustinta Creative Commons License 2005.10.02 0 0 3962

Sziasztok!

Azzal kezdeném,hogy kb.13-14 évvel ezelőtt kezdtem el a T.Á.-al foglalkozni./gyorsan megjegyzem,nem sok sikerrel/A "könyv" elolvasása után kb.fél évvel volt egy nagyon rövid repüléses tudatos álmom-de az valami ÁLLAT volt-,aztán semmi.Kb 2 hete találtam rá a topikra és újra nekikezdtem.Azóta már kétszer MAJDNEM sikerült.Az álmaimra elég jól emlékszem minden reggel,ha legalább 7órát sikerül aludnom.Ezek olyan élénken megmaradnak reggel,hogy egész nap azon agyalok,hogy milyen jó lett volna ha el tudom kapni.Ma hajnalban Pl.volt egy figura aki felsorolta az összes éjszakai álmomat és mindegyiknél lecseszett,hogy nem csináltam tesztet.Szóval nem olyan egyszerű ez.

Sok sikert mindenkinek!

798081 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3961

Nekem is előfordul, ezek a legintenzívebbek. Bár általában csak 1-2 havonta.  Vagy nem emlékszem rájuk, bár ezt nem tartom valószínűnek.

Legutóbb földönkívüli-megszállós álmom volt, iszonyat távolságokkal, és nagy mindent körülfonó csápokkal. Nem nagyon volt hova menekülni. A legviccesebb az volt, hogy amikor már tudtam, hogy jönnek az idegenek, egy sivatag közepén lévő Burger Kingbe rohantam kaját spájzolni. :)

Az álom ihletője nyilván a War of Worlds volt.

Előzmény: Amagomp (3958)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 3960
Vagy előrelátás?

hoppa_hoppa Creative Commons License 2005.09.29 0 0 3959

költői a kérdés :)

Amagomp Creative Commons License 2005.09.29 0 0 3958

Na, hi mindenkinek!

Nem tudom, nekem mindig ilyen kataklizma-álmaim vannak?

Volt már tornádós, meteoritos, most éppen tegnap volt egy atombombás...

Vajon miféle tudatállapot okozhatja a katasztrófa-álmokat?

Elkeseredés? Félelem? Szomorúság?... Vagy csak a túlzott vonzalmam a természeti katasztrófák iránt?

Ki tudja?

ama

zseko Creative Commons License 2005.09.29 0 0 3957
Szia!

Ha rendszeresen írom az álomnaplót, akkor szinte minden nap 2-5 álom, ha nagyon későn fekszem (hajnal 3 után) akkor viszont nem nagyon. Meg ha ébresztőre kelek, akkor sem emlékszem annyira. Nekem is sokszor van, hogy csak töredék marad meg, de tudom, hogy több volt, csak egyszerűen már nem jön vissza. Szóval nem mindig gondolom át teljesen az álmot ébredés után, és elfelejtek belőle részleteket. Nekem is ez van :) Például a munkahelyemen a liftben lóval találkoztam, és nem is csodálkoztam :))
Előzmény: Törölt nick (3956)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 3956
Hali.Most nem tudok sokat írni.Egy két kérdésem lenne feléjed:milyen gyakran elméxel az álmaidra?Mert én nem mindíg,sőt néha csak töredékekre,pedig az álomnaplót írom már majd 3 hete.Ez még vajon kevés lenne?A másik:nem értem miért nem akar előjönni a kérdés az álmainkban.Néha tök egyértelmű dolgokat álmodom,és egyszerűen fel sem merül a kérdés gondolata.Te hogy vagy ezekkel? Látom,kell még gyakorolnunk!:))
Előzmény: zseko (3955)
zseko Creative Commons License 2005.09.28 0 0 3955
Szia!

A tesztnél nekem is ugyanez a problémám, hogy elkalandozik a figyelmem. Én kb. 2 hete kezdtem újra, de az álomnaplót azért ha nem is rendszeresen, de vezettem. Változó, mennyit alszok, de a legfőbb gond inkább az szerintem, hogy későn fekszek le. Most is már 00:46 van. Ha éjfél után fekszem le, reggel olyan, mintha fejbevertek volna, nehezen kelek fel. Kb. 8 órát alszom, ha délutános vagyok, ha délelőttös, akkor mivel képtelen vagyok 22:00- nél hamarabb feküdni, kb. 5-öt.
Spontán tudatos még nem volt. Az eddigiek meg túl hamar véget értek. Az elsőnél egy banya elől menekültem, felmásztam egy garázsnak kinéző tákolmányra, és akkor jöttem rá, hogy álmodom. Ahogy megfordultam a tetőn, már fel is ébredtem.. A másiknál egy parkban voltam este, és ahogy rájöttem, hogy álmodom, megváltozott az álom. Színesebb, hangosabb, élénkebb lett - kb 10 mp-ig... De emlékszem, hogy mennyire élénk zöld volt a fű, meg a szélre, és a tücskökre is. Azután a munkahelyemen voltam, eléggé hülye beosztása volt a teremnek, itt, mikor rájöttem, hogy álmodom, szinte rögtön kezdtem ébredni, de eszemben volt a pörgéses technika, és így tovább tartott - szintén 5 mp-el.. Az utolsót átmásoltam ide, a 2741-es hozzászólásomnál volt:

"Mennem kellett dolgozni 5-kor kelek, fél 5-kor csörög az óra, na gondolom kipróbálom a WILD módszert, legfeljebb bealszom, és elkések :)
Persze nem sikerült végig tudatomnál maradni, de álmomban elindultam a buszhoz, mert dolgozni kell menni:), és van egy útszakasz, amin mindig felteszem a kérdést, és ez előjött álmomban is. Rájöttem hogy álmodom, örülök, hogy de jó, nézek szét, hogy minden milyen 'élethű', még az is eszemben volt, hogy ne fókuszáljak, és közben arra gondolok, milyen jó volna, ha most TÉNYLEG álmodnék, mert akkor most tudatos álmom lenne.. :))"

De az, hogy fel tudok ébredni, ha fixálom a tekintetem, bezzeg többször eszembe jutott, és alkalmaztam is. Ha nem lettem volna ennyire lusta, akkor lehet, hogy több is lenne, de bejöttek sajnos olyan problémák, amik egy kicsit elvették a hangulatom, de nem csak a gyakorlástól.
Na befejezem, mert már túl sokat írtam.
Előzmény: Törölt nick (3954)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 3954
Nekem még csak egy volt eddig,sajnos.A tesztekkel az a baj(nálam),hogy elkalandoznak a gondolataim közben.Kérdés,teszt,majd azon kapom magam,hogy eltelt 1 perc és félbehagytam a tesztet.Most ennek a kiküszöbölésén dolgozom.Kb 1 hónapja kezdtem,ez még nem sok.Mennyit alszol hétköznap?Mert én olyan 7 órát,nem tudom ez elég-e az álmok kialakulásának.Hétvégén rózsás a helyzet,mert ráérek akár délig fetrengeni az ágyban.Leírhatnád,hogy mit álmodtál tudatosan. Neked nem volt spontán tudatos álmos?Nekem egyszer igen,pedig akkor nem is gyakoroltam a technikát.Cobb és többiek tényleg eltűntek,a sok számos nicket láttam,illetve egyszer válaszolt nekem.Lehet,hogy már nem is jönnek többet.-pedig néha jó lenne egy tapasztalt ember is,bár visszaolvasva minden kiderül.Majd írj.
Előzmény: zseko (3953)
zseko Creative Commons License 2005.09.26 0 0 3953
Szia!

Eddig már három alkalommal volt tudatos álmom; kb. 5-10 mp-ig... plusz azok, amiben rájövök, hogy álom, de nem foglalkozom vele, vagy a kedvencem, mikor 'észre térek', és látom, hogy mennyire élethű az álom, és azt mondom magamban, hogy ezt mennyire élethű lenne ha álmodnám... De ez meggyőzött, hogy működik. A lustaság is belejátszik, hogy többször abbahagytam az álomnaplót, mert a végén túl sokat kellett leírni, 4-5 álom elég részletesen. Meg az ellenőrzések is vagy felületesek, vagy sokáig tartanak, vagy 4-5 percenként jutnak az eszembe, és ez fárasztó. Én elsősorban szórakozásra használnám (gondolom), de ez majd akkor derül ki, hogy hogy lesz, amikor már megy, csak működjön... De ha önismereti álom lesz, azt se bánom, az is érdekelne. Többet kellene aludom, vagy inkább jobban ki kellene pihennem magam, ez szokott probléma lenni.
Én sajnos nem tudok felnézni minden nap, leginkább a T-Com miatt, mert vidéken lakom, és még mindig nem akarja bevezetni az ADSL-t, pedig lennék egy páran, akik előfizetnének rá. A modemes meg drága, de nincs más alternatív megoldás.
Cobb-bal mi van, már régen volt fent. Meg a régiek is eltűntek mostanában. Na megyek vissza aludni, meg eszembejutott még egy mostani álmom, megyek leírni.
Előzmény: Törölt nick (3952)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 3952
Szasz!Én is kezdő vagyok ezen a téren,elkezdtem már 2-szer régebben.Ha gondolod megoszthatjuk a tapasztalatokat,bíztathatjuk egymást,elvégre most kezdjük megint.Nekem már volt tudatos álmom,2 hete azóta nem sikerült;de álmodom majdnem minden nap,bár az utóbbi 4 napban nem jött össze.Nehéz dolog ez,és néha fárasztó.Te nem így vagy vele?Amúgy mi a célod ezzel az álom dologgal?Csak szórakozás,vagy van vmilyen nagy becsben tartott ügy?Ha van kedved,akkor dumálhatunk,én minden nap vagyok este 8-tól.
Előzmény: zseko (3951)
zseko Creative Commons License 2005.09.25 0 0 3951
Üdv mindenkinek!

Több kihagyás után újra itt! Nem volt igazán netem az elmúlt kb. 2 évben, úgyhogy felgyülemlett jópár hozzászólás :) Egyszer már jól haladtam, olyan előtudatosságféle is előfordult, de több igazán rossz dolog történt, és amiatt abbamaradt az egész. Többször is belekezdtem újra, az álomnaplót vezettem is, de mindig abbamaradt. De most elhatároztam, hogy nem adom fel. Az álomnaplót ha nem is rendszeresen, de azért csináltam, csak valahogy nem akaródzott tesztelni. Hiába, a lustaság győzött :) Kipróbáltam a Brainwave-et, de inkább csak idegesített, mint működött. De azért mintha elmúlt volna a fejfájásom... Rengeteg hülyeséget álmodok én is ösze, mégsem jut eszembe, hogy ez nem is valóság. Ma például 'Sliders'-t játszottam álmomban, beleugrottam a monitorba, és nem csak másik 'térbe', hanem úgy éreztem, hogy másik 'időbe' is kerültem. Az elmúlt 3-4 napban olvastam végig kb. 1200 hozzászólást, meg beleolvastam néhány régebbibe is, ott volt, hogy álmunkban ugorjunk bele a monitorba. Valahogy éreztem is álmomban, (mármint, hogy álom), de nem tudatosult. De már nagyon várom, hogy végre legyen egy 'igazi' tudatos álmom. A délutáni szundikálást ki fogom próbálni, de (mint sokmindenre) nehéz rászánni magam. Pénteken majdnem sikerült is elaludnom, de azért munkahelyen még sem illik :)) Lehet, hogy többet kellene aludnom, nem 5-6 órákat.
Nem írok most többet, mert így is hosszú lett.

Üdv: zSeKo

ui: Jó Tudatos Álmodást!
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 3950
Akkor jól emlékeztem a könyvben olvasottakra.Sajnos z utóbbi 4 napban nemhogy még tudtos,de normális álmom sem volt.Kivéve ma.De ez is csak normál volt,pedig nem éjszaka álmodtam,hanem már reggel,mert egyszer felkelltem vmiért.Nem gondoltam volna,hogy ez ennyire nehezen megy.Gyakorlok folyamatosan,napi 7-8 órát alszom(hétvégén többet),kérdést naponta 15-ször biztos felteszem,és nem akarózik sikerülni.Na nem baj,csinálom tovább;nem adom fel.Legalább hosszú napok óta emlékeztem az álmomra.Legalább,ha nem is volt tudatos.Igen nálam is sokszor az a baj,hogy a munkám,és sokszor más kizökkent a kérdésből.No meg ugye a bnőm előtt is kell tesztelni;Ő meg ugye utálja,ezért észrevétlenül kell megtennem. Próbálkozok majd méga a képtechnikával,hátha sikerül vmi.
Előzmény: hoppa_hoppa (3949)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2005.09.23 0 0 3949

Minél közelebb van az agyhullámok állapota az ébrenléti szinthez, annál könnyebb elérni a tudatosságot még az álmon belül, csak sajnos az ilyen tudatos álmoknak elég hamar vége szakad, bár gyakorlással lehet időt nyerni.

Egy párszor már elhatároztam, hogy megint elkezdem, de nem lett rendszeres. Mindig van valami, ami elvonja a figyelmemet, ami aktuálisan fontosabbnak tűnik.

Igen, ez a "baj" a teszteléssel, és ezért is könnyű "megfeledkezni" róla, mert időszakonként kizökkenti az embert a munkájából vagy hajlamos csak felületesen elvégezni a vizsgálódást.

Nem használtam semmi ilyen technikát, egyszerűen csak tesztelgettem, meg olvastam a könyvet, tehát foglalkoztam a témával. Azt sokszor észreveszem elalvás közben, hogy hopp, ez az előbbi gondolatsorom már majdnem "önálló életre kelt", mintha már tőlem függetlenül "történt" volna, csak pár pillanatra visszatértem még az ébrenlétbe. Néha próbálok is felépíteni belőle valamit, de eddig különösebb eredmény nélkül, úgyhogy ezirányú tapasztalataim sajnos nincsenek.

Hogy látogatják-e, nem tudom, ha szükségét érzik, majd jelentkeznek :)

Előzmény: Törölt nick (3948)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 3948
Engem is érdekelt,és érdekel is a téma.az utóbbi időben vettem észre,hogy ezen a téren nem vagyok lusta.Amúgy hajlamos vagyok elhalasztani dolgokat.:) Bocs ha ilyen nehéz kérdéseket teszek fel,de nagyon kíváncsi vagyok a válaszra,és hogy meddig lehet ezt csinálni.Azért is akarom,mert van egy tudat alatti problémám,és ezzel szeretném megoldani.Ehhez nagyon sok gyakorlás kell,tudom.Lassan egy hónapja csinálom.Igazából most kicsit az zavar,hogy nem álmodom tudatosan;hiába gyakorlok.Sőt az utóbbi 2 napban nem is emlékeztem az álmaimra.De nem keseredek el,folytatom tovább.Azt írtad a kérdéseimre amit gondoltam,hogy lehetséges válasz.Plusz még 1-2 dolgot.Angol tudásom sajna nem verdesi az egeket,így marad a magyar fórum.:(( Igen azt észre vettem,hogy a legtöbb álom,amire emléxem az már majdnem az ébredés előtt volt nem sokkal.Ha jól értelmezem a könyvet és Téged,akkor a felületes alvás jobb a tudatos álmodás szempontjából.Túl sok tapasztalatom nincs az álmodás terén,ezelőtt kb 2 havonta egyszer emlékeztem 1 álomra.Most majdnem minden másnap;úgyhogy ezért is megéri.Én szeretek álmodni,sztem klassz dolog.Az első tudatos álmom után olan jó kedvem lett,hogy még a barátnőm is kérdezte;hogy mi van velem.Persze nem mondtam meg neki,mert helyből elküldött volna melegebb éghajlatra,úgy hogy alig vártam volna hogy indulhassak.Így az egyik kollegámmal osztom meg a sikereket és a tapasztalatokat.Ő meghallgat,legalább nem néz hülyének.Ahogy az írásodból elnézem elég sok türelem kell még,és sok kitartás.Ezt kicsit kedvemet szegi;de ha tényleg megéri,akkor nem szabad abbahagynom.Miért nem kezded el megint?Komolyan mondom nekem már nem is terhes a tesztelés,de egy problémával még szemben vagyok:sokszor elnyúlik a teszt,mert a munka amiben épp vagyok,elvonja a figyelmem.Utána ha eszembe jut,azonnal végigcsinálom,de ez most gond;ezt próbálom megoldani.Te nem voltál hasonló cipőben?Más:kép-testtechnikával értél el tudatos álmot?Én képtechnikával talán 2-szer igen.Szoktak gondolatok járni a fejemben lefekvés előtt,olykor testet is ölt vmilyen formában.Legutóbbi pár alkalommal kialakult vmilyen kép előttem;nem is tűnt el,tudtam követni,de egyszerűen amikor elalszom akkor homályba merül.Egy ideig még emléxem vmire,aztán semmi.Egyik nap már estefelé volt,2-szer elszunyáltam 10 percre(felébresztettek),mind a 2 alkalommal előttem volt egy álomkép.Azt már nem tudom,hoyg mi,de vmit álmodtam az biztos.Lefekvés előtt próbálom gyakorolni a képtechnikát egyenlőre nem sok sikerrel.Az a baj,hogy vagy nem alakul ki semmi és elalszom;vagy ha ki is alakul,akkor a sötétség homályába vész az egész.Lehet,hogy azért van ez,mert nem vagyok túl fáradt amikor szunyálni megyek.Ha vannak tapasztalataid e téren,akkor erről is dumálhatnánk.Tényleg!COBB és MRY már nem látogatják a topicot?
Előzmény: hoppa_hoppa (3947)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2005.09.22 0 0 3947

Akkor vettem meg a könyvet, amikor az első kiadása itthon megjelent, akkor is kezdtem el csinálni, néhány hónapig intenzíven, akkor volt is havi egy-kettő rendszeresen. Azért kezdtem el, mert nagyon érdekelt. Azért hagytam abba valószínűleg, mert lusta vagyok. Ettől függetlenül még most is érdekel persze. Sokszor elhatározom, hogy elkezdem megint, de valahol az elején mindig kudarcba fullad. (Érdekes ez, mert más, nem egy, kitartást követelő dolgot viszont elértem az utóbbi 10-15 évben.)

Fentiek miatt nem tudom azt sem, hogy el lehet érni arra a szintre, hogy minden este így álmodjunk. Valószínűleg van a gyakorlásnak egy olyan pontja, amin átbillenve megsokszorozódnak az ilyen álmok. A másik verzió, amit elképzelhetőnek tartok, hogy egy idő után elmosódik a határ a tudatos és nem tudatos álom között és minden álomban egy hol erősebb, hol gyengébb tudatosság fog dominálni. Annak az afrikai népnek a példája ezt mutatja. Persze az is sokat számíthat, hogy gyerekkorukban teszik magukévá a technikát és teljesen más kultúrális, természeti, társadalmi közegben léteznek.

Az az igazság, hogy ha igazán érdekel a téma és naprakész akarsz lenni a legújabb eredmények felől, az interneten keresztül nagyon sok és megbízható forrás elérhető, de szinte mind angol nyelvű. Igazából azokat a fórumokat kéne követni, biztos, hogy ezekre a kérdésekre ott már sokkal határozottabb válaszok vannak.

Előzmény: Törölt nick (3945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!