Nem tudom, hogy volt e az Akadémiánál, de számolás alapján így jön ki... De sztem tök jó hogy a 2 megállót összevonták a gyorsaság miatt is, meg a név miatt. VÖLGY utca. Mikor az 56-oson utazok gyönyörködök a tájban, meg azon is, hogy néhány megállónév beleillik az ottani környezetbe... Pl.: Hűvösvölgy, Völgy utca, Vadaskerti út, Nagyhíd, Zuhatag sor, Budagyöngye, Fogaskerekű vasút és a Nyúl utca. Ezek megállók nevei beleillenek az ottani környezetbe...
Akkor az Akadémiánál is volt? Mert számolás alapján ez jön ki. Azt tudom, hogy a Nyéki utat meg az Ötvöst összevonták, kész röhely volt, hogy kb. 40 méterre egymástól kétszer is megállt a vilnyák.
Régen Hűvösvölgytől a Vadaskerti útig ezek a megállók voltak. Ha kiszámolod Hűvösvölgytől a Vadaskerti útig, 2 megállóként kijön az a visszafogó váltó! Csak később az Ötvös János út megállót és a Nyéki útít összevonták, hogy csökkennyen a menetidő, és így gyorsabb lett a villamos!
Napjainkban Hűvösvölgytől a Vadaskerti útig:
Hűvösvölgy
Heinrich István út
Völgy utca
Vadaskerti út
Ha napjainkban megnézed, mostmár tényleg nem jön ki 2 megállóként a visszafogó...
szivi:-) megtaláltam azt a topikot, de egy kicsit sok lesz így egy szuszra. Meg nem is nagyon tudom, miről van szó, de azt látom, hogy ti főszereplők vagytok:-)
sziszacica gyere ide, szavazni kéne. légyszilégyszilégyszi! [ha igazán szeretsz engem, meg balrakúdát megteszed a kedvünkért, úgyhogy jól gondold meg, mi ettől tesszük függővé a jövőbeni kapcsolatunkat veled.]
ne haragudj villamos, csak úgy megörültünk itt páran egymásnak, légyszi ne vesd ki topictestedből e pár hozzászólást. puszóka mindenkinek én hazamegyek, jóklegyetek.