Szerény a tudásanyag a fejemben erről, de szerintem ez ellentétes minden fizikai összefüggéssel, ami a dízelmotorok működését jellemzi. Ha nincs anyag, attól nem fog lokálisan felmelegedni az ettől szenvedő terület. Ez egy benzinmotorra igaz lenne, de ez nem az volt.
Egy munkatársam most vett egy új 140LE-s Passat-ot, 1500km van benne most, és kb. már 4x írta ki városi dugók után hogy tele van a részecskeszűrő... Aztán ha 4-5km-en meghajtja akkor "elmúlik". Ezt természetesen hogy ilyen gyorsan telítődik a szűrő?? Vagy a bejáratós időszak miatt?
a csúcsot ellenőrizték, 2 lyuk tömődve volt és a dugattyú maradékán is tisztán látszik hogy azon a részen ahol a 3 lyuk porlasztott nincs gond, de a maradék kettőnél elfolyt az egész
logikusan végiggondolva én is azt mondanám, hogy ha eltömődik max. az adagolót kéne széttörnie
Ha esetleg nem publikus a válasz akkor magánban is lelkesen várom: kovacs.tamas kukac advisesoft.hu -ra.
Mi a különbség a BTDC és az ATDC között az egyik talán before, a másik pedig talán after? A "T" az esetleg Timing és a D pedig esetleg Degree? És a C?
Tehát ezek közül lenne valamelyik az előtöltés? És nekem ez most jó vagy rossz? (nyilván rossz, mert nem az előírt értéken van) Ezt lehet az adagolót a tengelyén való forgatásával állítani?
Basszus. Gondoltam. Ezért volt az, amit korábban is írtam, hogy gázadásnál 1500rpm körül elkezd csörögni - kopogni, aztán eltűnik a hang és nem annyira hallani. Persze, ha símogattam akkor nem csörgött...
Nagy bajom származhat ebből? Tönkre megy a motor tőle?
Kinek van eladó 046 130 202 F -je? (Kopogásérzékelő)
Tehát a leállító megnes szelep lehet a rossz? Jó, de miért csak terhelésen jelentkezik a probléma? Még soha sem csinálta akkor amikor szép komótosan mentem. A VAG-COM-mal teszteltem a leállító szelep működését és teljesen jól működik. Megnyomom a gombot, hogy "teszt" és azonnal leáll a motor. Ettől függetlenűl lehet, hogy hibás a tekercs és le - le tilt egy pillanatra. Hol találom?
Viszont vannak fejlemények... A rángatás után a következő hibát kaptam:
Control Module Part Number: 4A0 907 401 P
Component and/or Version: 2,5l R5/2VT EDC HS D02
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 00000
2 Faults Found:
00550 - Start of Injection Regulation
17-10 - Control Difference - Intermittent
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-0- -
Az utolsó elég brutálnak tűnik, de ezt ki tudtam törölni... Asszem. Remélem nem jön vissza. Viszont az 550-est nem tudom értelmezni... (Mint említettem én csak hobbi szinten űzöm a szakmát és a saját kocsimat tesztelem, nem keresek belőle pénzt, és nem is szándékozom...viszont elegem van az átbaszós szerelőkből...)
A nevében is benne van (leállítja a motort) Ugy 2 hete csináltam passatot ami rángatott ,ennek az volt a baja ,hogy idönként megszakadt benne a tekercselés!
Egyébként bármelyik kipufogós megcsinálja hogy egy csődarabot hegesztenek be, nekem is így indult, csak kb. 1 napos meló lett volna, úgy szét kellet volna szedni a kocsit hogy hozzáférjenek. Így nyitott a manusz az alján egy kis ablakot és kibelezte a tartalmát. A XIII. Ker.-ben a Fáy utcában csinálták meg (a Magnum tuning mellett lévő kasznis műhelyben)... De ennél szerintem bárki megcsinálja olcsóbban...
Sziasztok! Bocsi ez nem tuning,viszont nekem fontos.Nem tud valaki esetleg 3D motorkódú 2.4D szivar audihoz 5-ös váltót?Esetleg 2.5TD is jó állitólag.Köszi.
A Race 520 egy versenycélra gyártott Bosch DSLA 150 P 520 (nem 502!) csúcsnak a nagyobb megfelelője. Az 520-ason 5db 0,205mm-es furaton spriccel, a Race változat 5db 0,26-os furat van. Az 502-es 5*0,23-as.
NOx-et nem tudnak mérni sehol, talán csak a Műegyetemen... Egyébként egy füsthatáron dolgozó , vagy füstölgő dizelnél elenyésző a mennyisége teljes terhelésen, részterhelésen jelentős (légfelesleggel történő égéskor). A CO2 kibocsátás nem annyira érdekes, inkább a CO... Kurvára nem mindegy, CO2-őt minden élőlény bocsájt ki, még a növények is... Ezekben jobb a dizel a benzinmotornál. Alapvetően a CO2 kibocsátás az elégetett üzemanyag mennyiségtől függ, alapjárati ezért full független a tuningtól. A CO a léghiányos égés terméke, csak teljes terhelési üzemmódban lehet számottevő, amit csak retarderes fékpadon lehetne mérni... (szintén Műegyetem, és alapjáraton elenyésző) Korom és elégetlen szénhidrogén (CH) kibocsátást szintén teljes terhelésen, hasonlo műszaki feltételek mellett lehetne mérni, mert részterhelésen ezek sem jelentősek a légfelesleg miatt.