...oké, lehet hogy éppen ez a cikk most korrekt, ha csak a 2004-es évről szól, viszont akkor nem túl friss, és illett volna szólni arról is, hogy azóta a CER Rt. is beindult...
A teknő azért vinnyog, mert a vontatómotorok felé menő áramot az alacsony sebességtartományban olyan frekvenciákon vezérli, amelyek a hallható sávba esnek. Ennyi a nagy varázslat.
A non plus ultra számomra az volt, amikor egy okos azt mondta, hogy azért énekel növekvő hangmagasságon, hogy mindenki hallja, hogy indul. Amolyan figyelemfelkeltésképpen.
Ha pl. gőzmozdonyt akarnak rákapcsolni, akkor valahonnan kell energia. Ha viszont minden kocsinak van saját energiaforrása (hálókocsik, étkezőkocsik elsősorban), akkor meg milyen gond lett volna a Nohabbal?
Bocsánat, az ilyen hülye nevű cégeket könnyű összekeverni... van egy MÁV-REC kft, mintha szintén lenne engedélye a vasúti árufuvarozásra, a tavalyi feketebézsenyi kőszállításban is benne voltak, talán ők szervezték, talán saját biznisz, talán ÁFU-s megbízás, nem tudom... Van viszont a CER Rt., amelyik idén MÁV-os gépeket és személyzetet bérelve a Bükkábrány - Visonta lignitvonatokat szervezi.
Most akkor mi van? Hiteles információt honnan kaphatunk?
Mert a sajtóból sajnos nem... Komolyabb lapok alig foglalkoznak a vasúttal, a képes vasutas bulvárról meg inkább ne beszéljünk...
Ez '97 tavaszán volt, párszor mentem vele. Bátaszékig nem állt meg, ott volt a csatlakozás. Általában 10-15 utas volt rajta, amikor én mentem, akkor mindig Ik 256-os volt.
Az idei év első felében 15 millió euró volt az osztrák államvasutak (ÖBB) üzemi vesztesége a teherfuvarozásban, 8 millióval több a vártnál - közölte az APA hírügynökséggel Martin Huber, a társaság igazgatóságának elnöke. A személyszállításban 10 millió euró volt a hiány - idézte az adatokat az MTI.
Úgy tűnik, hogy a teherszálltás nemcsak nálunk tud veszteséges lenni. :(
Amúgy meg 10 000 000 € személyszálltási veszteség, az 2,5 milliárd forint. Nem olyan sok az.
Annakidején, egy évközi menetrendmódosítással beraktak egy Pécs-Bátszék vonatpótló buszt, ami a Pécsről jóval korábban elindult vonathoz csatlakozott. Visszafelé szintén ez volt a helyzet. Ez már a vonalszakasz bezárása előtti hónapokban volt.
Két embert is vonat gázolt halálra vasárnap, a rákoscsabai vasútállomás közelében - értesült a HavariaPress.
Az elsõ baleset délután, háromnegyed négy körül történt, amikor egy, a sínen fekvõ férfit ütött el a Hatvanból Budapestre tartó személyvonat; a 49 éves nagytarcsai lakos a helyszínen elhunyt. Ugyancsak azonnal életét vesztette az az 53 éves budapesti asszony, aki tíz órakor feküdt keresztbe a síneken, egy érkezõ expresszvonat elé. Mindkét esetben feltételezhetõ az öngyilkossági szándék, a pontos körülményeket azonban a rendõrség szakértõk bevonásával megkezdte.
"Jellemző. Ahelyett, hogy dolgoznának, a kritikus észrevételeket tevőket hallgattatnák el."
Állj!Ha jól értelmezem a problémát,akkor egy SzÜ-s jármű műszaki állapota lett kritizálva.Többen tényként kezelték,hogy az adott kocsit a GÜ emberei tartják karban,ahhoz minden alkatrész,javítás meg van rendelve a Tulajdonos részéről,amit ki is fizet.Ez biztos,hogy így van?
" elérte a gépészetet is, csak látványcsinálás, hatékonyságnöveléshez kevés..."
Regéltek nekem valamit az asszinkron motorokról, meg az emberre gyakorolt hatásáról, amiatt van a dallam , hogy a kellemetlen rezgéseket ellensúlyozza, de zt a szakértők megmondják.