Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Hmmm, ebben lehet valami...combtokból tényleg embertelen lassú kocsiban ülve fegyvert rántani! Csípőtokból egész jó (=nem olyan sz*r, mint amilyennek látszik:)), de az meg katonáéknál ugye nem játszik (málha miatt), nem nagyon marad más, mint ez a keresztbe nyúlkálós! Esetleg amit egyik ismerősnél láttam: SIG állítva a "kardánalagút" tetején (egyik oldalról a kézifék, másikról az ülés oldalfala támasztotta, kanyarban se dőlt fel)!:))))))
Még néhány döbbenetes teroristáknak készült oldal.Nem is értem ,hogy engedhetik meg ezt modern demokráciákban.Veszélyeztetik a katonáikat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia Öreg Csóka! Ha küldenél egy e-mail címet ,küldenék valamit amitöl nem lennének kétségeid! :))) Nem tudom miért visszakoztak!Lehet csak a kedvező pillanatra várnak.
John Doe
ui: ha küldesz címet ,meggyőzödhetsz nem üldözési mániáról van szó. : egyébbként képzeld reggel 7:30 kor valakit nagyon érdekelt az oldalam a Nemzet Védelmi egyetemről! :)))hogy még a kávéját sem itta meg..... Sok a windows 2000..... :) ime az utolsó óra John Doe
A törvény mindenkire vonatkozik!Csak gyakran sz..... le.Nem az őrnagy úrral van a baj ,hanem azzal akik ezt hagyják.A Civilekkel is baj van ,hogy engedik ilyesmire a pénzüket költeni.
Csak sorjában.... 1. Azért mert az AK 63 D van rendszeresítve. 2. Mert ez karabély és nem géppisztoly.Gondolhatod mi lenne ha csípőböl elengednénk egy sorozatot a nyüzsgő utcán.....Operálni kell a fegyverrel.Célzott ,egyeslövés... 3. engem zavart speciel ,de legtöbben azért rögzitteték oda mert a mellényen csak négynek van kényelmes hely.Meg az amiktól,németektől látták talán... 4. A térdvédőt adták, és igazn gyalogjárőrben vettem nagy hasznát! 5.Erre a kérdése én nem tudok válaszolni?!?
Bocs.Nem akarlak megbántani de nem is tudod mekkora hülyeséget beszélsz.Értsd már meg ,a teroristák rossz oldalon álló nagyon jól képzett katonák!És hidd el nem innen fognak ötlete meríteni hanem a helyszínről.Ostobaság lenne nem így tenni!Te jobban hiszel egy oldalnak mint a saját szemednek?
De. A helyzet sokkal szomorúbb, mint gondolnád. Emlékezz csak!
TV-ben szerepelt egy barom (bocs de csak ennyi a véleményem róla), aki önjelölt szakértőként bemutatta, hogy a lövedékálló üveg milyen jó, de az AK-47 ellen nem véd. Egy hétre rá AK-val raboltak ki egy pénzszállítót, megölve az egyik alkalmazottat. Nem csukták le ezért (sajnos) a "szakértőt". Később kiderült a rablók a TV-ből kaptak tippet a fegyverre. Ugye TE sem szeretnél ilyet.
Lemaradt a smiley az oldschool-os soraid végéről! Ha nem is akartad odatenni, akkor nagy a baj!
Ilyen rossz szövegeket mondtak régen mindig (nem kell, hogy más is tudja, majd a jó embereknek megfelelő fórumon jelezzük és majd megoldja, addig pedig erőnket megfeszítve együtt élünk a problémával, stb.), de ezt mindenki tudja, hogy ez biztos hogy nem a megoldás. Amíg az ilyen ügyek a sötétben elmutyizott dolgok, addig biztos hogy semmi sem fog történni. Szerinted nem tudnak a gondokról, akik tehetnének ellene? Ha tudnak róla és nem tesznek ellene, akkor vagy nem érdekli őket vagy nem tudnak tenni ellene (eszköz, hatáskör hiányában). Ezen az sem változtat, ha egy fogadáson a fülébe súgja valaki bizalmasan, mi a helyzet. Ez az amin tényleg csak a nyilvánosság segíthet. Pótolhatja az illetékes, vagy a feletteseinek akaraterejét.
Persze nem ebben az országban, ahol minden csak kb. 2 percig érdekes, amíg az újabb botrányos videó, lehallgatás, vagy bármi elő nem kerül. Akkor meg a régi ügy megy a levesbe, sosem tudjuk meg mi a vége :-(
A rendszerváltás után lepődött meg mindenki, hogy mikor a nagy titkolózásban itthon azt sem tudtad mi van a laktanya kerítés túloldalán, addig a Spiegel meg lehozta képekkel pontos létszámadatokkal a választ. Az ellenség sokkal jobban tudja, hidd el! És nem az index fórumról fogja egy mudjahedin megtudni, hogyan kell kilőni egy magyar járművet, hanem a helyszinen próbálgatva, a bevált módszert a cimboráknak továbbadva. Sajnos. Nagyon drukkolunk, hogy fehérembert ne érjen baj arrafelé sem!
Hogyhogy nem AMD-vel voltatok? Miért van szinte mindig kihajtva a válltámasz? A váltámaszra tett tártáska csak divat volt, vagy praktikusabb mint a régebben divatos összeszigszallagozott tárak? Térdvédőt a PX-ben vettetek, vagy az is ellátmány része volt? Tudod esetleg, hogy mi a storyja a disszemlére festett T55 és hasonló harcjárműveknek? Utolsó dísszemle után letárolták és a szovjetek hazamentek?
folytathatjuk a HM forumon elkezdett vitát (akkkor még te is benne voltál nem?) arról, hogy kell-e minden tisztnek a fizakia felmérést FUTÁSSAL teljesíteni, stb, stb...
Én azt mondom, hogy aki katonatiszt, az vállalja a fittséget is ezért,attól függetlenül, hogy irodista-e a HM II-ban vagy mélységi felderítő...
Persze utóbbitól többet váruk el, de egy alapot hozzon mindenki!
Ez a szakmával jár.
Minthogy nem jó az, ha valaki repülésiszonyos és stewardes-nek megy!
Valami vele jár!
Attól még nem az adott főtiszt tehet róla, ha a rendszer megengedi neki, hogy ilyen lehet!
De erről képeket így kirakni...nos, megint el kellen gondolkodnia az illetéseknek a "HM mit akar üzenni a népnak" dolgon!
pedig Sz. ezredes nagy elannal kezdte (volna?) most miért nem figyelnek erre????
Persze sokan nem értenek velem egyet!
Most összefoglalom, mit habléatyoltam össze:
1/
Nem kellene, hogy bármely ilyen testalkatú tisztek legyenek
2/
Ha vannak, misszió előtt dolgozni kellene az "ügyön"
3/
Ha ez sem jön össze, ne az első sorba állítsuk rendezvényen
4/
ha mégis ott áll, ne csináljunk róla sok képet
5/
ha csináltunk, azt ne közöljük büszkén a sajtóban
üdv:
TGR
Az USA tengerészgyalogságánál - Hja, van olyan is? - MINDENKINEK - MONDOM MINNDENKINEK! - teljesíteni kell a fiziki normát - az első alapkiképzésestől a Paris szigeten az UMSC Commandant (TGY vezénylő tábornok) szintig -
UGYANZZAL az M-16A2 ma - azt hiszem - PUSKÁVAL (mert minden tengerészgyalogos puskás lövész, bármi legyen is a csapatneme, beo-ja) az előírt eredményt kell lőnie az említett két főnkívül agy F-18 pilótának, egy szállító teherautó soförjének, egy századirnoknak egy felcsernek!!!!!
Mindnek le kell futnia szintidőre a 2 mérföldet pl.
No, mi is vót a honlapoddal? Ha jól értem levették? Ha igen akkor csak egy ideig, mert én lehívhatom. (most is) Persze ez is bosszantó! Veterán! Olvastad a tárhely szabályzatát? Ott van egy rész arról, hogy bizonyos biztonsági okokból kiadhatnak. Gondolom ebben az is benne lehet hogy, biztonsági okokra hivatkozva "javasolják illetékes helyről" a levételét. Valszeg ez történhetet.(?)
Ne haragudj ,de rendre kell ,hogy utasítsalak!!! Hát nem látod ,hogy ez a kép azért van a HM oldalán ,hogy a teroristákat elrettetse! Had lássák micsoda katonáink vannak!Büszke is vagyok! ( :-)))))))))))))) )
Úgy látom ,nem érted!Senki sem állhat törvény felett.Legyen elárás ,hurcoljanak meg ,de ne kényszeritsenek törvénytelenül szolgáltatókat olyan oldalak törlésére ami nem törvénytelen.Van egy kis bibi ugyanis....A NATO oldalán és sok más NATO tag oldalán vannak fönt ilyen képek.Ők nem olyan jók mint mi? Vagy talán ők tudják ,hogy a teroristák jól képzettek ,és a helyszínen láthatják élőben azt is amit én még le sem mertem írni az általad említett okok miatt pl. http://www.nato.int/shape/graphics/isaf/ http://www.slovenskavojska.si/poklicna/misije/misije_isaf5_sv_novosti.htm
Ne nézzenek már hülyének!A terrorista a helyszínen készül fel! (Lásd az amerikai repülősuli ,aztán szept 11
Nem.Inkább arról van szó,hogy az adófizetők megláthatják mire nem költik az adójukat.
...Ugyanakkor tippet is adhatunk azoknak akiknek ilyen fegyverek vannak a birtokukban és használni tudják/akarják elenünk...
Azért megkérdezném, hogy az első misszió szolnoki visszafogadásán "szemlére kirakott" fegyvereket, és a "járőrbemutató"-t, ami ország-világnak szólt, (tekintettel a Roland által kiborított bilire) azt minek lehet megitélni? Ja, azt jól meggondoltan valamelyik tábornok (Braun?) rendelte el, és az mán más? Persze azt nem láthatta egyetlen "rosszfiú" sem! (bizton nem is vót kiváncsi rá :-))
Most megnéztem J.D. oldalát, nekem úgy tűnik bejön. Bár a szöveges részét eddig sem tudtam elolvasni, ennek oka talán a Mozillám amit egyes helyeken nagyon rühellenek.
Úgy tudom orosz szerverekre nagyon békésen bármit ki lehet rakni, nem piszkálnak.
Én 87-ben szereltem le mint sor. Úgy látom azóta SEMMI lényeges dolog a seregben nem változott!
Van néhány tiszt akik értenek a szakmájukhoz, próbálnak segíteni az embereiknek, próbálnak vigyázni rájuk. Őket tisztelik is a beosztottjaik!
És van egy rakás seggfej magas/felelős beosztásban akik tehetségtelenek, nem értenek semmihez, csak arra jók, hogy rontsák a levegőt a seregben és körülötte!
Tök mindegy, hogy mi a hivatalos neve a seregnek, sor vagy szerződéses katonákból áll. ezek a szaremberek maradnak a helyükön és folyamatosan okozzák a kárt az országnak és a honvédségnek!
Valóban nagy balf*asz lenne az az afgán terrorista aki egy magyar oldalról nézi ki, hogyan kéne támadnia! Ez az állítás szerintem nevetséges! :-)
Ugyanakkor tippet is adhatunk azoknak akiknek ilyen fegyverek vannak a birtokukban és használni tudják/akarják elenünk.
1.: Ha az adott rosszfiú érti a magyart, és van internetje, akkor ezt már e nélkül is tudja. Szóval ez az indoklás gyenge. 2.: Ha egy kicsit is ért az illető a katonai terepjárókhoz, elég ránéznie a HM eszközeire, hogy tudja mit képes kibirni, és mit nem. Tehát megint nem igaz ez az érv. 3.: Vagyis: csak a Magyar Állampolgárok elől lehet eltussolni a tényeket. Nem az ellenfeleink elött (ez esetben a kérdés lehet az is, hogy kik is akkor az igazi ellenfeleink?)...
Az idő sok mindent megold. Jönnek új vezetők, új parancsnokok, új politikusok, akik talán már hozáértőbbek lesznek a dolgokhoz.
Elnézést, de én innen kívűlről azt látom, hogy valóban jönnek új parancsnokok, új politikusok, de nem a hozzáértő fajtából....
Viszont ha a jelenlegi parancsnokokat és politikusokat nem szembesítik a tényekkel, akkor mégis mi lenne a változásokat sűrgető "rugó"? Ezt is meg lehet tenni, azt is meg lehet tenni típusú hozzáállásból nem sok jó fog kisülni...
Az, hogy a második váltásnak nem adnak napszemüveget (2-3000 méteres magasság és vakító nap ami harcképesség kérdése is) vagy elemlámpát (na ezt nem ecsetelem) azok még csak apróságok!!!
Nézz meg egy kanadai oldalt, hogy milyen felszereléssel rendelkeztek ők még 2003-ban!!! A CIMIC költségvetésük csak egy dolog (ami ugye rohadt fontos), de mellette volt járművekbe szerelt aknakeresőjük (afganisztánba nem árt ugye), tüzérségi felderítő radar (arthur), besugárzásérzékelőjük, satöbbi, satöbbi...
Nekünk meg? kevlár helyett homokzsák mer jó az, drótvágó helyett égre fordított géppuska és ülve járőröző géppuskás, mert az úgy is jó, kölcsönkért rádió, satöbbi...
Nem kívánom, de ahogy a levélben anno írtam, ha lesz egy újabb Nagy Richárd, akkor valaki álljon majd fel. Ha a miniszter nam ad pénzt erre akkor Ő, ha a vezérkari illetékeseknek ilyesmi nem jut eszébe akkor Ő.
Egyébként nem tudom miért csípi akárki szemét az oldalad J Dagain, millió ilyen van, még hivatalos, NATO oldalakon, vagy a belga minisztérium oldalán is.
Te többet tettél a kabuli misszió érdekében ezekkel a képekkel mint bárki (a levelemben feszegettem a merünk-e büszkék lenni kérdést...)
HA AZ ILLETÉKESEK AZ OLDALAD BETILTÁSÁVAL AKARNAK NAGYOBB BIZTONSÁGOT ADNI A KATONÁINKNAK AKKOR ROSSZ ÚTON JÁRNAK!!!
Nem kell üvöltözni, hisz azzal csak magadnak ártasz. Gondold alaposan át.
Ha kiteregeted azt a szennyest, vagy gyengeséget amit tapsztaltál, nyílt, bárki által olvasható oldalon, azzal bizony árthatsz azoknak, akik "tűzvonalban" vannak és bőrüket viszik a vásárra. Ha pl. arról beszélünk, hogy egy bizonyos járműveinben csak meghalhatnak - túlélési esély nélkül - a katonáink egy adott fegyverrel való támadásban, az felháborító, hogy nem tesznek ellen semmit, akiknek erre módjukban állnak. Ugyanakkor tippet is adhatunk azoknak akiknek ilyen fegyverek vannak a birtokukban és használni tudják/akarják elenünk.
Mi a megoldás? Szomorú, de MO-n ma szinte semmi. Akiknek módjukban áll változtatni, azokat vagy csak a saját karrierjük érdekli és kitüntetés a mellükön, vagy nem bolygatják a "sz...rt", mert akkor csak büdösebb lesz. Goldolj csak Rolandra. Ő még a töredékével sem rendelkezett azokkal a háttérben szűk körben ismert problémákkal, amik sokkal súlyosabbak voltak adott szituációkban. Hál istennek tragédiák nem következtek be, és azok a veszélyek már nem állnak fenn. (Megúsztuk.)
Az idő sok mindent megold. Jönnek új vezetők, új parancsnokok, új politikusok, akik talán már hozáértőbbek lesznek a dolgokhoz. ("Cinege elvtárs" is elment nyugdíjba egykoron.)
A hatalom, ha gyenge pontjaira valaki rátapint, erővel oldja meg (megfelelő jogszabályi hátérrel) azt, hogy ne tudja meg a fél világ. Ez minenütt így működik, és most ezt TE is megtapasztaltad. El kell fogadni, mert ez is a "demokrácia" játékszabályai szerint működik. Minél jobban kapálózol ellene, annál inkább szorítani fog ez a hurok.
Aki büncselekményről,hazaárulásról tud és hallgat az ugyanolyan bűnös ,mint aki elköveti.Volt egy rendszerváltás ,feltünt?Azt hiszitek ha töröltetitek a weboldalam (aminek cd változatát látta a kinti KBH tiszt és semmi kivetnivalója nem volt!!!) befogom a "pofám"?Vagy ha kirugattok? Még akkor is üvöltve mondom ki a disznóságokat ha börtönablakból kell!!!!!!!!!!Nem az a hazaáruló aki a problémát feszegeti ,hanem aki csinálja!!!.Én munkavállaló vagyok ,és ha leveszem az egyeruhát ,adófizető, állati mérges állampolgár vagyok!.Szégyeljétek magatokat!
"Pár képen láttam keresztben a málhára felfűzve a combtokot"
A nyugati forumokon is felbukkant ez a dolog. Az amik iraki es afgan tapasztalatai arra vezettek, hogy gepjarmuves jarorozesnel elonyosebb a masodlagos fegyvert a szegycsont kozeleben elhelyezni, mert egy hirtelen felbukkano kozeli celpont ellen ebbol a poziciobol gyorsabban eloveheto, mint combtokbol, ami jarmuben ulve teljesen hasznalhatatlan (felteve, hogy az elsodleges fegyvert bamely oknal fogva nem tudjuk mukodesbe hozni). Nem veletlen, hogy tobb taktikai felszerelest gyarto ceg kinal mar ilyen tokokat (S.O. Tech, PPM, Blackhawk SERPA, Safariland), amelyeket a mellheveder kozepere a ket reteg koze lehet erositeni (nekem is van ilyen es nagyon jol mukodik a dolog). Azt, hogy errol a kepen lathato sracok mennyit tudtak nem tudom, de termeszetesen a fennt emlitett modszer egyebkent sem mukodne egy olyan tokkal, aminek fedele is van.
Öreg Farkas! A fene tudja, hány brossúrával vagy lemaradva. Ugyanis már nincs náluk zászlós. Zászlós avatás sincs. Ez a gyermek a képen bizony egy negyedéves.