::Miért nem akarsz azokban publikálni, amiket ajánlottam ? És egyébként, milyen tudományág lapjában szeretnél ?
Most fog indulni a komoly kísérlet -- megnézem, hogy a fokozatok anyagaiból, tételről tételre, eljárásról eljárásra, mi igaz és mi nem. Ha érdekel, tarts velem. De értékes tudományos vizsgálatot még nem nagyon láttam.
::Magam a szellemek/reinkarnáció témát nem tabunak látom, hanem annak, ami - jelen tudomány eszközeivel megoldhatatlan kérdésnek.
Mi hiányzik hozzá, hogy megoldható legyen? Kísérlet? Hajlandóság? Elvi okai vannak?
Ha nem is konkrét pszichoterápiás, de pszichológiai kísérletek leírását olvashatod az Élet és Tudományban, a Lélektani lelemények c. rovatban. A weben is. Nagyon érdekes, h. egy kísérletet, hónapokkal később más is kipróbál, egy feltételt megváltoztatva, ami megint megihlet valakit - és frankón lehet követni, hogyan árnyalódik a kép.
Magam a szellemek/reinkarnáció témát nem tabunak látom, hanem annak, ami - jelen tudomány eszközeivel megoldhatatlan kérdésnek. Így innen átadják a vallásnak és a művészeteknek. Azokat a válaszokat is lehet - tán még jobban is, igaznak, meghatározónak vagy megnyugtatónak elfogadni. És az egyes ember szempontjából nemigen számít, h. tudományos-e vagy sem. És itten van a jó terepe sokaknak - hogy is mondjam - önjelölt tudományológusoktól a gátlástalan kuruzslókig. Tenyésznek, praktizálnak; bírálatoktól a híveik megvédik őket, "rajtam igenis segített !". Ami nem is baj addig, amíg nem akarnak szélesebb körű legitimációt (hatalmat ?) - és erre a mai társadalomban a tudomány alkalmas. Csak hát, sehogyse férnek bele.
Miért nem akarsz azokban publikálni, amiket ajánlottam ? És egyébként, milyen tudományág lapjában szeretnél ?
Ezeket a kicsiket elolvastam. A kérdés valóban jogos. Ráadásul a pszichoterápiánál igen nehéz vak kísérleteket végezni, engem érdekelne, hogy ezeket hogyan végzik.
Én ezt ott vágtam el Occam beretvájánál, hogy amit tapasztalok, azt tényleg tapasztalom. Ezek közé tartozik az, hogy tömegek távoznak az elmémből, belemegyek a bankba, kijövök a bankból, ilyenek.
Amit viszont jelent, azt jelenleg én is valamelyest kétkedéssel fogadom. Pl. lehet, hogy csak képzelődtem, hogy a közel-keleten egy páncélos lovagként hátbaszúrtak, de amióta futtattam, tudom kezelni a hátproblémáimat. Tehát létezik korreláció.
Ráadásul a képekből kinyert adatok segítségével mozdulnak meg az elmében a tömegek, az egyszerű képzelődésnél nincs ilyen. Az E-méter az ilyesmit hajlamos kimutatni, de az igazi az, ha ezt egyszer sikerül kipróbálnod.
És még valami: szvsz a jelen pszichoterápiában két tabutéma van, az egyik a reinkarnáció/szellemek témakör, a másik pedig a homoszexualitás a katonaságban/cölibátusban. Éppen ezért nehezen hiszem, hogy bármilyen ilyen jellegű írást publikálni lehet.
Na, szóval azért ez a kv, mert kiderül belőle, h. voltak már a történelem folyamán ilyen agyafúrt elnyomók, pl. a boszorkányüldözések idején milyen folyamatok játszódtak le, hogyan vettek rá embereket, h. minden józan ésszel ellenkező dolgokat valljanak be, vegyenek magukra. (Nem túl meglepő, h. az üldözések valódi célja az áldozatok ingó és ingatlan vagyonának megszerzése volt ...)
Na, most má' megyek alunni, mert igen alacsony a tónusom :-))
"Lazább" orvosi felügyelet mellett, nagyobb embercsoporton végzett kisérlet. Kulcsszavak: asbestos (most már mint veszélyes anyag), detoxification (B vitamin túladagolás és a máj regeneratív képességének büntetlen tesztelése), Tom Cruise (...)
Amennyire én látom, az ingatlanbiznisz az nem ilyen nyilvánvaló módon zajlik, ahogy az ember gondolná. Hanem okosan.
Két szinten mehet. Van olyan, amikor valaki egyszerűen nekiajándékozza az ingatlanát a zettyáznak, önként, meggyőződésből. Ez itt viszont Magyarország, és ez nem olyan gyakori. (Én nem tudok ilyenről) Aztán lehet (amiről gyakrabban hallani) az, hogy az illető eladja a házát/lakását, és az árának egy részét/az egészet felajálja a zettyáznak. Így az indirekt módon jut bevételhez, ingatlanból. Általában azért adja el valaki a házát, és adományoz, mert a.) marha jól megy neki (azt hiszi, a $zcientológiától), és nagyobbat vesz másutt, nincs rászorulva sem ő, sem a gyerekeinek nem kell, b.) mondjuk nagy a lakás, ő maga le van robbanva és a saját mentális helyrehozatalát reméli ebből fedezni (erre finoman rá lehet dumálni, és onnantól védve vannak, hiszen ez az "ő saját döntése, önszántából", stb. c.) rádumálták, hogy csatlakozzon a SeaOrgba, és így neki már úgyse lesz rá szüksége egymilliárd évig... tehát a "legtöbb jó a legtöbb dinamikán" az, hogy annak a csoportnak adja az árát, amit támogat. Természetesen. És még nyilvános tapsot is kap, ami fontos.
A másik szint ez az ideális org játék. Ezt nem lehet nyíltan csinálni, hiszen kilógna a lóláb, még a fanatikusok sem ennyire hülyék, hogy ne vennék észre. Ez esetben az ingatlant úgy kell elképzelni, mint egy végső biztosítékot, nagy baj esetére. Ha tönkremegy az ideális org, akkor a nagy kavarodásban lehet boszorkányt üldözni. Magyarul, aki esetleg tudja, mi a helyzet, azt ki lehet űzni, bűnbaknak, elnyomónak kinevezni, és mivel az ún "rossz hírek" $zció körökben borzasztóan gátoltan terjednek (tilos rossz hírt továbbadni) senki nem fog tudni róla, mi történt valójában. Csak pletykák lesznek, de azokat könnyű megcáfolni, különösen azoknak, akik erre specializált képzésben részesültek. A SeaOgre alakulatok begaloppoznak, csinálnak egy ún. "missziót", ilyenkor teljhatalommal átveszik a parancsnokságot a hely fölött, és "rendet tesznek". Általában valószínűleg nem cél, hogy egy hely tönkremenjen, inkább legyen nagy forgalma, ezáltal nagy bevétele, aminek szép kis szeletét küldi tovább a felső vezetéshez. Ha viszont nem elégséges a bevétel, akkor mehet az Ogre alakulat, ők ott kirugdalják a fele bandát, a maradék betojik és háromsszor annyit dolgozik hirtelen, így csökkennek a költségek, stb. Inkább tehát igyekeznek felfuttatni a helyet. Ha nagyon nagy gáz van, (mittudomén betiltanák őket) -persze egy ELNYOMÓ kormány tesz csak ilyet-, na AKKOR van az, hogy minden veszett ugyan, de az ingatlan nem. Azt még mindig el lehet adni. És akkor senki nem káhoztatja őket a hívek közül, hiszen mi mást tehetnének, minthogy eladják. Vészhelyzet van, ezt meg lehet érteni.
És akkor megint lehet gyűjteni a hívektől arra, hogy először is abban az országban hatékonyan demonstrálni kell az "elnyomás ellen", pozitív reklámok kellenek, ez persze sok pénz, de a hívek dobják össze úgyis azt is. Aztán megint lehet gyűjteni egy másik orgépületre, mert ugye a régit "sajnos kénytelenek voltak eladni". Az, hogy annak az előzőnek az árával mi lett, már senki halandó nem merészelné megkérdezni David Miscavigetól, (már aki nem akarja, hogy rövid úton elnyomó személlyé nyilvánítsák) másrészt ők "elismerten kizárólag szellemi célokért dogoznak" ergo papírjuk van róla, hogy ők bona fide vallás. És ezt nem kell megújítani, egyszer elnyerték a státuszt, és kész.
Van egy régi mondás. Amikor annakidején egy faluban volt egy boltos, és megjelent ott egy zsidó boltos, akkor a boltosunk fogta a sátorfáját, és odébbállt, mert különben hamar tönkrement volna. Aztán, ha megjelent egy örmény boltos, akkor állítólag a zsidó boltos volt az, aki fogta a sátorfáját, és odébbállt szépen, mert nem akart tönkremenni. Én kiegészíteném azzal, hogy ha jönne egy $zcientológus boltos, akkor az örmény helyében én pánikszerűen odébbállnék. Mert ők az átb.szás kérlelhetetlen mesterei, ez egy új szint, ami eddig nem létezett. Tűnhet barátságosnak, de belül, mint a jég, és mint a penge: csakis az történhet meg, ami az ő elképzeléseinek megfelel. Roppant kellemetlen üzletfelek: egyetlen technika segít: még kellemetlenebbnek kell lenni, de ahhoz gyomor (és $zcientológiai képzettség is) kell, különben elveszett az ember.
"Mert befektetésnek tartották, ami majd jövedelmez ... szegények. "
Igen, ez "egy befektetés a saját jövődbe"... A legjobb befektetés, mert "ez a tudás az örökkévalóságig a tiéd lesz"...
Teljesen átérzem, amit érzel, ugyanis magam is átéltem/élem, csak éppen más kötelékek révén...
Egy nagy tanulsága viszont van az egyháznak, amit oly gyakran hangoztatnak (nem is értve, mit jelent igazából, csak szajkózva): elsősorban magad vagy a felelős mindazért, ami történik veled... Nemsokára lesz néhány ember, akiket- miután felébrednek végre- majd finoman emlékeztetek erre...
Kérdezhetek még ? Az ingatlanbizniszt kifejtenéd részletesebben ? Azt értem h. az adományokból vesznek házat. Aztán eladják, és hozzácsapnak még adományokat, és vesznek drágábbat. Jó, h. mindez adómentesen, de hol a haszon ? Egyébként az illetékek alól is mentesek ?
Ha a kiürült házak eladása volna, túl sok orgnak kéne összeomlani. (Akkor meg ki termelné a jogdíjbevételt ?)
Pénzügyi tranzakciókhoz fedezetül használják ? Elzálogosítják ? Vagy kiadják bérbe egyes részeit ? Vagy az egészet ?
Azta ! Alig térek magamhoz ... szóval így. Elképesztő. Magam csak annyit éreztem, h. az okosak tényleg jól járnak, a hülyék kihasználásából, így aztán csilloghat a zettyáz.
Nem tudom, a rokonaim mennyi pénzt ölhettek bele, egyedül csak a misszió megalakításakor érzékelhettük, h. mennyibe kerültek dolgok. Mert befektetésnek tartották, ami majd jövedelmez ... szegények. Nagyon, nagyon sajnálom őket.
Köszönöm, meg az eddigieket is. Olyan nekem ez a topik, mint kiérni a friss levegőre. Nagyon nyomasztó ám az árnyékában, olyan rokoni-érzelmi kötelékek között, amik megakadályozzák a szakítást. Az a sok keserűség oldódik, az elefántból bolha lesz, és elszállt a kárörömöm is. Csak a sajnálat marad.
Meg hát be kell rendezni egy hangszigetelt szobát is Farquard nagyúrnak, ahol gyakorolhatja kedvenc, ellenségek fotóira való köpködését, lövöldözést pisztolyból, és a gang-bang sec checknek se' lesz immár semmi akadálya - egy SAJÁT épületben!
keresésre 53 cím, melyből csupán 23-at jegyez az Alexandra. :-)
És ki volt az az eredeti forrás ? Anastasius Nordenholz ?"
Nem. Itt egy igen komoly trükkről van szó, ami pénzügyileg egyébként zseniális. Még Elron halála előtt a beteg és öreg ember egy elszeparált helyen rejtőzött (Gilman Hot Springs, ha jól rémlik.) Csak egy maroknyi ember jelentette a kapcsolatot a zettyáz és Elron között, ők hozták-vitték a híreket. Ezek hitelességét senki nem tudta ellenőrizni, mivel csak ők tudták, hol rejtőzik. Így ŐK MAGUK jelentették saját hitelességüket. Az egyikük Miszkavics volt. Elron írását meghamisítva (mintha tőle jött volna az üzenet) bemutatták a szció világnak, hogy az öreg a copyrightjait egy szervezetre hagyja (nem, ez nem az egyház volt maga, hanem a Church of Spiritual Technology, aminek még a meglétéről is mélyen kussolnak az egyházi körök) Látszólag a szerzői jogok az RTC tulajdonában vannak, és a CST egy hatalom nélküli kis szervezet. Az RTC-t isteníti minden kiadvány alján az apróbetűs duma. ("hálás köszönetet rebegünk a Religious Technology Centernek, hogy volt oly kegyes, és rendelkezésünkre bocsátotta... stb.) Valójában az RTC-t a CST ruházza fel a szerzői jogok továbbértékesítésének jogával, sőt, bármikor vissza is vonhatja azokat.* Tehát a szerzői jogokat Miszkavics átjátszotta magának. Ezzel párhuzamosan az asztmatikus törpe gondosan eltávolított maga körül mindenkit, aki tudott a dolgairól és valamilyen veszélyt jelenthetett a tervre, előkészítve a terepet a hatalomátvételhez. Az, hogy rengetegszer hamisította Ron írását/aláírását, nyílt titok volt, egy bírósági vallomásban maga is vallott erről.
A szerzői jogokkal kapcsolatban csak négy apróság nem stimmel, a fentieken kívül: 1. bizonyos felsőbb szintű írások eredetileg a public domain kategóriában voltak (amikor a szerző LRH még úgy gondolta, ez a dolog mindenkié). Na most, az amerikai törvények szerint, ami egyszer közkinccsé lett téve (public domain), az többé nem kerülhet szerzői jogvédelem alá (not to be copyrighted anymore).
2. A másik, hogy maga a szcientológia szó ugyancsak nem lehetne levédett, mivel messze nem LRH találta ki. (Olyan, mintha a pszichológia szót le akarná védeni valaki). Először ugyanis a 19. században használták (derogatív értelemben) a kifejezést. Később, de még mindig jóval LRH előtt, 1934 írta meg A. Nordenholz a Scientologie - Wissenschaft von der Beschaffenheit und Tauglichkeit des Wissens című könyvét.
3. A CST ezt tudva (zömmel dörzsölt nem-szcientológus ügyvédekből áll, bizony...) buzgón elkezdte írni a maga verzióit, tehát gyakorlatilag saját könyveket, amelyek mostanra tele vannak durva változtatásokkal, és ezek alkotják a Trans által említett BOTWO könyveket. (Based on the works of L. Ron...) Viszont nemcsak a BOTWO, hanem az összes szció könyvnek a CST (másik nevén L. Ron Hubbard Library) a szerzője. Utána lehet nézni, így vannak bejegyezve. Tehát az alábbiak szerint néz ki a dolog. Régen így volt: pl. Cím: Dianetika, szerző: LRH. Most pedig így van: Cím: L. Ron Hubbard: Dianetika, Szerző: CST (L. Ron Hubbard Library) Érted, tehát az LRH név a cím része. Ezeknek a könyveknek a szerzője immár a CST. Hogy lássuk, milyen durva ez, ahhoz szcientológusnak kellene lenni: a legnagyobb bűn, ha valaki hamisan "forrásként" tünteti fel magát. Ez főbenjáró bűn. (Egyébként tényleg vérlázító, mert világszerte a rengeteg szerencsétlen megvezetett béna azt hiszi, "forráshű" anyagokat olvas, drága pénzért. Ez LOL.)
4. Való igaz az is, hogy több művet (pl. a tízkötetes Mission Earth-ot) egyáltalán nem is Ron írta. Imádta a szuperlény-imagét, miszerint mindenre jutott ideje. Ezért bizomyos dolgokat persze kénytelen volt lepasszolni, és úgy feltüntetni, mintha ő maga csinálta volna ezeket.
És a tragédia az, hogy amikor itt Magyarországon megfejik a népet az elmebeteg áraikkal, abból mégcsak nem is a magyarországi munkatársak, sőt, a vezetők sem gazdagodnak... a pénz megy ki szépen a felső vezetéshez, Amerikába. A magyar gazdaságból.
*"CST is also linked to Scientology through its authority to control the religion's income-producing property. CST has the power to dismantle RTC by taking over the religious trademarks and use of the Advanced Technology, thereby gaining direct control over all Scientology organizations that purchase trademarked material." (www.sc-i-r-s-ology.pair.com)
Tehát valószínűleg kiugrott pszichiáter, vagy pedig egy névrokonra találtam rá.
Találtam még mást is róla:
Főbérlő nélküli albérletet keresünk a Blaha Lujza tér és/vagy az Astória közelében, 45.000 Ft + rezsiig, lehetőleg egyedi fűtéssel, augusztusi költözéssel. Fizetőképességet bankszámlakivonattal, APEH 0-s igazolással, közüzemi számlákkal tudjuk bizonyítani. Keressenek a XX/XXX-XXXX-ös mobilszámon vagy a XXXXXXXXXXXXXX e-mail címen. Köszönettel: XXXXXXXXXXXX, Bodorné dr. Guba Ágnes
Tehát a Blaha vagy Astoria környékén keresnek albérletet. Na most a Blaha érhető, itt van a szentély. De az Astoria? Vagy azért, mert ott meg a férje dolgozik, vagy azért, tatataaam, mert ott lesz az új org valahol? (Kérem, hogy tapasztaltabb kollégák igazolják ezen feltételezésem helyességét.)
A mobilszámát, e-mail címét és férje nevét levágtam, mert nem fizetett reklámdíjat.
Akkó' a szci nem sokat lendít a munkáján, az állatokat ui. kevéssé hatja meg a véghetetlen rizsa, és a mégoly kifinomult nonverbális manipulációra se vevők. Ráadásul az állatorvosoknál megállapítható anyagi felelősség, Dr. Fábián Mária féle neurológusoknál meg semmilyen. :- (((
Bár lehet, h. történt valami abban az ügyben (egy cukorbeteg fiú halt meg a szci doktornő gondatlansága miatt), valaki felvilágosíthatna.
Miszkavics törpeúr azonban nem elégszik meg a belsőépítészek által javasolt konvencionális színekkel, ami a belső teret illeti. Papi kéket akar, ami kicsit megdrágítja a dolgokat. A narancs/barack/fehér színekkel való festés 2-3 millióba kerülne, a kékkel 300 millióba. Ez nagyon különleges kék, ugyanis. Próbáltunk beszélni vele, de hajthatatlan. Azt mondta, vagy kék, vagy semmi. (Blue or not to blue.)
Nyomatékosan megkérnénk mindenkit, hogy az org minél előbbi, legkésőbb 2017-es átadásáig szolgáltassa be minden terményét: disznyót, ganonát, ezüsgarast! Fizessen be minden egyházi járulékot: tizedet, harmincadot, füstadót, kapuadót!