Keresés

Részletes keresés

salesguy Creative Commons License 2005.09.02 0 0 121

ez aztan gyonyoru

ez olyan motoros-vitorlas torok hajo

mi is a nevuk??

1X mentunk ilyenel, pont marmarisbol:))egy napos hajokazasra

kulonben nagyon hangulatos:)))

Előzmény: Barbabianka (120)
Barbabianka Creative Commons License 2005.09.02 0 0 120

Jó hogy lehet kapni!!!   =:-o

akkor már inkább ezt venném meg

http://cgi.ebay.de/Tuerkische-Gulet_W0QQitemZ4571157512QQcategoryZ36622QQrdZ1QQcmdZViewItem

üdv.

bb

Előzmény: salesguy (119)
salesguy Creative Commons License 2005.09.02 0 0 119

100.000€

motorostul mindenestul

nyugi nekem sincs:)))))

Előzmény: Barbabianka (117)
Barbabianka Creative Commons License 2005.09.02 0 0 118

Hallo zsel!

hova mentek?? Hajóval??

Üdv.

bb

Előzmény: zsel (114)
Barbabianka Creative Commons License 2005.09.02 0 0 117

Nagyon szép.ca.50.000 $-ba kerülhet!!   =:-o

ha öszinte lehetek nekem most nincs annyim.

bb

Előzmény: salesguy (116)
salesguy Creative Commons License 2005.09.02 0 0 116
salesguy Creative Commons License 2005.09.02 0 0 115

jo utat:)

en meg megtalaltam a hajom..csak meg nincs rá pénzem:)))

de tuti kis katamarán, power katamaran!!!

Előzmény: zsel (114)
zsel Creative Commons License 2005.09.01 0 0 114
Én csak a hónap második felében megyek az Adrára, de fotózni fogok

Előzmény: Barbabianka (113)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.31 0 0 113

Csinált még valaki nyáron képeket??

Tegyétek fel.

Üdv.

bb

Előzmény: süger (112)
süger Creative Commons License 2005.08.31 0 0 112
Szia B.B.
Köszi a feliratot,így már érdekesebb.

Üdv:Süger.
Előzmény: Barbabianka (110)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.29 0 0 111

SORRY

amikor megirtam jobban nézett ki. a computer ördöge szétverte a szöveget.

remélem igy is értitek

bb

Előzmény: Barbabianka (110)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.29 0 0 110

Szevasz süger.

Megpróbálom a képeket kicsit jobban leirni. Igaz a szövegben azok a helyek szerepelnek ahol a képek készültek.

1.,        1-2 Brijon szigete a hátérben a vihar elött.

3-5 Pulai Amphiteatrum a kikötöböl,

-“-       -ból egy templom.

-“-       éjjel

2.,        1-4 a Gödör

2     a parttól kb 8 méterre horgonyozunk

3.,        1     Brbinj a város,

2       -"-    naplemente,

3       -"-   az öböl a partról

4-5    -"-  reggeli nyugalom

4.,        1-3 az út Skadrinba

4     a Skadrini kikötö

5.,        1     Naplemente Kaprijan

2-3  uton visszafele Brbinjba

4      én Skadrinban egy kocsma teraszán

5      Éva a gödörben reggeli kávájával

6      Vagabund Umagban

Nem irtam meg pedig megérdemlik. Az étterem  ahol a malacot ettük Skadrinban direkt a Marina mellett van. Utolsó a tengerparti  soron, nem messze a hátsó ponton hiddtól.

Üdv.

bb

Előzmény: süger (102)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.29 0 0 109

Szevasz Zsolt.

ha teheted vizsgáztasd le az asszonyt is. nem kerülhet sokkal többe, de azután nyugodtabban megihatsz egy sört.

Üdv.

bb

Előzmény: kutya56 (108)
kutya56 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 108

Szia Zsel !

Valamikor vagy szeptember utolsó hétvégéjén, vagy október első hétvégéjén.

Viszem a nejemet is, de csak én vizsgáznék.

Üdv: Zsolt

Előzmény: zsel (107)
zsel Creative Commons License 2005.08.27 0 0 107
Szia Zsolt!

Mikor mennel Krk-re? Valamikor ősszel én is tervezek vizsgát Endre segítségével.
FERI

Előzmény: kutya56 (101)
süger Creative Commons License 2005.08.24 0 0 106
Hát igen.Tanulni sosem késő,itt a példa, nem árt ha tudjuk a világ nyelveket.
Így nekem egyenlőre marad a Duna.
Előzmény: geza007 (104)
geza007 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 105

A jogsi nekünk szállással együtt (két éjszaka) 350 € volt.

Ha ettől olcsóbban is meg lehetett volna csinálni, kérlek ne írjátok le, mert mindig úgy szoktam járni, hogy megcsinálok, veszek valamit, majd két hét múlva a feléért ajánlják. Persze eladásnál ez pont fordítva működik.

Szeretnék szépeket írni a tengerről, partról, de nincs hozzá érzékem, hogy csak felét is vissza tudjam adni az érzésnek. Tehát nincs mit tenni, menni kell. Annak viszont örülök, hogy ezek után még jól tudom érezni magam a Tisza-tón, sőt. De az biztos, hogy visszavágyom.

Előzmény: Barbabianka (97)
geza007 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 104
A tanfolyam (ha a kétszer fél napot ennek vehetjük) magyarul volt. A vizsgára kettesével mentünk be, ott németül és angolul hangzottak el a kérdések. Endre, akiről a napokban sok szó esett, ott volt, gondolom fordított volna, ha szükség lett volna rá. Nem kellett, hozzáteszem a kérdések nem voltak halálosan bonyolultak. a nyelvkérdést viszont saját érdekedben is komolyan venném. Az esetleges tengeri vész-, illetve egyéb helyzetekben nem biztos, hogy a másik oldalon a  magyart megértik-e. Tehát tanuld szépen sorban a világnyelveket, (angol, német, spanyol, francia, és így tovább) megéri, máshol is hasznát veheted később :)
Előzmény: süger (102)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.08.22 0 0 103
Tücsök, ha érdekel egy tengerre is (1.hajózási körzet) alkalmas 6 személyes Glastron hajótest, frissen felújított Mercury 75 LE motorral, akkor keress meg mailben.
Előzmény: tucsok13 (94)
süger Creative Commons License 2005.08.22 0 0 102
Kedves Víg Jani, Barbapapa,Géza007 és többiek!

Érdeklődnék,hogy a tanfolyam elsajátítása,vizsgája magyar nyelven folyik, vagy más nyelven. Én sajnos,és gondolom vannak még rajtam kívül mások is,csak magyarul értek.

Barbapapa!
Én is köszönöm a beszámolódat. De ha megkérhetnélek magához a tájképekhez is
füzzél néhány mondatot,mert bizony vagyunk egy páran akik még nem jártunk arra.

Üdv:Sügér.
kutya56 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 101

Krdves Vigjani !

Köszönettel vettem segítségedet, és az email-t.

Felvettem a kapcsolatot Molnár úrral, már faxolt is nekem a feltételekről, és feltehetőleg szeptember végén megyek hozzá.

Köszi: Zsolt

Előzmény: vigjani (100)
vigjani Creative Commons License 2005.08.19 0 0 100
Kedves Kutya56!

A honlapomon megtalálhatod Molnár Endre elérhetőségét, valamint a tankönyv anyagát amiből vizsgázni kell.

www.tar.hu/vigjanos

Természetesen minden nem kell belőle, de érdemes átolvasni.

A dolog következőképpen zajlik:

A vizsga előtti nap reggelén kezdődik az oktatás,
egész nap tart ismétlésekkel, magyarázatokkal.

Amit a vizsgán kérdezni szoktak:

Térképismeret: melyik jel mit jelent, le kell olvasni egy távolságot, vagy egy irányszöget a térképről. Mit jelent a világítótornyokhoz írt jelzés stb.

Kitérési szabályok: letesz a vizsgáztató néhány kis hajót az asztalra és el kell mondani melyiknek van elsőbbsége.

Néhány egyszerű csomót kell megkötni.

Le kell betűzni valamilyen feliratot ( tudod alfa bravo charlie.....)

Felmutat a pacák egy kártyát néhány pöttyel, ami valamilyen szerkezet éjszakai jelzése. Meg kell róla mondani, hogy mi az. Persze ne gondolj a " két halászhajó a hálóját vonszolva robbanóanyagot szállítva zátonyra futott és alatta még búvár is dolgozik" stílusú becsapós feladatra.

Nyilván tudni kell, hogy rádión hogyan kell bejelentkezni, vészjelzést adni rádión, vagy vizuálisan.

Állítólag szoktak alapvető gépészeti ismereteket kérdezni, de akinek autója van és gk. jogosítvány az általában tud rá válaszolni.
Minálunk ilyen nem volt.

A vizsga után az Endre némi csörömpölő nylon szatyrokkal bemasírozik a Lucska Kapitányhoz, és amíg a többi osztrák meg német meg mitt tom én miféle nációjú vizsgázó a folyosón magol Te büszke léptekkel masírozol ki az új jogosítványoddal a zsebedben.

Remélem oszlattam a homályon!

Csao: VigJani
Előzmény: kutya56 (98)
kutya56 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 99

Szevasz Barbapapa !

Az előbb újra elolvastam a beszámolódat, és a korábbi hozzászólásokat is.

Már többször írtad, hogy Te is kishajóval kezdted az Adrián.

Gondolom az még nem beépített motoros hajó volt. Mire kell ügyelni egy külmotoros

hajónál.

Elhatároztam, hogy az ősszel megpróbálom megszerezni a tengeri jogosítványt.

Milyen felszereléseket vegyek a hajómra / GPS,rádió, mélységmérő stb /?

Jövőre meg kivánom csinálni az elhatározott Duna túrát, de eldöntöttem,hogy ha meglesz a jogsim , legalább egy hétre lemegyek az Adriára is.

Milyen időpontot ajánlasz.

Kezdő túrának 7-10 napra javaslatod ?

Nem akarok indiszkrét lenni, de mibe kerül egy ilyen 7-10 napos út a benzin nélkül?

Nem ismerem az adriai kikötői árakat, erről szivesen vennék felvilágosítást.

Igaz-e az a hiedelem,hogy a sós víz miatt a tengeren könnyebben siklik a hajó ?

Egyelőre ennyi, és mégegyszer csak jó magyaros irigységemet tudom kifejezni az utad iránt.

Előre is köszi: Zsolt

Előzmény: Barbabianka (97)
kutya56 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 98

Szevasz Geza007 !

Most beszéltem Molnár Endrével , az ősszel szeretném én is megszerezni a horvát jogsit.

Ha erről írnál egy kicsit részletesebben, azt megköszönném.

Milyen hajóval jársz a tengeren? Fotó?

Írod, hogy a táj és a tenger nem újdonság , néhányunknak az / mármint a

tengeren túrázni / , így ha írnál bővebb beszámolót, megköszönném.

Nem nagyon van információm az árakról, kiötési díjak, sólyázási díj ,stb.

Szóval várom az információkat.

Előre is köszönettel: Zsolt

Előzmény: geza007 (96)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.17 0 0 97

Szevasz geze700

örülök hogy jogsi megszerzése igy összejött. Hiába a bátraké a világ.

Mibe került végül is??  Remélem a jövö nyárig többen rászánják magukat.

Irjál néhány sort, hogy merre jártatok, mi az ami igazán tettszett. Ugye milyen csudavilág a tenger hajóról?? Csináltatok fényképeket?? Rakjál be ha tudsz.

Üdv.

bb

Előzmény: geza007 (96)
geza007 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 96

Azt hiszem, csatlakozom a többiekhez, irigyellek ezekért a túrákért. Tetszett a leírásod, ha mindenki ennyi infót osztana meg a neten, az sokat segítene sokaknak.

Tíz napot mi is eltöltöttünk picivel Senj fölött egy kis falucskában. Másfél hónapos vízi gyakorlattal (vagyis gyakorlatlansággal) aránylag jól elboldogultunk. A tíz napban benne volt a jogosítvány megszerzése is. A lejjebb megadott Endre segített nekünk is, őt egyébként Krk-n, Brzacon lehet megtalálni. A tanfolyás kétszer félnapos volt, kis odafigyeléssel szépen le lehet utána vizsgázni. A vizsga amúgy aránylag komoly (azért nem kell megijedni) angolul, vagy németül zajlik, és minden, az előző napokon tanult témakörből volt belőle feladat. A helyi lucskakapitány a kérdező. Ezek után biztosításkötés, hajóbejelentés: kb. 30.000 Ft. Ez egy évre érvényes. Ez idő alatt csak a hitelesített utaslistában szereplők utazhatnak a hajón. Az utaslistába a hajó befogadóképességének 2.3 szorosát, esetünkben 14 fő nevét lehet beírni. Ez elég nagy cumi, mi családdal voltunk ott (11 fő), rajtuk kívül jövő év ilyenkorig még max. hárman jöhetnek. Tehát ha jövő júniusban mondjuk kimegyünk barátokkal, akkor majd szelektálnunk kell. Hm...

Vízre rakás: Mi nem sólyáztunk, nem is nagyon hiányzott, falusi kis daru ha jól emlékszem 3000 Ft körüli összegért tett vízre, majd ennyiért vett ki a végén, ebben egy édesvizes öblítés is benne volt.  Persze a vízre rakás sem volt hibamentes, az indulás előtti szervizen véletlenül átbillentette valaki asszem a fenékszivattyú kapcsolóját, és a vízen indítás helyett csak kattogás volt a válasz a kulcselfordításra. 50 kunáért persze gyorsan lett bikakábelünk. Utána, és ez lehet, hogy felelőtlenség volt, de addig mentünk a nyílt vízen, amíg úgy nem éreztük, hogy az akksi már eleget töltődött. Hát szerencsénk volt, nem állt le a motor, és másnap reggel is jól indult.

A kikötés egy a parttól 20-25 méterre lévő bójánál volt. Az, hogy onnan úszni kellett az nem, de, hogy a bója összeütögette a testet, az már inkább zavart. Nem a kijelölt bójához kötöttünk, mert a szomszédos bójához túl hosszú kötéllel kötő hajó mellett nem láttuk biztonságosnak. Gyanúnk be is igazolódott, a veszélyes helyre másnap rátelepedő vadonatúj gumicsónakot le is kaszabolta reggelre a feltrimmelt hajtás éles sarka, félig el is süllyedt.

Tankolás egy vízi-szárazföldi kombinált kútnál történt, a magyar kannás kikötői tankolás felára nélkül. Szépen odaálltunk, földkábel rá, tankolás, majd gyors fizetés hitelkártyával ahogy kell.

Hát ennyi. A tájról, tengerről nem írok, azt hiszem sokaknak már nem újdonság, nem véletlenül járnak vissza ennyien évről évre. Talán egyet. Krk kb. 12 kilométerre volt tőlünk. Fél útig elmenve körbenéz az ember, és hat kilométeres körben csak ő van, meg a hatvanpár méteres csodálatosan tiszta víztömeg. Azt hiszem az érzést nem kell részletezni.

Előzmény: Barbabianka (95)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.15 0 0 95

szevasz tucsok

ha tudnád mekkora lélekvesztövel kezdtem én el egykoron az adrián hajózni nem lennél ennyire pesszimista. bele kell vágni.

Üdv.

bb

Előzmény: tucsok13 (94)
tucsok13 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 94

Nem igaz mert én is itt vagyok, csak csendben ábrándozom olvasás közben. Imádom az Adriát, de sajnos a hajózási élményt nekem egyelőre a kikötőben bérelt 6 személyes kis motoros hajó adja. És már akkor boldog lennék ha sikerülne venni egy motorcsónakot ami kihúzza a vizisít - az ilyen túrák még legmerészebb álmaimban sem szerepelnek sajnos.

Köszi a beszámolót és a képeket, jó volt olvasni. Ezeknek a helyeknek egy részét én is bejártam, igaz szárazföldön, vízen még fantasztikusabb lehet!

Csütörtökön indulunk egy hosszú hétvégére az Adriára ismét. Talán 1 napra bérelünk hajót is. Egyelőre beérem ennyivel - de azért még mindig sárga vagyok az irigységtől...

Előzmény: Barbabianka (93)
Barbabianka Creative Commons License 2005.08.15 0 0 93

Szevasz Zsolt

úgylátom Te vagy az egyetlen olvasója ennek a topicnak.

Örülök, hogy tetszett az útleirás.

üdv.

bb

Előzmény: kutya56 (92)
kutya56 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 92

Szia Barbapapa !

Gratulálok a szép úthoz.

Köszönet a beszámolóért éa a képekért.

Üdv: Zsolt

Előzmény: Barbabianka (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!