Keresés

Részletes keresés

Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 840
Nordi, el vagyok képedve rajtad mindig, ahogy sziporkázol. Szerintem Neked írnod kéne.

Wingless meg több, mint gyanúúúúúús!!! :DDD
Előzmény: Nordenholz (838)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 839

Persze, hogy tudom, amit tudok:)

De egy ilyen elhalálozáskor, mégicsak a thetánnak kéne jelentkezni oszt megnyomni a delete gombot...

Ha meg neked is annyit kellne keresgélni a használaton kívüli farkadat, nem lennél ilyen ellenséges:(

Előzmény: Nordenholz (838)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.23 0 0 838
"hiába kérték, könyörögtek, vegyék le őket a hírlevélről, olyan, mintha a falnak beszélnél. "

Wing, emlékezhetnél mit írtam a küldeményekről a mások topicban. Leírtam a halott amerikai fickó esetét, akinek a családja felbőszülve követelte, hogy felejtsék el végre a címüket, és ne küldözgessék a baromságaikat.
Leírtam a saját esetemet is: csak az egyik címemre 5 (öt) darab meghívó képeslapot kaptam a "szülinapi ünnepségre". Az egyik Los Angelesből jött, a másik Floridából, a harmadik Koppenhágából, a negyedik Saint Hillből, az ötödik a bpesti orgból. A postás kicsit furcsán néz rám azóta.
Szóval, ne játsszad, hogy nem tudod, miről van itt szó.
Egyszer egy koppenhágai gyerekkel leveleztem a világhíres számítógépes rendszerük került szóba, az INCOMM (Micsoda fantázianév, figyelmezzé'!) A gyerek azt mondta (seaogre tag volt, jelzem!) idézem szó szerint: "INCOMM: what a piece of shit".

Konklúzió: ezek a magukat áltató szerencsétlenségek sikerjelentést írnak arról is, ha a saját farkukat megtalálják hugyozáskor. Nemhogy egy levelezési listát aktualizálni...
Előzmény: Intelligencs (831)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.23 0 0 837
El nem tudom képzelni. Buddhizmus? :o)
Előzmény: Intelligencs (835)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.23 0 0 836
Hogy, hogy nem, én is ismertem személyesen a cikkben említett egyik öngyilkos személyt a három közül. Talán őt, talán a másik kettőt, hogy az OSA dolgát ne könnyítsem annyira.
Halála után azt kérték a $zciók, ha a rendőrség kérdezősködne, akkor (akik ismerték) mondják azt, nem tudnak a dologról. Mondjuk ezt azért "nem értettem", mert tényleg nem tudtunk az ügyről semmit, akkor vajon minek kellett ezt külön "kérni"... :o)
Előzmény: neménvagyok (829)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 835
Van tippetek, kire is gondolhattak?
Előzmény: Intelligencs (834)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 834

"Vallási" szélsõségek

Korábbi évkönyveinkben megfogalmaztuk már, hogy az NBH az 1995. évi CXXV. törvényben meghatározott feladatköre alapján vizsgálja azokat a „vallási” szervezeteket, amelyek tevékenysége veszélyt jelent az egyén, a családi közösségek, és a társadalom egésze számára is. Ezek a szervezetek sajátos módszereikkel vonzóvá teszik az általuk hirdetett eszmeiséget, sikert, anyagi érvényesülést ígérnek. A társadalom azon rétege fogékony elsõsorban ezekre az ajánlatokra, amely munkahelyi, magánéleti, beilleszkedési problémákkal küzd. Cél, hogy az egyén fontosnak érezze magát, lelki és érzelmi függõsége kialakuljon az eszme és a „vallási” szervezet iránt. Elhitetik a tagjaikkal, hogy az elithez, a kiválasztottak csapatához tartoznak, és küldetésük „az emberiség megmentése”. Közben fokozatosan szembefordítják a társadalommal, a családdal, szakmai és egyéb kapcsolataikkal. Az ellentétek szításával elmetszik a hozzájuk fûzõdõ szálakat. Ezzel kialakul a tagok közötti együvé tartozás élménye, hiszen ugyanazt élik át és gondolják, közös cél vezérli õket, ezért egyfajta biztonságban érzik magukat. Valójában teljes mértékû a befolyásolásuk, kihasználásuk.

Több esetben találkoztunk olyan állampolgárokkal, akik anyagi, erkölcsi, egzisztenciális, mentális kárvallottjai ezeknek a „vallási” közösségeknek. Elmondásaik alapján több hivatalnál, államigazgatási szervnél is jelezték problémáikat, ahol biztosították õket együttérzésükrõl, de jogosultság hiányában nem tudtak érdemi segítséget nyújtani. A kárvallottak érdek- és jogvédelme társadalmi és törvényi oldalról nem megoldott. Célszerû megfontolni egy olyan információs, tájékoztató központ felállítását, amely összefogja, és segítségére lehet azoknak a kárvallottaknak, akiket a „vallási” szervezet tevékenysége során érdeksérelem ért. Egy ilyen tájékoztató központ létrehozása több szempontból is hasznos, mivel a nyilvánosság széleskörû tájékoztatása, felvilágosítása mellett összefoghatja a számos hasonló, de mégiscsak egyéni esetként jelentkezõ problémát, és kellõ jogi biztosítékot is nyújthat. Támogató háttér nélkül félnek szembeszállni az õket manipuláló „vallási” szervezetekkel, tartanak azok megtorló intézkedéseitõl.

Forrás:

Nemzetbiztonsági Hivatal évkönyve (2004)

http://www.nbh.hu/evk2004/04-0045.htm#2

neménvagyok Creative Commons License 2005.08.23 0 0 833
ahétszázát, te aztán levágod a lényeget :)
Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 832

:DDD

Ez a Xenu má' igen csuklik...

Előzmény: Intelligencs (831)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 831
Esetleg figyelemmel kísérik a páciens sorsát, akit ők tettek gallyra!? Vagy nagyot kértem?

De amúgy nagyon jól tudod, miről beszélek. Az ő listájukra csak feliratkozni lehet, leiratkozni nem. Elég sokan számoltak be - ezeken a fórumokon is - arról, hogy hiába kérték, könyörögtek, vegyék le őket a hírlevélről, olyan, mintha a falnak beszélnél. Küldik ezek mindenkinek: élőnek, holtnak, zombinak, szerintem még Xenunak is.
Előzmény: Törölt nick (828)
mattil Creative Commons License 2005.08.23 0 0 830
neménvagyok Creative Commons License 2005.08.23 0 0 829

fukk

látásból ismertem a csávót

ez gáz

komolyan az ilyenektől hányinger kerülget... és pontosan, az ilyen megzakkant lelkiállapotoknál nehéz bizonyítani bármit is

megjegyzem ezzel azért nincs egyedül a szci egyház

a pszichiátria és az ilyen határterület jellegű tudományok mindig adnak lehetőséget a visszaélésre vagy félrekezelésre

ismerek olyat is, akit az orvos tett tacsra, tudjafene

ezzel együtt azért nincsenek illúzióim a szcientológiával kapcsolatban - egy rohadt bűnszövetkezet úgy ahogy van... a szerencsétlen hívőik balekok, a freezonerek meg balekok akik azt hiszik, hogy nem azok

persze ha az ember jól érzi magát valamitől, akkor mindegy hogy mi az eszköz

ha viszont felgyújtja magát akkor nem

Előzmény: pancer1 (822)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 828
Honnan tudhatnák, hogy elhunyt valaki? A népességnyilvántartó adatai nyilvánosak?

Előzmény: Intelligencs (827)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 827
Ráadásul annyira hülyék, hogy még a páciens halála után is küldözgetik a leveleket, hogy fizessen be adományt. És ezek akarnak adminisztratív technológiát eladni, mikor a saját tagjaikat sem képesek nyilvántartani... no comment.
Előzmény: Törölt nick (826)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 824

Rám gondolsz? Ha annyira szeretném őket, miért tettem volna fel a napokban azokat a beszkennelt lapokat?

Én csak arra akartam kilyukadni, hogy ha a stílusod egy bizonyos szint alá degradálódik, akkor csak a saját ügyedet kompromittálod vele. És akkor a hallgatóságod csak legyinteni fog.

Előzmény: Törölt nick (821)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 823

Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
A mellékhatásokról kérdezze etikai tisztjét

http://www.nol.hu/cikk/374504/

(Az alant idézett cikk linkje.)

Előzmény: pancer1 (822)
pancer1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 822
Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház A mellékhatásokról kérdezze etikai tisztjét     Népszabadság • Jászberényi Sándor  • 2005. augusztus 23. "Kedves István, a nyilvántartásunk szerint csak 1961 forint van a számládon. Kérjük, küldj még adományt" - olvassa Horváth Istvánné hónapról hónapra a férjének küldött levelekben. Ezekre az írásokra azonban már senki sem válaszol. Horváth István ugyanis - túlesve egy méregtelenítő kúrán és több szcientológiai gyógykezelésen - az idén május 6-án öngyilkosságot követett el. A 37 éves férfi felgyújtotta magát a kertjében.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

Betegsége 2004-ben hát- és mellkasi fájdalmakkal kezdődött. Horváth István fejlesztőmérnök volt a Matávnál, 2003-ban "az év emberének" választották meg a cégnél.

Horváthot több szakorvos is megvizsgálta, de nem találtak nála semmit. Ekkor pszichiáter kezdte el kezelni depresszióval.

(A Szcientológia Egyháznak határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. Az egyházhoz kapcsolódó alapítvány, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért [angol rövidítése: CCHR] prospektusokban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen "bűncselekményeket követnek el ma a világban a pszichiáterek". Nem kizárt, hogy az egyház mély pszichiáter-ellenessége abból fakad, hogy alapítójukat, L. Ron Hubbardot is kezelték hasonló intézményben.)

Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

Horváth szülei most úgy gondolják, mindkét gyermeküket elvesztették. Fiuk meghalt, lányukkal, Demecs feleségével a történtek óta pedig nagyon megromlott a viszonyuk. Elmesélik, hogy a fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért. Demecs István felhívta Horváth kezelőorvosát is, hogy közölje vele: "kivonják Istvánt a drogkezelés alól".

A pszichiáternő kérésemre elmeséli, hogy csak párszor találkozott Horváthtal, a férfi szerinte nem volt súlyos állapotban.

Horváth István a szcientológusok beavatkozásának kezdetén táppénzre ment. Mivel Demecs megtiltotta a férfi családjának, hogy találkozzanak vele, amíg a kúra tart, így ők csak Horváth későbbi beszámolóiból értesültek arról, miből is állt ez a kezelés: napi öt-hat órán át 90-100 fokos szaunázásból és mérhetetlen mennyiségű vitaminfogyasztásból. Mindezt a műszaki főiskolai végzettségű Demecs írta elő. A "méregtelenítés" alatt Horváth nagyon roszszul volt: Demecs és felesége mesélte el a családnak, hogy "István mindent összehányt, nagyon büdös volt, nem győzték a törülközőket mosni".

(Demecsnek egyébként nem ő volt az egyetlen páciense, Horváth mellett egy nőt is hasonló módon gyógyított - annak családja azonban még idejében megelégelte a "kúrát", és kivette a kezei közül.)

Demecs javaslatára Horváth István közben különböző szcientológiai tanfolyamokra kezdett járni. Vele tartott Budapestre Demecs és felesége is. Ilyenkor mindig Horváth fizette a benzint, az ebédeket, mindent ő vásárolt. A tanfolyami díjak, adományok és az örökös szcientológiai tagság megváltása mindöszszesen 682 078 forintjába került Horváthnak, erről az összegről van számla, amelyet a Szcientiológia Egyház állított ki. Családja szerint további több százezer forintot is kifizetett, aminek azonban nincs nyoma. Valamint egymillió forintot adott még külön Demecsnek.

2004 októberére Horváth állapota teljesen leromlott. Miután neje nem volt hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba, Horváth betegségének az okát már abban látták, hogy a felesége nem szereti eléggé. Horváth olyan súlyos pszichés állapotba került ekkorra, hogy már a Szcientológia Egyház sem tartott rá igényt: szüleivel csak azt közölték, hogy elkövetett egy "ártó" tettet, ezért "etikai tisztet" jelöltek ki a számára.

Demecs István egyetlen kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni. Egyetlen dolgot bizonygatott: azt a bizonyos egymillió forintot ő kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt.

2004 telén Horváth már odáig jutott, hogy mindennel le akart számolni, ami a múltjához kötötte. Bement a munkahelyére, ahonnan felhívta a vezérigazgatóját és megpróbálta rávenni, hogy a cég használja a Szcientológia Egyház univerzális tanait a munkaügyön is. Feleségének főnökét pedig azzal vádolta, hogy kizsákmányolja az asszonyt, ezért nem tölthet elég időt a családjával.

2005 februárjában a család és a kollégák nyomására végül újra elment Győrbe, a pszichiátriára. Az osztályvezető főorvos úgy emlékszik, hogy Horváth eleinte teljesen elutasító volt, ám pár hónapos kezelés után javulni kezdett az állapota, hazaengedték, majd bejárt a munkahelyére dolgozni.

Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét.

Nem ez az egyetlen hasonló, rejtélyes öngyilkossági eset Magyarországon, amely valamilyen módon a Szcientológia Egyházához köthető. A cukorbeteg Pesti Gábornak 2001-ben szintén szcientológusok javasolták, hogy menjen át saját orvosukhoz, akinek neurológus a szakvégzettsége. Nem lehet tudni pontosan, mi történt ezután - neurológus nem írhat fel inzulint -, de tény, hogy a fiatalember meghalt.

Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken.

Minden esetben közös, hogy több százezer forint tűnt el "nyomtalanul" a családoktól, ezek az összegek vélhetően a Szcientológia Egyház számlájára vagy valamelyik képviselőjéhez vándoroltak.

Az említett haláleseteknél a családtagok és a barátok vállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak, a nyilvánosság maradt az egyetlen lehetőségük, mivel a történtek hivatalosan nem minősülnek bűncselekménynek.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 821
Hát kiugrott végre az a bizonyos nyuszika a bokorból! Köszönöm! Egyébként az objektivitásom megmaradt. Másképp csak gyanakvás maradt volna így legalább tisztább a kép a többiek számára is.

Imádom, amikor a Szcientológiai egyház lereagálja a köhintéseimet! Viszont a szörnyű elvek miatt mindig kibújik a szög abból a zsákból. Ennyire felkészületlenek lennétek?

Translator Creative Commons License 2005.08.22 0 0 818
::A szci egyház meg alakuljon rt-vé, adja pénzért a tanfolyamait, ne sundámbundám módon próbáljon bekúszni a parlamentbe.

Vagy csináljanak körmenetet és vigyenek "szcientológiát az alkotmányba" táblákat :)
Előzmény: Intelligencs (814)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 817

Kösz, ez aranyos volt!

fawltyval mindketten tudtuk, hogy sátorról szó sem volt. Ez benne a pláne...

Előzmény: Édy Endre (816)
Édy Endre Creative Commons License 2005.08.22 0 0 816

Ez offos lesz.

Wingless!

A sátrakat azért nem vetted észre a szövegben, mert nincs is benne. valószínűleg a "tenet" (hittétel, tan, elv, stb.) szót olvastad "tent" (sátor) szónak.

Gy.

Előzmény: Törölt nick (788)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 815
Amúgy meg, pont a franciák révén jutottunk el ide, ők a legjobb példa arra, hogy erősen szétválasztják az egyházat minden világi dologtól. Még a fejkendőt sem engedik az iskolákban, mondván, hogy az elnyomás jelképe, ami többé-kevésbé igaz is.
Előzmény: Translator (813)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 814
Ne tereljünk már! Mindig terelsz!

Egyébként személy szerint nekem a keresztény egyházzal, és farizeusságával is tele van a tököm, annak ellenére, h. rom. kat. vagyok.
A papok jobban tennék, ha csak prédikálnának, és nem kirohanásokat intéznének a szószékről. A múltkor egy esküvőn voltam, és a pap, ahol csak tehette burkoltan kommunistázott. Elég ideges lennék, ha egy pap az esküvőmet jobboldali magvas gondolatainak terjesztésére használná.

A szci egyház meg alakuljon rt-vé, adja pénzért a tanfolyamait, ne sundámbundám módon próbáljon bekúszni a parlamentbe.

A tegnapelőtti körmenet meg monnyon le! :D
Előzmény: Translator (813)
Translator Creative Commons License 2005.08.22 0 0 813
::esetleg sérelmezi, hogy az állami szektorba behatol.

Úgy érted, hogy a keresztényeket is tiltsuk be, mert be (azaz vissza) akarnak hatolni az állami szektorba?

Pl. láttam "kereszténységet az alkotmányba" táblát a tegnapelőtti körmeneten is.
Előzmény: Intelligencs (811)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 812
Azért csak megjelent egy cikk a Népszabiban. Zabhegynek van egy érdekes stílusa, de ne a stílust nézd, hanem ami mögötte van. Szvsz azért egy kicsit megfingatja a szcientókat, főleg ha már politikai körökben is felfigyeltek rájuk.
Előzmény: Törölt nick (810)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 811
Hogyne. Mindenki konzervatív, aki nem hajlandó elfogadni az UFO tanokat, esetleg sérelmezi, hogy az állami szektorba behatol.

Transzi, Neked az USA-ban kéne élned, ott jól éreznéd magad a "howareyou" felszínen lubickoló bennszülöttek között.
Előzmény: Translator (809)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 810

Amennyit én a franciákból ismerek, hajlanak arra, hogy ostobák legyenek.

Zabheggyel kapcsolatban: nem hiszem el, hogy el kellett hagynia az országot. Lehet, hogy tagadom a probléma súlyát, de nekem sose tűntek ennyire erősnek. Egyébként meg az, amit zabhegy itt az interneten csinál, nem több, mint amikor egy gyerek sárral dobál egy vonatot. A vonatnak sok baja nem lesz tőle, de ő nyakig sáros lesz. Szóval: ilyen gyerekes duzzogós "kaki-pisi-stílusú" tombolással úgyse ér el semmit. Mert ennél azért erősebbek a szci-ék :-)

Előzmény: Translator (809)
Translator Creative Commons License 2005.08.22 0 0 809
::Valóban azt hiszitek, hogy a Franciák és a Németek olyan ostobák?

Én inkább a "merev konzervativizmus" kifejezést használnám :)
Előzmény: Törölt nick (795)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 808
Szóval a Wise felől támadtak be Téged. Pancserek, ne higgy nekik. Embertelen munkakörülményeket teremtenek, inkább árt a cégnek a Wise, mint használna.
Előzmény: 1237 (789)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 807
Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy valahogy egyre karakteresebben állsz ki az szcientológiáért, de lehet, hogy csak én látom így.
Előzmény: Törölt nick (806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!