Keresés

Részletes keresés

sevice Creative Commons License 2005.08.23 0 0 12036
Kedves Zoli fiú!
Szóval 2004. október elején besérgultam, két hétig "nézegettek", majd felnyitottak, inoperábilis nek nyilvánították a daganatot, de beépítettek egy y-idomot (stent, nem tudom, fixre bekapcsozva), ami az elzárt hasnyálmirigy- és epe kivezetőt áthidalja, majd visszazártak, és "eredj Isten hírével", többszöri kérésemre sem javasoltak egyéb kezelést. Saját szorgalomból 5 hónappal később februárban onkológiára mentem, az akkor készült CT- már 4-5 centis daganat volt látható és egy 2 centis nyirokáttét a májkapunál (a műtét előtti CT-n még csak 2 cm körüli tumorgyanús alakzat volt a hasnyálmirigy fejrészén, a műtét során, de azóta sem vettek szövetmintát). 5 hónapja GEMZAR-kemoterápiát hapok, azóta készült a két CT vizsgálat, az elsőn "a pancreas teljes hosszában a ducuts Wirsungiánus tágassága értékelhető változást nem mutat, a pancreasban körülírt kóros eltérő densitású képlet nem látható, a pancreasfej kissé szélesebb". A második két hete készült, gyakorlatilag ugyanez megismételve, változást nem mutat. Ugyanekkor készült egy ultrahang, külön kérésre és ismeretség útján a legjobb diagnosztával, aki szerint "a pancreasfejben jelenleg egy kb. 1,5 cm átmérőjű, echoszegény képlet határolható körül, a Wirsungvezeték a test-farok régióban jelentősen tágult, kb. 1 cm átmérőjű.
A májkapuban jelenleg is megfigyelhető egy 2 cm átmérőjű nyirokcsomónak megfelelő echoszegény szolid képlet, Paraaorticusan is elkülöníthető egy-két mérsékelten nagyobb nyirokcsomó".
Szóval akkor elmúlt és kiújult, vagy csak kisebbedett, és a CT-t kiértékelő elsiklott fölötte.
Ráadásul a rossz vérkép miatt tegnap nem kaptam meg a soros kemót, ezért most eléggé lelombozódtam.
Köszönöm, hogy figyelsz rám, várom a véleményedet, és ha jól olvastam egy másik topikban, már dolgozol is?, akkor jó munkát kívánok:
Éva
Előzmény: Zoli_fiú (12032)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.22 0 0 12035
hazyboszi!

mi van veletek?
Előzmény: hazyboszi (11992)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 12033

Goldapple!

Ha idetévednél, akkor azért nem írtam e-mail, mert otthon vagyok táppénzen. Én marha nem tudom az e-mailcímed, csak a céges gépben van bennt.

Zoli_fiú Creative Commons License 2005.08.22 0 0 12032
Kedves sevice!

Operálták a tumorod?

Pancreatis tumornál a CT 75-80%-os bizonsággal állapitja meg tumor méretét, elhelyezkedését, mih hasu UH-nál ez mindössze 35-40%.
Ultrahangos endoszkópot neked nem csináltak?
Előzmény: sevice (12027)
sevice Creative Commons License 2005.08.22 0 0 12027
Kedves Társak!

Most megosztom Veletek a bánatomat. 5 hónapja elmúlt, hogy Gemzar-kemót kapok a hasnyálmirigy daganatomra, ami kezdetben 4-5 cm-es volt. Aztán május végén CT készült, amin gyakorlatilag nem látszott a daganat, sem a 2 cm-es nyirokéttét. Persze nagyon megörültem, de ment minden kezelés és kieg. kez. (Flavin 7, Béres csepp, Kanadai zöld tea, KQN-fürdő és ivókúra, stb.) ezerrel. Két hete újabb CT-n ugyanez a "semmi", viszont egy hasi ultrahangon, amit egy kiváló orvos készített, ott van a daganat, kb 2,5 cm-es, meg az áttét is ugyanakkora, sőt több is gyanús. Na püff neki! Akkor most kiújult, vagy el sem múlt, csak elnézték a CT-t kiértékelők? Mindenesetre ez jól leküldött a padlóra, mert azért a 15. kemó után már jó volt azt hinni, hogy ilyen javulás mellett talán már nem kell sokáig gyilkolni az ereimet meg az egészséges sejtjeimet is. Kértem az onkológust, hogy küldjön el PET-re, de azt mondja, hogy nem szükséges, majd a következő CT után megpróbálják egy jobban "látó" orvossal kiértékelni az eddigi felvételeket. Hát jó nem?
Közben nem volt ma jó a vérképem, ezért halasztják a kemót jövő hétfőre. Szóval megzizzentem egy kicsit, pedig eddig rettenetesen bíztam abban, hogy az egyik kivétel leszek, aki azért is.... stb.
Bocs, hogy hosszú voltam, de el kellett mondanom "valakinek".

Gabi, mi van Veletek, jártok sugárra?

Szevasztok:
Éva
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 12026

Szia Petra!

Jelentkezem, de eléggé betegen: légcsőhurut, torokfájás, láz, stb.

Más: ha minden igaz Szombathelyre fogok járni suliba. Majd utirányt tőled kérdezek, mert én nem vagyok ismerős arrafelé.

Ne hari, de most nincs erőm többet írni. jelentkezem.

puszi: cs.

Előzmény: Fanny00 (12025)
Fanny00 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12025

Szia Csabiiiiiii!

De rég hallottam Rólad!!!!El lettem felejtve.:-((( Ne idegeskedj nincs semmi bajod. Te is mindig ezt mondtad. És én mindig elhittem!;-)

Puszi!

És tessék jelentkezni!!!!!

Előzmény: Törölt nick (12024)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12024

Jó persze tudom, hogy nem a bőrszínen mulik! Csak valahogy nem tudom jó néven venni az olyan jó tanácsokat a szájából, hogy öblögessek citromlével, mert az aztán meggyógyít és hasonlók. Ja és az anyám szerint persze nem tőle kaptam el hanem mert meztelen felsőtestel nyírtam kinnt a füvet az udvaron, feszengtem a szomszéd csajok elött, és hideg vizet ittam egy hete. Persze. Tudják milyen érzés ez? Reggel este a döggel kelni és feküdni? Mikor a saját tested amiben élsz az hagy cserben? Nem, és ne is tudják meg soha!!! Ti értitek, hogy miről is beszélek, benne vagyunk, nyakig sajnos.

Engem az bánt, hogy a közvetlen környezetem nincs tekintettel rám!!!

Előzmény: nettomazsola (12023)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12023
bogjel es duhongj ... itt lehet.

sajnos neha sokkal kevesebbet se lehet emberektol elvarni, es nem azon mulik, h cigany v nem cigany ...

menj kontrollra mindenkepp es mondd el ugyanezt (ne ugyanigy) az orvosnak.
ne parazz, nincs semmi baj!
Előzmény: Törölt nick (12022)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12022

Sziasztok!

Olyan dolog történt velem amit muszály kiírnom magamból, különben úgy érzem, hogy felrobbanok.

Történt ugyanis, hogy kb. 3hónapja ismét találtam a két nagyobb nyirokcsomót az ágyékomban. Ugyanúgy a jobb oldalon a két műtéti heg között.. Totál para lettem, lelkileg újból átélétem azokat a dolgokat amiket, már eddig egészen jól letudtam magamban gyűrni.

Visszamentem az onko.ra. Természtetesen rtg. uh. vérvétel, vizsgálat. Uh. eredménye, hogy a több reziduális nycs. között(maradvány, elhegesedett nycs, amiket a kemó kinyírt) van egy echoszegényebb is, amiben valami folyamat zajlik!! Ez lehet gyulladástól , allergiás időszaktól, és lehet ugye a hárombetüs ismét.

A doktornő nagyon kedvesen megnyugtatott, hogy ugyan volt már ilyen 2éve, és a szövettan azt tisztázta, hogy csak egy gyulladt nycs. volt nem több, valószínű, hogy most sincs baj. Megegyeztünk, hogy 3hónapig, ne is törődjek a dologgal, élvezzem a nyarat és majd menjek vissza kontrollra. Az nycs. nem nőttek, így nyugodtan mentem volna vissza kontrollra egészen tegnapig!!!!

Ittam a gyógyteáimat, pihentem, sportoltam, ittam a Béres cseppet, nyomtam magaba az antioxidánsokat. Jó is voltt minden. A múlt héten a "főkönasszonyom" egy félcigány idióta, aki mellékesen használtcikkekkel is kereskedik (értsd lomizik) összeszedett valami nyavaját a putriban. Persze jött dolgozni, mert ugye annyira szarul azért nem volt, és köhögni, tüsszögni lehet az irodában is az én hátam mögött. Éreztem, hogy nem lesz ennek jó vége, ezért felemeltem a Béres adagomat és gondoltam, hogy csak kibírom valahogy a hetet.

Erre megjött az anyám is a rokonlátogastóból, egy hétig volt el, körbejárni a rokonságot. Természetesen nem lehetett kihagyni azt az egy családot ahol a kölkek szintén nyavajások voltak! Anyám már betegen jött haza, köhög, nincs hangja, stb. Hazahozta a kórságot, engem tegnap ért utol a végzet. A légcsövem már fáj, kapar a torkom, minden bajom van. ismerem magam, tudom ,hogy ebből holnapután orvos lesz, és minimum 2-3 antibiotikum kúra. Tavaly 3hónapig nem lábalt ki belőle a ráktól kikészített 30-40% os immunrendeszerem, és most megint belefutottam.

Így menjek vissza kontrollra?? Tele vagyok mindenhol csomóval! Most hogyan dönti el az onko. hogy mi van? Elküld szövettanra? Készültem erre a rohadt kontrollra nagyon és az egész fuccsba van. Nem akarok még egy szövettant! Minden 2.évben összemetélnek, pedig már egész jól visszahúzódtak a csomók, most kapásból van 30db.

Ennyit az egymás iránt érzett kicsi felelősségről! Nem érdemeltem volna meg egy kis ofűdafigyelést a környezetemtől? Olyan nagy kérés lett volna ez? Anyám is meg a cigányfőnök is tudta jól, hogy most vigyáznom kell magamra mégisz b@sztak az egészre. Bőgni tudnék......

Köszi, hogy meghallgattatok!

Csabi

nettomazsola Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12021
"egszivesebben haza mennek a barataim es csaladom korebe,"

es Mo-on lenne biztositasod?????
Előzmény: Milwaukeeholgy (12014)
Zsike+ Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12020

Szia Rita !

Én az anyukám révén vagyok érintett, őt rögtön sugárral kezelték (kezelik) a műtét után, de más jellegű problémával. Szerintem is kezd el a kemot amit lehet, de ha itthon MO-n érzed magad biztonságban, jobban akkor szerintem is gyere haza, ha meg tudod oldani, mert sokat jelentene Neked is. Én hiába mondtam anyunak, hogy jöjjön fel hozánk Pestre nem jött, azt mondta Szegeden jó ott megbízik az orvosokbna, biztonságban érzi magát, és szerintem ez is nagyon fontos a gyógyuláshoz.

Más: az anaplasticus daganatfajtáról tud valaki valami bíztatót mondani?

Üdv

Zsike

Előzmény: Milwaukeeholgy (12019)
Milwaukeeholgy Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12019

Szia Hajnibaba!

Szedem en is a Flavin 7-et, de mi az amirol Te irsz FLAVON max.??????

Hol lehet kapni?? es mennyiert???

A segitseget mindenkinek KOSZONOM!!!!

Udv, Rita

MadKat Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12017

Kedves Rita! Ami az USA-beli orvosi ellátást illeti, nem vagyok hasraesve tőle. Tényleg ott vannak a legkorszerűbb gyógyszerek, de valszeg csak a nagy onkológiai centrumokban. És ugye a biztositás az nem mindenkinek biztositja a legmagasabb szintű ellátást.

A kemótól ne félj! Sokkal nagyobb a füstje, mint a lángja! Mindenki parázik tőle, de azért nem abba szoktunk belehalni, hanem abba, ha nem csináljuk meg.

Lehet a mellékhatásokat enyhiteni. Erre jó az Avemar. Párhuzamos kezelésként a Culevit nem lehet rossz! Nagyon sok kell belőle, de beszerezhető itthon mindenhol. Vedd fel a kapcsolatot velük, készségesek.

Tanácsadás telefonszáma: 36/1/321-21-11.
Email cím: immunal@immunal.hu.

Ha úgy érzed, hogy Magyarországon jobban bizol az eü. ellátásban, akkor ülj fel egy gépre és gyere haza. Fontos, hogy az ember az anyanyelvén majrézzon. De van itt valakid, aki megsimitja a fejedet, ha elkettyensz? Mert egyedül nehéz!

MadKat Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12016

Boszi!

Olvassd el a Népszabadság augusztus 19-i számát, vagy a www.nol.hu-t! Egy nagy cikk van benne a hipertermiáról! Mostantól nem kell sunyiskodni érte, mert rutineljárássá minősitették. Pesten a Kékgolyóban lett az egyik centrum. Érdeklődj!

Előzmény: hazyboszi (11992)
Jud33 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12015

www.celladam.hu

Ott fel is veheted velük a kapcsolatot.

Milwaukeeholgy Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12014

Kedves Nashira es Judy33, es Mindenki!

A gyogyszerneve amit kapni fogok:Etoposide (VP-16) es Cisplatin(Platinol,Cis-platinum) heti 3 alkalommal 4 hetenkent, 6 honapig.

Ahogy olvstam vissza a topikot lattam mindenki nagyon bator, persze tudom ezt maskep nem is lehet legyozni.

Mit tudtok az Avemarrol, Culavit, CoDtea, Flavin 7-rol???

Aztan olvastam valakinek a hozza szolasat aszem Ali-et, hogy volt egy ismerose ugyan ezzel a betegseggel ami nekem van es Celladam fele gyogyszert kapott( ehez hogyan lehet hozza jutni ? es mibe kerul?) errol tudtok valamit???

Tudjatok nem csak azzert tartok a kemotol, mert rosszz, ha nem azert mert nekem mind ez melett meg a szivem korul viz is van es tudotagulatom:((( legalabb is ezt alapitottak meg, ja es meg egy cysta a majamon, amire azt mondtak az nem problema, mert olyan szinte mindenkinek van.

Aztan olvastam meg, hogy irtatok, hogy az USA-ba van valamilyen gyogyszer, hat en itt elek, de semmirol sem hallotam:(((( legszivesebben haza mennek a barataim es csaladom korebe, de hat igerem haza is fogok menni csak gyogyultan!!!!!!

Ja, igen a mellekhatasokrol is felvilagsitottak, hajhullas,  hanyas, es esetleg halas megromlasa, de a meglevo betegsegeimre azt mondtak majd figyelik. Nalam az a baj, hogy en itt egyaltalan nem bizok meg az onkologusba:((((( de itt nem lehet valogatni:((((( a biztosito nem hagya:((((

Gondolom mar mindannyian ateltetek, hogy "ez nem velem tortenik, mindjart fel ebredek" de valahogy nem sikerul az ebredes:(((( egyszeruen az agyam nem kepes felfogni mi bajom van, ezert nem akarodzik elfogadnom a kemot.Valami azt sugja belulrol "nem szabad!"

Ti ertitek ezt????

kicsir hosszu lettem,  bocsika!

Udv Mindenkinek es Jo egeszseget!!!!!

Tovabbi szep napot kivanok!!!!

Rita

nettomazsola Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12013
"amikor 3cm volt azt mondták nem kell semmit csinálni."

hat erre elakadt a szavam ...
Előzmény: Hajnibaba (12002)
Jud33 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12012

Szia Rita!

Mind rettegtünk a kemótól, az első előtt a legrosszabb, akkor még nem tudja az ember, hogy mire számítson, csak a rémtörténeteket ismeri. Ahhoz képest, amikor csinálod, már nem olyan szörnyű, vannak emberek, akiknél szinte semmi mellékhatás, kis émelygés, gyengeség, de azért az nem a világvége. Vannak olyanok is, akiket letaglóz, de gondolj arra, hogy Te jól fogod bírni, és akkor könnyebb is lesz, hidd el. Csak 2 jó példa: Se nálam, se anyunál nem okozta a klasszikus tüneteket, semmi hányás, ugyanúgy csináltam a dolgom, mint előtte,  pedig szépen megbombáztak mindkettőnket. Nem fogod szeretni, de ne a legrosszabbra számíts! Ne halasztgasd, ha egy gyorsan terjedő daganatról van szó, mielőbb meg kell fékezni! Győzd le a félelmed, és gondolj arra, hogy mindez azért van, hogy meggyógyulj, más opció nincs.

Ha nagyon rettegsz, játszd le magadban, hogy ezt pici gyerekek is végigcsinálják, neked miért ne sikerülne - nekem ez segített.

Előzmény: Milwaukeeholgy (12010)
Nashira Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12011

Szia Rita!

Megértem a félelmeidet.  A műtét, mint lehetőség nem merült fel? Volt szövettani vizsgálat? Az az egy góc van a tüdődben, amiről írtál? Mi a gyógyszer neve, amivel kezelni fognak? Nem mindegyik kemós szernek van drasztikus mellékhatása, az orvosodat kellene megkérdezni, hogy amit adni akarnak, annak mik várható  melléktünetei, -hogyan, milyen kiegészítőkkel lehetne azt csökkenteni.. 

Tudom, hogy nehéz helyzetben vagy, hogy egyedül érzed magad...de ne add fel.

(A páromat másfél éve műtötték, anno lemondtak róla, mi meg csak azért is megmutattuk, hogy nem lesz igazuk.  Azóta féltüdővel is teljes életet él. Közben lettek újabb gócok a meglévő tüdején, arra most kemoterápiás kezelést kap, - a jövő héten az utolsót. Aztán kontroll  Pet/Ct és majd meglátjuk, hogyan tovább..)

Írjál, írd ki magadból a kétségeidet, könnyebb lesz meglátod:-)

Fel a fejjel és bízz magadban, az orvosaidban, a gyógyulásodban.

üdvözöllek: Nashira

Előzmény: Milwaukeeholgy (12010)
Milwaukeeholgy Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12010

Szia Kedves Nashira!

Koszonom, hogy valaszoltal!

julius 19-en mondtak meg:((( aug 1-re voltam kiirva kemora, de azt elhalasztattam aug 22-re.

Igazan most sem vagyok biztos magamba. Sajnos ez a betegseg nagyon gyorsan terjed:(((( Igaz nekem allitolag valami folyadekban van (5,2x2,3 cm) de meg mindig nem tudom elhinni:(((( A borzaszto az egeszben, hogy az USA-ba vagyok es a nyelvet is alig beszelem:((( ide jottem ferjhez masfel eve, de lehet nem csak ferjhez...:((((((

Annyi mellek hatasrol olvasta es hallotam, hogy talan azert is felek annyira es ugy gondoltam, hogy ami meg hatra van amig jol vagyok addig jo.............Persze biztos ezt az ember meg banja ha arra kerul a sor.....:((((

Azert orulok, hogy megtalaltam ezt a topikot........van kivel megoszam a banatom:((((

Udvozlok Mindenkit es Legyen Szep Napotok!!!!!

Rita

Nashira Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12009

Szia

Mikor diagnosztázálták a betegséged? Kissejtes t.daganatban nem vagyok igazán járatos, csak amit a neten olvastam róla, hogy jól reagál a kemoterápiás kezelésre. (a párom mellhártyadaganatra a jövő hétem kapja a 8. kemót)

Miért érzed úgy, hogy nem vagy képes elkezdeni a kezelést?

Még fentvagyok egy darabig, ha gondolod írjál.

üdv. N.

Előzmény: Milwaukeeholgy (12008)
Milwaukeeholgy Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12008

Sziasztok!

Sajnos engem kis sejtes tudorakkal diagnosztizaltak es hetfon kene kezdenem a kemot:((((( amire azt hiszem nem igazan vagyok kepes:(((

Tudtok valakit aki ebbol a betegsegbol meggyogyult>> vagy elt meg egy par evet????

SEGITSETEK, mertt nagyon egyedul erzem magam a problemammal:(((((

udv Mindenkinek!!!

Rita(Milwaukeeholgy)

Zolady Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12007

Irigylem azt a munkahelyet:)

Általános:

Általában kemó,sugár,kemó szendvics van,de mindig van kivétel.

A rögtönsugarat nem értem,de lehet,hogy ez jó??

Jud!

Mi van Veletek???

Előzmény: Zoli_fiú (12006)
Zoli_fiú Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12006
Drága Zolady!

Köszönöm, jól vagyok:) Már hétfőtől vigasztalom a munkahelyem is:)

Előzmény: Zolady (12005)
Zolady Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12005

Ez a rákfene....milyen szó már??

Jól vagy Zolika?

Gabi!

Beszélj az orvossal! Az onkológussal,ne a sugarassal!

Nálatok az utazgatás nem kényelmi kérdés!!

Előzmény: Zoli_fiú (11998)
Hajnibaba Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12004

Kedves Zoli!

Nagyon köszönöm a kedvességed.Remélem így lesz én vele vagyok.Néha jó lenne ha más is lenne velem, de kitartok.Neked is minden jót kívánok.

Zoli_fiú Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12003
Hajnibaba!

Drukkolunk, hogy mellékhatás mentes legyen a kemó (vagy minimális). Mindig légy anyukáddal, most csak Te vagy Neki a kapaszkodója. Vigyázz rá!!!

Zoli
Előzmény: Hajnibaba (12002)
Hajnibaba Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12002

Köszönöm mindenkinek aki válaszolt nekem.Most már azt mondta megpróbálja a kemot.Elszoktam olvasni neki amit írtok.31.-én kell bemennie.Én is tartok tőle de nincs más választás.Sajnos a döntés csak kettőnkre marad mert Apukám azt mondja ahogy gondolod.A nővérem meg vagy két hónapja felénk sem nézett.Köszönöm ,hogy legalább ti mondtatok egy-két bíztató dolgot.Én csak azt tudom mindenkinek javasolni ha nem biztos valamibe, inkább kérdezzen meg másik orvost vagy valakit de én már nem merek rábólintani semmire.A saját tapasztalatomat tudom elmondani.Az apu nyakán lévő csomoból szövetmintát vettek.Kiadtak olyan eredményt ,hogy tüdő daganat áttétel a nyakon.Ezután tüdő tükrözés meg minden.Kiderült a tüdőnek semmi baja.A prosztatán van daganat és a vastagbélen volt egy nagy polip.Azóta kezelik.A nyakán lejebb ment a duzzanat nincs már láza és jól eszik.Az Anyunál is amikor 3cm volt azt mondták nem kell semmit csinálni.Most ,hogy már majdnem 8cm.Azt mondják már nem sok mindent lehet vele kezdeni.Ha előbb jön akkor rengeteg kezelési lehetőség lett volna a kemon kívül. 

Zoli_fiú Creative Commons License 2005.08.20 0 0 12001
Mikor bent feküdtem a kórházban az intenziven, este 6 körül hoztak egy frissen műtött beteget. Nem tudom, milyen tumorral operálták. Éjjel 11-kori viziten mondza a főorvos, hogy akkor elkezdjük a sugarazást. Hajnal 2-kor tolták át sugarazásra. ( Az Sebészeti és az Onkológiai Klinika egymás mellett van, egy folyosóval összekötve.)

Nagyon meglepődtem .
Előzmény: hazyboszi (11991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!