Bocs, nem voltam netközelben! Egy volt rendőrségi M-4 be szeretnénk a Lada helyére valami Dieselt. Castoldi Jet hajtómű van benne, áttételezhető. Olyan 4000/min nél a legjobb a hatásfoka. A Lada 1/1 -es kihajtással van benne, de gyakran megkotlik.2000ccm-es Fiat motorossal mentem az 1:1,25-ös áttétellel nagyon jól ment.
Volt vele a tulaj két hetet az Adrián, 60 órára az átlaga 12l/ó-ra jött ki.(ha jól tudom, egy 22lábas hajó) Most Passau környékén volt egy kisebb vizitúrán vele . A cimbijének csont ugyanaz a hajója van, csak még az eredeti 6000-es benzines V8-al, pontosan kétszer annyit fogyasztott mint a dizel, és együtt mentek. Hiba nélkül üzemel, interkúler még nincs, ha lenne akkor a végsebessége is elérhetné a régit(60helyett 55-öt megy csak) de kiemelésben dinamikusabb. A tulaj nem erőlteti a kúlert neki igy is elég. Hétvégén talán vizretesszük azt a hajót is ami a műhelyemben van.
kutya56: Kösz a segítséget. Nem tudom, mikor fogok arra járni (figyelemmel a remek időjárásra is), de azért add meg a telszámot, sohase lehet tudni. Szarvasi vagy? üdv. izgaga
Két kérdés: 1.Meddig mentél fel a Körösön? 2.Hogyan lehet zsilipelni B.szentandrásnál? Úgy értem, hogy előre kell-e szólni, milyen telefonon, vagy pedig meg van szabva, hogy naponta hány órától hány óráig zsilipelnek át? Szeretnék egyszer arra menni felfelé, lehet, hogy még az idén. üdv. izgaga
Köszi! Mindenképpen kétkörös lesz a hűtő és kipufogó is egyenesen, törés nélkül lép majd ki a hátfalon. persze ha egyáltalán ezt tesszük bele... én jobban szeretnék valami 100 le körülit, talán lesz valami sponzorunk, aki támogatna...
Az ún. árvizi rocsó vagy kis rocsó néven szokták emlegetni, a hivatalos neve MAHART fartükrös mentőcsónak, és a _fartükrös_ változata. ha valaki netán tudna egy ilyet eladót, kérem, szóljon! De csak a fartükrös változat érdekel, ez a "kétvégű" ami a fotón van, nem kell!ennek
Egy szivódizel motorral sokmindent nem lehet javitani, de sokat lehet rajta rontani.
Minden legyen precizen beállitva, motortérből ne szivja a forró levegőt, adagolója legyen rendben, kipufogója meg lehet 50-es, törések nélkül, akkor azért tudni fogja azt amit a Lada. Az olajhűtésre figyeljetek oda, és szerintem csak kétkörös hűtéssel szabad megcsinálni a vizét!
Más! Tud valaki topicot, oldalt a hazai jet-ski élettel kapcsolatban? Megköszönném!
Mostanában terjednek a négyütemű jetek és szerintem dizellel is be lehetne próbálkozni...
Azt szeretném kérdezni, hogy a felső- tiszán (Vásárosnaménytől lefelé) mi a helyzet a vizirendőrökkel, illetve határvizen jelenleg a nemzeti lobogó és 50m-en belüli partmelletti közlekedésen kívül milyen más rendelkezések vannak csónak kategóriában?
Egy szigetszentmiklósi csónakossal beszéltem, aki szerint a horvátoknál kb. 1 hónapja megint változtattak a csónak fogalmán tehát a bejelentés mentesség
2,5 méter és 5 KW alatti !!! Hivatalos oldalon pl adriatca .net 3m/4KW.
Esetleg valaki szembe találkozik eladó Yamaha Malta-val, vagy 4es 4ütemüvel, esetleg 5-ös 2ütemüvel értesítsen, gondos gazdája lennék.
Hétvégén lementünk a tiszaroffi új kikötőbe. Nagyon jó a Tisza a Saj-kanyar és Roff között, viszont a Saj környékén sok uszadék van, gondolom a kanyart "nem tudják" bevenni, ezért nincs lejebb.
Életemben első alkalommal zsilipeltem is. Nem vmi ördöngős, inkább unalmas.