Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Miért nem rohamlövegnek/páncélvadásznak hívjuk? Még azokon belül is különleges lenne, mert azoknak is lehet a testtől függetlenül mozgatni a lövegét egy kisebb szögtartományban.
T 34-et nem biztos, de T 55-öst még közvetlenül lehet venni a seregtől. Jelenleg Gömbös János miniszteri biztos foglalkozik az inkurrencia felszámolásával. www. honvedelem.hu-n megtalálod az e-mailját, azon érdeklődjél.
Szerbusztok! Hülye kérdés, de igaz.Egyik ismerősöm szeretne venni egy T-34 hk-t (modifikációtol függetlenül). Azt sem tudom, hogy menetképes, vagy csak "statik"-ra kell e neki. Ugy tudom a HM néhány éve eladott pár darabot. Nem tudtok valahol eladót? üdv.Kele
A Peter Chamberlain féle "Tanks of the World 1915-45" megemlíti a Holt Co. Caterpillar G-9 nevű demonstrátorát, amit végül a hadsereg nem fogadott el. Én elég furcsának találnám, ha Lipták féle hk. képe valahogy kijutott volna és ahhoz költenének mindenféle sztorit az amerikaiak :) Ez ellen szól a nagy "Caterpillar G-9" felirat is. Bár sajnos a cikk nem olvasható online, de szerintem a két jármű eléggé hasonlíthatott egymásra, mindkettő Holt lánctalpas alvázra épült és dobozszerű felépítménnyel rendelkezett. Esetleg ez téveszthette meg a fotó magyar tulaját. Egyébként én is szívesen olvasnám ha valaki tud konkrétumot is az ügyben :)
Na, sikeresen beleütköztem egy újabb furcsaságba. A 2004. 06-os Haditechnika számban írtak állítólag a Lipták-féle harckocsiról. Ebben szerepel egy kép: ez itten. A felirata szerint ez ugye az egyetlen ismert fotó a harckocsiról. Ugyanakkor a neten meg ezt találtam. (forrás: Photos of the Great War). A két kép egyértelműen ugyan azt a járművet ábrázolja, viszont ez utóbbi alatt ez olvasható: US "Caterpillar" tank demonstration on the Los Angeles river.
Na most légy okos domokos - itt valaki füllent. Ha ez már lerágott csont, elnézést kérek, csak homályosítson fel valaki...
Öröljünk, hogy legalább ilyen atrappunk van! Ahogy mondottam volt: Már évtizedek óta ezt használjuk. Hajdan újoncként még én is erre hajigáltam a páncéltörő kézigránátot! :) De legalább jól karbantartják! A Pöszkén a tűzoltást szokták gyakorolni.
Sziasztok! keresek olyan háttérképet, amin rajzolt II. vh-s tankok vannak (jók a csatajelenetek is!!!-és esetleg a mostaniak is). olyan típusú képeket, mint néhány aranysasos háttérkép-csak tankokban nem repülőben:-D. köszönöm
Hát, a az első képen a Leo1 atrappra nem jöttem volna rá, ha a másik fórumon nem lövöd le. Első gondolatom PT-76 volt, a másik valami BMP-különlegesség. Csak mindkettőnél alapvető részletek nem stimmeltek...
Mondjuk a jelenlegi potenciális ellenfeleket figyelembe véve, T-72-re és T-55-re kellene gyúrni!
KrAZ-255 PMP, ez a közbenső hídelem, a szélsők máshogy néznek ki. KrAZ-260 TMM Ez pedig egy BTR 80-asból a gödöllői Currusnál átalakított műszaki páncélos.
Az általam készített képek megtalálhatóak a honlapomon, Budafokról is raktam fel egy kis csemegéznivalót. (Frissítés menüpontban vannak egyelőre.)