Elkezdődött a 120-ason a Tápiószecső-Nagykáta szakasz felújítása, a MÁV oldalán ott a vágányzári menetrend. A páratlan nyíregyi IC-k visszatértek régi helyükre, azaz a 100(a)-sra, Szolnok-Cegléd-Köki-Városligeti delta-Rákosrendező-Körvasút-Kőbánya felső-Keleti útvonalon járnak mától bő 1 hónapig tán. Régi látvány fogadott 15:15-kor az IC603-as igaz +7-8 körül átrobogva látni Zuglóban.
Kicsit OFF: Volt egy nagyon jó cikk a MÁVos neon feliratokról. Egy ürgét mutattak be, aki ezekkel foglalkozott, szinte már egyedüliként. Aki bescannelte, vagy elmentette (Mattil esetleg??) kérem szépen küldje el. Fontos - hát persze, hogy az, ez relatív, de tényleg hasznát vennénk.
Ezt nem tudom. de rajtam kivul meg szerintem nem sokan. Vannak sejteseim, pl. ugyan azt a kocsiparkot inditjak vissza ami mas kesve jott, szoval korforgas.
En csak ehhez annyit tudok hozzafuzni, hogy remelem a sajto/media majd ilyen lelkesedessel-vehemenciaval packazza majd azokat akik az en jogaimat => "szellemi termekemet" loptak el es sertettek meg.
Bátor kijelentés? Szerintem Magyarországnak SZÜKSÉGE VAN a vasútra. Gondolj csak Záhonyra, ahol a mai napig igen jelentős teherforgalom van. De a személyszállítás is olyan szükséges dolog, amiről hiába próbálja a MÁV leszoktatni az embereket. Gondolj csak a hajnali és esti zsúfoltságra, vagy a tömött Szeged-Budapest gyorsvonatokra (lehet, hogy máshol is tömeg van, de csak ezt ismerem, ezért ezt hoztam fel példának).
Tehát adott egy jelentős áru- és személyforgalom, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra átterelni a közútra. Ha egy gigantikus csőd során a MÁV – mint vállalat – összeomlana, egy átmeneti időszak után úgyis VALAMI szerveződne a helyére. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy ilyen esetet abban a pillanatban kihasználna egy külföldi befektető, kihasználva a liberalizált vasúti szállítást.
Akárki kezdené újra, mozdonyvezetőre szüksége lenne. Mivel ez még mindig az a szakma, amit hosszú tanulóidőszak előz meg, utcáról nem tud felvenni senkit. És kik lennének a legjobban szem előtt? Természetesen a volt MÁV mozdonyvezetői.
Tehát erre alapoztam a bátorságomat. Persze hülye nem vagyok. Biztos alapos "racionalizálás" után szerveződne újra a vasút, aminek lennének áldozatai bőven. Valószínűleg sokan kerülnének utcára, és lennének mozdonyvezetők is köztük. De mivel létszámleépítés címén eddig még nem küldtek el mozdonyvezetőt a MÁV-tól, reméljük, hogy ez továbbra is így marad.
"Ez utóbbiról engem, de szerintem egyetlen mozdonyvezetőt sem kérdeztek meg, hogs szerintünk melyik lenne a legmegfelekőbb, legideálisabb, legcélravezetőbb, és még foltathatnám, ki-ki vonja le a konzekvenciát!"
Konzekvencia levonva.
Drága Vezér Úr!
Ön szerint melyik lenne a legmegfelelőbb, legideálisabb (!), legcélravezetőbb? A járművek műszaki leírása ismert. Itt a hely, az idő és a lehetőség véleményt nyilvánítani!
Óóóó, de ismerős helyek :) Kelet-Németországban nekem is hasonló érzéseim voltak, döbbenetes volt látni az egykori hatalmas, ma pusztuló infrastruktúrát...
egy kis képbeszámoló az elveszett sínek és az ütemes közlekedés világából: Kelet-Németország és Nyugat-Csehország (augusztusi utazások): www.wlab.fw.hu
Elkészült a teljes anyag a vasúti hídtúra keretében a Sajó folyóról.
Ezzel idénre egyenlőre abba hagyom a hidazást, hogy jövőre mégnagyobb lendületet vegyek a Rába-Sió-Kapos-Zala, és a még kimaradt 1-2 érdekes hidas folyók bejárásához.
Persze azért még 1-2 hidbejárást idén is megcsinálok (Biatorbágy, Érd...stb), de ez már nem a folyók felett vezet át, valamint ott lesz még a hidas könyvhöz bedolgozási célból képek készítése a Budapesti Ig. területén lévő hídállományról.
Az sem biztos, hogy egyáltalán gőzmozdonyokról van-e szó.
A körvasútról is látszik, amint az Egyesült Gyógyszergyár mellett a 120 kV-s távvezeték bemegy a föld alá. Valószínűleg alállomás van odalenn, a gonosz által őrzött 1047-esek számára - de nem lehetetlen, hogy a V 60 004 - 053 lakik odalent.