Szia!
Lehet, hogy jobb lenne, ha te is DVD-n árulnád, mert egyszerűen lehetetlen a honlapodról letölteni az irdatlan fájlokat még szélessávval is! Bár lehet, hogy az is sokat lendítene, ha nem MPEG-ben, hanem valami normális formátumban lenne, mert az MPEG egyrészt sokat ront a minőségen, másrészt ötször nagyobb a kelleténél, így ez nem sokat ér. B
Jövőre a CORVINUS még döcögősebb, de kicsit gyorsabb lesz. Szentlőrinc-Barcs-Gyékényes útvonalon át fog menni. A hevederes pálya szétrázza az utasokat és a kocsikat is, de rövidebb lesz a menetidő.
Jut eszembe: Ez most már igencsak kérdéses, ugyanis Bélavár környékén az eddigi egy 10-es lassújel mellé, bekerült még kettö: egy harmincas és egy negyvenes is.
Valamint Gyékényes elött egy hatvanas. Barcsnál pedig évek óta él egy tízes.
Nem én találtam ki... Van benne azért egy icipici logika: a pénztár (elméletileg) nem tud célzottan az első vagy utolsó 2. oszt. kocsiba helyjegyet adni. Viszont a bringának meg ott kell lennie. De ha te a vonat közepén vagy, bringa meg mondjuk a vonat végén, akkor Te nem tudsz rá felügyelni.
"a kalauz nem biztos, hogy tudomást szerez a helyjegyedről."
Az tökmindegy. Bevétel a MÁV-nak, akár megmutatod, akár nem.
Remélhetőleg, ha elkerül a Venezia, akkor visszajön a Halászbástya. Ne maradjon komoly nemzetközi vonat nélkül ez a vonal. (Két pár EUREGIO azért van.)
Amúgy te már jártál kint Grazban, ha már arrafelé laksz?
Nem lett volna rossz ötlet az alkalmi S-Bahn. Bár a Volán indított céljáratokat is. kíváncsi vagyok, hogy azok hogay boldogultak a dugóval, és mennyire tudták azt rendőri irányítás segítségével legalább részben kikerülni.
Nincs messze a reptér, a központtól nagyjából 4km-re K felé, a 44-es út mellett.
Igen iparvágány is vezet odas természetesen a 145-ös vonalból ágazik ki a MOL és a reptér közös iparvágánya. A különvonat egyébként nem ment be a reptér területére kint állt meg a vasúti átjáró elött.
Nem értem a MÁV miért nem rakott össze két lajosi ingát és szállította volna az utasokat mondjuk fél óránként (annyi idő alatt képes lett volna egy fordát megjárni)....
azzal tisztában vagyok hogy a halászb. bp déli-győr-szhely-graz útvonalon járt de mivel én körmendi vagyok nekünk a halászb. volt az első nemzetközi vonatunk és ezután jött a venezia . azt is tudom hogy előtte a venezia bucuresti-timisoara-budapest keleti siófok-zagreb-trieste-venezia útvonalon közlekedett expressként
"Ha pedig a törvények nem teszik lehetővé a vasútra veszélyes magánterületen lévő fák kivágását, akkor a törvényeken kell változtatni, éspedig az emberi életek védelme érdekében."
Szvsz a Ptk elég pontosan fogalmaz ezügyben, vélem hogy pont az ott meghatározott mellékkötelezettségek miatt nem nagyon foglalkoznak az ilyesmivel. (Gondolom a jogtudó olvtársak majd megfelelően kiegészítenek)
Ha pedig a törvények nem teszik lehetővé a vasútra veszélyes magánterületen lévő fák kivágását, akkor a törvényeken kell változtatni, éspedig az emberi életek védelme érdekében.